csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Slachtoffer wil hulp bij verzekeringszaken

Wat is jouw rol? Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie. Profiel • Functioneert minimaal op mbo niveau • Neem verantwoordelijkheid voor je werk • Goed kunnen luisteren • Maatwerk kunnen bieden • Open leerhouding • Gericht op samenwerken • Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar Wat hebben we te bieden? • Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider • Meerdaagse professionele instroomtraining • Toegesneden inwerkprogramma • Diverse doelgroep • Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit • Vrijheid in het plannen van je werk • Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Lees meer

structureel

Heerlen, Landgraaf, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie

Beschrijving

Wat is jouw rol?

Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte.
Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie.

Profiel

• Functioneert minimaal op mbo niveau
• Neem verantwoordelijkheid voor je werk
• Goed kunnen luisteren
• Maatwerk kunnen bieden
• Open leerhouding
• Gericht op samenwerken
• Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar

Wat hebben we te bieden?

• Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider
• Meerdaagse professionele instroomtraining
• Toegesneden inwerkprogramma
• Diverse doelgroep
• Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit
• Vrijheid in het plannen van je werk
• Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten

Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Praktische informatie

Wekelijks 8 tot 10 uur

Locatie

Heerlen, Landgraaf, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Slachtofferhulp Nederland

Rotterdam

Word vrijwilliger bij Slachtofferhulp!

Slachtofferhulp Nederland

Vrijwilliger worden bij dé slachtofferhulporganisatie van Nederland? We hebben je hulp hard nodig! Als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland ben je er voor slachtoffers die vandaag verder willen. Dat kunnen mensen zijn die een misdrijf, verkeersongeval, ramp of andere ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt. Je geeft ze de hulp die ze nodig hebben om weer vooruit te komen. Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Bij ons kan je terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en bij het verhalen van schade. Met ruim 1000 vrijwilligers, 100 stagiairs en 500 betaalde krachten helpen wij jaarlijks 200.000 mensen. Bij Slachtofferhulp Nederland komen alle medewerkers gezamenlijk op voor de belangen van slachtoffers. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. Hoe help jij onze cliënten verder? Na een misdrijf, verkeersongeval, calamiteit of ramp spelen allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Het team Algemene Dienstverlening helpt slachtoffers om hun leven weer op te pakken. Wat ga je doen? Je hebt contact met slachtoffers op één van onze locaties of bezoekt hen thuis. Je luistert en geeft advies over hoe slachtoffers om kunnen gaan met de gevolgen van wat hen is overkomen. Je geeft emotionele steun of wijst iemand in praktische zin de weg. Je biedt soms hulp in geval van een calamiteit of ramp. Wat breng je mee? Een communicatieve, sociaal sensitieve en pragmatische instelling; Een stressbestendig karakter; Een luisterend oor kunnen bieden; Een goed analytisch vermogen: Ervaring in het werken met verschillende computerprogramma's. Wat bieden wij jou? De kans om verschil te maken in een ingewikkelde tijd. Kortom betekenisvol werk. Vrijheid in het plannen van je eigen werk. Je eigen kennis en ervaring inzetten. Goede begeleiding door een teamleider of een ervaren vrijwilliger. Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken aangestuurd door een teamleider. Een ruim aanbod aan gratis verdiepingstrainingen, persoonlijke ontwikkeling en digitale vaardigheden. Deze worden georganiseerd door onze eigen Academie. Hierbij kun je denken aan: Gespreksvoering Schuld en schaamte Juridische basiskennis Een goede verzekering en een onkostenvergoeding. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Niké, Teamleider Algemene dienstverlening via een bericht. Om bij ons te mogen werken moet je in het bezit zijn van een VOG zonder bezwaar. De aanvraag regelen wij en de kosten kun je declareren.

Structureel
Midden-Drenthe

Zet jouw juridische kennis vrijwilliger in

Slachtofferhulp Nederland

Maak het verschil Slachtofferhulp Nederland is op zoek naar vrijwilligers die slachtoffers en nabestaanden informeren over het strafproces en ondersteunen bij het uitvoeren van slachtofferrechten. Met jouw juridische kennis en ervaring kun je hét verschil maken voor mensen die net iets ingrijpends hebben meegemaakt. Word vrijwilliger Juridische Dienstverlening Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers en nabestaanden na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere onverwachte ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Daarnaast helpen wij de mensen rondom het slachtoffer met tips en advies. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. Dit wordt jouw werk Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden met verschillende instanties te maken. Jij informeert slachtoffers over het strafproces en ondersteunt hen bij het uitvoeren van slachtofferrechten en de vergoeding van materiële of immateriële schade. Ook sta je het slachtoffer bij en kom je op voor de belangen van het slachtoffer tijdens de rechtszitting. Wat breng je mee? Een afgeronde hbo-/wo-opleiding op juridisch gebied. Ruime werkervaring in het juridisch werkveld. Je kunt goed luisteren en durft op te komen voor de belangen van het slachtoffer. Door je inlevingsvermogen voelen mensen zich gezien en gehoord. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Minimale beschikbaarheid van 16 uur per week. Je beschikt over digitale vaardigheden; je kunt werken met een computer en bent bereid te leren werken in een nieuw programma.

Structureel
Nijmegen

Vrijwilliger eerste slachtoffercontact

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland zoekt vrijwilligers in de omgeving Nijmegen. Team: Actieve Benadering We willen je uitnodigen om deel uit te maken van iets bijzonders: het Slachtofferhulp Nederland vrijwilligersprogramma voor het eerste slachtoffercontact. Jouw inzet en betrokkenheid kunnen een wezenlijk verschil maken voor mensen die te maken hebben gehad met ingrijpende gebeurtenissen. Met jouw luisterend oor en praktisch advies kun je een bron van steun en hoop zijn in een tijd waarin dat het meest nodig is. Door je natuurlijke belangstelling voor je medemens en je vermogen om goed te luisteren, ben je in staat om een verschil te maken in het leven van slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. Jouw empathie en inlevingsvermogen zullen hen het gevoel geven dat ze gezien en gehoord worden, wat van onschatbare waarde is tijdens hun herstelproces. Slachtofferhulp Nederland is een toonaangevende organisatie die zich inzet om mensen te ondersteunen na strafbare feiten, verkeersongevallen, calamiteiten en andere ingrijpende gebeurtenissen. Jaarlijks bieden we persoonlijke en online hulp aan honderdduizenden mensen in heel Nederland. Als vrijwilliger voor het eerste slachtoffercontact speel je een cruciale rol in dit belangrijke werk. Jouw taken omvatten het leggen van het eerste telefonische contact met degenen die onze hulp nodig hebben. Je biedt een luisterend oor, bespreekt hun behoeften en biedt praktische ondersteuning waar nodig. Soms kan een gesprek met jou voldoende zijn, maar als er meer nodig is, wijs je ze door naar de juiste bronnen. Wat we van jou vragen, is jouw toewijding en tijd. We vragen je om wekelijks minimaal 4-6 uur beschikbaar te zijn op dagdelen die passen in jouw agenda. In de aanloop naar je vrijwilligerswerk volg je een leertraject bij de Slachtofferhulp Academie, waar je wordt voorbereid op je rol en vertrouwd wordt gemaakt met de benodigde vaardigheden. Wat je terugkrijgt, is de voldoening van betekenisvol werk. Je zult het verschil maken in het leven van mensen tijdens een van hun meest uitdagende periodes. Je zult deel uitmaken van een hecht team van collega's en ervaren begeleiding ontvangen om je te ondersteunen bij je groei in deze rol. Kortom, we nodigen je uit om deel te nemen aan ons team en een positieve impact te hebben op de levens van anderen. Je wordt niet alleen een vrijwilliger, maar ook een bron van hoop en ondersteuning voor degenen die het nodig hebben. Samen kunnen we slachtoffers en nabestaanden helpen om verder te gaan en sterker te worden. Als je klaar bent om het verschil te maken, om je medemens te ondersteunen en een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeenschap, nodigen we je van harte uit om je aan te melden als vrijwilliger voor het eerste slachtoffercontact bij Slachtofferhulp Nederland. Samen kunnen we de weg naar herstel en veerkracht verlichten voor degenen die dat het hardst nodig hebben. Brenda, recruiter bij Slachtofferhulp Nederland

Structureel
Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf

Slachtoffer van woninginbraak wil hulp

Slachtofferhulp Nederland

Wat is jouw rol? Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie. Profiel • Functioneert minimaal op mbo niveau • Neem verantwoordelijkheid voor je werk • Goed kunnen luisteren • Maatwerk kunnen bieden • Open leerhouding • Gericht op samenwerken • Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar Wat hebben we te bieden? • Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider • Meerdaagse professionele instroomtraining • Toegesneden inwerkprogramma • Diverse doelgroep • Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit • Vrijheid in het plannen van je werk • Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Structureel
Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf

Slachtoffer wil hulp bij verwerking

Slachtofferhulp Nederland

Wat is jouw rol? Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie. Profiel • Functioneert minimaal op mbo niveau • Neem verantwoordelijkheid voor je werk • Goed kunnen luisteren • Maatwerk kunnen bieden • Open leerhouding • Gericht op samenwerken • Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar Wat hebben we te bieden? • Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider • Meerdaagse professionele instroomtraining • Toegesneden inwerkprogramma • Diverse doelgroep • Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit • Vrijheid in het plannen van je werk • Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Structureel
Alphen aan den Rijn

Vrijwilliger gezocht bij Slachtofferhulp

Slachtofferhulp Nederland

Maak het verschil voor slachtoffers en nabestaanden Slachtofferhulp Nederland zoekt vrijwilligers in de omgeving van Alphen aan den Rijn. Als vrijwilliger draag je direct bij aan het stap voor stap overwinnen van nare gebeurtenissen. Met jouw luisterend oor en praktisch advies kun je hét verschil maken voor mensen die net iets ingrijpends hebben meegemaakt. Word vrijwilliger eerste slachtoffercontact Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. Dit wordt jouw werk Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen met verschillende instanties te maken. Jij legt namens Slachtofferhulp Nederland het eerste telefonische contact met slachtoffers. Je biedt een luisterend oor en bespreekt welke hulp nodig is. Het kan zijn dat een telefonisch gesprek met jou voldoende is. Zo nodig verwijs je door. Wat breng je mee? Jouw natuurlijke belangstelling voor je medemens, waardoor je goed kunt luisteren. Door je inlevingsvermogen voelen mensen zich gezien en gehoord. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je beschikt over digitale vaardigheden; je kunt werken met een computer en bent bereid te leren werken in een nieuw programma. Hoeveel tijd vragen we van je? Om de beste ondersteuning te kunnen bieden, vragen wij een minimale beschikbaarheid van 6-8 uur per week, op vaste dagdelen. In je eerste weken volg je een leertraject van 8 tot 12 uur per week bij de Slachtofferhulp Academie. Hier doe je het voor Je doet betekenisvol werk: je maakt hét verschil voor iemand in een kwetsbare en moeilijke periode. Natuurlijk helpen wij je om dit werk goed te kunnen doen: Speciaal voor jou als nieuwe medewerker staat er een leertraject klaar. Dit inwerktraject volg je online, klassikaal en op de werkvloer. Je krijgt begeleiding van ervaren collega’s. Je werkt samen in een hecht team en kunt altijd terugvallen op je collega’s. Goed werkgeverschap Slachtofferhulp Nederland gaat voor goed werkgeverschap. Daarom zorgen we voor: Goede trainingen, bijscholing en informatie over nieuwe inzichten. Een goede verzekering. Onkosten- en reiskostenvergoeding. De mogelijkheid om thuis te werken. Heb je vragen? Stuur een bericht naar Brenda, Recruiter Slachtofferhulp Nederland.

Structureel

Anderen bekeken ook

Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf

Slachtoffer wil hulp bij verwerking

Slachtofferhulp Nederland

Wat is jouw rol? Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie. Profiel • Functioneert minimaal op mbo niveau • Neem verantwoordelijkheid voor je werk • Goed kunnen luisteren • Maatwerk kunnen bieden • Open leerhouding • Gericht op samenwerken • Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar Wat hebben we te bieden? • Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider • Meerdaagse professionele instroomtraining • Toegesneden inwerkprogramma • Diverse doelgroep • Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit • Vrijheid in het plannen van je werk • Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Structureel
Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf

Slachtoffer van woninginbraak wil hulp

Slachtofferhulp Nederland

Wat is jouw rol? Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie. Profiel • Functioneert minimaal op mbo niveau • Neem verantwoordelijkheid voor je werk • Goed kunnen luisteren • Maatwerk kunnen bieden • Open leerhouding • Gericht op samenwerken • Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar Wat hebben we te bieden? • Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider • Meerdaagse professionele instroomtraining • Toegesneden inwerkprogramma • Diverse doelgroep • Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit • Vrijheid in het plannen van je werk • Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Structureel
Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen

Word vrijwilliger bij Humanitas

zekerheuts

Humanitas is er voor mensen die met hulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Zij werken kleinschalig, dit betekent dat de vrijwilliger één op één wordt gekoppeld aan een deelnemer en hier regelmatig contact mee heeft. Er zijn verschillende projecten door heel Zuid-Limburg waarvoor jij je kunt inzetten zoals: - eenzaamheid - verlies - opvoeden - opgroeien - detentie - thuisadministratie Nieuwsgierig wat jij voor Humanitas zou kunnen betekenen? Laat dan jouw contactgegevens achter via de knop "IK WIL HELPEN". Wij nemen dan contact met je op.

Structureel
Maastricht, Eijsden-Margraten, Meerssen, Sittard-Geleen, Valkenburg aan de Geul, Voerendaal, Vaals, Gulpen-Wittem, Simpelveld, Kerkrade, Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Beekdaelen, Beek, Stein, Echt-Susteren

Open je wereld als matchmaker in Z-Limburg!

Takecarebnb

Je krijgt er een wereld voor terug! Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die voor Zuid Limburg verantwoordelijk is voor het koppelen van particuliere gastgezinnen en statushouders. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning, wij noemen hen Gasten. Het logeren zorgt ervoor dat zowel gast als gastgezin op een laagdrempelige manier leren van elkaar. De gast krijgt zo een uniek kijkje in de Nederlandse cultuur en de kans zich de taal en gewoontes eigen te maken. Het gastgezin leert op haar beurt veel over de cultuur van de gast en zo goed als alle gastgezinnen ervaren deze periode als een verrijking. Het mooiste is als dit gebeurt in de gemeente waar de gast uiteindelijk een woning zal krijgen toegewezen, de zogenaamde Koppelgemeente. Zo geven we statushouders een goede start in hun nieuwe regio! Als matchmaker interview je onze gasten op het AZC of elders en onze gastgezinnen bij hen thuis. Samen met de gast ga je kennismaken bij het gastgezin thuis als je inschat dat dit een succesvolle match kan worden. Daarnaast volgt en begeleidt de matchmaker de vluchteling en het gastgezin gedurende de gehele logeerperiode. Het kantoor van Takecarebnb staat jou als vrijwilliger met raad en daad bij. Als Matchmaker bezit je over de volgende vaardigheden: - Het kunnen voeren van gestructureerde gesprekken en goed kunnen doorvragen om verwachtingen duidelijk te krijgen - Situaties kritisch kunnen beoordelen en daarnaar handelen - Integer met vertrouwelijke informatie kunnen omgaan - Intercultureel en klantgericht kunnen werken - Goed Nederlands kunnen spreken en schrijven, minimale kennis van de Engelse taal - Zelfstandig en in teamverband kunnen werken - Zorgvuldig informatie kunnen vastleggen in onze database Wat bieden wij jou: - Relevante trainingen en masterclasses, zowel tweemaal per jaar fysiek als ieder kwartaal online - Periodieke intervisie-bijeenkomsten met collega Matchmakers - Vrijwilligersvergoeding onder bepaalde voorwaarden - Een plek binnen een hecht team in een inspirerende organisatie - Je werkt met name vanuit huis, maar je bent altijd welkom op ons kantoor in Amsterdam - De kans om echt een verschil te maken in het leven van zowel de gasten als de gastgezinnen Tot slot; heb je enige uren tijd per week (flexibel in te delen) en woon je in het zuiden van Limburg? Stuur ons dan via deze site een berichtje met een korte motivatie. Jessica of Katelijne neemt zo snel mogelijk contact met je op. Ook als je nog vragen hebt over deze vacature kan je een bericht sturen. Gezien de inwerkperiode is het niet mogelijk om voor korter dan 6 maanden actief te zijn.

Structureel
Rotterdam, Middelburg, Uithoorn, Oss, Tilburg, Amersfoort, Arnhem, Assen, Barneveld, Deventer, Smallingerland, Eemsdelta, Midden-Groningen, Goirle, Heerlen, Helmond, Hilversum, Hoogeveen, Kerkrade, Lelystad, Roermond, Sittard-Geleen, Tiel, Meierijstad, Vlissingen, Weert, Oldambt, Zaltbommel

Coaches gezocht voor basisschool leerlingen

Stichting IMC Weekendschool

Daag jezelf uit en help basisschool leerlingen (bovenbouw) te worden wie ze willen zijn! Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatiegericht onderwijs voor jongeren vanaf 10 jaar via vier verschillende programma's in heel Nederland. De stichting vult een gat in het reguliere onderwijs door jongeren vanaf tien jaar hun toekomstmogelijkheden te laten ontdekken via lessen van vakexperts (vrijwilligers). Zo leren ze ‘wat later is’ en versterken ze hun vaardigheden, hun perspectieven en hun netwerk. We zijn trots op onze programma’s die leiden tot aantoonbare resultaten: brede toekomstperspectieven, versterking van zelfvertrouwen, sociale verbondenheid en motivatie. Maar ook op onze diverse partners, ons alumni-netwerk van 4.000 leden, de 8.000 gastdocenten en vele vrijwilligers (jong & oud) per jaar! Kom jij je steentje bijdragen? Je bent welkom als vrijwilliger in de klas, helpende handen achter de schermen of als gastdocent. Zelf een idee? Kom doen wat jou aanspreekt! Wat kun je verwachten? - Blije nieuwsgierige kinderen - Inspirerende lessen & excursies - Persoonlijke groei & ontwikkeling - Een enorme diversiteit aan kennis & kunde van allerlei beroepen en vakgebieden - Een enthousiast team waar je warm wordt ontvangen - Als je tussen de 14 - 27 jaar bent en deelneemt aan ons Maatschappelijk Diensttijd (MDT) project voor vrijwilligerswerk bij onze stichting, ontvang je een EUROPASS certificaat en een BOLCOM bon ter waarde van 100 euro - De lesdag is een dagdeel door de weeks, de lesdag verschilt per locatie. Wat verwachten wij van jou? - Affiniteit met jongeren (en onderwijs) - Een open en actieve houding - Een voorbeeld voor de leerlingen - Het liefst inzet voor een langere tijd (zodat je goed een band op kunt bouwen met de leerlingen en de klas) Stichting IMC weekendschool biedt haar drie programma's (weekendschool, IMC On Tour en IMC basis) zowel op doordeweekse dagen als op zondag aan. Afhankelijk van jouw wensen en beschikbaarheid kijken we samen wat er het beste bij jou past! Interesse? Meld je aan via deze website of stuur bericht via de website van IMCoach. We nemen zo snel mogelijk contact met je op! Groetjes, Lianne, Julia en Dorien van team IMCoach

Structureel
Jongeren
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Heerlen, Maastricht

Zet je luistertalent in voor een ander

De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Je kunt dit ook vanuit thuis doen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een intensieve training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn: 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Intervisie en leuke uitjes met je collega vrijwilligers - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training bij jou in de buurt of online. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op https://www.deluisterlijn.nl/ik-wil-helpen-2/als-vrijwilliger.html

Structureel
Heerlen

Gezellige helpers dagbesteding gezocht

Radar

Voor diverse dagbestedingslocaties zijn we op zoek naar mensen die een activiteit willen organiseren of een handje willen helpen. - gezellige sociale activiteiten. -praktisch helpen van clienten zoals samen hout bewerken of ondersteunen creatieve activiteiten. -Wandelen met clienten. -Activiteit zelf ontwikkelen op het gebied van zelfredzaamheid, b.v. clienten leren koken of hoe ze zelfstandig kunnen leren reizen. -De buurt ingaan met clienten om verbinding met andere buurtbewoners te maken. - Organiseren van buurtactiviteiten of meedoen met realiseren buurtactiviteit of buurtfeest. -Helpen bij promoten en marketing van activiteiten. We kijken samen met je wat jouw interesses zijn en waar we je mee aan de slag laten gaan. Kom eens kijken, voor informatie kun je terecht bij Eri

Structureel
Maastricht

Kom jij bij ons de lekkerste koffie maken

Huiskamer t Heegeneerke

In huiskamer `t Heegeneerke Maastricht de Heeg zijn wij op zoek naar een aantal huiskamervrijwilligers. In onze huiskamer komen gasten/ bezoekers die even rustig willen zitten, een praatje maken, de krant lezen of een spel spelen. Onder genot van een lekker Bakkie koffie van Blanche Dael en of een broodje eten Wij zoeken vrijwilligers die sociaal zijn ingesteld, kunnen luisteren, stimuleren en oog hebben voor sfeer en gezelligheid, waardoor het aangenaam is voor onze gasten/ bezoekers en natuurlijk voor jou, om in de huiskamer te vertoeven. Kom eens gezellig een kopje koffie drinken of wat anders dan babbelen we samen over onze huiskamer en over de gast vrouw / heer en werkzaam heden dier daar bij horen.

Structureel
Jongeren
Breda, Assen, Groningen, 's-Hertogenbosch, Rotterdam, Middelburg, Maastricht, Utrecht, Enschede, Amsterdam

Vrijwilliger Impact...want meten=weten!

Landelijke Pijn Organisatie

*Voor wie ga jij je inzetten als ‘vrijwilliger Impact’?* De Landelijke Pijn Organisatie werkt aan een breed platform, Pijnstad, waar iedereen die te maken heeft met pijn zijn toevlucht toe kan nemen. Lees op de website meer over Pijnstad. *Wie zoeken we?* Onze “Werkgroep Impact” zoekt versterking. Meten = weten, nietwaar? Je helpt mee om impact- & effectmetingen vanaf de start tot de kern van de Landelijke Pijn Organisatie te maken. De werkgroep heeft veel energie om voor het Pijnstad platform, dat nu gebouwd wordt, te onderzoeken hoe we de effecten in dat platform willen gaan meten. Natuurlijk maken we ook gebruik van Google Analytics, maar impact is veel meer dan dat! *Dit ga je doen als vrijwilliger Impact* - Je werkt aan de basis van wat een ‘Werkgroep Impact- en Effectmetingen’ gaat worden. - Je denkt bijvoorbeeld mee hoe we de effecten in een nu al grote community van pijnpatiënten kunnen meten, die straks als onderdeel van Pijnstad nog veel groter wordt. - We plaatsen nu al eerste content online in het Informatiecentrum. Wat is het effect daarvan? Wat doen, of laten, lezers na het lezen van deze informatie? - Voor alle toekomstige activiteiten binnen Pijnstad willen we de effecten kunnen meten. - Maar ook achterhalen we graag wat het effect is van het vrijwilligerswerk bij de LPO op mensen met en zonder chronische pijn. - Samen met PGOsupport werken we aan uitbreiding van onze veranderstrategie. We willen de verwachte effecten die we daarin hebben verwoord meetbaar maken; voor de mensen die we bereiken, voor onszelf, voor onze partners en voor partijen die met financiële bijdragen ons werk mogelijk maken. - Je verwerkt die effecten tot heldere cijfers en statistieken, bruikbaar binnen en buiten de LPO. Kortom: jij draagt bij aan hoe we “impactmeting” verweven in álles dat we bij de LPO doen en gaan doen. *Wie ben jij?* - Je hebt ervaring met het opzetten en/of uitvoeren van impact- en effectmetingen, zowel kwalitatief als kwantitatief. - Het is een pre als je kennis hebt van output-, outcome en impact metingen (al staan we nog helemaal open voor andere meetmodellen!). - Je bent –uiteraard- kundig met cijfers maar weet die met name te vertalen naar bruikbare inzichten en rapportages. - Je hebt affiniteit met chronisch pijnpatiënten of een groot empathisch vermogen om je in te leven in hoe het is om te leven met chronisch pijn en daar wil jij je graag voor inzetten. - Je hebt een groot zelfstartend vermogen en ‘ziet’ het werk dat gedaan moet worden. De werkgroep is nog zeer bescheiden in omvang; dat betekent veel vrijheid…maar ook weinig sturing. - Je hebt kennis van Word, Excel, Outlook en Teams, en je bent in het bezit van een eigen laptop. - Je bent wekelijks, enigszins flexibel beschikbaar (verwachting gemiddeld minimaal zo’n 2-4 uur). *Waar en wanneer* - Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Teams. - Je deelt je tijd in naar wat voor jou prettig werkt, met af en toe een gezamenlijk online overleg. - Dat zorgt dus voor veel flexibiliteit en vrijheid; deze vacature is dan ook ideaal voor mensen die, om wat voor reden dan ook, liever vanuit huis bijdragen. Tegelijkertijd is het minder geschikt voor mensen die graag veel en vaak anderen tegenkomen ‘op kantoor’, tijdens hun vrijwilligerswerk. Online werken we dan juist weer wél veel samen. *De bonus* - Het geeft jou positieve energie om aan iets mee te kunnen bouwen dat zomaar eens heel groot zou kunnen gaan worden. - We bieden de ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, welke past bij de doelstellingen van de Landelijke Pijn Organisatie. - We bieden je mogelijkheden voor aanvullende trainingen en workshops en via het LPO netwerk. Jouw ervaring en ontwikkeling groeien mee naar een hoger niveau en je kan écht het verschil maken in deze voor de hele organisatie erg belangrijke taak. - Resultaten en effecten treden op ‘door de hele organisatie heen’. Je krijgt dus met veel verschillende werkgroepen en mensen (vrijwilligers) te maken, waardoor je een bredere blik op een patiëntenorganisatie-in-opbouw krijgt. - Met fijn zinvol bezig zijn, zul je veel nieuwe mensen leren kennen en zul je nieuwe skills leren. Ben je enthousiast, reageer dan via NL-voor elkaar of ga naar onze website en vul het "aanmeldformulier" in dan nemen we zo spoedig als mogelijk contact met je op. Alvast bedankt, Met vriendelijke groet, Marisa Vrijwilligerscoördinator LPO

Structureel
Jongeren