csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Reismaatjes Montferland gezocht

Reismaatjes gezocht voor deelnemers MEE op Weg in Montferland MEE Samen is op zoek naar vrijwilligers die Reismaatjes willen zijn voor leerlingen die deelnemen aan MEE op Weg; een project waarbij mensen die nu gebruik maken van speciaal of aangepast vervoer, zelfstandiger leren reizen. Bijvoorbeeld met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. Dit leertraject wordt begeleid door een zogenaamd Reismaatje. Wat doen vrijwilligers? Een Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar een werkplek of dagbesteding. Een deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt. Veel voldoening Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!” Wie zoeken wij? Enthousiaste, betrokken vrijwilligers van minimaal 18 jaar oud; die met deelnemers het avontuur van zelfstandig leren reizen willen aangaan. Ondersteuning aan vrijwilligers Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen. Meer weten? Neem contact op met Sabine voor meer informatie.

Lees meer

structureel

Montferland

Vervoer & transport

Beschrijving

Reismaatjes gezocht voor deelnemers MEE op Weg in Montferland

MEE Samen is op zoek naar vrijwilligers die Reismaatjes willen zijn voor leerlingen die deelnemen aan MEE op Weg; een project waarbij mensen die nu gebruik maken van speciaal of aangepast vervoer, zelfstandiger leren reizen. Bijvoorbeeld met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. Dit leertraject wordt begeleid door een zogenaamd Reismaatje.

Wat doen vrijwilligers?
Een Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar een werkplek of dagbesteding. Een deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Veel voldoening
Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!”

Wie zoeken wij?
Enthousiaste, betrokken vrijwilligers van minimaal 18 jaar oud; die met deelnemers het avontuur van zelfstandig leren reizen willen aangaan.

Ondersteuning aan vrijwilligers
Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen.

Meer weten?
Neem contact op met Sabine voor meer informatie.

Praktische informatie

Locatie

Montferland

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van MEE Samen

Raalte

Reismaatjes gemeente Raalte

MEE Samen

Reismaatjes gezocht voor deelnemers MEE op Weg in gemeente Raalte. MEE Samen s op zoek naar vrijwilligers die Reismaatjes willen zijn voor leerlingen die deelnemen aan MEE op Weg; een project waarbij mensen die nu gebruik maken van speciaal of aangepast vervoer, zelfstandiger leren reizen. Bijvoorbeeld met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. Dit leertraject wordt begeleid door een zogenaamd Reismaatje. Wat doen vrijwilligers? Een Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar school, een werkplek of dagbesteding. Een deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt. Veel voldoening Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!” Wie zoeken wij? Enthousiaste, betrokken vrijwilligers van minimaal 18 jaar oud; die met deelnemers het avontuur van zelfstandig leren reizen willen aangaan. Ondersteuning aan vrijwilligers Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen. Meer weten? Neem contact op met Sabine voor meer informatie.

Structureel
Raalte

Tijdelijke reismaatjes gezocht Raalte

MEE Samen

Reismaatjes gemeente Raalte Reismaatjes gezocht voor deelnemers MEE op Weg in gemeente Raalte. MEE Samen is op zoek naar vrijwilligers die Reismaatjes willen zijn voor leerlingen die deelnemen aan MEE op Weg; een project waarbij mensen die nu gebruik maken van speciaal of aangepast vervoer, zelfstandiger leren reizen. Bijvoorbeeld met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. Dit leertraject wordt begeleid door een zogenaamd Reismaatje. Wat doen vrijwilligers? Een Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar school, een werkplek of dagbesteding. Een deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt. Veel voldoening Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!” Wie zoeken wij? Enthousiaste, betrokken vrijwilligers van minimaal 18 jaar oud; die met deelnemers het avontuur van zelfstandig leren reizen willen aangaan. Ondersteuning aan vrijwilligers Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen. Meer weten? Neem contact op met Sabine voor meer informatie.

Structureel
Hellendoorn

Tijdelijke reismaatjes gezocht Hellendoorn

MEE Samen

Reismaatjes gemeente Hellendoorn Reismaatjes gezocht voor deelnemers MEE op Weg in gemeente Hellendoorn. MEE Samen is op zoek naar vrijwilligers die Reismaatjes willen zijn voor leerlingen die deelnemen aan MEE op Weg; een project waarbij mensen die nu gebruik maken van speciaal of aangepast vervoer, zelfstandiger leren reizen. Bijvoorbeeld met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. Dit leertraject wordt begeleid door een zogenaamd Reismaatje. Wat doen vrijwilligers? Een Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar school, een werkplek of dagbesteding. Een deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt. Veel voldoening Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!” Wie zoeken wij? Enthousiaste, betrokken vrijwilligers van minimaal 18 jaar oud; die met deelnemers het avontuur van zelfstandig leren reizen willen aangaan. Ondersteuning aan vrijwilligers Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen. Meer weten? Neem contact op met Sabine voor meer informatie.

Structureel

Anderen bekeken ook

Rheden, Zevenaar, Overbetuwe, Duiven, Arnhem

Chauffeur Dierenambulance Arnhem e.o.

Dierentehuis Arnhem en omstreken

Chauffeur dierenambulance (m/v) voor het Dierentehuis Arnhem en omstreken is een onbetaalde functie. Wat doe je: Als chauffeur bij de dierenambulance ben jij degene die na een melding het dier op locatie opzoekt. Je vangt het dier op, beoordeelt de gezondheid, eventuele verwondingen en overlegt met de centrale wat de bestemming van het dier is. Gewonde dieren worden zo snel mogelijk naar een dierenarts gebracht. Bij zwervende dieren probeer je met behulp van een chipreader de eigenaar op te sporen. Je bent verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van de dieren. Meestal zijn er twee chauffeurs op de ambulance. De situatie die je aantreft is vooraf vaak onbekend. Zeker bij een gewond dier moet je kunnen omgaan met je eigen emoties en die van eventuele eigenaren en omstanders. Je moet dus stressbestendig zijn en kunnen improviseren. Goed kunnen omgaan met mensen is net zo belangrijk als het kunnen omgaan met (gewonde) dieren. Je bent het visitekaartje van de dierenambulance. Het werken met veel verschillende dieren vereist een goede hygiëne en discipline om schoonmaak protocollen te volgen. Je krijgt een uniform en veiligheidsjas in bruikleen. We werken in een dagdienst (09:00 – 15:00) avonddienst (15:00 – 21:00) en nachtdienst (21:00 – 09:00). Tijdens de nachtdienst heb je de ambulance thuis staan en ben je oproepbaar. De dierenambulance werkt het gehele jaar 24 uur per dag, ook in de vakantieperiode en tijdens feestdagen. Om alle diensten in te kunnen vullen vragen wij je om naast de dagdiensten ook in de weekenden, de avonden en zo nu en dan in de nacht een dienst te draaien. Alleen op deze manier kunnen wij onze dienstverlening 7 x 24 waarborgen. We vragen je om minimaal eens per week een dienst te draaien. Je kunt in overleg zelf bepalen wat voor jou het handigste moment is. Wat wij vragen: Om dit werk te kunnen doen beschik je over de volgende eigenschappen: • Klantgerichtheid • Stressbestendigheid • Verantwoordelijkheid • Goede lichamelijke conditie • In het bezit van een geldig rijbewijs B • Minimum leeftijd van 24 jaar We investeren veel tijd in jouw opleiding dus zoeken we mensen die zich voor een langere tijd aan ons willen verbinden. Wat wij bieden: • Samenwerking in een enthousiast, gezellig en collegiaal team • Waardering en het gevoel dat jij het verschil kan maken • Uitgebreide interne inwerkperiode • Na wederzijds goed bevallen inwerkperiode, een landelijk erkende cursus voor medewerker dierenambulance Als deze functie wat voor jou is, stuur dan een mail naar [email protected] Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie dierenambulancechauffeur’. Stuur je motivatie, cv, inzetbaarheid en contactgegevens. We horen graag van je !

Structureel
Zevenaar

Gezelligheid in het weekend

RIBW AVV

vrijwilliger (v) 2 uur per weekend, Zevenaar Voor wie Ken je dat gevoel, dat de muren soms op je af komen? Alma (60 jaar) is jong van geest, creatief, houdt van muziek (behalve klassiek!), van tatoeages, wandelen, koffie drinken en een terrasje pakken, en toch… Soms - en dan met name in de weekenden - voelt ze zich alleen. Alma is een rustige vrouw die het fijn zou vinden om in het weekend 1 á 2 uur met een maatje op te trekken. Iemand met wat levenservaring, waarmee ze goed kan praten én waarbij dat soms niet nodig is, omdat jullie elkaar begrijpen. Wat ga je doen? Ben jij een vrouw (50+) die het interessant en leuk vindt om in het weekend Alma op te zoeken? Jullie zullen elkaar (en haar kat Minoes) eerst wat beter leren kennen, een praatje maken en er op een gegeven moment samen op uit gaan. Alma houdt van wandelen, maar vindt het ook leuk om ergens een kopje koffie te drinken. Wat levert het jou op? Door jou maken onze cliënten weer meer contact met de buitenwereld! Voor jou betekent het een fijn contact in je eigen buurt, een grote glimlach, een lekkere kop thee, wat lichaamsbeweging of een nieuwe hobby... Ook kan vrijwilligerswerk een prettige manier zijn om zelf wat meer ritme op te bouwen of om kennis te maken met de zorg en een bepaalde doelgroep. Bij RIBW AVV zorgen we ervoor dat je goed begeleid wordt, je de basistraining ‘Herstelondersteunend werken’ en ‘Inleiding Psychopathologie’ kunt volgen en bv. gebruik kunt maken van de online leeromgeving GoodHabitz met trainingen voor zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling. En attenties zoals een kerstpakket komen natuurlijk ook gewoon jouw kant op! Wat vragen wij van jou? Je enthousiasme en een uurtje van je tijd! Verder is een specifieke opleiding niet nodig. Wel is het goed te weten dat we (kosteloos) een VOG (verklaring omtrent gedrag) aanvragen voor iedere vrijwilliger. Enthousiast of vragen? Stuur een berichtje en dan kijken we samen of er een match te maken is!

Structureel
Rheden, Zevenaar, Overbetuwe, Duiven, Arnhem, Lingewaard

Baliemedewerker Dierentehuis Arnhem e.o.

Dierentehuis Arnhem en omstreken

Baliemedewerker (m/v) is een onbetaalde functie. Je bent het visitekaartje van ons dierentehuis. Wat doe je • Als baliemedewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers • Je beantwoordt telefonisch uiteenlopende vragen • Je ontvangt bezoekers die met een dier willen kennismaken of komen adopteren • Je helpt actief mee om een goede match te vinden voor onze dieren • Je voert administratieve werkzaamheden uit Wat wij vragen • Je bent 24 jaar of ouder • Je bent collegiaal en mensgericht • Je bent stressbestendig en kunt omgaan met de verschillende situaties en emoties die in een asiel voorkomen • Je bent fysiek in staat om veel te lopen en te staan • Je werkt nauwkeurig en beschikt over goede basisvaardigheden op de computer • Je bent minimaal 1 middag in de week beschikbaar van 12.30 tot 17.30 uur Wat bieden wij • Een hele boeiende en afwisselende functie • Een gezellig (balie)team • Een gedegen inwerkperiode waarin je alle werkzaamheden die bij deze functie horen, gaat leren Als deze functie wat voor jou is, stuur dan een mail naar [email protected] Vermeld in het onderwerp “sollicatie baliemedewerker”. Stuur je motivatie, cv, beschikbaarheid en contactgegevens We horen graag van je!

Structureel
Nijmegen, Zutphen, Zwolle, Arnhem, Deventer, Harderwijk, Zevenaar, Steenwijkerland, Hardenberg, Rheden, Ermelo, Nunspeet, Ede, Overbetuwe, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Bronckhorst, Westervoort, Berkelland

Vrijwilligers gezocht voor COSA

Reclassering Nederland

COSA staat voor Cirkels voor Ondersteuning, Samenwerking en Aanspreekbaarheid. Dit project van Reclassering Nederland richt zich op re-integratie van zedendaders. Het motto is: Geen nieuwe slachtoffers! Bij COSA werken vrijwilligers, beroepskrachten (zoals reclassering, hulpverleners en politie) samen om zedendelinquenten onder begeleiding terug te laten keren in de maatschappij. Wij zoeken enthousiaste en stevige vrijwilligers die aan dit doel mee willen werken. Werkzaamheden Hoe kun jij als medeburger een bijdrage leveren aan een veiligere samenleving? Geloof jij in een tweede kans? Kun jij de mens achter de dader zien? Als vrijwilliger bij COSA speel jij een belangrijke rol bij de herintreding van zedendelinquenten in de maatschappij. In een team (= cirkel) van drie tot vijf vrijwilligers begeleid je samen één cliënt. Door het contact te onderhouden met deze cliënt, voorkom je dat deze in een sociaal isolement terecht komt, waardoor een terugval voorkomen kan worden. Je biedt een luisterend oor en onderneemt samen activiteiten. Een ander belangrijk onderdeel van je taak is het bespreken van evt. signalen met de beroepskracht (=cirkelcoördinator COSA) door wie je ook ondersteund wordt. Voor je aan de slag gaat krijg je een grondige training en gedurende het proces word je bijgeschoold en gecoacht. Wensen/vaardigheidseisen Je bent onbevooroordeeld, betrouwbaar en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je behandelt onze cliënten met respect en kunt bespreekbaar maken wat jou opvalt in het contact met de cliënt. Je bent ca vier uur per week beschikbaar voor een periode van minimaal anderhalf jaar. Gewenste leeftijd: Minimaal 18 jaar Bijzonderheden We starten altijd met een persoonlijk kennismakingsgesprek. Bij een wederzijdse klik nodigen we je uit voor een tweedaagse basistraining. Na deze training beslissen we definitief of je zal deelnemen als vrijwilliger aan COSA. Wij zoeken vrijwilligers o.a in de omgeving van Steenwijk, Zwolle, Hardenberg, Deventer, Zutphen, Arnhem, Nijmegen, Ede, Harderwijk, Tiel, Doetinchem en Twente. Gewenste dagdelen: * Werktijden in overleg. Bij aanvang wekelijks contact/activiteiten. * Tijdsinvestering: ca een dagdeel per week. Aanbod vanuit de organisatie Contract : Ja Scholing : Ja VOG gevraagd : Ja Begeleiding : Ja Onkostenvergoeding (zoals reiskosten) : ja Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : Nieuwe Oeverstraat, 6801 JB Arnhem Postadres: Postbus 1054, 6801 BB Arnhem Contactpersoon : Steffan en Ivet Functie: Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Structureel
Zevenaar

Gezellig binnen blijven of samen de deur uit

RIBW AVV

Twee dames samen op stap, dat is toch veel leuker dan alleen! (vrijwilliger (v), 1 uur per week, Zevenaar) Met wie? Annemiek is een vrouw van bijna 57, al zou je haar dat niet geven. Ze is gek op rockmuziek uit de jaren 60, 70 en 80, down to earth, milieubewust en vegetarisch. Met Annemiek kun je een serieus gesprek voeren, maar ze kan ook mooi van zich af kletsen en houdt wel van een goede grap! Ze zoekt sociaal contact buiten de woongroep waar ze woont, echt een maatje. Haar conditie kan ook wel een boost gebruiken en daar kom jij kijken. Ben jij een rustige vrouw rond dezelfde leeftijd? Iemand met levenservaring, maar net zo jong van geest? Wat ga je doen? Leuke dingen, je gaat vooral samen leuke dingen doen! De ene keer blijven jullie voor de gezelligheid en een goed gesprek bij Annemiek thuis. De andere keer ga je samen de deur uit: naar de bioscoop, samen winkelen of wie weet na verloop van tijd samen op de fiets naar de kinderboerderij. Hoe vaak je elkaar opzoekt en wat jullie gaan doen, bepalen jullie samen. Wat levert het jou op? Door jou maken onze cliënten weer meer contact met de buitenwereld! Voor jou betekent het een fijn contact in je eigen buurt, een grote glimlach, een lekkere kop thee, wat lichaamsbeweging of een nieuwe hobby... Ook kan vrijwilligerswerk een prettige manier zijn om zelf wat meer ritme op te bouwen of om kennis te maken met de zorg en een bepaalde doelgroep. Bij RIBW AVV zorgen we ervoor dat je goed begeleid wordt, je de basistraining ‘Herstelondersteunend werken’ kunt volgen en bv. gebruik kunt maken van de online leeromgeving GoodHabitz met trainingen voor zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling. En attenties zoals een kerstpakket komen natuurlijk ook gewoon jouw kant op! Wij vragen: Je enthousiasme en een uurtje van je tijd! Een specifieke opleiding is niet nodig. Wel is het goed te weten dat we (kosteloos) een VOG (verklaring omtrent gedrag) aanvragen voor iedere vrijwilliger. Enthousiast of vragen? Stuur een berichtje en dan kijken we samen of er een match te maken is!

Structureel
Rheden, Lingewaard, Arnhem, Duiven, Overbetuwe, Zevenaar

Centralist Dierenambulance Arnhem e.o.

Dierentehuis Arnhem en omstreken

De centralist van de dierenambulance werkt vanuit de meldkamer. Het correct afhandelen van meldingen, de ambulance aansturen, voorlichting geven over regels en wetgeving en natuurbeschermende adviezen geven zijn o.a. de taken van de centralist. Een duidelijke telefoonstem, klantgerichtheid en stressbestendigheid zijn een vereiste. Minimum leeftijd is 18 jaar. We zijn op zoek naar mensen welke zich voor een langere tijd aan ons willen verbinden. De Dierenambulance werkt het gehele jaar 24 uur per dag. Ook in de vakantieperiode en tijdens feestdagen. Om alle diensten in te kunnen vullen vragen wij dan ook van onze centralisten de bereidheid om naast de dagdiensten ook in de weekenden, de avonden en zo nu en dan een nachtdienst te vervullen. Alleen op deze manier kunnen wij de diensten van de Dierenambulance waarborgen. Wij bieden je naast gezelligheid en collegialiteit intern een uitgebreide leerzame inwerkperiode aan. Ook krijg je, bij goed bevallen wederzijds, een extern erkende opleiding voor vakbekwaam Dierenambulance medewerker aangeboden. Als deze functie wat voor jou is, neem dan contact op. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie centralist meldkamer’. Vertel in het kort je motivatie en eventuele relevante ervaring alsmede je inzetbaarheid en vergeet je contactgegevens niet te vermelden.

Structureel
Aalten, Doetinchem, Lochem, Winterswijk, Oude IJsselstreek, Oost Gelre, Berkelland, Bronckhorst, Montferland

Home-Start: steuntje in de rug voor een gezin

Yunio jeugdgezondheidszorg

Ben jij graag 'een steuntje in de rug' voor een gezin? Dan maakt Home Start graag kennis met jou! Wie zijn wij Elk gezin komt voor uitdagingen te staan. Meestal kunnen ouders dit zelf of met hulp van familie of vrienden oplossen. Maar wat als het niet lukt of als je maar een klein netwerk hebt? Dan kan een Home-Start vrijwilliger net dat steuntje in de rug zijn! Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte (opvoed)vragen. Home Start gaat er vanuit dat je kinderen kunt helpen ontwikkelen door hun ouders te ondersteunen. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, praktische hulp, ontlasting en gelijkwaardig contact. Je maakt ouders duidelijk dat het niet ongewoon is dat opvoeden soms moeite kost en benadrukt de plezierige kanten van het gezinsleven. Je stimuleert ouders hun kracht te hervinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden, waardoor ze weer grip op hun leven krijgen. Je moedigt ouders ook aan om sociale relaties op te bouwen of te versterken en gebruik te maken van bestaande ondersteuningsstructuren en diensten. Home-Start biedt gezinsondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 14 jaar en aanstaande moeders. Wat vragen we van je Affiniteit met kinderen en bij voorkeur opvoedervaring. Je kunt je verplaatsen in andere mensen en je gebruikt je eigen levens en/of werkervaring als basis voor je ondersteuning. Bereidheid om dat op een gelijkwaardige manier te doen. Minimaal 1x per week 1-3 uur beschikbaar zijn. Beschikken over vervoer, bij voorkeur auto eventueel fiets. Wat bieden wij We bieden je begeleiding door een beroepskracht. Daarnaast is er een 2-3 maandelijkse terugkombijeenkomst met andere vrijwilligers. We bieden je reiskostenvergoeding en in de zomer en rond kerst wordt er iets gezelligs voor de vrijwilligers georganiseerd. Scholing Vooraf volg je een voorbereidende cursus van 4 dagdelen. De cursuslocatie is in de omgeving van Varsseveld.

Structureel