csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Leuk vrijwilligerswerk in de Inloop, wie wil?

Het Inloophuis in het Dorpscentrum in Oegstgeest is onderdeel van Stichting Lumen Holland Rijnland. Het vrijwilligersteam dat het Inloophuis draait kan versterking gebruiken! Het Inloophuis is een gezellige huiskamer voor (kwetsbare) inwoners van Oegstgeest. Het biedt een ontmoetingsruimte waar, in een ongedwongen sfeer, een kopje koffie kan worden gedronken, een spelletje kan worden gedaan of gewoon een praatje kan worden gemaakt. Daarnaast worden er af en toe extra activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die een kop koffie schenken, een luisterend oor kunnen bieden en een oogje in het zeil kunnen houden. Naast enthousiasme zijn betrokkenheid en goede sociale vaardigheden erg belangrijk. We vragen mensen voor 2 tot 4 dagdelen per maand en je kiest zelf per week je dagen. Lijkt het je wat? Stuur een bericht. Het Dorpscentrum is gelegen in Oegstgeest.

Lees meer

structureel

Oegstgeest

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Het Inloophuis in het Dorpscentrum in Oegstgeest is onderdeel van Stichting Lumen Holland Rijnland. Het vrijwilligersteam dat het Inloophuis draait kan versterking gebruiken!
Het Inloophuis is een gezellige huiskamer voor (kwetsbare) inwoners van Oegstgeest. Het biedt een ontmoetingsruimte waar, in een ongedwongen sfeer, een kopje koffie kan worden gedronken, een spelletje kan worden gedaan of gewoon een praatje kan worden gemaakt. Daarnaast worden er af en toe extra activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die een kop koffie schenken, een luisterend oor kunnen bieden en een oogje in het zeil kunnen houden. Naast enthousiasme zijn betrokkenheid en goede sociale vaardigheden erg belangrijk. We vragen mensen voor 2 tot 4 dagdelen per maand en je kiest zelf per week je dagen.
Lijkt het je wat? Stuur een bericht. Het Dorpscentrum is gelegen in Oegstgeest.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Oegstgeest

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Leiden

Vrijwilliger Begeleider Werkruimte

Stichting Villa Abel

Stichting Villa Abel is op zoek naar vrijwilligers of studenten die werkervaring willen opdoen om HBO- en WO-studenten met autisme te helpen bij het behalen van hun studie. Wij hebben een prikkelarme werkruimte waar studenten terecht kunnen. Als werkruimtebegeleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de studenten en help je bij studieplanning, stresspreventie, motivatie en omgaan met tegenslagen. Je rapporteert de voortgang en hebt regelmatig overleg met andere werkruimtebegeleiders. De functie biedt een vrijwilligersvergoeding en flexibele werktijden. Er zijn mogelijkheden om een opleiding te volgen over autisme. Ze zoeken iemand die betrouwbaar, flexibel, betrokken en enthousiast is. Ervaring met autisme is niet vereist, maar een open-minded houding wel. Is je interesse gewekt? Stuur ons een berichtje! Verdere informatie over Villa Abel vind je op de website. https://villaabel.nl/werkruimtebegeleiding/

Structureel
Jongeren
Leiden

Energiecoach in diverse talenten!

Leids Steunloket Migranten

Nederland gaat de komende 30 jaar veel veranderen op het gebied van energie. Ook de gemeente Leiden doet mee. Wil jij een bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing? Dat kan bij de meertalige Helpdesk Energie. Wie ben je? Je bent enthousiast, sociaal, vriendelijk, internationaal georiënteerd en beleefd. Iemand die graag een praatje maakt met buren en je spreekt naast Nederlands of Arabisch ook Turks, Perzisch, Amhaars, Tigrinya, Engels, Spaans, Frans en nog meer van diverse talen. Wil je ervaring en kennis opbouwen met duurzaamheid en energiebesparing? Staat u aan het begin van uw loopbaan in Nederland? Vind je het leuk om als vrijwilliger actief te zijn? Dan is dit zeker iets voor jou! • Als energiecoach voor huurders ben je specialist in energiebesparing. • Het geven van informatie en advies over energiebesparing tijdens het spreekuur van de Helpdesk Energie. • Naast het geven van informatie en tips. Je komt bij mensen thuis en past direct gratis kleine maatregelen toe in hun huis. Wat bieden wij? • Wij bieden u een gratis (online) training aan via een gerenommeerde organisatie. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen in je functie als Energiecoach. • We zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk in je eigen buurt aan het werk gaat. • Ook voor je werkzaamheden als energiecoach voor huurders ontvang je een vrijwilligersvergoeding van max 5,00 per uur. • Een interessante functie in een dynamische, culturele en maatschappelijke omgeving • Gratis deelname aan alle culturele activiteiten van de stichting, zoals een snackbar, muziekavonden etc. • Mogelijkheden om meer te leren over andere talen en culturen. • Flexibele uren: werktijden zijn meestal tussen de 2 en maximaal 5 uur per week

Structureel
Jongeren
Leiden

Inloopspreekuur vrijwilligers

Leids Steunloket Migranten

Ben je op zoek naar voldoening door het helpen van migranten of wil je juist werkervaring opdoen met bepaalde werkzaamheden binnen de hulp en dienst verlening? Het Leids Steunloket Migranten heeft een vacature voor een enthousiaste vrijwilligers met een goed hart om mensen te helpen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met professionals tijdens het inloopspreekuur ondersteuning kunnen verlenen aan migranten. Je helpt bij het ondersteunen en bevorderen van de zelfredzaamheid van mensen met vragen over bijvoorbeeld correspondenties met overheidsinstellingen zoals de Belastingdienst of de gemeente, en vragen/problemen/correspondentie met instellingen als de woningcorporatie, de ziektekostenverzekering of het bedrijf/de werkgever. Soms betreft het vragen aangaande de vertaling van stukken van juridische aard, of in relatie tot de verblijfsvergunning (IND), financiën, schulden en administratie. Taakomschrijving: • Verstrekken van informatie en advies • Het aanvragen en invullen van formulieren • Uitleggen en vertalen van brieven • Opvragen van informatie bij verschillende instanties(doorverwezen) • Het schrijven van korte brieven, bijvoorbeeld opzegging abonnement. • Het schrijven van lange brieven zoals bezwaar, klacht beroep in geval van begeleiding. Wij verwachten: • Iemand met een internationale, multiculturele gevoel en gedachten . • Je bent betrokken én nuchter en je hebt een respectvolle houding naar de doelgroep. • Je bent gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het Leids steunloket migranten. • dat je klantvriendelijk bent en in staat bent om vanuit de bedoeling tot een oplossing te komen. • dat je zelfstandig kunt werken, maar ook een teamspeler bent. • Je bent in staat om informatie te vertalen en over te brengen aan cliënten; • Je kunt werken op een computer: informatie zoeken op internet, online formulieren invullen, formulieren scannen. • Je bent bereid om je kennis en vaardigheden te delen met bezoekers, vrijwilligers en professionals; • Flexibele uren: werktijden en uren zijn tussen 2 tot max 5 uur per week, van 10.30 tot 14:00 uur of van 12.30 tot 15:30 uur (minimaal 1 keer per week) • Goed Nederland schrijfvaardigheid, lezen, spreken (of /en iemand het Arabisch, of Perzische, of Turks, Spaans, Russisch, Engels en Nederlands en zo talen . goed beheerst ) Wij bieden: • een interessante functie in een dynamische culturele, sociale prettige omgeving. • Gratis deelname aan alle culturele activiteiten van de stichting, zoals eetcafé, muziek, concerten … en zo. • relevante ervaring, kennis van sociale maatschappelijke vraagstukken , en een verrijking van je CV. • Mogelijkheden om meer te leren over andere talen & culturen. • Mogelijkheden om een sociale culturele onderzoek te verrichten. • Flexibele uren: werktijden en uren zijn tussen 2 tot max 5 uur per week.

Structureel
Jongeren
Leiderdorp, Katwijk, Lisse

Word vrijwilliger bij Cardea Supporters!

Cardea

Wil jij het verschil maken voor kinderen, jongeren en ouders in de omgeving van Leiden of de Duin en Bollenstreek? Geeft het je een goed gevoel om een ander te zien groeien of als iemand je simpelweg bedankt voor je hulp? Dan is vrijwilliger zijn bij Supporters van Cardea misschien wel iets voor jou! Als vrijwilliger bij Supporters van Cardea ga jij aan de slag met lichte, maar waardevolle hulpvragen die de jongeren en zijn/haar gezin nodig hebben. Je hebt contact met de betrokken hulpverleners en wordt ook begeleid door een coördinator van het Supportteam. Bij Cardea geloven we dat ieder kind het verdient om zich goed te kunnen ontwikkelen en zetten ons daarom in om kinderen, jongeren (tot 23 jaar) en hun gezin hierbij te ondersteunen. De jongeren en hun gezin krijgen vanuit Cardea specialistische jeugd- en opvoedhulp. Afhankelijk van je beschikbaarheid kun je ingezet worden voor de volgende zaken: - Eenmalige support: een jongere helpen verhuizen of helpen klussen. - Support een gezin: Een luisterend oor of een kind naar de zwemles of sport brengen. - Support een kind, jongere of ouder door een maatje te zijn: help een jongere die het spannend vind om naar buiten te gaan, of een kind die op zoek is naar een leuke sport. Je kunt samen leuke dingen ondernemen en een luisterend oor bieden. Heb jij echt een hart voor het bieden van hulp aan kinderen en jongeren, wil je hen graag Supporten? Ook ervaringsdeskundigen zijn welkom! Kom dan ons team versterken! Neem contact op met de coördinatoren van het Supportteam: Marloes en Inge.

Structureel
Lisse, Noordwijk, Hillegom, Teylingen

Vrijwillige klusser(s) gezocht

Present Bollenstreek

Vind jij of vinden jullie het leuk om te tuinieren, een muur te verven, een vloer te leggen of vind je behangen ontzettend leuk? Help dan mee de meest kwetsbaren te helpen! Wanneer je dat doet, dat bepaal je zelf. Welke klus je doet? Ook dat bepaal je zelf. En hoe vaak je een project wilt oppakken? Dat is helemaal aan jou! Met elk project dat je doet zijn wij, en vooral degene voor wie je het gaat doen, heel blij! Heel flexibel iemand ècht helpen dus! We hebben een groep vaste, individuele vrijwilligers waar we hulpvragen bij uitzetten en voegen je daar graag aan toe! Dan kun je je opgeven als je tijd en zin hebt voor een klus. Zijn jullie een groep enthousiastelingen? Dan zoeken wij voor jullie groep een hulpvraag die bij jullie past. Neem contact met ons op om af te stemmen! Hoe komen wij aan hulpvragen en wat zijn de criteria? Wij krijgen via hulpverlening of maatschappelijke organisaties een hulpvraag binnen voor mensen die niemand anders kunnen vragen, niemand kunnen inhuren en het zelf ook niet kunnen wegens lichamelijke en/of geestelijke beperkingen.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Oegstgeest

Help gevluchte kinderen door spel en beweging

TeamUp

"Wat mij het meest bijblijft zijn die ontzettend blije koppies. Dat ze die interactie met je zoeken, hun energie eruit kunnen gooien en even helemaal kind kunnen zijn. Het is zo fijn dat je er voor die kinderen kan zijn, al is het maar een paar uurtjes in de week. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel
Leiden

Vrijwilligers muziekanten /DJ

Leids Steunloket Migranten

Vrijwilligers muzikanten of / en DJ bij Stichting Leids Steunloket Migranten (LSM) Wil jij door muzikaal entertainment of storytelling activiteiten een bijdrage leveren aan een prikkelende ontmoeting tussen mensen van diverse culturen en achtergronden? Wat ga jij doen? Als vrijwilliger binnen het activiteitenteam ben jij altijd in voor gezelligheid. Je haalt als duizendpoot energie uit het omgaan met mensen in een internationale sfeer en uit het organiseren van leuke en gezellige activiteiten. Je verzorg DJ- muziek of song (bijvoorbeeld Karaoke song), spel, storytelling activiteiten, kids activiteiten en nog meer. Creatieve ideeën zijn altijd welkom. Stichting Leids Steunloket Migranten (LSM) is een jonge, ambitieuze, culturele organisatie die ondersteuning biedt en hen assisteert op het gebied van wetgeving, verblijfsvergunningen, humanitaire zaken. Wij bieden vertalingen vanuit diverse talen naar het Nederlands van culturele, sociale en juridische begrippen en uitdrukkingen. Daarnaast stimuleren wij het integratieproces en de culturele uitwisseling met drukbezochte activiteiten in de ontmoetingsruimte zoals een eetcafé en verschillende evenementen. Wie ben jij? Je bent enthousiast, gezellig, vriendelijk en spontaan en bovendien een muziektalent (DJ- muziek, dansen), die internationaal georiënteerd is. Iemand die graag een onderdeel vormt van een enthousiast team van vrijwilligers die samenwerken in een warme en gezellige internationale sfeer. Wij bieden: • Een interessante functie in een dynamische, culturele, sociale en prettige omgeving. • Gratis deelname aan alle culturele activiteiten van de stichting, zoals eetcafé, muziek, concerten enz.. • Gratis heerlijke maaltijd en drankjes tijdens je muziekactiviteiten. • Mogelijkheden om meer te leren over andere talen en culturen • Mogelijkheden om sociaal-cultureel onderzoek te verrichten. • Flexibele vrijwilligersuren (het zogenaamde “wie wil of kan”principe )

Structureel
Jongeren
Leiden

Sportieve maatjes gezocht!

stichting Vitalis

Voor een aantal jongens (7-11 jaar) zoeken we enthousiaste actievelingen die er graag met een kind op uit gaan! De jongens wonen in Leiden, hebben veel meegemaakt en hebben het door verschillende (gezins) omstandigheden niet makkelijk. Een maatje om leuke dingen mee te doen zou het leven voor hen echt wat zonniger maken! Hou jij van sportieve- en buitenactiviteiten zoals voetbal, basketbal, naar het strand of een leuke speurtocht; heb je gevoel voor humor en sta je stevig in je schoenen? Neem dan zeker contact met ons op! Met jouw inzet kan je een ‘boost’ aan het zelfvertrouwen van deze jongens geven. En dat is precies wat ze nodig hebben! Als vrijwilliger bij Vitalis word je gekoppeld aan een kind dat goed bij jou past. Jullie spreken minimaal zes maanden lang eens per week of eens per twee weken af. De mogelijkheden zijn eindeloos: samen zwemmen, voetballen, pannenkoeken bakken, tekenen, films kijken en nog veel meer. Je hoeft geen hulpverlener te zijn; jouw rol is simpelweg een waardevol steuntje in de rug te bieden. Vitalis is actief in Den Haag, Delft, Westland, Leiden, Haarlem, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Voorschoten, Leiderdorp en Oegstgeest. Ben jij 18 jaar of ouder, sociaal, geduldig, betrouwbaar en wil je een band opbouwen met een kind? Neem dan contact met ons op! Vooraf volg je een training en vraag je een VOG aan. Je krijgt persoonlijke begeleiding, maandelijkse vrijwilligersbijeenkomsten, een vrijwilligersvergoeding en in juni en december een feest voor jou en je maatje. Heb je vragen? Bel ons, bekijk onze website en meld je aan: www.vitalismaatjes.nl. Jouw inzet kan een wereld van verschil maken!

Structureel
Leiden

Mentoren gevraagd

Mentorschap Haag en Rijn

Stichting Mentorschap Haag en Rijn vraagt vrijwilligers die willen optreden als mentor voor mensen die niet (volledig) in staat zijn zelf beslissingen te nemen over verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding en geen familie of bekenden hebben die dat voor hen kunnen doen. Het gaat om mensen met dementie, een verstandelijke beperking of een psychiatrisch probleem. Een mentor is dan adviseur en belangenbehartiger en is de wettelijke vertegenwoordiger van zijn of haar cliënt. Een mentor krijgt scholing en ondersteuning van de stichting en bezoekt de cliënt minimaal eens in de twee weken. Mentorschap Haag en Rijn zorgt voor een goede match tussen cliënt en mentor. De mentor ontvangt een onkostenvergoeding. Binnenkort start weer de basiscursus voor kandidaat mentoren. De cursus is gratis en duurt vier avonden in opeenvolgende weken op donderdag en vindt plaats in Leiden.

Structureel
Leiden

Word vrijwilliger opvoedingsondersteuning

Humanitas | Home-Start Amstelveen en Aalsmeer

Vrijwilligers voor opvoedingsondersteuning Home-Start/Humanitas Leidse regio (Voorschoten, Zoeterwoude, Oegstgeest, Leiderdorp, Leiden) Home-Start/Home-Start + zoekt vrijwilligers uit de Leidse regio, die opvoedingsondersteuning, praktische hulp en emotionele steun bieden aan ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar en vanaf 28 weken zwangerschap. De vrijwilligers bezoeken de gezinnen een halve dag per week tijdens een periode van ongeveer een half jaar tot een jaar.Wat biedt Home-Start? Maatschappelijk zinvol werk, gecertificeerde cursus, goede begeleiding en deskundigheidsbevordering, gezelligheid / collega’s, onkostenvergoeding en verzekering, levenservaring verbreden. Neem vrijblijvend contact op met de coördinator van Home-Start Leidse regio, Örpen door een bericht te sturen.

Structureel