Direct naar de inhoud van deze pagina

Gezelschap, boodschappen doen, praktische hulp

Titel:
Gezelschap, boodschappen doen, praktische hulp
Plaats:
Alkmaar
Categorie:
Vervoer, Klussen & techniek, Boodschappen
Beschikbaarheid:
regelmatig
Bekeken:
172 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de hulpvraag

Mijn moeder is onlangs verhuisd van de Kooimeer (verzorgingsinstelling) naar een aanleunflat van de Nieuwpoort. Deze flats zijn echter gemaakt voor "normale" mensen (in dit geval mensen die kunnen staan en lopen) en mijn moeder is rolstoel afhankelijk.
Dit heeft tot gevolg dat ze een gevangene in haar eigen flatje is (ze kan vanuit haar rolstoel niet bij de kraan en kan dus nog geen kop thee zetten, er zitten drempels in de flat, waardoor ze die niet op eigen kracht kan verlaten en dus zelf haar post niet kan ophalen uit de centrale hal, het controle paneel om de buitendeur te openen zit op sta-hoogte, waardoor ze niemand die aanbelt kan binnen laten, want ze kan niet bij de deuropener, etc, etc). Ze moet derhalve voor elk "wissewasje" de zorg bellen, wat voor beide kanten voor irritatie en frustatie zorgt.

Om haar leven toch wat zonniger te maken vraag ik voor haar een vrijwilliger die haar kan helpen met kleine karweitjes, een keer zo maar op bezoek gaat, boodschappen kan doen, haar verhuisdozen uitpakken en de spullen daaruit een plaatsje kan geven in haar nieuwe woning, etc.

Een waarschuwing is op zijn plaats: zij is geen makkelijke vrouw, enigszins verbittert, behoorlijk doof en je zult het niet snel goed doen.

Een behoolijke uitdaging dus! Maar als het lukt om een goed contact op te bouwen ook extra bevredigend. Vanwege haar doofheid zal ik als contact persoon dienst doen.

  • De hulpvraag van Bea is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Alkmaarvoorelkaar
Laat Bea namens mijn moeder weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Geplaatst door:
Profielfoto van Bea
Geplaatst op 18.03.2019
60% profielsterkte