Vrijwilligers Dierenbuddy gezocht in gemeente Zaanstad

Plaats:
Krommenie (Zaanstad), Assendelft (Zaanstad), Westzaan (Zaanstad), Zaandam (Zaanstad), Pelders- en Hoornseveld (Zaanstad)
Categorie:
Gezelschap, (Huis)dieren
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Vrijwilligers Dierenbuddy gezocht in gemeente Zaanstad

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou.

Dierenbuddy Zaanstad, project van de Dierenbescherming Regio Noordwest is op zoek naar: ondersteuners voor ouderen of chronisch zieken met huisdieren.

Vrijwilligers van Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy structureel ouderen/chronisch zieken, die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun huisdier. Dit wanneer de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Denk aan het schoonmaken van de kattenbak of vogelkooi, het uitlaten van de hond voor een grote wandeling, het met het dier naar de dierenarts gaan enz.

Het is erg dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de oudere. Je moet als vrijwilliger met ouderen en hun, vaak oude, dier weten om te gaan.

Ben je minstens 3 uur per week (één dagdeel) beschikbaar?

Wij zoeken in Zaanstad mensen die affiniteit hebben met huisdieren, ervaring hebben met de omgang met ouderen, stabiele persoonlijkheid, nuchter, pro actief, geduldig en betrouwbaar zijn, levenservaring hebben, de afspraken stipt nakomen en zich voor langere tijd (minimaal een half jaar) als Dierenbuddy willen inzetten. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Er wordt een actieve deelname aan algemene vergaderingen en thema avonden verwacht. We verwachten van je dat je ongeveer een dagdeel per week beschikbaar bent om één of enkele ouderen/chronisch zieken en hun huisdier thuis te bezoeken. Je hoeft daarvoor niet altijd hetzelfde dagdeel vrij te houden want er wordt gewerkt met een rooster. Het is daarom handig als je woonachtig bent in de gemeente Zaanstad. Verder is een VOG verklaring (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Wij bieden: Interessant en afwisselend vrijwilligerswerk met een team van collega-vrijwilligers die je graag ondersteunen en adviseren en dit o.l.v. de lokale coördinator Dierenbuddy.

De mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen en hun geliefde huisdier. Dit zodat baasje en dier zo lang mogelijk samen kunnen blijven.

Interesse? Stuur je motivatie

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Nadine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Nadine is eerder via deze website geholpen
  • Nadine heeft 1 aanbeveling ontvangen
Laat Nadine weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Geplaatst door:
Profielfoto van Nadine
65% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Nadine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Nadine is eerder via deze website geholpen
  • Nadine heeft 1 aanbeveling ontvangen
Beschikbaarheid:
regelmatig