csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger Dierenambulance Haarlem

Zonder vrijwilligers geen Dierenambulance! De Regionale Dierenambulance Haarlem e.o. draait geheel op vrijwilligers. De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de dierenambulance en de dieren in en rond Haarlem. Wil jij ook ons team komen versterken ? Wij zoeken mensen voor de volgende functies: Meldkamer centralist Chauffeur Bijrijder Werken als vrijwilliger bij de Regionale Dierenambulance is afwisselend, leerzaam en dankbaar! Het is echter niet vrijblijvend. Het vergt tijd, energie en een flinke portie verantwoordelijkheid. Zo doorloopt iedere vrijwilliger een opleidingstraject tot dierenhulpverlener en vragen wij mensen zich minimaal één dagdeel per week in te zetten. Ook is het belangrijk om stevig in de schoenen te staan. Een vrijwilliger bij de Dierenambulance moet kunnen omgaan met uiteenlopende mensen en situaties en kunnen relativeren. Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij de Regionale Dierenambulance ? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

structureel

Haarlem

Vervoer & transport
Administratie & receptie
Dierenverzorging

Beschrijving

Zonder vrijwilligers geen Dierenambulance! De Regionale Dierenambulance Haarlem e.o. draait geheel op vrijwilligers. De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de dierenambulance en de dieren in en rond Haarlem. Wil jij ook ons team komen versterken ?
Wij zoeken mensen voor de volgende functies:

Meldkamer centralist
Chauffeur
Bijrijder

Werken als vrijwilliger bij de Regionale Dierenambulance is afwisselend, leerzaam en dankbaar! Het is echter niet vrijblijvend. Het vergt tijd, energie en een flinke portie verantwoordelijkheid. Zo doorloopt iedere vrijwilliger een opleidingstraject tot dierenhulpverlener en vragen wij mensen zich minimaal één dagdeel per week in te zetten. Ook is het belangrijk om stevig in de schoenen te staan. Een vrijwilliger bij de Dierenambulance moet kunnen omgaan met uiteenlopende mensen en situaties en kunnen relativeren.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij de Regionale Dierenambulance ?
Neem dan contact met ons op!

Praktische informatie

Locatie

Haarlem

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Vervoer & transport
Administratie & receptie
Dierenverzorging
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Haarlem

Secretaris bestuur

Marijke

Stichtingen Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem Zandvoort zoeken een onbezoldigd secretaris voor haar bestuur. De stichtingen hebben een overkoepelend bestuur, dat in de stad en regio Haarlem Zandvoort sociale uitsluiting wil voorkomen van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De beoogde secretaris is medebestuurslid maar zorgt ook voor de aansluiting met de uitvoeringswerkzaamheden waarbij hij/zij nauw overleg voert met de coördinatoren. In deze rol is een overview over de organisatie noodzakelijk en ook het leggen van verbanden tussen de verschillende activiteiten binnen de stichting. Profiel secretaris: • Heeft bij voorkeur kennis van, maar in elk geval aSiniteit met de problematiek van de doelgroep van Leergeld en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur • Heeft ervaring met werkprocessen in een vrijwilligersorganisatie • Is communicatief vaardig • Is oplossings-/resultaatgericht en ingesteld op samenwerking (intern en extern) • Is computervaardig en beheerst de Nederlandse taal t.b.v. interne en externe berichtgeving • Is bereid om mee te denken en een bijdrage te leveren aan het beleid van de Stichtingen Taken en verantwoordelijkheden secretaris: • Voorbereiden van bestuursvergaderingen, waar nodig in samenwerking met de coördinatoren en in overleg met de voorzitter • Verslaglegging van bestuursvergaderingen • Controleren van de voortgang in de uitvoering van bestuursbesluiten • Samenstellen van bestuurlijke verantwoordingsdocumenten, w.o. secretarieel jaarverslag • Zorgdragen voor het archief van de Stichtingen • Vertegenwoordigen van de Stichtingen in diverse netwerken, in overleg en afstemming met andere bestuursleden De uitvoering van taken vindt plaats in nauw overleg met de bestuursvoorzitter. Meer informatie over de vacature wordt graag gegeven door de voorzitter Marijke

Structureel
Haarlem

Scheidingsbuddy! Steun bieden bij scheiding

Humanitas Zuid-Kennemerland

Gezocht: vrijwilligers die steun bieden bij scheiding Heb jij affiniteit of ervaring met het onderwerp scheiding? Zijn je ouders gescheiden of ben je zelf gescheiden? Misschien ken je in je omgeving wel mensen die door een scheiding gingen. Dan weet je dat je leven op z'n kop kan komen te staan. Wij zoeken scheidingbuddy's die een ouder hierbij willen ondersteunen. Denk aan het bieden van een luisterend oor, het helpen bij het overzichtelijk maken van praktische zaken of het voorbereiden van een afspraak. Op die manier kan de ouder steun ervaren in deze lastige fase van iemand die niet direct betrokken is bij de situatie. Een scheidingsbuddy biedt hulp vanuit gelijkwaardigheid. De hulpvraag van de ouder staat centraal. De ondersteuning is altijd tijdelijk, met als doel dat de ouder na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kan en sterk staat als opvoeder. Voorafgaand volg je bij ons een training van 3 dagdelen in september en voor die tijd maak ik graag kennis met je of dit vrijwilligerswerk bij je past. Wil jij ook een lichtpuntje zijn in het leven van een ouder in of na een scheiding? Meld je nu aan! Humanitas Zuid-Kennemerland biedt mensen een tijdelijk steuntje in de rug met geschoolde en ervaren vrijwilligers, in samenwerking met een professionele coördinator.

Structureel
Haarlem

Coördinator gezocht

Wil

Vrijwilligerswerk waar je vast al langer naar zoekt !! Coördinator van het Parkinson Café Haarlem Wie van organiseren houdt, kan veel plezier beleven aan het geven van ondersteuning en het bieden van een ontmoetingsmogelijkheid aan bezoekers van het Parkinson Café. Met een groepje vrijwilligers organiseren we een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun mantelzorgers en belangstellenden in het wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1 in Haarlem. In het Parkinson Café geven we informatie in de vorm van presentaties en we zorgen voor een gezellige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar kunnen delen.We nodigen professionals uit voor thema's gerelateerd aan de ziekte van Parkinson. Dit is informatie op het gebied van de ziekte, onderzoek, beweging, zorg en nog veel meer. Als coördinator van het Parkinson Café zorg je voor de continuïteit van het Parkinson Café. Je bent de spil in het team en zorgt dat ieder taken tijdig uitvoert. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en je bent het aanspreekpunt voor de vrijwilligers van het Parkinson Café. Afhankelijk van de samenstelling van het team kun je taken uitbesteden.Bij de Parkinson Vereniging heb je een contactpersoon als aanspreekpunt.Je bezoekt 2x per jaar de Provinciale bijeenkomst. We zoeken iemand die enthousiast is, ideeën heeft, goed kan communiceren en het leuk vindt om met een team te werken. Je krijgt hiermee de mogelijkheid om iets te doen wat je leuk vindt, een grote verscheidenheid in contacten en een heel dankbaar publiek

Structureel
Amsterdam, Haarlem, Velsen, Gooise Meren

Bent u 55+ en wilt u oppassen op een hond?

Stichting OOPOEH

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55-plusser) passen op een lieve hond. Hoeveel tijd u hieraan wilt besteden is volledig uw eigen keuze. De meeste van onze oppassers kiezen voor 1 of 2 dagen of dagdelen per week. Maar minder of vaker kan ook. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar wilt of kunt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt; in uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent, en op wat voor hond u graag zou willen passen. De hond wordt door het baasje naar u toe gebracht en later op de dag weer opgehaald. U laat de hond vanuit uw eigen huis uit. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJGT U ERVOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond en talloze gezellige praatjes op straat. Ook kunt u gratis deelnemen aan de maandelijkse uitjes die Stichting OOPOEH organiseert voor alle OOPOEH’s waardoor u andere hondenliefhebbers (van 55 jaar of ouder) ontmoet. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond. U bent meer in beweging. U ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: U voelt zich minder alleen. U helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. En u geeft de hond alle aandacht die hij/zij verdient. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH’s waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN N.v.t. U past op wanneer het u uitkomt. HOE KOMT U IN AANMERKING? Neem contact op met de contactpersoon.

Structureel
Haarlem

Chauffeur of gastvrouw op bustochten

Willem

De dagtochten van Samen op Toer worden gefaciliteerd door BUURTS en bieden ouderen, die er niet zo vaak meer op uit gaan de kans om anderen te ontmoeten en mooie herinneringen te maken met leeftijdgenoten. Dat kan niet zonder chauffeurs en gastvrouwen. Hoe vaak en naar welke bestemming bepalen onze vrijwilligers zelf. Onze deelnemers (maximaal zeven per tocht) kunnen een rollator meenemen, maar onze bus is niet rolstoeltoegankelijk. Wij bieden onze gasten een helpende hand, maar zijn geen verzorgenden.

Structureel
Haarlem

Ontbijt vrijwilliger, verzorg jij mijn brood?

Birgitta

De dag beginnen doe je vaak met een lekker ontbijtje, rustig een beetje wakker worden, gezellig in huiskamersfeer aan de ontbijttafel. Wij zoeken op verschillende ochtenden vrijwilligers die willen helpen bij het klaarzetten en opruimen van het ontbijt. Terwijl de medewerkers bewoners helpen bij het opstaan, wassen en aankleden zorg jij voor wat gezelligheid in de huiskamer. Na het ontbijt is er tijd voor evt een wandelingetje, boodschappen opruimen, een spelletje of juist even rustig samen naar buiten kijken. Lijkt het je wat? Dan maak ik graag kennis met jou! Dag(en) en tijden in overleg. Verpleeghuis Overspaarne, vlakbij de Cronje, is een huis waar ongeveer 100 mensen met dementie wonen, verdeeld over 13 woningen. Er wonen max 8 bewoners per woning. De mensen die bij ons wonen zijn veel méér dan op leeftijd of hun ziekte. Allemaal dragen ze een eigen en uniek verhaal met zich mee. Dat verhaal vinden we belangrijk. Onze visie: aandacht - betekent dat we geïnteresseerd zijn in hun achtergrond en hun lief en leed. Alleen door iemand echt te kennen kun je een relatie opbouwen. Vrijwilligerswerk bij Kennemerhart bied je de mogelijkheid om iets te betekenen voor onze bewoners vanuit je eigen talent en interesse. Wat vragen wij? Continuïteit is belangrijk voor de bewoner, dus is het fijn als je op een vaste ochtend kunt. Begrip, een luisterend oor, zorgzaamheid, hygiënisch kunnen werken en een vrolijke uitstraling. Handig om te weten: Je staat er niet alleen voor, je werkt samen met de medewerkers van de woning. Wat kan Overspaarne jou bieden? Dankbaarheid van bewoners en medewerkers en mooie, waardevolle ontmoetingen. Je kunt echt iets betekenen voor een ander. We zien je als onderdeel van ons team. Je kunt rekenen op begeleiding door de vrijwilligerscoördinator en de collega’s waar je mee samenwerkt. We vergoeden de reiskosten die je maakt om bij Overspaarne te kunnen komen. Twee keer per jaar krijg je een leuke attentie. Heb je vragen hierover, neem contact met mij op dan kan ik al je vragen beantwoorden of we maken een afspraak zodat ik je ook onze mooie locatie kan laten zien. Ik kan je dan meer vertellen over het vrijwilligerswerk, de bewoners maar wat ik minstens zo belangrijk vind, is jou te leren kennen.

Structureel
Haarlem, Bloemendaal, Nissewaard, Velsen, Amstelveen

Heb jij iets met massage?

Stichting Massage voor de Zorg

De stichting Massage voor de Zorg zoekt mensen die een hand-onderarmmassage kunnen geven of die dit willen leren. Op dit moment ligt bij ons de focus op ouderen met dementie. Onze bakermat is de regio Zuid-Kennemerland. In Haarlem en omgeving zijn nieuwe mensen altijd welkom, maar ook in andere regio's willen wij actief worden. Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor Amstelveen, Ymuiden en Spijkenisse. Vindt jij het leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen, die heel veel zingeving ervaren in hun activiteit? Je bent altijd welkom! Meld je aan, wij kijken of er mogelijkheden zijn in jouw regio. Wij zijn op zoek naar mensen die compassie hebben voor ouderen met dementie en middels massage verbinding wil maken. Vindt je het fijn om die mensen een moment van ontspanning en geluk te geven? Dan ben je heel erg welkom in het massageteam van onze stichting. Wij zoeken mensen die minimaal 3 uur per vier weken beschikbaar zijn. Mag dus meer! Wij geven de massages altijd in teamverband. De stichting geeft indien gewenst een vrijwilligersvergoeding. We zijn natuurlijk extra blij met mensen die vanuit hun hart mee willen doen, zodat we nog meer massages kunnen aanbieden. Als je mee wilt doen en nog niet kan masseren, dan bieden wij de mogelijkheid om het te leren, door het volgen van een workshop. Deze kost €55,- inclusief naslagwerk en massageolie. Als de kosten een probleem zijn, dan vinden wij samen altijd een oplossing. De workshop wordt gegeven in Haarlem. Als er voldoende interesse is vanuit een andere regio, dan organiseren wij de workshop ook in andere regio's.

Structureel
Haarlem

Ben jij een vrolijke jongedame?

De Hartekampgroep

Ben jij een enthousiaste jongedame die heel inventief is in het bedenken van leuke dingen. Klets en lach je veel en ben je wel in voor een grapje? Ben je sportief? Hou je van meiden dingen? Dan wil ik je graag ontmoeten en samen leuke dingen doen als bijvoorbeeld naar de film, suppen in de zomer, naar het strand, zwemmen, lekker kletsen, shoppen enz. Ik heb een lichte verstandelijke beperking dus in de communicatie moet je het niet te ingewikkeld maken maar ook zeker niet kinderachtig doen. Mijn ambulante begeleiders helpen ons natuurlijk bij de eerste afspraak zodat we op een fijne manier kennis kunnen maken. Tot snel! ambulant: Nora

Structureel
Haarlem

Coördinator evenementen

Annette

In ons duurzaam stadspark is van alles te doen. Ook voor het nieuwe jaar zouden wij ons publiek willen verrassen met toffe duurzame evenementen. Heb jij affiniteit met het organiseren van evenementen en het bedenken/uitrollen van nieuwe initiatieven hierin? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zoeken een enthousiaste en gedreven kartrekker (m/v) die samen met andere collega’s evenementen kan neerzetten in de Kweektuin. Je bent gemiddeld 1-2 uur per week bezig met deze werkgroep en komt 6-7 keer per jaar samen met je collega coördinatoren. Wil je meer informatie of heb je zin een keer langs te komen voor een kennismaking? Je bent van harte welkom.

Structureel