Veiligheid & Betrouwbaarheid

Hier lees je hoe wij de veiligheid van dit platform borgen, en wat je zelf kunt doen.
Veiligheid & BetrouwbaarheidVeiligheid; wat kun je zelf doen? › Hoe spreek je de eerste keer veilig af?

Hoe spreek je de eerste keer veilig af?

Hoe gaat dat eigenlijk, als je elkaar via een platform ontmoet? Hoe spreek je de eerste keer veilig af? We geven je graag een paar tips om het minder spannend en veilig te houden.

Tips om veilig af te spreken

 

📞Maak eerst digitaal kennis. Heb je iemand gevonden op ons platfrom? Voor je in het echt afspreekt, kun je elkaar even bellen. Of nog leuker: videobellen! Zo merk je super snel of jullie een match zijn. Makkelijk vanuit je eigen huis én veilig, beter kan niet. 

🕵️‍♀️Digitale identiteitscheck. Er zijn heel veel manieren om een extra veiligheidscheck te doen als je dat prettig vindt:

  • Kijk of iemand een referentie (bedankjes of aanbevelingen) heeft van anderen. Deze vind je in het persoonlijke profiel.
  • Zoek diegene op op LinkedIn en checkt of de info klopt.
  • Vraag om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.
  • Vraag om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Lees meer over de VOG op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

☕Spreek af in het openbaar. Voor de eerste kennismaking kun je in een openbare gelegenheid, zoals de bibliotheek of een café in de buurt afspreken.

💬Vertel wat je gaat doen. Laat vrienden of familie weten dat je een afspraak hebt gemaakt of neem gezellig iemand mee. 

🎩Vraag hulp aan de professionals. Wij werken samen met bijna alle maatschappelijke organisaties, dus ook een in jouw regio. Zij kunnen je helpen bij het afspreken.

Vertrouw je gevoel. Klikt het niet? Zoek dan verder tot je wel je perfecte match hebt gevonden! Is er iets niet pluis? Aarzel niet of dit aan ons te laten weten. Wij zijn er voor jou en om dit platform voor iedereen veilig te houden!

 

Tip: spreek bij je kennismaking ook jullie verwachtingen naar elkaar uit. Dat zorgt voor een vliegende start. Hier hebben we een paar tips daarvoor verzameld.

Succes en veel plezier met jullie kennismaking!

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?