csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Scholenwerkgroep IVN zoekt versterking

Hart voor natuur? Scholenwerkgroep IVN zoekt leden. Vind jij het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met kinderen te delen? Word dan schoolgids bij IVN Bergeijk - Eersel. Als schoolgids laat je kinderen van de basisscholen (nader) kennismaken met de natuur en de natuur echt beleven. Samen met andere schoolgidsen en begeleiding vanuit de school, ga je op en rondom school aan de slag met activiteiten op het gebied van natuur en milieu. Kijken naar wat er allemaal groeit en bloeit, beestjes zoeken, rondstruinen en nog veel meer. Met allerlei leuke activiteiten en opdrachten leren kinderen dat ook dichtbij huis in de natuur van alles te zien en te genieten is, en snappen ze beter waarom het zo belangrijk is om heel zuinig te zijn op de natuur om ons heen. Kun jij goed met kinderen omgaan en deel je graag je passie voor de natuur? Heb je af en toe een dagdeel tijd en lijkt het je leuk om zelf ook nog wat te leren (leuke cursusmogelijkheden). Neem dan contact op met ons op via secretariaat van IVN Bergeijk-Eersel: ([e-mailadres verborgen]). We vertellen je er graag meer over. Tip: kijk ook op onze website: ([website verborgen]) Daar vind je meer informatie over onze fijne vereniging en over onze activiteiten voor schoolgaande kinderen.

Lees meer

structureel

Bergeijk, Eersel

Activiteitenbegeleiding
Projectcoördinatie
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Hart voor natuur? Scholenwerkgroep IVN zoekt leden.

Vind jij het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met kinderen te delen?
Word dan schoolgids bij IVN Bergeijk - Eersel. Als schoolgids laat je kinderen van de basisscholen (nader) kennismaken met de natuur en de natuur echt beleven.

Samen met andere schoolgidsen en begeleiding vanuit de school, ga je op en rondom school aan de slag met activiteiten op het gebied van natuur en milieu.
Kijken naar wat er allemaal groeit en bloeit, beestjes zoeken, rondstruinen en nog veel meer.

Met allerlei leuke activiteiten en opdrachten leren kinderen dat ook dichtbij huis in de natuur van alles te zien en te genieten is, en snappen ze beter waarom het zo belangrijk is om heel zuinig te zijn op de natuur om ons heen.
Kun jij goed met kinderen omgaan en deel je graag je passie voor de natuur? Heb je af en toe een dagdeel tijd en lijkt het je leuk om zelf ook nog wat te leren (leuke cursusmogelijkheden). Neem dan contact op met ons op via secretariaat van IVN Bergeijk-Eersel: ([e-mailadres verborgen]). We vertellen je er graag meer over.

Tip: kijk ook op onze website: ([website verborgen])
Daar vind je meer informatie over onze fijne vereniging en over onze activiteiten voor schoolgaande kinderen.

Praktische informatie

Maandelijks 3 tot 4 uur

Locatie

Bergeijk, Eersel

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Projectcoördinatie
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid

Bergeijk, Eersel

Bezige bij voor in onze wilde planten tuin

IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid

In onze parel “Natuurtuin ‘t Loo” bevindt zich de wilde plantentuin van het IVN. Voor deze tuin zijn wij op zoek naar een tuinman of vrouw die lekker in de tuin wil komen werken en ontspannen.​ Wat bieden we jou​ Een mooie natuuromgeving en als je op donderdagochtend mee komt helpen een fantastisch team van tuinmannen en vrouwen om mee samen te werken en uiteraard om mee koffie te drinken. ​ Tijdsinvestering​ Er wordt elke week op meerdere dagen in de tuin gewerkt zodat er altijd wel een geschikte match is. Uitgebreide omschrijving wilde planten tuin: In de middencirkel van de wilde plantentuin staan planten die bijen, hommels, vlinders en andere vliesvleugeligen lokken, in een stralencirkel daaromheen liggen zeven vakken met wilde planten uit verschillende families. In deze tuin vind je wel 200 soorten planten. Naast hun eigen betekenis in de inheemse fauna fungeren ze als waardplanten voor een grote verscheidenheid aan insecten en leveren ze zaden voor vele soorten inheemse vogels. Deze planten werden van oudsher gebruikt als gezondheidsmiddel, als kleurstoffen of als kruiden in de keuken.

Structureel
Eersel, Bergeijk

Bestuurslid IVN Bergeijk-Eersel

IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid

IVN Bergeijk-Eersel is een grote vereniging met veel activiteiten. Er is dus een heleboel te doen! De organisatie van veel activiteiten ligt bij een beperkte groep mensen; het zou fijn zijn als meer leden een steentje bijdragen, klein of groot… Daarom de vraag word jij ons nieuwe bestuurslid? Als bestuurslid heb je de volgende taken: - Neemt actief deel aan de bestuursvergaderingen; - Ondersteunt de andere bestuursleden; - Neemt een aantal gezamenlijk te bepalen taken op zich, waaronder in elk geval de inzet van IVN voor Natuurtuin ’t Loo; - Je kunt helemaal gaan voor een beperkt aantal taken die jou goed liggen. Je hebt of je werkt aan een goed netwerk binnen de afdeling en direct verbonden organisaties. Samen met de overige bestuursleden ontwikkel je een visie op de koers die de afdeling moet varen en op nieuwe ontwikkelingen. Het algemeen bestuur komt ongeveer elke maand bij elkaar. Daarnaast wordt overleg gevoerd met de werkgroepcoördinatoren en gidsen. Belangrijk is dat je affiniteit hebt met de natuur. Wil je meer weten? Neem contact op door een bericht te sturen.

Structureel
Eersel, Bergeijk

Coördinator activiteitenprogramma

IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid

IVN Bergeijk-Eersel is een grote vereniging met veel activiteiten. Er is dus een heleboel te doen! De organisatie van veel activiteiten ligt bij een beperkte groep mensen; het zou fijn zijn als meer leden een steentje bijdragen, klein of groot… Om het werk wat beter te verdelen zijn we op zoek naar een Coördinator activiteitenprogramma: - Binnen en buiten de afdeling speuren naar leuke activiteiten; - Gedurende het jaar werken naar een programma voor volgend jaar; - Het maken van afspraken die nodig zijn om het programma uit te voeren; - Mede zorgen dat activiteiten gefaciliteerd worden: locatie, koffie, aanmeldingen etc; - Je werkt planmatig, vindt het leuk om contact binnen en buiten IVN te leggen en je houdt ervan om dingen te organiseren; n.b.: Dit is geen bestuursfunctie.

Structureel
Eersel, Bergeijk

Secretaris bestuur

IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid

IVN Bergeijk-Eersel is een grote vereniging met veel activiteiten. Er is dus een heleboel te doen! De organisatie van veel activiteiten ligt bij een beperkte groep mensen; het zou fijn zijn als meer leden een steentje bijdragen, klein of groot… Om het werk wat beter te verdelen zijn we op zoek naar een secretaris die de volgende taken heeft: - Centraal punt voor contacten en correspondentie met en binnen de vereniging; - Notuleren van bestuursvergaderingen, algemene ledenvergadering etc; - Opstellen jaarverslag; - Archiefbeheer vastgestelde stukken; - Onderhouden contacten met andere ‘groene’ organisaties; - Je werkt gestructureerd, kunt goed prioriteren en houdt je ervan om dingen te organiseren.

Structureel

Anderen bekeken ook

Eersel

Bestuurslid voor PR en sponsoring GDW Eersel

Stichting Goede Doelenweek Eersel

De Stichting Goede Doelenweek Eersel zoekt iemand die zich bezig wil gaan houden met PR en sponsoring. Met name gaat het om en sponsoring en het zoeken naar subsidiemogelijkheden die de kosten van de organisatie zo laag mogelijk kunnen houden of dekken, zodat er meer geld beschikbaar komt voor de deelnemende goede doelen. Kun je gemakkelijk contact maken, heb je daar plezier in en kun je met een wervend verhaal potentiële sponsoren over de streep te halen om de Goede Doelenweek te steunen? En zoek je ook een prettig team, zo weinig mogelijk vergadering en een praktische gerichte organisatie? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Richard, tel. 0497-517568, of met Eelco, tel. 0497 - 517112. Als je naar mijn profiel gaat kun je nog wat informatie vinden over mijn persoonlijke ervaringen in de organisatie van de GDW.

Structureel
Bergeijk, Eersel

JIJ,WIJ,BLIJ, wordt vrijwilliger bij WiKi

dagbesteding WiKi

Dagbesteding WiKi in Bergeijk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om onze gasten (max.6 gasten per dag) met geheugenproblematiek en beginnende dementie te ondersteunen in het aanbieden van een zinvolle dag. Wiki biedt haar gasten tal van oa. creatieve- en educatieve activiteiten, muziek, koken of iets lekkers bakken, spel- en bewegings activiteiten. Ook het dagelijks lezen uit de krant, bieden van een luisterend oor of gewoon een gezellig praatje met een bakje koffie behoort tot de routine. Bij dagbesteding WiKi in Bergeijk, heerst een gezellige, huiselijke en actieve sfeer. Onze vrijwilligers worden netjes ingewerkt en begeleid op een goede, veilige werkplek met aandacht voor ieders kwaliteiten. Onze dagen starten om 9.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die het verschil maakt voor onze gasten, reageer dan op deze hulpvraag.

Structureel
Jongeren
Eersel, Bergeijk, Bladel

Nordic Walking coördinator/ trainer

Atletiekvereniging DES Eersel

De Nordic Walking groepen van DES zijn op zoek naar een enthousiaste trainer die leuke routes uitzet voor de bestaande groepen, maar ook nieuwe leden wegwijs kan maken in de techniek van het Nordic walken. Indien nodig gaat DES samen met jou op zoek naar een cursus om jezelf te verbeteren. Binnen en buiten de vereniging ga je op zoek naar manieren om nieuwe leden aan te trekken, dit kan ook in de vorm zijn van mensen met een beperking die jij begeleidt tot volwaardige Nordic Walkers. Je hebt dus veel vrijheid in hoe je deze rol precies invult! Tijdinvestering: twee trainingen voorbereiden en geven per week (woensdag- en zondagochtend).

Structureel
Eersel

Sparringpartner voor alleenstaande vader

Cordaad Welzijn

Voor een 56-jarige man zijn wij op zoek naar een maatje met een luisterend oor. Meneer heeft 2 volwassen kinderen waar hij al jaren alleen de zorg voor draagt. Hij zou het fijn vinden als een vrijwilliger af en toe bij hem langskomt. Meneer zoekt iemand waar hij mee kan sparren, mee kan overleggen en die naar hem wil luisteren en mee wil denken. Omdat meneer fulltime werkt zal bezoek veelal in de avond of in het weekend plaats moeten vinden. Dag en tijd zijn in overleg. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel

official voor zwemwedstrijden

Zwemvereniging Tiamat

Ieder jaar hebben we een aantal officials nodig die de tijden opnemen tijdens een zwemwedstrijd. Zonder deze officials kunnen de wedstrijden niet doorgaan. Je wordt hiervoor opgeleid door middel van een cursus die 4 theorieavonden en een praktijkavond omvat. De kosten en reiskosten voor deze cursus worden vergoed. Je moet wel zelf voor een witte broek zorgen. Na deze cursus ben je verplicht 3 wedstrijden per jaar als official te fungeren. Met jouw inzet zorg jij ervoor dat onze jeugd en jongeren deze wedstrijden kan blijven zwemmen.

Structureel
Eersel

Leiding worden bij Scouting Eersel?

Scouting Eersel

Scouting Eersel is een jeugdvereniging met ongeveer 100 leden en is bedoeld om kinderen een paar uur per week ontspanning te bieden. Buiten zijn en samenwerken staat hierbij centraal. Onze vereniging heeft 6 jeugdgroepen: Bevers > draaien iedere zaterdag tussen 09.30u-11.30u Kabouters > draaien iedere zaterdag tussen 09.30u-11.30 Welpen > draaien iedere vrijdag tussen 18.30u-20.30u Gidsen > draaien iedere dinsdag tussen 19.00u-21.00u Verkenners > draaien iedere vrijdag tussen 19.00u-21.00u Rowans > draaien iedere woensdag tussen 19.30-21.30u Iedere groep heeft een eigen leidingstaf die bestaat uit vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen bezig te zijn en zich inzetten om te zorgen dat Scouting Eersel een leuke vereniging is en blijft. Voor vrijwel alle verschillende groepen zijn wij nog op zoek naar vrijwillige stafleden. Samen met je mede-stafleden ben je er verantwoordelijk voor de groep waar je leiding aan geeft. Samen regel je alles wat daar bij komt kijken. Denk aan: • Programma’s maken en verzorgen tijdens de groepsavond • Weekenden organiseren • Zomerkamp organiseren • Financiën • Ledenadministratie • Contact met ouders Daarnaast heb je nog een aantal taken Scoutingbreed. Er zijn bijvoorbeeld verschillende commissies binnen Scouting Eersel die ieder de organisatie van een Scoutingbrede activiteit op zich nemen. Denk aan de organisatie van de Kerstviering, carnavalsactiviteit, vlooienmarkt etc. Als staflid maak je onderdeel uit van minimaal één commissie. Ook word je tijdens alle activiteiten die Scoutingbreed georganiseerd worden verwacht om te helpen. Wat moet je doen om staflid te worden? In principe kun je meteen staflid worden en hoef je daar op voorhand niets voor te doen. Je loopt de eerste weken mee met de rest van de leiding en zij begeleiden jou. Wanneer je een beetje door hebt hoe het werkt, krijg je steeds meer eigen taken/verantwoordelijkheden en word je ingedeeld bij een commissie. Wanneer je staflid bent, wordt er wel van je verwacht dat je verschillende trainingen/cursussen volgt. Zo kan het zijn dat je een kampcursus en/of EHBO-cursus moet volgen.   Hoeveel tijd kost het om staflid te zijn? De tijd die je kwijt bent is moeilijk precies aan te geven. Hieronder een schatting: • Groepsavonden/ochtenden: 2 uur per week (excl. voorbereidingen) • Weekenden: ± 2 á 3 weekenden per jaar (excl. voorbereidingen) • Zomerkamp: 1 week per jaar (excl. voorbereidingen) • Commissie: ± 3 vergaderingen per jaar Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je thuis ook nog tijd kwijt bent om programma’s voor te bereiden, spellen uit te werken etc. Ook kan het zijn dat je binnen je groep een specifieke taak krijgt (bijv. financiën, mail of ledenadministratie), waarvoor je ook dingen thuis moet doen. Wat krijg je er voor terug? Je helpt Scouting Eersel een goed lopende vereniging te zijn en te blijven, wat natuurlijk het belangrijkst is! Daarnaast worden eventuele trainingen/cursussen betaald door Scouting Eersel. Ook mag je uiteraard aansluiten bij al onze vette activiteiten, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse zwermfeest (vrijwilligersfeest)

Structureel
Jongeren
Eersel

Gastvrouw/gastheer voor Stg BOS

Stichting BOS (Eikenburg, Stökske)

Stichting Beheer Ontmoetingscentra voor Senioren (BOS) in Eersel beheert 2 ontmoetingscentra waar veel activiteiten voor en door ouderen plaatsvinden: de Eikenburg én 't Stokske. Als gastvrouw/gastheer bent u samen met een andere vrijwilliger het aanspreekpunt voor de bezoekers. U maakt een praatje, schenkt koffie/thee of andere consumpties in en zorgt voor een gezellige sfeer. We zoeken iemand voor 1 of 2 dagdelen. Bent u op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie? Bent u sociaal, geduldig, collegiaal, netjes? Lijkt het u leuk om met mensen te werken? Kunt u verantwoordelijkheid dragen, een luisterend oor bieden? Dan zijn we op zoek naar u!

Structureel
Eersel, Bergeijk, Reusel-De Mierden

Bestuurslid algemeen

Stichting EigenWeijzer

Om meer slagkracht te hebben is het nu driekoppige bestuur op zoek naar uitbreiding. Wie wil zich voor dit goed initiatief inzetten? Begin dit jaar werd stichting Centrum EigenWeijzer opgericht. Dit centrum is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker: mensen die zelf ziek zijn, hun naasten of nabestaanden. Bij EigenWeijzer in Bladel kan iedereen uit de Kempen een luisterend oor vinden maar ook informatie, contact met lotgenoten en activiteiten. Dit alles in een warme en huiselijke sfeer. Er zijn ruim 80 huizen in Nederland die zijn aangesloten bij de branchevereniging IPSO. Omdat er in de Kempen veel behoefte is aan een dergelijk centrum start centrum Eigenweijzer binnenkort. Taken van het bestuur zijn: Zorgen voor de bepaling van ambities, strategie en kaders voor meerjarenbeleid (inhoudelijk en financieel); Bevorderen en bewaken extern draagvlak, specifiek op strategisch niveau; Werkgeversfunctie voor de medewerkers (1 of 2 coördinators en vrijwilligers); Zorgen voor verwerving inkomsten en financieel beheer ism penningmeester. Wat we van bestuursleden vragen: Enthousiasme! Bij voorkeur enige ervaring met het managen van een maatschappelijke organisatie van vrijwilligers (evt. metenkele medewerkers in loondienst); Kennis van en/of affiniteit met de zorg, maatschappelijke dienstverlening of fondsenwerving is een pré; Voldoende energie en beschikbaarheid ivm de nodige tijdsbesteding van wisselend 2 tot 4 uur per week; Overzicht houden, overstijgend denkvermogen; In teamverband kunnen werken; Integer en transparant omgaan met betrekking tot (neven)activiteiten, waardoor belangen van de persoon niet op gespannen voet staan met die van de gasten. Wat wij bieden: Waardevolle organisatie, betekenisvol werk; Goede onderlinge teamspirit; Onbezoldigd, reële onkosten worden uiteraard vergoed. Word je enthousiast van deze functie? Stuur een berichtje Liever eerst een bakje koffie drinken in ons centrum? Ook dan ben je van harte welkom en maken we tijd voor je, we plannen graag een kennismakingsgesprek!

Structureel