Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Bestuursleden voor (inter)nationale ANBI

De Marijke Foundation Wereldwijd komen jaarlijks duizenden mensen te lijden aan de zeldzame aandoeningen Arteriitis Temporalis (AT, Reuscel Arteriitis) en Polymyalgia Rheumatica (PMR). De meeste patiënten (voornamelijk vrouwen vanaf circa 45 jaar, soms ook mannen) houden de rest van hun leven klachten, ook al worden die behandeld. Soms is sprake van dodelijke afloop. Maar worden de symptomen van de aandoeningen vroegtijdig herkend, dan zijn de prognoses veel beter. Voor die vroegtijdige herkenning ontwikkelde de Marijke Foundation een tool, de Symptomatrix. De Symptomatrix Velen zoeken een verklaring voor hun klachten op internet, vooral als die - ook door artsen - moeilijk te herkennen zijn, zoals met AT en PMR het geval is. De tool, de Symptomatrix, bestaat sinds 2003 en is in vijf talen gepubliceerd op internet. Die helpt patiënten met klachten om snel naar de huisarts te gaan en de huisarts op zijn/haar beurt om snel een diagnose te kunnen stellen of te kunnen doorverwijzen naar een specialist. Het kleine initiële team van de Marijke Foundation wordt ouder. Het bestaat uit 5 bestuursleden: voorzitter, secretaris, penningmeester, medisch adviseur en een notuliste. Drie van de huidige bestuursleden zullen op termijn afscheid nemen of alleen als adviseurs verbonden blijven. Het gaat hier op de eerste plaats om een medisch adviseur, in tweede instantie om de voorzitter en de secretaris. Voor deze functies zoeken wij daarom bij voorkeur vrouwen vanaf 25-30 jaar die gaandeweg het werk van die teamleden kunnen overnemen. Het zijn geen dagtaken. Van het nieuwe bestuurslid medisch adviseur - een huisarts of daarvoor studerend - vragen we slechts een uurtje, gewoonlijk zelfs minder, per week om de kennis en ontwikkelingen met betrekking tot Arteriitis Temporalis (AT, Reuscel Arteriitis) en Polymyalgia Rheumatica (PMR) in relatie tot diagnostiek en medicatie bij te houden Ook voor de andere nieuwe bestuursleden is een tijdsinvestering van hooguit een uur per week voldoende voor de gewone werkzaamheden binnen een stichting. Er is geen medische kennis nodig, maar enige affiniteit tot de gezondheidszorg is vanzelfsprekend welkom. Een redelijke beheersing van de Engelse taal is wel belangrijk.

Lees meer

structureel

Amstelveen

Bestuur & organisatie

Beschrijving

De Marijke Foundation

Wereldwijd komen jaarlijks duizenden mensen te lijden aan de zeldzame aandoeningen Arteriitis Temporalis (AT, Reuscel Arteriitis) en Polymyalgia Rheumatica (PMR). De meeste patiënten (voornamelijk vrouwen vanaf circa 45 jaar, soms ook mannen) houden de rest van hun leven klachten, ook al worden die behandeld. Soms is sprake van dodelijke afloop. Maar worden de symptomen van de aandoeningen vroegtijdig herkend, dan zijn de prognoses veel beter. Voor die vroegtijdige herkenning ontwikkelde de Marijke Foundation een tool, de Symptomatrix.

De Symptomatrix

Velen zoeken een verklaring voor hun klachten op internet, vooral als die - ook door artsen - moeilijk te herkennen zijn, zoals met AT en PMR het geval is.
De tool, de Symptomatrix, bestaat sinds 2003 en is in vijf talen gepubliceerd op internet. Die helpt patiënten met klachten om snel naar de huisarts te gaan en de huisarts op zijn/haar beurt om snel een diagnose te kunnen stellen of te kunnen doorverwijzen naar een specialist.

Het kleine initiële team van de Marijke Foundation wordt ouder.

Het bestaat uit 5 bestuursleden: voorzitter, secretaris, penningmeester, medisch adviseur en een notuliste. Drie van de huidige bestuursleden zullen op termijn afscheid nemen of alleen als adviseurs verbonden blijven.
Het gaat hier op de eerste plaats om een medisch adviseur, in tweede instantie om de voorzitter en de secretaris. Voor deze functies zoeken wij daarom bij voorkeur vrouwen vanaf 25-30 jaar die gaandeweg het werk van die teamleden kunnen overnemen.

Het zijn geen dagtaken.

Van het nieuwe bestuurslid medisch adviseur - een huisarts of daarvoor studerend - vragen we slechts een uurtje, gewoonlijk zelfs minder, per week om de kennis en ontwikkelingen met betrekking tot Arteriitis Temporalis (AT, Reuscel Arteriitis) en Polymyalgia Rheumatica (PMR) in relatie tot diagnostiek en medicatie bij te houden
Ook voor de andere nieuwe bestuursleden is een tijdsinvestering van hooguit een uur per week voldoende voor de gewone werkzaamheden binnen een stichting. Er is geen medische kennis nodig, maar enige affiniteit tot de gezondheidszorg is vanzelfsprekend welkom.
Een redelijke beheersing van de Engelse taal is wel belangrijk.

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Amstelveen

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Bestuur & organisatie
Han
40% profielsterkte

Over Han

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Han is ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar sinds 20-12-2018
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Ans zoekt gezelschap
Amsterdam

Ans zoekt gezelschap

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Ans

Hoi, ik ben Ans, 87 jaar sinds een maandje woon ik alleen. Ik voel mij sinds kort best eenzaam. Ik zou het geweldig vinden om een maatje te hebben die het leuk vind om te koken, zodat we samen kunnen eten. Of die samen met mij leuke dingen zou kunnen doen zoals een rondje wandelen, thuis koffie drinken, een broodje eten, of samen naar de markt. Ook lijkt het mij geweldig als je mij kan helpen om mijn man in zijn verzorgingstehuis te bezoeken. ik reis met rcm

Vind jij kippen leuk? Zeg dan ja op deze hv!
Amstelveen

Vind jij kippen leuk? Zeg dan ja op deze hv!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer

Meneer woont zelfstandig in Amstelveen naast zijn dochter, zij is zijn mantelzorger Meneer heeft Alzheimer. Op dinsdagen en donderdagen gaat meneer naar de dagbesteding. Het lukt zijn dochter niet altijd om op tijd thuis te zijn als meneer thuiskomt. Het zou dan fijn zijn als jij er bent om meneer op te vangen, dit is incidenteel op dinsdag of donderdag. Daarnaast vindt meneer het gezellig als je op bezoek komt om iets met hem te doen. Meneer houdt van de natuur, kaarten, samen koffie drinken, kruiswoordpuzzels maken en fietst graag. Lijkt je dit wel wat en hou je van poezen en kippen (ja - er loopt af en toe een kip binnen omdat ze kippen opvangen) en wil je deze vrolijke meneer en zijn lieve dochter helpen. Neem dan contact met ons op.

Hulp huis & huishouding/  buddy
Amsterdam

Hulp huis & huishouding/ buddy

Eenmalig · 8 tot 16 uur
Saskia

Wij zoeken iemand/ enkele personen die kunnen helpen. Ik we woon alleen met mijn lieve & bijdehante dochter van 20 . Zijn heeft sinds 3 jaar epilepsie. Deze laat zich moeilijk behandelen. Hierdoor moet er altijd iemand in de buurt/ in huis zijjn die haar veiligheid borgt als ze een aanval krijgt. Met name in de ochtenden en nachten ziin we extra scherp. Ze draagt aanvalsdetectie en er is geen medische kennis nodig om haar te helpen. Overdag gaat zij naar school - maar ook daar is er altijd achtervang nodig. Moeder doet het nu alleen en het te zwaar. We zoeken iemand die in de buurt/ een budddy om af en toe in te springen ( tijden in overleg - ochtenden of soms periode aan 1) ) en te helpen. Je bent stevig en weet hoe je met jong volwassenen omgaat - respect & structuur, veiligheid & vrijheid. Evt soms logeren als moeder weg is. Voor hulp huishouden/ klusjes betalen we graag. Komt iemand veel uur helpen dat kunnen we samen zeker een redelijke vergoeding afspreken! Ook zou t fijn zijjn als je wat weer van gezond eten en af en toe helpt koken. Belangrijk om ons systeem draaiend te houden!

Hou jij ook van buiten zijn, eendjes voeren!
Amstelveen

Hou jij ook van buiten zijn, eendjes voeren!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer

Ben jij dol op buiten zijn / dieren / eendjes voeren of vind je het leuk om naar de geitenboerderij te gaan. En hou je ook van voorlezen, rust geven, kindermuziek luisteren, puzzelen, spelletjes doen? Misschien vind jij het dan fijn om deze jongeman van 17 jaar te begeleiden. Hij heeft ASS en een moeilijk instelbare epilepsie. Hij functioneert op het niveau van een kind van 4 jaar. Hij is heel lief en is gek op eenden! Hij is zeer prikkel gevoelig voor geluiden. Hij gaat naar school. De ouders zoeken jou om 1x per week samen met hun zoon te zijn. Gezien de situatie moet je affiniteit hebben met verstandelijke / lichamelijke beperking. Je bent geduldig, begripvol, consequent, hebt humor en houdt van eenden!. Het kost tijd voor hun zoon om aan jou te wennen en omgekeerd ook, het is daarom fijn als je in principe een verbinding voor langere tijd aangaat. De vraag is voor circa 2 uur per week / dag en tijdstip in overleg. Lijkt jou dit iets, neem dan contact op

Help nieuwkomerskinderen met school!
's-Gravenhage, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Helder, Deventer, Dronten, Ede, Eindhoven, Hilversum, Katwijk, Lansingerland, Leusden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Voorschoten, Westland, Zoetermeer, Zuidplas

Help nieuwkomerskinderen met school!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika
's-Gravenhage, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Breda, Delft, De Wolden, Ede, Eindhoven, Gouda, Groningen, Heerlen, Helmond, Hilversum, Krimpenerwaard, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Opsterland, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Zaanstad, Zeist, Zwolle

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika

Wekelijks · 40 tot 40 uur
WereldOuders

Wil je een jaar lang aan de slag in je eigen vak in Latijns-Amerika? WereldOuders maakt deel uit van een grote internationale organisatie en biedt in negen landen in Latijns-Amerika hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wij zijn altijd op zoek naar young professionals die zich minimaal een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden. Onze programma's worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH. Een jaar lang krijg je kost en inwoning, een kleine onkostenvergoeding (ca. 100 USD p/mnd) en betalen we al je verzekeringen. De reis betaal je zelf. We zijn gevestigd in Honduras, El Salvador, Guatemala, Mexico, Nicaragua, Dominicaanse Republiek, Haiti, Bolivia en Peru. Binnen de programma's wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende voorzieningen zoals o.a. creatieve therapie, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en als docent (Engels, muziek, gym). Ook hebben we altijd vacatures voor functies waarin je de lokale staf ondersteunt in een administratieve functie. Kijk voor de vacatures op onze website. Voorwaarden: - een afgeronde relevante opleiding - Beschikbaarheid van minimaal een jaar (een kortere periode is onder voorwaarden mogelijk) - Leeftijd van minimaal 21 jaar - Dat je Spaans spreekt of dit wilt leren voor de start van je werk. - Je houdt van kinderen. Je kunt starten in januari of juli van elk jaar. Zie voor meer informatie en vacatures onze de website van WereldOuders: [website verborgen]/

Technicus M/V
Amstelveen

Technicus M/V

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 3 uur
Radio Tulipa TV

Taakomschrijving Je bedient de aanwezige apparatuur (Mengpaneel, Computers, DVD en CD) tijdens de live radio en tv uitzending in Ziekenhuis Amstelland. Eisen Minimum leeftijd 17 jaar, kennis van computers en audiovisuele apparatuur. Wat heeft de organisatie te bieden Radio Tulipa TV bestaat uit een team van enthousiaste vrijwilligers en samen met een patiëntenbezoeker en een presentator vorm je een vast team. Wat maakt het werk de moeite waard De waardering van de patiënten en samenwerken met collega’s in een team. Werktijden Één avond per week (maandag, dinsdag, woensdag, of donderdag) van 19:30 uur tot 22:00 uur. Frequentie in overleg. Aannameprocedure Kennismakingsgesprek met kijkje in de studio en er is een inwerkperiode van circa 2 maanden.

Overblijfkrachten m/v
Amstelveen

Overblijfkrachten m/v

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Amstelwijs

Wat ga je doen? Je gaat kinderen begeleiden tijdens het overblijven op school (TSO = tussenschoolse opvang). Je eet samen met de kinderen, zorgt ervoor dat ze hun handen wassen en begeleidt ze tijdens het spelen. Bij mooi weer gaan jullie lekker naar buiten en anders spelen de kinderen binnen in het klaslokaal. Wie zoeken wij? We zoeken enthousiaste mensen die goed kunnen omgaan met kinderen in de basisschoolleeftijd. Er zijn geen specifieke opleidingseisen, maar we bieden de mogelijkheid om een korte cursus te volgen, verspreid over twee ochtenden. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst, zodat je zowel de kinderen als je collega's goed kunt begrijpen en met de leerkrachten kunt overleggen. Wat bieden wij jou? • Flexibiliteit: Kies zelf hoe vaak je wilt werken, van één tot vier keer per week. Duo-plekken zijn mogelijk: bijvoorbeeld de ene week wel, de andere week niet. • In jouw buurt: De scholen bevinden zich in Amstelveen, er is dus altijd een school dichtbij! • Belastingvrije vrijwilligersvergoeding: Je ontvangt een onbelaste vergoeding voor je inzet. • Werktijden: Tussen 12:00 en 13:30 uur, afhankelijk van de school. Het aantal dagdelen per week is in overleg te bepalen. • Ondersteuning: We vergoeden de aanvraag van een Verklaring van Goed Gedrag (VOG) en je ontvangt een vrijwilligerscontract van Stichting Amstelwijs. Waarom is dit werk zo leuk? Het werk is niet alleen betekenisvol, maar je bepaalt ook zelf hoe vaak je wilt worden ingezet. Je maakt deel uit van een gezellig team en draagt bij aan het welzijn van de kinderen. Interesse? Klik op de knop hierboven om je aan te melden. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Help een gezin met een kind met een beperking
Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer

Help een gezin met een kind met een beperking

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer

Wat doet een maatje Een maatje voor een kind is bedoeld voor kinderen van twee tot achttien jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Je bezorgt het kind een gezellige dag bij jouw thuis, maar je kunt er ook op uitgaan. Het kind heeft jouw gezelschap en doet nieuwe ervaringen op. Kortom, een maatje •geeft extra aandacht •doet samen iets waar het kind blij van wordt •biedt veiligheid •is minimaal een keer per maand een dag(deel) beschikbaar Waarom een maatje Gezinnen met een kind met een beperking kunnen moeilijk even iets voor zichzelf doen of er zomaar op uit gaan. Tijd voor zichzelf en voor de andere leden in het gezin is schaars. Door inzet van een maatje voor het kind komt daar ruimte voor. Ouders, broertjes en zusjes van een kind met een beperking kunnen op deze dag iets ondernemen. Wie is maatje Ben je geduldig en ga je graag met kinderen met een beperking om? Ben je een evenwichtige doorzetter en voel je goed aan wat er nodig is bij kinderen? Wil jij je voor langere tijd verbinden en ben je inzetbaar in Aalsmeer, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn of Haarlemmermeer? Als jouw antwoord ‘ja’ is dan maken wij graag kennis met je. Ervaring met kinderen is fijn maar niet noodzakelijk. We vragen je wel om een verklaring omtrent gedrag. Of kijk op onze website [website verborgen]