Direct naar de inhoud van deze pagina

Secretaris (bestuurslid)

Titel:
Secretaris (bestuurslid)
Plaats:
Heerhugowaard
Categorie:
Administratie, Bestuur & strategie
Beschikbaarheid:
regelmatig
Bekeken:
49 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de hulpvraag

Wil jij bijdragen aan een goede start voor elk kind? En wil jij nu echt eens een goed gevoel krijgen van werk? Word dan vrijwilliger bij Stichting Babyspullen!

Stichting Babyspullen is sinds de oprichting in 2012 enorm gegroeid. In de afgelopen jaren is een professionaliseringsslag gemaakt die in de komende jaren verder vormgegeven zal moeten worden. Door het aanstaande vertrek van een van onze bestuursleden zijn wij op zoek naar een:

Secretaris (bestuurslid)

Wat doe je?
Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het regelen van de vergadering, het opstellen van de notulen en de verspreiding ervan binnen het bestuur. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de totstandkoming van het strategisch beleid. Je bent verantwoordelijk voor interne en externe communicatie namens het bestuur. Je draagt de visie uit van de organisatie en zet je eigen netwerk in om de naamsbekendheid van de stichting te vergroten.

Wie zoeken wij?
Enthousiasme, goed kunnen luisteren en samenwerken zijn eigenschappen die je bezit. Verder ben je daadkrachtig en niet bang je mening te geven. Wij vinden het een pluspunt als je niet alleen aan de bestuurstafel, maar ook hands-on in (bestuurlijke) projecten je bijdrage levert. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan projecten op het gebied van samenwerking met gemeenten en bedrijven. Daarnaast heb je HBO+ werk- en denkniveau. Deze vrijwilligersfunctie is grotendeels vanuit huis en zal circa 3 uur per week bedragen. Het bestuur vergadert momenteel elke twee maanden in Heerhugowaard.

Wat krijg je ervoor terug?
Al onze vrijwilligers zijn het hierover eens: het werk geeft je een goed gevoel! Een goede start voor elke baby willen we natuurlijk allemaal en op deze manier kan iedereen hier heel praktisch een steentje aan bijdragen. Verder vergroot je je sociale netwerk, lever je een maatschappelijke bijdrage en ben je van harte welkom op de jaarlijkse BBQ met alle vrijwilligers!

Wie zijn wij?
1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in sommige grote steden is dat zelfs 1 op 4 kinderen. Dagelijks gaat het om meer dan 50 baby’s die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen zet zich in voor deze kinderen. De stichting verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties gratis uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Stichting Babyspullen is een landelijke organisatie die werkt vanuit Heerhugowaard. Bij de stichting werken meer dan 200 vrijwilligers die actief zijn op diverse vlakken: van het inzamelen, transporteren, sorteren en inpakken van de kleding en babyspullen tot aan ondersteuning op het gebied van administratie, communicatie, evenementen, transport etc.

Interesse?
Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Je kunt je aanmelden inclusief cv en korte motivatie via onderstaande ‘solliciteer’ button. Indien je vragen hebt kun je deze stellen aan Anja, voorzitter Stichting Babyspullen via een bericht.

Wij zijn blij met alle hulp! Naast deze hulpvraag hebben wij ook veel andere mogelijkheden om je als vrijwilliger in te zetten. Stuur je cv met een begeleidende mail naar bovenstaand mailadres. Wij nemen dan contact met je op en bespreken samen wat de mogelijkheden zijn.

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Eri is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Alkmaarvoorelkaar
  • Eri is eerder via deze website geholpen
  • Eri heeft 1 aanbeveling ontvangen
Laat Eri weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting Babyspullen
Geplaatst door:
Profielfoto van Eri
Geplaatst op 15.03.2019
95% profielsterkte

Meer hulpvragen van Eri namens Stichting Babyspullen

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Transportvrijwilliger Flexpool Heerhugowaard Vervoer
  Administratievrijwilligers Heerhugowaard Computer, Administratie, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Evenementen vrijwilliger Alkmaar, Heerhugowaard Marketing, communicatie & PR, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Maatschappelijk verantwoord teamuitje! Alkmaar Erop uit, Geschikt als team- of vriendenuitje
  Vrijwilliger Babystartpakketten Alkmaar Coördineren & regelen (bv. evenementen), Geschikt als team- of vriendenuitje
  Coördinator Fondsenwervingsteam Heerhugowaard Collecte & fondsenwerving