csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilligers gezocht in Wouw!

Voor onze bewoners met een verstandelijke en lichamelijke beperking zoeken wij gezellige vrijwilligers. Onze bewoners vinden het fijn om een-op-een activiteiten te doen. Dat kan overdag of 's avonds, door de week of in het weekend, tijden zijn altijd in overleg. Op dinsdagavond gaan een aantal bewoners naar dansles. Het is ook mogelijk om hier mee naartoe te gaan. Wil jij het verschil maken voor deze bewoners? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

structureel

Roosendaal

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Voor onze bewoners met een verstandelijke en lichamelijke beperking zoeken wij gezellige vrijwilligers. Onze bewoners vinden het fijn om een-op-een activiteiten te doen. Dat kan overdag of 's avonds, door de week of in het weekend, tijden zijn altijd in overleg. Op dinsdagavond gaan een aantal bewoners naar dansles. Het is ook mogelijk om hier mee naartoe te gaan.

Wil jij het verschil maken voor deze bewoners? Neem dan contact met ons op!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Roosendaal

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren, Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van S&L Zorg

Bergen op Zoom, Roosendaal

Wie gaat er mee op stap?

S&L Zorg

Voor verschillende bewoners met een verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een vrijwilliger die met ze op stap wil. Denk hierbij aan een wandeling maken, een bezoekje aan de stad, ergens een kopje koffie drinken etc. Alle bewoners wonen in de buurt van of in zorgwijk Lambertijnenhof. Deze vacature is geschikt voor vrijwilligers die houden van een gezellig praatje en het maken van uitstapjes. Lijkt jou het leuk om onze bewoners nét dat beetje extra te geven? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Bergen op Zoom

Wie gaat ermee naar 't Vrolijke Ruitertje?

S&L Zorg

Voor één van onze bewoners met een verstandelijke beperking, die woont bij zorgwijk Lambertijnenhof van S&L Zorg in Bergen op Zoom, zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om hem bij zijn hobby te begeleiden. Samen ga je vanuit de woning naar de manege. Daar begeleid je hem op het paard en loop je ernaast tijdens de rit door de bak. Vervolgens eindig je samen weer in de woning. Meneer heeft moeite met eten en drinken. Het is belangrijk dat daar goed op gelet wordt. We zoeken iemand die hiervoor iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur tijd heeft. Wil jij het verschil maken voor deze bewoner? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Bergen op Zoom

Hulp voor de klimclub gevraagd

S&L Zorg

De S&L Zorg KLIMCLUB ZOEKT VRIJWILLIGERS Ben je geïnteresseerd om op de eerste woensdag vd maand mee te komen helpen tijdens klimclub avonden? We klimmen altijd tussen 18:30 en 21:00 met zo'n 10 tot 20 klimmers, de meesten bewoners van S&L Zorg. Bij goed weer in de bomen op Lambertijnenhof in Bergen op Zoom naast het OC op nr 209. Bij slecht weer in de gymzaal van BSO De Driemaster in Bergen op Zoom Vrijwilligers taken zijn o.a. *Toezichthouders die rond lopen en op de veiligheid letten adhv een checklist *Mensen die de de klimgordels en helmen helpen aan en uit doen *Duwers voor de rolstoelen en schommelaars *Begeleiders om klimmers terug naar woning, wc of taxi te brengen *Iemand die thermoskannen koffie en thee haalt en rond deelt *Ook is er de mogelijkheid om klimmers te leren zekeren en/of zelf te leren klimmen als je overdag wilt helpen opbouwen.

Structureel

Anderen bekeken ook

Roosendaal

Taalmaatje | Roosendaal en Bergen op Zoom

Humanitas West-Brabant West

Heb jij een paar uur per week over? Of kan jouw sociale leven of CV wel een boost gebruiken? En heb je dan ook nog interesse in andere culturen? Dan is Taalmaatje wellicht iets voor jou! Als Taalmaatje help je anderstaligen die hun Nederlands willen verbeteren. Onze deelnemers zijn heel divers van, een Turkse huisvrouw die beter met de juf van haar kind wil praten, een vluchteling die buiten de inburgeringslessen de Nederlandse taal wil oefenen of een Marokkaanse automonteur die soepeler wil kunnen praten bij de koffieautomaat. Heel verschillende mensen die één ding gemeen hebben: beter Nederlands leren spreken om hun dagelijkse bezigheden makkelijker te kunnen doen. Dit vragen wij van jou als Taalmaatje Taalmaatje is vooral een sociale functie. Dus ben je nieuwsgierig naar andere culturen en beheers je de Nederlandse taal goed, dan gaan we graag het gesprek met je aan. In een training van drie dagdelen leer je alles wat je nodig hebt om de rol van Taalmaatje te kunnen vervullen. Het uitgangspunt is dat je wekelijks thuis bij de deelnemer afspreekt. Uiteraard word je constant en vakkundig ondersteund door onze coördinatoren. Vergoeding voor een Taalmaatje Alle onkosten die je maakt worden door ons keurig vergoed. Het enige dat jij zelf investeert is 1 tot 2 uur per week. Maar je krijgt daar ontzettend veel voor terug: • Je wordt lid van een enthousiast team; • Je vergroot zo je netwerk en dus je sociale leven; • Je kunt gratis cursussen en trainingen volgen; • En mocht het nodig zijn kun je ook je CV verrijken met een mooie en waardevolle referentie. Ben je enthousiast na het lezen van de vacature of heb je wellicht nog vragen? Neem dan contact met ons op. Groet, Iris

Structureel
Roosendaal

Maatje Verlies en Rouw | Roosendaal

Humanitas West-Brabant West

Als vrijwilliger ondersteun je een deelnemer 1 tot 2 uur per week bij hem/haar thuis bij het verwerken van het verlies. De vrijwilliger luistert vooral en nodigt de deelnemer uit om zelf oplossingen te zoeken. De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers met persoonlijke ervaring op gebied van verlies en rouw. Je wordt begeleid door een deskundige coördinator van Humanitas waar je met vragen terecht kunt.Voordat je start krijgt je eerst een training. En mocht je onkosten maken, dan worden die door ons uiteraard volledig vergoed. Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature? Stuur ons dan een bericht. Ook als je misschien twijfelt of dit wel iets voor jou is, horen we je graag. We kijken dan gewoon samen even. Uiteraard geheel vrijblijvend. 
 Hartelijke groet, Katinka

Structureel
Roosendaal

Wil jij graag van betekenis zijn?

WijZijn

Word Mantelzorgmaatje! Mantelzorgers zorgen dag en nacht voor een naaste met een ziekte of beperking. Dat vraagt veel van hen. Soms komen ze daardoor nauwelijks aan zichzelf toe en dreigen ze overbelast te raken. Om de zorg vol te kunnen houden is het belangrijk dat een mantelzorger ook af en toe wat tijd voor zichzelf heeft. Wonen+ is daarom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een mantelzorger even willen ontlasten. Wat doet een mantelzorgmaatje? Een mantelzorgmaatje neemt de zorg voor de naaste met een ziekte of beperking van de mantelzorger over, gewoon door bij de naaste aanwezig te zijn of samen iets met hem/haar te ondernemen. Van enkele uren per week tot enkele uren per maand, voor langere of kortere tijd. In voorkomende gevallen kan het nodig zijn kleine zorgtaken over te nemen, zoals het in of uit bed helpen of helpen bij eten of drinken. Iedere situatie is weer anders. Je kunt zelf echter aangeven wat je wel of niet wil doen! Wat vragen we? - Mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 70 jaar - Zorgzame types die graag iets willen betekenen voor een ander - Ervaring in of belangstelling voor de zorg is een pré, maar geen vereiste! Wat levert het je op? - Je betekent veel voor een mantelzorger en zijn naaste - Je kunt zelf aangeven wat je wel/niet wilt doen en hoeveel tijd je inzetbaar wil zijn - Je krijgt ondersteuning in de vorm van trainingen en cursussen - Je doet bruikbare ervaring op! Interesse? Of wil je meer informatie? Stuur dan een bericht. Wonen+ gaat altijd op zoek naar maatwerk. Maatwerk voor de zorgvrager, maar ook maatwerk voor jou als vrijwilliger! Zodat het vrijwilligerswerk jou veel voldoening geeft.

Structureel
Roosendaal, Bergen op Zoom

Vrijwilliger Jongeren & Geld

Humanitas West-Brabant West

Kijk, voor jou is verstandig omgaan met je geld vanzelfsprekend. Maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Steeds meer jongeren raken in de financiële problemen door opstapelende rekeningen, gebrek aan overzicht en onvoldoende financieel inzicht. Wist je bijvoorbeeld dat er in een gemiddelde schoolklas al gauw 4 of 5 leerlingen zijn die wel wat hulp met hun geldzaken kunnen gebruiken? Als jij denkt dat je deze jongere wat kunt leren, dan is deze vacature echt iets voor jou. Taak van Vrijwilliger Jongeren & Geld Als vrijwilliger begeleid je één jongere. Dit kost je zo’n 2 uur per week, voor een periode van een paar maanden tot maximaal één jaar. In deze periode leer je elkaar eerst kennen, waarna je de situatie goed in kaart brengt en samen de administratie ordent. Met het gemaakte overzicht van inkomsten en uitgaven kijk je wat de mogelijkheden zijn voor besparingen en eventuele toeslagen. Jouw begeleiding stopt als de administratie op orde is en de jongere bewezen heeft dit zelfstandig goed bij te kunnen houden. Dit vragen wij van jou als Vrijwilliger Jongeren & Geld. Het begint uiteraard allemaal met affiniteit met financiën, administratie en de doelgroep; jongeren tussen de 16-24 jaar. Als je dan ook nog ouder bent dan 18 jaar, een luisterend oor kunt bieden en sterk in je schoenen staat, gaan wij graag het gesprek met je aan. In een training van enkele dagdelen leer je alles wat je nodig hebt om de rol als vrijwilliger Jongeren & Geld goed te kunnen vervullen. Maar kom je ergens niet uit, of heb je andere vragen, is er altijd jouw vaste coördinator die je bijstaat met ervaring, raad en daad. Vergoeding Vrijwilliger Jongeren & Geld Om jou te bedanken voor jouw belangeloze inzet, worden alle eventuele onkosten die je maakt, keurig door ons vergoed. Het enige dat jij dus zelf investeert zijn je uren per week. Maar daar krijg je dan ook ontzettend veel voor terug. Je wordt lid van een enthousiast team van zo’n 20 vrijwilligers (die zowel jongeren als volwassenen begeleiden); Je vergroot zo je netwerk en dus je sociale leven; Je kunt gratis cursussen en trainingen volgen; En je krijgt een mooie en waardevolle referentie op je CV; Maar bovenal help je een jongere aan financieel inzicht. Iets waardoor deze zonder problemen aan zijn volwassen leven kan beginnen en waar hij of zij de rest van zijn leven profijt van heeft. Waarom wachten? Kom meteen in actie! Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Stuur ons dan een berichtje. Ook als je twijfelt of Vrijwilliger Jongeren & Geld wel iets voor je is, horen we je graag. Groet, team Jongeren & Geld

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Vrijwillig Coördinator Maatjes

Humanitas West-Brabant West

Vind je het leuk om deelnemers te leren kennen en onderzoeken hoe ze terug in hun kracht komen met ondersteuning van een vrijwilliger? Dan is Coördinator Maatjes echt iets voor jou! Deze activiteit heeft verschillende doelgroepen en de kern is om deelnemers weer zelfredzaam te maken. Je spreekt samen met het team af waar je energie van krijgt en waar je krachten liggen zodat er een fijne taakverdeling ontstaat. Taak van de Vrijwillig Coördinator - koppelingen Als Coördinator van de koppelingen begeleid je zo’n 10 vrijwilligers in de contacten met hun deelnemer. Een deelnemer is een inwoner van de gemeente Roosendaal die tijdelijk, sociaal of maatschappelijk, wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Jij voert de eerste kennismakingsgesprekken. Deze gesprekken gebruik je met name om de juiste vrijwilliger aan de deelnemer te koppelen. In het traject dat volgt bewaak je de voortgang van de koppeling volgens de Humanitas richtlijnen. Je houdt een administratie hierover bij in ons systeem. Samen met de beroepskracht organiseer je 2 x per jaar een terugkomstbijeenkomst voor de vrijwilligers. Je vindt het tevens leuk om mee te denken over nieuwe activiteiten, die passen bij de wensen van de deelnemers. Wat vragen we: • HBO werk- en denkniveau • Affiniteit en/of ervaring met het werken met mensen met een verlieservaring • Ervaring met coachen en coördineren van werkzaamheden • (Flexibele) inzet van 4-8 uur per week Wat bieden we: • Uitdagend en interessant vrijwilligerswerk • Voorbereidende training en inwerkprogramma • Professionele begeleiding • Interessante themabijeenkomsten en scholingsmogelijkheden • Onkostenvergoeding • Collectieve vrijwilligersverzekering Interesse? Stuur ons dan een berichtje.

Structureel
Roosendaal, Bergen op Zoom

WELK VRIJWILLIGERSWERK PAST BIJ JOU?

Stichting Social Klus

Op Roosendaal voor Elkaar vind je een ruim aanbod aan vrijwilligerswerk. Maar misschien weet je nog niet zo goed wat je wilt of wat bij je past. Kun jij daarbij wat hulp gebruiken? Het team van Roosendaal voor Elkaar heeft een goed beeld van de mogelijkheden. We maken graag een afspraak met jou om samen op zoek te gaan naar een vrijwilligersjob die helemaal bij je past! Wij zijn geopend van maandag t/m donderdag van 10.00 - 16.00u. Het kantooradres is Dokter Brabersstraat 12 in Roosendaal.

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Evenementen vrijwilliger

Stichting Social Klus

Gezocht: flexibele evenementenvrijwilliger! Roosendaal is niet bepaald een saaie stad/gemeente! Vooral in de zomermaanden zijn er vele festivals, manifestaties en andere evenementen. Vaak worden er vrijwilligers gezocht, voor taken als kassamedewerker, gastheren/-vrouwen, toezicht, opbouw, afbouw, e.d.. Maar ook in de winter zijn er activiteiten; kerstdiners voor minima, Roosendaal on Ice bijvoorbeeld. Wij dachten ... wat als we evenementenvrijwilligers in een poule onderbrengen? Dan hoeft niet ieder stichting/vereniging met een evenement steeds zelf op zoek te gaan. Je komt bij ons in een bestand en zoekt een bepaalde organisatie hulp, dan krijg je een mail en dan kies je zelf of je tijd hebt en je mee wilt helpen. Makkelijk, flexibel, snel en ook gezellig! Want op deze manier beleef je een festival op een hele andere manier en ben je er gewoon bij! Lijkt het jou leuk om mee te werken tijdens Roosendaalse evenementen en wil je toegevoegd worden aan onze evenementenpoule als flexvrijwilliger? Wellicht zien je we jou gauw terug op één van de aankomende evenementen!

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Op stap met 2 persoons scootmobiel

Sint Elisabeth

Sinds enige tijd zijn wij in het bezit van een 2 persoons scootmobiel waar we lekker mee op pad kunnen samen met de bewoners. Bij deze scootmobiel is het de bedoeling dat de vrijwilliger de scootmobiel bestuurd. Enige kennis hiervan is dus wel gewenst. Vooraf krijgt u instructie over het gebruik van de scootmobiel. Zeker nu het weer mooier weer wordt zou het erg fijn zijn als we op alle dagen zoveel mogelijk dit mooie vervoermiddel in kunnen zetten. Dus heeft een nog een paar uurtjes per week over en zou u het leuk vinden om samen met bewoners een ritje te doen naar de stad of juist de polder in om van de natuur te genieten..........alles is mogelijk. Inzetbaar > nog diverse dagdelen beschikbaar Competenties: - affiniteit met de doelgroep - geduldig zijn - lekker het gesprek gaande kunnen houden - de Nederlandse beheersen - beleefd zijn - afspraken na kunnen komen

Structureel
Roosendaal

Logistiek en klusjes

Sint Elisabeth

Bent jij diegene die het leuk vindt om allerlei klusjes zelfstandig uit te voeren dan zijn we naar jou op zoek! Het gaat om diverse klusje/klussen die gedaan moeten worden of bij de bewoner op de kamer of binnen de organisatie. Ook hebben we logistieke klusjes die moeten worden gedaan. Bij voorkeur op een vaste dag/dagdeel in de week maar alles in overleg met TD (technische dienst0 Competenties zijn; - Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen - Geduldig zijn - Makkelijk een praatje kunnen maken, hier houden de bewoners heel erg van - Beleefd zijn - Goed kunnen klussen en logistiek inzicht hebben - Dag of dagdeel beschikbaar zijn per week (in overleg) - VOG kunnen aantonen

Structureel