Opvoedmaatjes gezocht!

Opvoedmaatjes gezocht!

Regelmatig
Groningen: Centrum
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Begeleiding & coaching
  • Sociaal & welzijn

Het project Home-Start is opgezet voor gezinnen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. De gezinnen geven zelf aan waarbij zij steun wensen: hun vraag staat centraal. Het doel is om het zelfvertrouwen van ouders te vergroten en hun sociale relaties te versterken.

Vrijwilligers zijn goed voorbereid op het vrijwilligerswerk door het volgen van een basistraining van 5 dagdelen, deelname aan intervisiebijeenkomsten die regelmatig worden gepland en begeleiding van een coördinator. Deelname aan de training en de bijeenkomsten maakt ook dat de verbinding met Home-Start en de andere vrijwilligers sterker wordt, wat extra verdieping biedt aan het vrijwilligerswerk.

Wij zoeken vrijwilligers in Groningen Stad en nabije omgeving die zich willen verbinden aan Home-Start en zo een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een gezin. Ben jij die ervaren opvoeder, heb je affiniteit met kinderen en kun je een luisterend oor bieden? Neem dan contact op voor meer informatie.

Specifiek oproepje van een gezin: Vind jij het leuk om samen met een andere moeder (met zoontje van 3 jaar) af en toe een leuke activiteit te gaan doen met jullie kinderen? Of om gezellig samen koffie te drinken en te praten over opvoedingsvragen, die elke ouder wel herkent? Dan ben je van harte welkom om kennis te maken met deze alleenstaande moeder uit Groningen Zuid.

  • De vraag van Yvonne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Yvonne is eerder via deze website geholpen
Laat Yvonne weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Opvoedmaatjes gezocht!" van Yvonne.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Humanitas Groningen Stad
Geplaatst door:
Profielfoto van Yvonne
95% profielsterkte
  • De vraag van Yvonne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Yvonne is eerder via deze website geholpen

Meer vragen van Yvonne namens Humanitas Groningen Stad

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Maatjes voor kinderen en jongeren Groningen Maatje, buddy & gezelschap