Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilliger als leider van een telefooncirkel

Titel:
Vrijwilliger als leider van een telefooncirkel
Plaats:
Delft
Categorie:
Mantelzorg ondersteuning
Beschikbaarheid:
regelmatig
Bekeken:
98 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de hulpvraag

DELFT- Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem, niet alleen bij ouderen. En als je alleen woont, kan je je soms wat onveilig voelen. “Wat gebeurt er als je onwel wordt en niemand het in de gaten heeft?” Oplossingen zijn niet altijd eenvoudig en zeker niet eenduidig. Toch wil een luisterend oor wel eens helpen. Een telefooncirkel kan dan een oplossing zijn.
Een telefooncirkel is een groep van maximaal tien alleenwonende deelnemers en enkele vrijwilligers die bij toerbeurt als leider van de cirkel dienst doen. Iedere dag rond half negen ’s morgens belt de dienstdoende leider van de groep de eerste deelnemer van de telefooncirkel. De eerste belt de tweede en dit gaat zo door totdat de laatste op de lijst de leider belt. Wanneer dit is gebeurd, is de cirkel rond. Mocht er tussendoor niet worden opgenomen en de cirkel wordt onderbroken, dan wordt er actie ondernomen.
Voor Telefooncirkel Delft is Humanitas op zoek naar vrijwilligers die bij toerbeurt als leider dienst doen. Als leider bent u in de periode dat u dienst hebt verantwoordelijk voor het functioneren van de cirkel. U start elke ochtend om 8:30 uur de cirkel en komt in actie wanneer de cirkel wordt onderbroken. Ook deelt u nieuwe deelnemers in en bent u aanwezig tijdens overleg van de leiders van uw cirkel.
Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met Mieke door te reageren op deze hulpvraag.

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Mieke is bekeken door de helpdesk
Laat Mieke weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Humanitas Delft
Geplaatst door:
Profielfoto van Mieke
Geplaatst op 09.10.2018
65% profielsterkte