Hoe gebruik je dit platform?

Vind alle antwoorden op je vragen over de werking van dit platform, inclusief handige tips.
Hoe gebruik je dit platform?Algemeen en veelgestelde vragen › Wat is een verklaring omtrent gedrag (VOG)?

Wat is een verklaring omtrent gedrag (VOG)?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. De organisatie die VOG’s verstrekt in Nederland is Justis

Vrijwilligers en VOG op onze websites

Voor vrijwilligers die ingeschreven staan op onze websites is het geen verplichting een VOG te kunnen overleggen. Vrijwilligers kunnen aangeven of zij in het bezit zijn van een VOG op hun persoonlijke profiel. Je kunt er als hulpvrager altijd naar vragen.

Benieuwd of een vrijwilliger in het bezit is van een Verklaring Omtrent Gedrag? Bekijk dan het profiel van de vrijwilliger door zijn of haar naam aan te klikken. Wanneer een vrijwilliger heeft aangegeven in het bezit te zijn van een VOG dan staat er in het profiel: Verklaring Omtrent Gedrag? Ja. 

 
VOG.JPG

Aanvragen VOG 

Voor particulieren is het niet meer mogelijk een (gratis) VOG aan te vragen. Als je via bepaalde vrijwilligersorganisaties aan de slag gaat, bestaat die mogelijkheid wel. De organisatie moet de aanvraag digitaal voor je klaarzetten of een formulier invullen waarmee je langs het gemeentehuis kan. Laat je hierover informeren bij de betreffende organisatie of kijk op de website van jouw gemeente. Je kunt voor meer informatie over VOG’s kijken op de website van Justis. Via de websites van NLvoorelkaar is het niet mogelijk een VOG aan te vragen.

 

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?