Handige tips

Handige tipsTips voor vrijwilligers › Wat voor soort vrijwilligerswerk past bij jou?

Wat voor soort vrijwilligerswerk past bij jou?

Je wilt iets goeds gaan doen. Super! Dan ziet je hier goed, want we hebben alles in een handig overzicht voor je verzameld. Door te filteren ontdek je snel wat bij jou past. Maar: hoe weet je eigenlijk wat dat is?

Hoe kies je iets wat bij je past?

De volgende vragen kunnen je helpen te ontdekken wat voor vrijwilligerswerk of doe-goed dingen bij jou passen. 

  • Wil je graag iemand persoonlijk helpen of doe je liever iets voor een organisatie of vereniging? 

Je kunt bijvoorbeeld achter de bar staan bij een sportvereniging of ondersteuning bieden een evenement maar als je liever voor een buurtgenoot klaar staat kan dat ook. Dan doe je een klusje hier en een boodschapje daar. Via een organisatie kun je ook één op één mensen helpen. Bijvoorbeeld biljarten met Piet of op de duofiets met Fenna.

  • Wil je jezelf ontwikkelen, mensen ontmoeten, plezier maken of iets anders? 

Iets goeds doen levert jou ook veel op. Denk goed na wat voor jou belangrijk is en wat jij eruit wil halen. Als je nieuwe mensen wil ontmoeten, dan kies je een activiteit waar je met een groep mensen werkt. Bijvoorbeeld samen ouderen een leuke middag bezorgen. Of een cultuurfestival organiseren. Wil je jouw CV verrijken of je vaardigheden ontwikkelen? Dan kies je misschien wel voor een strategische bestuurdsfunctie of marketingcommunicatie project. 

  • Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in?

Wij geloven dat iedereen iets kan waar een ander, of de wereld, blij van wordt. Van een luisterend oor tot een sterke boodschappenarm tot organisatietalent of social media fotografie. Jouw talent is vaak iets wat je ook leuk vindt om te doen. Dus zet dat in en ontwikkel het door iets goeds te doen!

  • Wil je je leefwereld vergroten?

Iedereen heeft wel eens iets nodig. Op ons platform vind je dan ook enorm veel verschillende mensen. Help een keertje mee in het buurthuis, woonzorgcentrum, cultuurcafé of bij een stichting die opkomt voor een specifieke groep en vergroot jouw wereld. 

  • Hoeveel tijd wil je besteden aan vrijwilligerswerk? 

Hoeveel tijd heb jij? Een uurtje, middag, een keer per maand of gewoon lekker elke week? Gebruik de kalenderfilter om te ontdekken wanneer je iets kunt bijdragen, of zoek op 'regelmatig' als je structureel iets wil doen. 

Succes!

 

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?