Direct naar de inhoud van deze pagina

Gezocht! Enthousiaste leesbegeleiders basisschool

Titel:
Gezocht! Enthousiaste leesbegeleiders basisschool
Plaats:
Delft
Categorie:
Taal & lezen
Geschikt voor jongeren:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Bekeken:
103 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de hulpvraag

Op basisschool Cornelis Musius werken wij met vrijwilligers voor extra begeleiding bij het leren lezen. Voor sommige kinderen kost het leren lezen meer tijd en inspanning dan voor anderen. Dit kan komen doordat het kind onvoldoende is blootgesteld aan de Nederlandse taal (bijvoorbeeld omdat Nederlands de tweede of derde taal is) of omdat het kind belemmeringen bij het leren lezen ondervindt (bijvoorbeeld door dyslectische kenmerken).

Op de Cornelis Musiusschool krijgen deze leerlingen 1-2x per week extra begeleiding van een vrijwilliger. In groep 2, 3 en 4 wordt gewerkt met een voor de leerlingen aantrekkelijk leesprogramma op de computer. Middels dit programma maken kinderen op een speelse manier kennis met de letters en leren zij woordjes lezen en spellen. In groep 4 t/m 8 wordt met een speciale leesmethode gewerkt.

Momenteel zijn wij op zoek naar 2 nieuwe vrijwilligers voor de groepen 2 en 5. Wij zoeken naar enthousiaste mensen, die de Nederlandse taal goed beheersen en affiniteit en/of ervaring hebben met de doelgroep. Een onderwijsachtergrond is niet noodzakelijk.

Ben je 1-2x per week minimaal 2 uur beschikbaar (dagen/tijden in overleg) en lijkt het je leuk om jonge kinderen te coachen en begeleiden bij het leren van letters en het leren lezen? Leuk als je contact opneemt!

Contactpersoon:
Karin

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Karin is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Karin is eerder via deze website geholpen
Laat Karin weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Cornelis Musiusschool
Geplaatst door:
Profielfoto van Karin
Geplaatst op 01.03.2019
60% profielsterkte