Direct naar de inhoud van deze pagina

Gezocht: archiefbeheerder / archivaris voor Adrianusparochie

Titel:
Gezocht: archiefbeheerder / archivaris voor Adrianusparochie
Plaats:
Naaldwijk
Categorie:
Administratie, Toezicht & beheer, Taal & lezen
Beschikbaarheid:
soms
Bekeken:
39 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de hulpvraag

De St.-Adrianus parochie in Naaldwijk is op zoek naar een vrijwilliger, die zich voor 2 à 3 uur per week beschikbaar wil stellen als archiefbeheerder / archivaris

De werkzaamheden bestaan uit het beheer en actualiseren van het kerkarchief. U voert deze werkzaamheden uit samen met een collega archiefbeheerder. De werkzaamheden betreffen het onderhouden van het bestaande archief van de kerk en inventarisatie en registratie van nieuw ingekomen stukken. Dit gaat zowel om schriftelijke stukken als ook om materialen, waardoor historische kazuifels en bij voorbeeld heiligenbeelden, kruisbeelden en bijbels die als nalatenschap geschonken worden aan onze kerk.

Om al deze materialen op de juiste wijze naar waarde te kunnen schatten v.w.b. verplichte bewaartermijnen en bewaartermijn in belang van de historie van onze parochiegemeenschap, hopen wij iemand te vinden met een opleiding geschiedenis en/of aantoonbare ervaring op het gebied van archiveren en bij voorkeur met een rooms-katholieke achtergrond. U werkt als archiefbeheerder onder verantwoording van het parochiebestuur. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden biedt de kerk op een vaste doordeweekse avond of overdag ruimte in een werkkamer bij het archief.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met de heer Clemens. Uw sollicitatie naar deze interessante en verantwoordelijke vrijwilligersfunctie kunt u sturen via een bericht.

  • De hulpvraag van Frank is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Westlandvoorelkaar
Laat Frank weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Geplaatst door:
Profielfoto van Frank
Geplaatst op 12.01.2019
40% profielsterkte