Direct naar de inhoud van deze pagina

Veiligheid & Betrouwbaarheid

Hoe zorg je voor je eigen veiligheid, waar moet je op letten en wat doen wij?

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over jou of die we in verband kunnen brengen met jou. Je deelt persoonsgegevens met ons wanneer je jezelf registreert op onze websites of als je contact met ons hebt.

Wat willen we minimaal van je weten?

Gegevens over wie je bent, namelijk:

Persoonsgegevens

Waarom

Verwerkingsgrondslag

Bewaartermijn

 Voornaam,   achternaam,   geslacht & e-   mailadres.

We willen je natuurlijk persoonlijk aanspreken en het goede e-mailadres gebruiken om in contact te komen.

 

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld indien er iets fout gaat bij het invoeren van je naam.

 

Het kan zijn dat we in de database en logbestanden (het zogenaamde ‘audit trail’) moeten kijken om incidenten op te sporen en af te handelen. In deze ‘audit trail’ registeren wij je naam en e-mailadres ter identificatie.

Uitvoeren overeenkomst (matching), Toestemming (marketing)

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het verbeteren van de website.

 Gerechtvaardigd belang. Het opsporen en oplossen van incidenten.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

Zolang toestemming is gegeven en dat voor de duur van de overeenkomst en 2 jaar na het einde. 

Maximaal 2 maanden.

 

 

De gegevens worden gedurende een termijn van maximaal 6 maanden in onze ‘audit trail’ bewaard.

 

Een aan jou gekoppeld nummer ter identificatie.

Wij moeten in staat zijn om jou te identificeren zodat wij bij het verlenen van onze dienstverlening kunnen verifiëren dat jij het bent. Omdat namen niet altijd uniek zijn, hanteren we een nummer dat aan iedere gebruiker uniek wordt toegekend door ons systeem.

Het kan zijn dat we in de database en logbestanden (waaronder de zogenaamde ‘audit trail’) moeten kijken om incidenten op te sporen en af te handelen. In deze ‘audit trail’ registeren wij je unieke identificatienummer.

Uitvoeren overeenkomst (matching)

 

 

 


Gerechtvaardigd belang. Het opsporen en oplossen van incidenten.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 

 

 

De gegevens worden gedurende een termijn van maximaal 6 maanden in onze ‘audit trail’ bewaard. De gegevens in de logbestanden maximaal 1 maand.

 Geboortedatum Iemand helpen kan op elke leeftijd! Helaas is niet al het vrijwilligerswerk geschikt voor minderjarigen. Daarnaast zijn niet al onze websites door jongeren te gebruiken dit hangt af van de afspraken met lokale partners en de mogelijkheid tot het doen van een maatschappelijke stage via de websites. Check de leeftijdsgrens per Voorelkaar-website hier >

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld indien er iets fout gaat bij het invoeren van je geboortedatum.

Uitvoeren overeenkomst (matching)

 

 

 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het verbeteren van de website.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 

 

 

 

Maximaal 1 maand.

 Postcode en   woonplaats

We informeren je alleen over vrijwilligerswerk en vrijwilligers bij jou in de buurt. Zo vind je snel wat je zoekt en houd je meer tijd over voor andere dingen. Let op: we vragen je nooit om een adres.

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld indien er iets fout gaat bij het invoeren van je woonplaats.

Uitvoeren overeenkomst (matching) 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het verbeteren van de website.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 


Maximaal 1 maand.

 Telefoonnummer

Dit is niet verplicht om te laten weten. Als je dit wel doet, kunnen we je bellen om een vraag te beantwoorden, je te attenderen op het veilig gebruik van de websites of je telefonisch te matchen.

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld indien er iets fout gaat bij het invoeren van je telefoonnummer.

Met jouw toestemming

 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het verbeteren van de website.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 

 

Maximaal 1 maand.

 Profielfoto

Heb je geen geschikte foto? Geen probleem, dit is niet verplicht. Maar wel handig! Met een foto springt jouw profiel eruit en maak je daardoor meer kans op een match via de websites.

Ook kan het zijn dat deze gegevens verwerkt worden om fouten op te kunnen sporen en om de website te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld indien er iets fout gaat bij het uploaden van je profielfoto

Met jouw toestemming 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het verbeteren van de website.

Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.

 

Maximaal 1 maand.

 Je rol Wil je anderen helpen of geholpen worden? Ben je een particulier of gebruik je de website uit naam van een organisatie of als zzp’er? Door duidelijk aan te geven wie je bent en waar je naar op zoek bent, matchen we een vrijwilliger met een vrager en andersom. Uitvoeren overeenkomst (matching)  Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.
 Wachtwoord Je registreert jezelf met een wachtwoord. Zo moeilijk of makkelijk als je zelf wilt. Het wachtwoord blijft altijd geheim. Zelfs wij weten het niet. We slaan jouw wachtwoord versleuteld op. Uitvoeren overeenkomst (matching)  Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.
 IP adres

Door jouw IP adres te onthouden, kunnen we jou een veilige website garanderen. Gebruikers die zich niet aan de gedragsregels houden of waarbij er sprake is van fraude kunnen we aan de hand van een IP adres altijd identificeren om zo incidenten te voorkomen.

Het kan zijn dat we in de database en logbestanden (het zogenaamde ‘audit trail’) moeten kijken om incidenten op te sporen en af te handelen. In deze ‘audit trail’ slaan wij je IP adres op ter identificatie en om misbruik te voorkomen.

Veiligheid en verbeteren van de website.

 

 

 

 

Gerechtvaardigd belang. Het opsporen en oplossen van incidenten.

Maximaal 2 maanden. Bij een incident bewaren we het IP adres tot twee weken nadat het incident is afgehandeld.

 

De gegevens worden gedurende een termijn van maximaal 6 maanden in onze ‘audit trail’ bewaard.

Logbestanden (en alle overige persoonsgegevens zoals in deze privacyverklaring omschreven) Om onze dienstverlening en de website te kunnen verbeteren, voeren wij soms veranderingen door op onze website en in onze software. Het kan zijn dat we voor het doorvoeren van de veranderingen toegang tot de database nodig hebben en de daar opgeslagen persoonsgegevens in kunnen zien. Ook kan het zijn dat we in de database moeten kijken om foutmeldingen op te sporen en af te handelen. Wij proberen het zien van persoonsgegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Gerechtvaardigd belang. Verbeteren van de website en het opsporen en oplossen van foutmeldingen. De gegevens staan in onze database gedurende de in deze privacyverklaring omschreven termijn. Zolang de gegevens in onze database staan, kunnen wij die gegevens voor dit verwerkingsdoeleinde verwerken. Overige loggegevens verwijderen wij uiterlijk 1 maand na het ontstaan van de log.

Dit is nog niet alles, er is meer:

Wanneer je een organisatie of zzp’er bent >

Persoonsgegevens Waarom Verwerkingsgrondslag Bewaartermijn
Naam organisatie Met behulp van de naam van je organisatie of bedrijf kunnen we alle geplaatste vragen en aanbod in één overzicht per organisatie plaatsen.  Uitvoeren overeenkomst Gedurende de  overeenkomst en 2 jaar na het  einde

Gegevens van jouw hulpvraag en/of hulpaanbod >

Persoonsgegevens Waarom Verwerkingsgrondslag Bewaartermijn
Weergave hulpvraag en/of hulpaanbod op de website Wanneer je een hulpvraag of hulpaanbod op de website plaatst, weten we in welke categorieën je actief bent. We gebruiken dit actief om je passende vrijwilligers of hulpvragen door te kunnen sturen via e-mail of te tonen in je profiel. Hierdoor hoef je zelf niet lang te zoeken en kun je meteen vinden wat bij je past. Uitvoeren overeenkomst
(matching)
Gedurende de  overeenkomst en 2 jaar na het  einde

Je contactgeschiedenis >

Persoonsgegevens Waarom Verwerkingsgrondslag Bewaartermijn
Contactinformatie en inhoud van de contactmomenten met ons We verwerken informatie over het contact dat je eerder met ons had. Waarover ging het gesprek? Een vraag, feedback een technische melding. Wanneer was dat gesprek en hoe? Hiermee verbeteren wij onze klantenservice en kunnen we je in een volgend contactmoment sneller van dienst zijn. Gerechtvaardigd belang. Onderhoud en verbeteren van de dienstverlening. Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde.
Contact tussen gebruikers onderling Wij bieden via onze diensten een mogelijkheid om contact te hebben met andere gebruikers en/of vrijwilligers. Dit kan via het versturen van berichten. Om dit mogelijk te maken, moeten wij die berichten opslaan en versturen naar de beoogde lezer van het bericht. Dit wordt ook gezien als een verwerking van persoonsgegevens. Uitvoeren overeenkomst (contactmogelijkheid t.b.v. matching) Gedurende de overeenkomst en 2 jaar na het einde
Inzage in contact tussen gebruikers onderling, het IP-adres en interne notities over gebruikers bij wie fraude en/of misbruik wordt vermoed Iedereen moet veilig gebruik kunnen maken van de websites. Bij fraude- of misbruikmeldingen, kunnen wij meekijken in het contact dat u heeft gehad met andere gebruikers via de website. Gerechtvaardigd belang. Veiligheid en voorkomen misbruik. Meldingen worden gedurende een periode van 2 maanden bewaard, tenzij een melding opvolging behoeft. In dat geval worden de meldingsgegevens bewaard tot het moment waarop de melding is afgehandeld.

Waarvoor gebruiken jullie mijn persoonsgegevens? >
Wie heeft toegang tot mijn persoonsgegevens? >
Jouw rechten >

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?