Hoe gebruik je de website?

Vind alle antwoorden op je vragen over de website & handige tips!
Hoe gebruik je de website?Hulp vragen / Vacatures beheren › Een hulpaanbieder / vrijwilliger zoeken

Een hulpaanbieder / vrijwilliger zoeken

Hoe vind je de juiste hulpaanbieder of vrijwilliger via de website? Naast het plaatsen van een hulpvraag kun je ook het (hulp)aanbod bekijken en reageren op hulpaanbieders en vrijwilligers. Dit kan op verschillende manieren. 

1. Via de zoekbalk op de homepage 

Helpcentrum_-_een_hulpaanbieder_of_vrijwilliger_zoeken.JPG

Vink het vakje 'Ik zoek hulp' aan en vul de plaats, postcode of buurt in waarin je woont. Klik vervolgens op 'Zoeken'.

Je ziet een grote selectie van de hulpaanbieders bij jou in de buurt. Deze kun je rechtsboven de lijst sorteren op 'Datum'. De afstand kun je ook aangeven, deze vind je links in het scherm en kun je door middel van een balkje instellen op 1 t/m 50 km vanaf de plaats, postcode of buurt waarin je woonachtig bent. Als je kiest voor 'Datum' wordt het meest recente hulpaanbod bovenaan weergegeven. Als je kiest voor 'Afstand' zie je bovenaan het hulpaanbod dat het meest in de buurt is.

Filter je resultaten

Aan de linkerkant van het scherm kun je de zoekopdracht filteren op Categorie. Zoek je bijvoorbeeld hulp omdat je geen vervoer hebt naar het ziekenhuis, vink dan onder de categorie 'Praktisch', 'Vervoer' aan. Je vindt dan alle hulpaanbieders die hulp aanbieden in de categorie Vervoer. Door op 'Meer opties' te klikken verschijnen er meer categorieën waaruit je kan kiezen. Ook kun je filteren op door wie je geholpen wilt worden. Je kan kiezen voor een 'Persoon', dus een particulier of een persoon namens een 'Organisatie' De resultaten worden automatisch bijgewerkt.

Helpcentrum_-_categorie_n.JPG

Helpcentrum_-_door_wie__persoon_of_organisatie.JPG

2. Zoeken via de kaart 

Je kunt er ook voor kiezen hulpaanbod of een vrijwilliger te zoeken via de kaart. Je vindt de optie 'Bekijk op kaart' rechts bovenaan het overzicht van hulpaanbiedingen.

Helpcentrum_vindt_op_kaart.jpg

 

Er wordt een kaart getoond van jouw buurt. Op de kaart is met een pin aangegeven waar in jouw buurt hulp wordt aangeboden.

Als er een cijfer op de pin staat betekend het dat er in dat gebied meerdere keren hulp aan wordt geboden. Klik op de pin om in te zoomen en het hulpaanbod te bekijken.

Helpcentrum_-_bekijk_op_kaart.JPG

Als je een interessant hulpaanbod hebt gevonden, kun je het hulpaanbod openen door op 'Lees meer' of 'Weergeven' te klikken. Je kunt het hulpaanbod lezen en beoordelen of het bij jouw hulpvraag aansluit.

Vindt je het een interessant hulpaanbod maar wil je eerst nog even verder zoeken voordat je reageert? Bewaar dan het hulpaanbod en gebruik het 'terug' pijltje van de browser om terug te gaan naar het overzicht. 

Als je contact wilt opnemen met de hulpaanbieder kan dit door middel van een bericht. Klik onderaan het aanbod op 'Stuur een bericht' en neem contact op met hem of haar!

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?