Direct naar de inhoud van deze pagina

Veiligheid & Betrouwbaarheid

Hoe zorg je voor je eigen veiligheid, waar moet je op letten en wat doen wij?
HelpcentrumVeiligheid & BetrouwbaarheidPrivacybeleid Social Care Network › Wie heeft toegang tot mijn persoonsgegevens?

Wie heeft toegang tot mijn persoonsgegevens?

Jouw persoonsgegevens zijn van jou en vertrouw je aan ons toe. Wij zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren. Daarom geven we jouw persoonsgegevens niet zomaar aan derde partijen.

Voorelkaar-netwerk

Social Care Network bestaat uit een netwerk van lokale websites waarop vrijwillige hulp wordt gevraagd en geboden. Dit netwerk komt samen op het landelijke platform NLvoorelkaar.nl. Via onze lokale websites en landelijke website kan iedereen hulp aanbieden of hulp vragen en zo met elkaar in contact komen.

Een voorbeeld:
Je woont in Meppel en plaatst een openbaar hulpaanbod. Dan is de hulpaanbod voor anderen te zien op de website Meppelvoorelkaar.nl maar ook op NLvoorelkaar.nl in de regio Meppel. Op deze manier maak je meer kans op het vinden van geschikt vrijwilligerswerk omdat je niet alleen mensen bereikt die Meppelvoorelkaar gebruiken maar ook mensen die het landelijke platform NLvoorelkaar gebruiken.

De lokale websites worden aangeboden door lokale welzijnsorganisaties of de gemeente. Deze partijen hebben toegang tot persoonsgegevens van gebruikers die binnen de regio van die website vallen. Met deze partijen zijn wij gezamenlijk verwerkingsverantwoordelijke. Wij hebben ons allemaal schriftelijk aan deze privacy policy verbonden.

Bekijk hier welke websites er bij het Voorelkaar-netwerk horen >

Andere gebruikers

Zodra je zelf actief een hulpvraag of een openbaar hulpaanbod plaatst, wordt dit getoond op onze websites. Andere gebruikers kunnen dan jouw hulpvraag of -aanbod lezen. Hierbij staat jouw voornaam, profielfoto en voor welke regio de oproep geldt. Jouw achternaam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer worden door ons nooit gedeeld met andere gebruikers.

Derden partijen:

We verkopen jouw gegevens nooit aan derden! Maar welke andere partijen hebben er dan wel toegang?

IT dienstverleners

Denk hierbij aan onze hostingpartij en e-mail infrastructuur. Deze partijen maken het mogelijk dat onze website te zien is en werkt. En dat we jou op de hoogte kunnen brengen van nieuwe berichten die je hebt ontvangen.
Media- en advertentiebureaus komen in beeld wanneer we advertenties op maat aan je willen laten zien. Zij maken gebruiken van cookies.

Onderzoekers

Volledigheidshalve merken wij nog het volgende op. Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe inzichten. Inzichten die ons helpen meer te leren over vrijwilligerswerk zodat we hier op de website op in kunnen spelen. Zodat meer mensen geholpen worden en vrijwilligers altijd iets vinden wat bij hen past. Wij wisselen hiervoor gegevens van het matchingsplatform uit met partners zoals universiteiten. Er worden echter geen persoonsgegevens uitgewisseld, tenzij jij op voorhand op ons verzoek uitdrukkelijk schriftelijk toestemming hebt verleend. Alle gegevens die worden uitgewisseld, zijn anoniem gemaakt. Dit betekent dat ook in de resultaten van enig onderzoek, geen persoonsgegevens van onze gebruikers zijn opgenomen, tenzij de gebruiker hiervoor toestemming heeft gegeven

API partners

Door middel van API koppelingen met partnerwebsites, waaronder buurtplatformen, wmo-loketten, welzijnsorganisaties en lokale nieuwssites, kunnen we hulpvragen en -aanbod beter matchen. Via een API (een soort doorgeefluik) sturen wij actuele hulpvragen en -aanbod naar websites waar wij een overeenkomst mee hebben. Deze websites tonen de inhoud aan hun gebruikers. Wanneer iemand kan helpen of geholpen wil worden, wordt deze gebruiker naar een Voorelkaar-website verwezen waar hij/zij met jou in contact kan komen. Op deze manier is het bereik veel groter en maken gebruikers van een Voorelkaar-website veel meer kans op een match.

De API partners en hun websites ontvangen nooit jouw achternaam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. Zij ontvangen alleen jouw aangemaakte hulpvraag of -aanbod, voornaam en regio (geen adres!). Dit zijn de gegevens die minimaal nodig zijn om een geschikte match te kunnen vinden.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?