csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Luisterend oor en helpende handen gevraagd

In Familiehuis Daniel den Hoed logeren familieleden van kankerpatiënten die opgenomen zijn in het Erasmus MC. In een spannende tijd van ziekte en behandeling zijn ze dichtbij de patiënt en ondervinden ze steun van vrijwilligers en lotgenoten in het Familiehuis. Familiehuis Daniel den Hoed ontvangt geen subsidie van gemeente of overheid en is afhankelijk van giften en donaties van particulieren en bedrijven. Om deze reden zijn er bijna 100 vrijwilligers actief in Familiehuis Daniel den Hoed. Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan het welzijn van zowel familie als patiënt, want dankzij jou kunnen ze dicht bij elkaar zijn tijdens ziekte en/of behandeling. Als vrijwilliger zorg je ervoor dat het Familiehuis schoon en netjes is, en een warm 'tijdelijk thuis' biedt aan onze gasten. Je staat klaar met een luisterend oor en helpende hand. In kleine teams verricht je lichte huishoudelijke en administratieve werkzaamheden. Dat doe je op regelmatige basis, overdag, 's avonds, in het weekend en op feestdagen. Verder fungeer je als gastheer of –vrouw voor de familieleden en patiënten die in het Familiehuis logeren. Wees je hierbij bewust dat je met een kwetsbare groep mensen te maken hebt. Als vrijwilliger in Familiehuis Daniel den Hoed kun je de volgende werkzaamheden verwachten. Contact met de gasten: • Het rondleiden en wegwijs maken van gasten in het Familiehuis en de regels van het Familiehuis bespreken. • Een luisterend oor bieden aan gasten die daar behoefte aan hebben. • Een vraagbaak zijn voor gasten. Huishoudelijk werk: • Het dagelijks netjes en schoon houden van de woonkamer, keuken en diverse gemeenschappelijke ruimtes. • Het wassen en strijken van het linnengoed. • Het gebruiksklaar maken van de gastenkamers, na vertrek van de gasten. Administratieve handelingen: • Het aannemen van de telefoon. • Kameraanvragen noteren en informatie verschaffen over verblijf in het Familiehuis. • Het in- en uitschrijven van gasten met de daaruit voortvloeiende administratieve handelingen. Enige kennis van het gebruik van een computer is hierbij gewenst. Overige taken: • Meehelpen met fondsenwervende acties of evenementen. Diensten: Als vrijwilliger werk je gemiddeld 1 dagdeel per week (vast of flexibel) en tenminste 1 weekenddiensten per maand. Verder ben je in principe bereid jaarlijks een dienst te doen op een nationale feestdag. NB. Momenteel zijn we vooral op zoek naar vrijwilligers die zich vast willen inzetten in het weekend. Kijk voor meer informatie op onze website ([website verborgen]). Daar kun je ook ons online aanmeldingsformulier invullen. Contactpersoon Familiehuis: Monique Assistent Manager

Lees meer

structureel

Rotterdam

Administratie & receptie
Schoonmaak
Gastvrijheid & horeca

Beschrijving

In Familiehuis Daniel den Hoed logeren familieleden van kankerpatiënten die opgenomen zijn in het Erasmus MC. In een spannende tijd van ziekte en behandeling zijn ze dichtbij de patiënt en ondervinden ze steun van vrijwilligers en lotgenoten in het Familiehuis.

Familiehuis Daniel den Hoed ontvangt geen subsidie van gemeente of overheid en is afhankelijk van giften en donaties van particulieren en bedrijven. Om deze reden zijn er bijna 100 vrijwilligers actief in Familiehuis Daniel den Hoed. Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan het welzijn van zowel familie als patiënt, want dankzij jou kunnen ze dicht bij elkaar zijn tijdens ziekte en/of behandeling.

Als vrijwilliger zorg je ervoor dat het Familiehuis schoon en netjes is, en een warm 'tijdelijk thuis' biedt aan onze gasten. Je staat klaar met een luisterend oor en helpende hand. In kleine teams verricht je lichte huishoudelijke en administratieve werkzaamheden. Dat doe je op regelmatige basis, overdag, 's avonds, in het weekend en op feestdagen. Verder fungeer je als gastheer of –vrouw voor de familieleden en patiënten die in het Familiehuis logeren. Wees je hierbij bewust dat je met een kwetsbare groep mensen te maken hebt.

Als vrijwilliger in Familiehuis Daniel den Hoed kun je de volgende werkzaamheden verwachten.

Contact met de gasten:
• Het rondleiden en wegwijs maken van gasten in het Familiehuis en de regels
van het Familiehuis bespreken.
• Een luisterend oor bieden aan gasten die daar behoefte aan hebben.
• Een vraagbaak zijn voor gasten.

Huishoudelijk werk:
• Het dagelijks netjes en schoon houden van de woonkamer, keuken en diverse
gemeenschappelijke ruimtes.
• Het wassen en strijken van het linnengoed.
• Het gebruiksklaar maken van de gastenkamers, na vertrek van de gasten.

Administratieve handelingen:
• Het aannemen van de telefoon.
• Kameraanvragen noteren en informatie verschaffen over verblijf in het
Familiehuis.
• Het in- en uitschrijven van gasten met de daaruit voortvloeiende administratieve
handelingen. Enige kennis van het gebruik van een computer is hierbij gewenst.

Overige taken:
• Meehelpen met fondsenwervende acties of evenementen.

Diensten:
Als vrijwilliger werk je gemiddeld 1 dagdeel per week (vast of flexibel) en tenminste 1 weekenddiensten per maand. Verder ben je in principe bereid jaarlijks een dienst te doen op een nationale feestdag.
NB. Momenteel zijn we vooral op zoek naar vrijwilligers die zich vast willen inzetten in het weekend.

Kijk voor meer informatie op onze website ([website verborgen]). Daar kun je ook ons online aanmeldingsformulier invullen.

Contactpersoon Familiehuis:
Monique
Assistent Manager

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 4 uur

Locatie

Rotterdam

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Zorg

Categorie

Administratie & receptie
Schoonmaak
Gastvrijheid & horeca
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Vrijwilliger voor hulp bij Diamond Painting

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Op de beademingsafdeling Woudestein van Pniël verblijft een cliënte die graag bezig is met Diamond Painting. Hierbij zou ze graag de hulp van een vrijwilliger willen en tegelijkertijd ook fijn om een poosje gezelschap te hebben. De voorkeur gaat uit naar de woensdag- of vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur. Heb jij ervaring met deze activiteit en vind je het leuk om iemand hiermee te helpen dan ben je van harte welkom! Reageer op deze vacature door het formulier in te vullen, te mailen of te appen. Dan maken we snel een afspraak met elkaar voor een kennismaking!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Dame gezocht met Kaapverdiaanse achtergrond

Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

Bom Dia! In De Nieuwe Plantage, een verpleeghuis in Crooswijk-Kralingen, aan de Weteringstraat 225 wonen een aantal dames met een Kaapverdiaanse Achtergrond. Zij komen graag bij elkaar voor een kopje koffie of thee en een praatje. Dit vindt wekelijks plaats op vrijdag ochtend van 10.00 - 11.30 uur. Zij kunnen dit helaas niet zelfstandig en dus zoeken wij hulp! Dit houdt in de dames ophalen van de afdeling en brengen naar de ontmoetingsruimte. Gezamelijk koffie/thee drinken en een praatje. Na afloop iedereen weer terugbrengen naar de afdelingen. Bent u de nieuwe vrijwilliger met een Kaapverdiaanse achtergrond en vindt u het leuk om wekelijks een koffiemoment te begeleiden voor deze dames? Dan kom ik graag met u in contact!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Word buddy bij Springplank

Stichting Maatschappelijke Alliantie

Een buddy ondersteunt jongeren richting participatie aan de arbeidsmarkt. Je gaat in gesprek met jongeren en zet hun ontwikkeling centraal. Je denkt mee over maatschappelijke relevante trajecten, begeleidt hen in stages, en je bent in contact met de stagecoördinator vanuit de onderwijsinstelling. Je opent jouw netwerk voor de jongeren en bereidt hen voor op (sollicitatie) gesprekken en helpt hen te landen bij hun stageplek.

Project
Jongeren
Rotterdam

Steunouder gezocht voor gezin met 6 kinderen

SOL (Samen Ondernemend Leren)

Kinderen grootbrengen is niet altijd gemakkelijk. Elke ouder kan soms een steuntje in de rug gebruiken. Of je nu voor 2 uurtjes beschikbaar bent, of voor 8 uur, alle hulp is welkom! Korte uitleg Het gaat hier om een gezin van een alleenstaande moeder met 6 kinderen. Het is een druk gezin en de kinderen komen soms wat rust en aandacht te kort. Zeker daar het gezin heel klein woont zou het fijn zijn wanneer de oudere kinderen af en toe eens ergens anders kunnen spelen. Het gaat hierbij om: • Een lieve en sociale meid van 9 jaar oud. Een echt meisje-meisje. Knutselt graag en houdt van tekenen. • Een gezellige en vrolijke jongen van 8 jaar oud. Speelt graag op zijn Nintendo, maar houdt ook van een spelletje. • Een leuke knul van 6 jaar oud die wat extra aandacht vraagt. Bij voorkeur 1 op 1. • Een vrolijke knul van 5 jaar oud die graag op zijn telefoon zit, maar ook graag buiten speelt. Voor de jongste twee (anderhalf en bijna drie) is de noodzaak minder. De kinderen kunnen alleen en/of samen opgevangen worden. Wij vragen • Leeftijd van minimaal 21 jaar (bij voorkeur ervaring met opvoeden) • Een kind een gastvrij thuis willen en kunnen bieden volgens gemaakte afspraken • Een kind rust en regelmaat kunnen bieden en gericht zijn op de stimulering van de ontwikkeling van het kind • Kunnen reflecteren op het eigen gedrag • Beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (geen kosten aan verbonden); Wij bieden • Kennismakingsgesprek (profiel opstellen) • Training om tips en ervaringen mee te krijgen • Ondersteuning en begeleiding vanuit de steunoudercoördinator • Een vrijwilligersovereenkomst; • Een WA en ongevallen verzekering tijdens de werkzaamheden; Locatie: • Deelgemeente Feijenoord – wijk Katendrecht Wanneer • Dagen en tijden in overleg Meer weten? Heb je interesse om je in te zetten als steunouder of wil je eerst meer weten? Kijk dan op onze website of neem contact op met steunoudercoördinator Marjan.

Structureel
Rotterdam

Hou jij van dieren?

Aktiegroep Oude Westen

Hou je van dieren en heb je wat tijd over? Wij kunnen jouw hulp zeker gebruiken! De Dierenhof is een kleine, geheel door vrijwilligers gerunde, boerderij in het Oude Westen in Rotterdam. Met de leukste dieren! 2 geiten, 2 schapen, 2 kippen, 2 konijnen, 2 cavia’s en een kat: Minoes. We zijn 7 dagen in de week open en werken op een dag met een ochtend -en middagshift waarin een vrijwilliger zelfstandig de taken uitvoert. Een opleiding of ervaring in dierenzorg is niet nodig. Je wordt goed ingewerkt en zal in de praktijk veel over dieren leren. Als vrijwilliger ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de dieren en het open en schoonhouden van de Dierenhof. Ook komen er vaak kinderen en andere bezoekers langs en geven we voorlichting over de dieren. Wij zoeken iemand die • Houdt van aanpakken; • Zelfstandig kan werken; • Dierenwelzijn belangrijk vindt; • Minimaal 18 jaar is; • De Nederlandse en/of Engelse taal machtig is; • Voor wie een VOG aangevraagd kan worden; • Minimaal een dagdeel per 2 weken beschikbaar is (werktijden van 10:00-13:00 uur of van 13:00-16:00 uur); • Minimaal 3 maanden vrijwilligerswerk wil en kan doen. Als je interesse hebt of wat meer wilt weten, neem dan contact op met Wendela

Structureel
Rotterdam

Taaldocent HvdW De Dam

SOL (Samen Ondernemend Leren)

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger met een sociaal hart en heb je affiniteit met de Nederlandse taal? Dan zijn wij op zoek naar jou! Taken • Je verzorgt zelfstandig Nederlandse taallessen in groepsverband die worden aangepast aan het niveau van de deelnemers; • Je bereidt zelfstandig de lessen voor; • Je begeleidt deelnemers tijdens de lessen en weet hen te motiveren; • Je houdt de presentie bij van de deelnemers Wij vragen • Didactische vaardigheden (duidelijk uitleg kunnen geven); • Sociale vaardigheden; • Geduldig zijn; • Creatieve en afwisselende lessen in elkaar zetten ter stimulatie van de deelnemers; • Aanvraag VOG (geen kosten aan verbonden) Wij bieden • Een gezellig team van vrijwilligers; • Een leuke taalgroep; • Ondersteuning en begeleiding van een professional; • Deskundigheidsbevordering; • Een vrijwilligersovereenkomst; • Een WA- en ongevallen verzekering tijdens de werkzaamheden Locaties • Huis van de Wijk de Dam Wanneer • Om de vrijdag van 9:30-11:30 uur Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of wil je meer weten over andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij SOL? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Lieke

Structureel
Rotterdam

Gastheer of vrouw huiskamer zaterdag

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Dorpsveld is een klein verzorgingstehuis in Charlois met 42 bewoners. Wij hebben een goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en eigen parkeergelegenheid. Wij zijn op zoek naar een gastheer of vrouw voor onze huiskamer van 16.00-19.00 op zaterdag. In de huiskamer (max 15 bewoners) bieden wij de bewoners de maaltijden aan en koffie en thee. Als vrijwilliger biedt u deze maaltijden en het drinken aan, houdt u de huiskamer netjes en schoon. Bij activiteiten ondersteunt u de bewoners. U bent er voor de aandacht en gezelligheid op de namiddag. Lijkt je het leuk neem dan contact op met Suzanne.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Gelukswandeling van 12 juli 2024

Stichting Geluk - Gelukswandelingen

Wij zijn op zoek naar geluksvrijwilligers die ouderen willen begeleiden tijdens een Gelukswandeling in Rotterdam. Datum en tijd: Vrijdag 12 juli van 14.00 tot 16.30 uur Gelukswandelingen zijn speciaal gemaakt voor bewoners van verzorgingstehuizen, vaak kwetsbare ouderen die niet vaak buiten komen, en hun begeleiders, de geluksvrijwilligers. Onder begeleiding van kunstenaar Misja Immink verkend een vrolijke rolstoelbrigade de buurt op nieuwe gelukssoorten. De omgeving wordt met andere ogen bekeken en al rollend en lachend wordt ervan alles ontdekt en gedeeld. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, verwondering en plezier. Veel plezier. Kortom, je doet iets goeds voor een ander en jouw impact is groot: de ouderen genieten enorm van het samen buiten zijn en kijken er met een heel blij gevoel op terug. Bovendien leer je de stad, mede dankzij de verrassende opdrachten, heel anders kennen.

12-07-2024
Jongeren
(kleine) groepen
Rotterdam

Steunouder knul 5 jr na schooltijd Kop v Zuid

SOL (Samen Ondernemend Leren)

Kinderen grootbrengen is niet altijd gemakkelijk. Soms kun je daar als ouder wel wat hulp bij gebruiken. Hou jij van kinderen en heb je nog wat tijd over? Of je nu voor 2 uurtjes beschikbaar bent, of voor 24 uur, je bent bij ons van harte welkom! Korte uitleg Steunouder Rotterdam zoekt een steunouder voor een jongen van 5 jaar na schooltijd. Hij gaat naar basisschool de Wissel op Kop van Zuid. Moeder is op zoek naar een steungezin op de maandag- en donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.00. Zij heeft drie jonge kinderen waaronder een baby en moet dagelijks meerdere keren op en neer reizen tussen IJsselmonde en Feijenoord. Dit vraagt veel van haar. Haar zoon is een gezellige en sociale knul en makkelijk in de omgang. Heeft plezier in alles. Knutselt en tekent graag, maar houdt er ook van om met auto’s te spelen. Ook gaat hij graag naar buiten. Kunt u iets betekenen? Wij vragen • Leeftijd van minimaal 21 jaar (bij voorkeur met wat levenservaring) • Een kind een gastvrij thuis willen en kunnen bieden volgens gemaakte afspraken • Een kind rust en regelmaat kunnen bieden en gericht zijn op de stimulering van de ontwikkeling van het kind • Kunnen reflecteren op het eigen gedrag • Beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (geen kosten aan verbonden); Wij bieden • Kennismakingsgesprek (profiel opstellen) • Training om tips en ervaringen mee te krijgen • Ondersteuning en begeleiding vanuit de steunoudercoördinator • Een vrijwilligersovereenkomst; • Een WA en ongevallen verzekering tijdens de werkzaamheden; Locatie: • Deelgemeente Feijenoord – wijk Kop van Zuid Wanneer • Op de maandag- en/of donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 Meer weten? Heb je interesse om je in te zetten als steunouder of wil je eerst meer weten? Kijk dan op www.solnetwerk.nl/wat-we-doen/hulp-bij-opvoeden/steunouder of neem contact op met steunoudercoördinator Marjan.

Structureel
Rotterdam

Bewegen met ouderen met dementie

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Op de dementieafdeling Rozenburg van Pniël zorgen we er elke vrijdagmorgen voor dat de bewoners in beweging komen. Dit doen we in de vorm van sport en spel en we gebruiken hiervoor ballen, een kegelspel, een sjoelbak, ballonnen en nog veel meer. Wil jij meehelpen om samen met de bewoners in een kring te zitten en hen te stimuleren en enthousiasmeren om mee te doen? Dit doe je samen met de woonbegeleider van de afdeling. Het is mooi om te zien hoe blij de bewoners hiervan worden en daar kun jij je steentje aan bijdragen! Ben je beschikbaar op vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur, stel het dan niet om te reageren! Druk op de interessebutton, bel of mail en we gaan met elkaar in gesprek! Doen hoor!

Structureel
Jongeren