Direct naar de inhoud van deze pagina

Administratief medewerker, Boekhouder, Vertaler, Juridische adviseur of Allround medewerker gezocht voor stichting "Mensen van Overal

Titel:
Administratief medewerker, Boekhouder, Vertaler, Juridische adviseur of Allround medewerker gezocht voor stichting "Mensen van Overal
Plaats:
Den Haag
Categorie:
Administratie, Financieel & juridisch, Vluchtelingenondersteuning
Geschikt voor jongeren:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Bekeken:
157 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de hulpvraag

Begin dit jaar is Den Haag een nieuwe stichting rijker: "Mensen van Overal". Het bestuur is op zoek naar vrijwilligers met boekhoudkundige en juridische expertise om de eerste projectplannen van de grond te krijgen. Tijdsbesteding in overleg, met een uurtje per week zijn we al heel blij!

Hieronder vind je meer informatie over de stichting:

Stichting Mensen van Overal

Onder kwetsbare groepen gaat er, binnen multicultureel Den Haag, ondanks de bestaande zorhvoorzieningen en goede bedoelingen nog steeds dingen onnodig mis. Vaak buiten het zicht van officiële instanties. Er blijken allerlei drempels, misverstanden en angsten te bestaan die ingrijpende gevolgen kunnen hebben. Voor de directbetrokkenen en op den duur ook voor de samenleving. Gevolgen kunnen zijn dat ouders de grip op hun kinderen kwijtraken, goedopgeleide gemotiveerde mensen tegen muren oplopen als ze naar werk zoeken, dat patiënten soms blijvende gezondheidsschade oplopen, of dat beschadigde mensen onnodig hun verblijfstatus kwijtraken.

Wat gaan we doen?

Mensen met elkaar en met relevante organisaties in verbinding brengen. Niet alleen om obstakels en misverstanden te helpen oplossen, maar juist om elkaar een stap verder te helpen. Dit willen we doen op verschillende manieren:

1. Voorlichting geven op groepsniveau met multi-culturele professional en trainers.
2. Inloopspreekuren (met oa vrijwillige ervaringsdeskundigen) voor voorlichting, bemiddeling en verwijzing op individueel niveau.
3. Hulp telefoon.
4. Startpunt creatieve integratie projecten. Initiatieven door vrijwilligers.
5. Focus op toekomst perspectief voor kwetsbare mensen die (nog) niet in bestaande systeem terecht kunnen voor begeleiding

Waarom is Stichting Mensen van Overal hier geschikt voor?

Wat ons onderscheidt is dat we insiders zijn binnen onze doelgroepen. We kunnen mensen aanspreken in hun moedertaal en delen hun culturele bagage waardoor mensen vertrouwen in ons durven stellen. We hebben een onafhankelijke positie doordat we geen deel uitmaken van overheid, gemeente en grote gesettelde organisaties. We kunnen echter wel een brug naar hen slaan en met hen samenwerken. Wij zijn overwegend vrijwillige professionals en ervaringsdeskundigen, die in een informele setting de tijd nemen voor mensen. Daarbij zijn we een kleine, open organisatie met korte lijntjes en nauw teamwerk. We kennen Den Haag, en brengen allemaal ons netwerk met ons mee.
We zien veel en vanuit meerdere perspectieven: Binnen ons team hebben we een gespecialiseerd kinderarts met ervaring in een multiculturele huisartsenpraktijk in Den Haag, een ingenieur die werkt voor de gemeente Den Haag, zorgmedewerkers uit regio Den Haag, een Syrische studente, en een sociaal-onderzoeker met spreekuur- en coördinerende ervaring bij verschillende organisaties in Den Haag.

Stichting Mensen van Overal is staat open voor iedereen, ongeacht achtergrond, status, geaardheid of geloof.

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Ali is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Ali weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Mensen van Overal
Geplaatst door:
Profielfoto van Ali
Geplaatst op 26.03.2019
40% profielsterkte