Begeleiders gezocht

Begeleiders gezocht

Plaats:
Apeldoorn
Categorie:
Computer, Activiteitenbegeleiding, Digitaal & IT
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Stichting Codeclub Apeldoorn heeft als doel om op alle basisscholen in Apeldoorn kinderen in groep 6 en 7 te begeleiden bij het leren coderen (programmeren).

Door de basisbeginselen van het coderen te leren, ontwikkelen jongeren vaardigheden die later van pas komen. Gestimuleerd door de oneindige (!) mogelijkheden van de IT, liggen er nog enorme technologische ontwikkelingen in het vooruitzicht. Ontwikkelingen die er ook voor zorgen dat iedereen in meer of mindere mate met IT te maken krijgt. Het is dan handig om al op jonge leeftijd vaardigheden te ontwikkelen, zoals analytisch en creatief denken, probleemoplossend denken en doelgericht werken.

De Codeclub Apeldoorn maakt gebruik van speelse op de leeftijdsgroep afgestemde open source software, genaamd Scratch. Een 5-tal modules uit het Scratch programma worden in 5 lesblokken van 1 uur aangeboden binnen schooltijd. De leerling kan thuis doorgaan met de modules, van eenvoudig tot zeer ingewikkeld. Ze zijn op internet vrij verkrijgbaar.

Vrijwilligers begeleiden de kinderen tijdens deze lessen, telkens in een serie van 5 lessen die gepland worden in een aantal aaneensluitende weken. Zij zorgen ervoor dat de laptops met de juiste software en lesmodules klaar staan, zijn vraagbaak voor de kinderen en ruimen ook weer alles op. Naast de vrijwilligers, 2 of 3 per klas, is ook de leerkracht aanwezig.


Vind je het leuk om samen met onze andere vrijwilligers de kinderen van de basisscholen in Apeldoorn te begeleiden (ervaring is niet vereist, je krijgt vooraf een training van een dagdeel) meld je dan aan via onze website. Wil je eerst meer weten, kijk dan op onze website, [website verborgen]. Direct aanmelden kan ook door een bericht te sturen naar Martin

  • De hulpvraag van Richard is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Richard is eerder via deze website geholpen
Laat Richard weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting Codeclub Apeldoorn
Geplaatst door:
Profielfoto van Richard
40% profielsterkte
  • De hulpvraag van Richard is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Richard is eerder via deze website geholpen
Beschikbaarheid:
regelmatig