csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Bingo Vrijwillig(st)er

Om de week op donderdag is er een gezellige bingo voor de bewoners van Aafje De Twee Bruggen; dit is voor hen een leuke afleiding. De bingo vindt plaats van 13:30 uur tot 15:00 uur. Vrijwilliger bingo Je helpt mee bij de bingo, een activiteit die niet in ons huis mag ontbreken! Je helpt bij het klaarzetten, bewoners van de woning halen, je schenkt een kopje koffie of thee in en jullie zijn er helemaal klaar voor. Het spel kan beginnen! Je zit aan tafel met een groep bewoners en samen speel je het spel. Wij zoeken: een betrouwbare vrijwilliger die zelfstandig kan werken met goede contactuele vaardigheden en in staat tot het duwen van rolstoelen. U bent: gemotiveerd en creatief en kan zowel zelfstandig werken als samenwerken met andere vrijwilligers. U wilt bewoners een gezellige middag bezorgen en kunt zich inleven in onze bewoners. Eigen vervoer is makkelijk maar niet noodzakelijk. Wij bieden: vrijwilligerswerk in de (eigen) buurt geeft veel voldoening en waardering. Wij bieden een leuke werkplek en zinvolle tijdsbesteding, reiskostenvergoeding en een lunchbon.

Lees meer

structureel

Rotterdam

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Om de week op donderdag is er een gezellige bingo voor de bewoners van Aafje De Twee Bruggen; dit is voor hen een leuke afleiding. De bingo vindt plaats van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Vrijwilliger bingo
Je helpt mee bij de bingo, een activiteit die niet in ons huis mag ontbreken! Je helpt bij het klaarzetten, bewoners van de woning halen, je schenkt een kopje koffie of thee in en jullie zijn er helemaal klaar voor. Het spel kan beginnen! Je zit aan tafel met een groep bewoners en samen speel je het spel.

Wij zoeken:

een betrouwbare vrijwilliger die zelfstandig kan werken met goede contactuele vaardigheden en in staat tot het duwen van rolstoelen.

U bent:

gemotiveerd en creatief en kan zowel zelfstandig werken als samenwerken met andere vrijwilligers. U wilt bewoners een gezellige middag bezorgen en kunt zich inleven in onze bewoners. Eigen vervoer is makkelijk maar niet noodzakelijk.

Wij bieden:

vrijwilligerswerk in de (eigen) buurt geeft veel voldoening en waardering. Wij bieden een leuke werkplek en zinvolle tijdsbesteding, reiskostenvergoeding en een lunchbon.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

donderdag

Locatie

Rotterdam

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Aafje

Rotterdam

Wandelvrijwilligers

Aafje

Heeft u tijd over en wilt u graag iets voor een ander doen? Voor onze organisatie zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. Voor Aafje locatie De Twee Bruggen zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die met onze gasten lekker buiten een wandelingetje gaat maken in de omgeving. U mag zelf uw dag en tijd bepalen waarop u dit zou willen doen. Wat gaat u doen: U haalt de gast op, (in rolstoel of met rollator) en gaat samen naar buiten voor een heerlijke wandeling in de buurt. U kunt eventueel samen een kopje koffie/thee gaan drinken of wat kleine boodschappen gaan doen in het naastgelegen winkelcentrum Keizerswaard of op de Spinozaweg. Met de gast over vroeger of nu praten tussen het wandelen door vinden ze geweldig! Even er tussenuit is zo fijn! Wat zoeken wij: Wij zijn op zoek naar naar een enthousiaste vrijwilliger, die geduld heeft en ook goed kan omgaan met ouderen. U komt te werken in een plezierige werkomgeving met een collegiale werksfeer. U krijgt een vaste begeleider. Verder heeft u recht op een reiskostenvergoeding en consumpties. Dagdeel in overleg! Voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie kunt u contact opnemen met Tara, Coördinator vrijwilligers Aafje de Twee Bruggen door een bericht te sturen.

Structureel
Rotterdam

Creatieve vrijwilligers gezocht

Aafje

Bij Aafje De Twee Bruggen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Ben jij die sociale creatieveling waar wij naar op zoek zijn? Op zowel de afdelingen als in de gezamenlijke recreatieruimte worden diverse activiteiten georganiseerd voor de bewoners van Aafje De Twee Bruggen. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om een activiteit te begeleiden. Wij organiseren: filmmiddagen, creatieve activiteiten, handwerken, bingomiddagen, beweegactiviteiten, quiz- en spelletjesmiddagen. Vind je het leuk om actief bezig te zijn neem dan contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Maatje gezocht

Aafje

Gezellig met een bewoner wandelen, boodschappen doen in de buurt, een praatje maken, de krant voorlezen of een kopje koffie drinken. Hoe fijn is het om te weten dat er iemand voor je is; iemand naar je wil luisteren, geduld heeft en met je in gesprek wil gaan. Onze bewoners kijken naar je uit! Spreekt dit je aan, heb je een ochtend of middag in de week tijd, dan zijn we op zoek naar jou. Je bent gemotiveerd om vrijwilligerswerk te doen, je kunt goed omgaan met ouderen, we kunnen op je rekenen (afspraak is afspraak), je kunt met een rolstoel rijden of wilt dit leren, je bent minimaal 2 uur per week beschikbaar.

Structureel
Rotterdam

Sportievelingen gezocht voor onze duofiets!!

Aafje

Vind je het fijn om veel buiten te zijn en contact te hebben met mensen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de duofiets. Als vrijwilliger maak je samen met een bewoner heerlijke fietstochtjes. Op de duofiets zit je naast de bewoner. Zo kun je ook gezellig een praatje met elkaar maken. De vrijwilliger bestuurt de fiets, de bewoner kan meetrappen, maar dit hoeft niet. Jij zorgt ervoor dat de fiets klaar staat en haalt de bewoner op van de afdeling. Je vindt het leuk om met ouderen om te gaan, hebt geduld en bent betrouwbaar. Wij zorgen ervoor dat je ingewerkt wordt. Wij vragen: Je bent enthousiast en steekt graag je handen uit de mouwen. Je gaat integer en geduldig met onze cliënten om en hebt een open houding naar cliënten toe. Je komt afspraken na. Je bent minimaal een ochtend of middag in de week beschikbaar. Dagen en tijden in overleg. Wij bieden: •Een prettige en leerzame werkomgeving. •Een vrijwilligerscontract. •Goede begeleiding door beroepskrachten. •Regelmatige evaluaties hoe je het werk ervaart. •Een mogelijkheid tot het krijgen van een vrijwilligersvergoeding. •Jaarlijks een kerstpakket. Bijzonderheden: •Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met ons op •Ook voor andere activiteiten zoeken wij helpende handen; kijk bij onze andere vacature

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger begeleider artsenbezoek

Aafje

Ben jij die vrijwilliger die onze bewoners wil begeleiden naar ziekenhuis of arts, als vrijwilliger van begeleiding artsenbezoek? Want zo'n bezoekje is immers vaak al spannend genoeg. Veel van onze ouderen hebben geen familie of mantelzorger die in staat is als begeleider mee te gaan naar de ziekenhuisafspraak; jouw hulp kan dan ook echt een verschil maken! Indien gewenst kan je de bewoner bijstaan tijdens het bezoek en van tevoren doorspreken welke vragen er zijn. Na afloop kunnen jullie de gekregen informatie dan nog eens doornemen met de verpleging van de afdeling. Herken jij je hierin? •Je bent aangenaam gezelschap. •Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. •Je kunt goed luisteren en hebt een goed inlevingsvermogen. •Je kunt mensen geruststellen en emotionele steun geven. •Je hebt minimaal een dagdeel in de week tijd of bent flexibel inzetbaar bij aanvragen. Wat bieden wij? •Leuk en nuttig vrijwilligerswerk. •Begeleiding. •WA-verzekering en onkostenvergoeding. Enthousiast geworden? Jouw werk is dankbaar. Mensen zijn blij dat ze jou hebben om op terug te vallen. Wil jij helpen? Jouw inzet en aandacht zijn van harte welkom!

Structureel
Rotterdam

Brancardier gezocht bij Aafje

Aafje

Wij zijn op zoek naar een brancardier die het leuk vindt om bewoners op te halen van de kamer en naar de tuin te brengen en eventueel weer terug naar de kamer. De meeste bewoners zitten in een rolstoel dus u als vrijwilliger moet wel goed mobiel zijn want u loopt aardig wat af. Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en/of van 14.00 tot 17.00 uur De tijden zijn in overleg af te spreken. Wat zoeken wij: u kunt fysiek taken volbrengen (veel lopen met rolstoelen, niet altijd even licht; vraagt dus ook wat van armfunctie en uithoudingsvermogen). U kunt respectvol, prettig omgaan met gasten. U kunt flexibel met zaken omgaan. U beheerst de Nederlandse taal. U heeft een open, enthousiaste en actieve houding. U komt te werken in een plezierige werkomgeving met een collegiale werksfeer. Verder heeft u recht op een reiskostenvergoeding en consumpties.

Structureel
Rotterdam

Gastvrouw/heer ontbijt/lunch/diner

Aafje

Aafje De Twee Bruggen is op zoek naar enthousiaste gastvrouwen of heren die willen ondersteunen bij het ontbijt, de lunch of het diner op de huiskamers. Samen eten en drinken is voor veel ouderen een belangrijk sociaal contactmoment. Helpende handen om dit gezellig en goed te laten verlopen zijn daarbij onmisbaar. (meehelpen met o.a. tafel dekken, broodmaaltijden klaarmaken, uitserveren, halen en brengen van bewoners en koffie/thee zetten). Het ontbijt is van 8.00 uur tot 11.00 uur, de lunch is van 11.30 tot 14.00 uur en het diner is van 16.30 tot 19.00 uur. * tijden en dag(en) in overleg aanpasbaar Heb jij affiniteit met ouderen én met eten en drinken, meld je dan aan!

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger dagopening huiskamers

Aafje

's Morgens op de afdelingen open je het programma van die dag samen met de bewoners in de huiskamers. De opening mag je helemaal zelf invulling geven. Mogelijk start je de ene dag met wat ochtendgymnastiek/bewegingen, wat quizvragen en de andere keer met het nieuws van de dag of leuke stukjes uit de krant. Deze activiteit kan ook gekoppeld worden aan een afdelingsvrijwilliger die de rest van de ochtend op de afdeling blijft voor een praatje of kleine activiteit. Vrijwilligerswerk in de (eigen) buurt geeft veel voldoening en waardering. Wij bieden een leuke werkplek en zinvolle tijdsbesteding. U bent betrokken bij buurtbewoners en uw werk is vlak bij huis. Verder bieden we een reis- en onkostenvergoeding, mogelijkheid tot scholing, jaarlijks vrijwilligersevent, kerstattentie en een WA verzekering.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger gezocht voor de plantjes

Aafje

Wij zoeken een vrijwilliger voor het water geven van de planten op de balkons van ons gebouw aan de Pascalweg (behorend bij de algemene ruimten en dus niet bij de woningen van de bewoners) en de daarbij behorende tuinen. Wij vragen: - Je bent enthousiast en steekt graag je handen uit de mouwen. - Je komt afspraken na. - Je bent minimaal een ochtend of middag in de week beschikbaar. Dagen en tijden in overleg. Wij bieden: •Een prettige en leerzame werkomgeving. •Een vrijwilligerscontract. •Goede begeleiding door beroepskrachten. •Regelmatige evaluaties hoe je het werk ervaart. •Een mogelijkheid tot het krijgen van een vrijwilligersvergoeding. •Jaarlijks een kerstpakket. Bijzonderheden: •Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met ons op •Ook voor andere activiteiten zoeken wij helpende handen; kijk bij onze andere vacatures.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger TD en Transport gezocht

Aafje

Wij zoeken een vrijwilliger die ondersteuning kan geven aan de afdeling Technische Dienst en Transport. De werkzaamheden bestaan voor de TD uit: werkzaamheden aan de kamers en het gebouw uitvoeren en voor de Transportafdeling: het wegbrengen van pakketten, kleding naar de stomerij brengen, containers afvoeren etc. Wij vragen: - Je bent enthousiast en steekt graag je handen uit de mouwen. - Je gaat integer en geduldig met onze bewoners om en hebt een open houding. - Je komt afspraken na. - Je bent minimaal een ochtend of middag in de week beschikbaar. Dagen en tijden in overleg. Wij bieden: •Een prettige en leerzame werkomgeving. •Een vrijwilligerscontract. •Goede begeleiding door beroepskrachten. •Regelmatige evaluaties hoe je het werk ervaart. •Een mogelijkheid tot het krijgen van een vrijwilligersvergoeding. •Jaarlijks een kerstpakket. Bijzonderheden: •Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met ons op •Ook voor andere activiteiten zoeken wij helpende handen; kijk bij onze andere vacatures

Structureel
Rotterdam

Bent u graag gastvrouw/-heer?

Aafje

De bewoners van Aafje Slinge waarderen uw inzet enorm! Ook bij u in de buurt wonen mensen die wat extra aandacht of hulp bij het invullen van een zinvolle dag kunnen gebruiken. Vindt u het leuk om met ouderen te werken? Lijkt u dit wat? Dan bent u degene die wij zoeken! Lees hieronder meer. Aafje Mensen willen hun eigen leven leiden. In hun eigen omgeving en op de manier die ze zelf het liefste willen. Aafje ondersteunt daarbij. Aafje is altijd in de buurt. Met thuiszorg, huizen en zorghotels. Bij Aafje werken ruim 1.500 vrijwilligers, 4.500 medewerkers en 900 stagiaires. Samen staan zij elke dag klaar om onze ruim 11.000 klanten de zorg te geven, die we onze eigen ouders ook toewensen. Wij zoeken Aafje Slinge is een wooncomplex waar op de laagbouw bewoners beschermd/zelfstandig wonen. Wij zijn op zoek naar 1 of meerdere enthousiaste en flexibele gastvrouw/-heer die het leuk vinden om te helpen bij onze bewoners. Op de dinsdag, zaterdag en/of zondag van 13:30 - 15:00 uur zoeken wij een vrijwilliger om onze bewoners te ondersteunen door middel van het inschenken van koffie, het inschenken van een glaasje water, afwassen en helpen waar het nodig is. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de clusters van Aafje Slinge. Bent u klantvriendelijk, geduldig, kunt u samenwerken met anderen en helpt u uw naaste graag bij het invullen van een zinvolle middag dag? Dan zijn wij op zoek naar u U bent klantgericht graag in contact met ouderen iedere dinsdagmiddag beschikbaar Woonachtig in Charlois of bereid hiernaar toe te reizen Wij bieden Vrijwilligerswerk in de (eigen) buurt geeft veel voldoening en waardering. Wij bieden een leuke werkplek en zinvolle tijdsbesteding. U bent betrokken bij buurtbewoners en uw werk is vlak bij huis. Verder bieden we een reis- en onkostenvergoeding, mogelijkheid tot scholing en een WA verzekering. Aanmelden/Vragen? Enthousiast geraakt? Meld u gelijk aan. Voor extra informatie kan er ook contact opgenomen worden.

Structureel
Zwijndrecht

Maatje cliënten Zwijndrecht

Aafje

In Zwijndrecht zijn we op zoek naar vrijwilligers die een maatje wil zijn. Een maatje is iemand die, meestal wekelijks, de cliënt bezoekt voor een kopje koffie, een praatje, een luisterend oor, een spelletje doen of even een stukje gaat wandelen, afhankelijk wat de cliënt wenst. De dagen en tijden zijn uiteraard in overleg. Wat krijg je ervoor terug? - heel veel waardering van de mensen die je bezoekt - 1x per jaar een vrijwilligersfeest - 1x per jaar een eindejaarsgeschenk

Structureel
Rotterdam

Boodschappen bestellen of halen

Aafje

Goedendag. Ik ben op zoek naar iemand die wekelijks langs een mevrouw van 71 kan gaan om te helpen met boodschappen online te bestellen of samen te halen. Mw heeft nu begeleiding thuis maar dit gaat stoppen, dus ik zoek iemand die haar kan helpen met de boodschappen. Mw woont op 5 min lopen van de supermarkt en is bang om alleen te gaan. Ze zou het heel fijn vinden om samen te gaan. Wie zou mijn lieve klant willen helpen? Het gaat om regio Noord/bergweg. Alle reacties zijn welkom.

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Ouderen begeleiden tijdens ziekenhuisafspraak

Aafje Meerweide, Koningshof, Endeldijk

Zoek je incidenteel vrijwilligerswerk dan is ziekenhuisbegeleiding misschien iets voor jou. Wij zoeken vrijwilligers die af en toe bewoners van ons verpleeg en verzorgingshuis willen begeleiden bij hun afspraak in het ziekenhuis. Je haalt de bewoner op, begeleidt hen tijdens het (taxi)vervoer en tijdens de afspraak in het ziekenhuis. Als de bewoner weer terug is draag je informatie over aan de zorgmedewerkers. Je bent geduldig, doortastend en kunt goed luisteren.

Structureel
Nissewaard, Rotterdam

Zet je Super Kracht in bij Humanitas

Stichting Humanitas

Ik wil helpen… … Laat je super KRACHT zien! En kom vrijwilligerswerk doen bij Humanitas... Locaties in: Feyenoord, Charlois, Beverwaard, Spijkenisse, Hoogvliet, Hoek van Holland Wat kan je gaan doen? … door een maatje te worden … ondersteunen bij de diverse creatieve activiteiten … helpen bij het uitvoeren van muziekactiviteiten en gesprekgroepen … gezelschapspellen spelen samen met de bewoners … ondersteuning op de huiskamers … een gezellige dag creëren op de dagbestedingsgroepen … ondersteunen bij diverse facilitaire activiteiten zoals huishoudelijke activiteiten, klusjes, tuin, linnenkarren … vrijwilliger worden op de onlangs nieuw gestarte Jong Dementerende groep in Spijkenisse Wat vinden wij belangrijk? Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Als je jezelf hierin herkent, dan komen we graag met je in contact. • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet • Je wordt begeleid door professionele medewerkers • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst • Je leert nieuwe mensen kennen • Onkostenvergoeding Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure Informatie over Humanitas Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen van 0 tot 100+ die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3500 medewerkers en 2500 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Je leest meer over Humanitas op www.stichtinghumanitas.nl. Hier lees je specifiek over de missie en visie: https://www.stichtinghumanitas.nl/home/homepage/over-humanitas/missie-en-visie Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden Bel of mail naar Dietske, Vrijwilligersfunctionaris Regio Zuid telefoonnummer en emailadres

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Maatjes in Beverwaard

Stichting Humanitas

Ik wil helpen… …Door een maatje te worden Locatie De Wetering, Beverwaard Dagen en tijden zijn bespreekbaar Vrijwilligerswerk bij Stichting Humanitas staat voor werken met mensen. Onze cliënten vormen een mooie afspiegeling van de inwoners van Rotterdam. Van allerlei komaf. Van jong tot oud. Van arm tot rijk. Ook de behoeften van de cliënten zijn erg divers. Maar één aspect staat altijd centraal: samen doen. Samen een spelletje spelen of een eindje wandelen. Samen naar een lastig gesprek. Samen afscheid nemen. Of juist samen opnieuw beginnen. Wat ga je doen? Bij het maatjesproject worden vrijwilligers gekoppeld aan de bewoners en geven aan deze bewoner persoonlijke aandacht. Maatje wordt je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Wij zijn op zoek naar maatjes die samen met een bewoner een wandeling willen maken of gezellig onder het genot van een kopje koffie/thee een praatje met elkaar maken. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht en begrip zijn belangrijk. Wat vinden wij belangrijk? Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Als je jezelf hierin herkent, dan komen we graag met je in contact. Wat betekent het voor jou? • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet • Je wordt begeleid door professionele medewerkers • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst • Je leert nieuwe mensen kennen • Je krijgt een onkostenvergoeding • Toegang tot een scholingsaanbod Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden Stuur een bericht naar Dietske , Vrijwilligersfunctionaris Informatie over Humanitas Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen van 0 tot 100+ die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3500 medewerkers en 1200 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Je leest meer over Humanitas op www.stichtinghumanitas.nl. Hier lees je specifiek over de missie en visie: https://www.stichtinghumanitas.nl/over-ons/missie-visie

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Samen wandelen

Stichting Humanitas

Ik wil helpen… … Samen Wandelen Ben jij een buitenmens? Dan zijn wij op zoek naar jouw! Locatie De Wetering, Ijsselmonde Dagen en tijden zijn bespreekbaar Vrijwilligerswerk bij Stichting Humanitas staat voor werken met mensen. Onze cliënten vormen een mooie afspiegeling van de inwoners van Rotterdam. Van allerlei komaf. Van jong tot oud. Van arm tot rijk. Ook de behoeften van de cliënten zijn erg divers. Maar één aspect staat altijd centraal: samen doen. Samen een spelletje spelen of een eindje wandelen. Samen naar een lastig gesprek. Samen afscheid nemen. Of juist samen opnieuw beginnen. Wat ga je doen? In de Wetering gaat er een ‘nieuwe’ activiteit opgestart worden namelijk de wandelclub. Vrijwilligers gaan samen met de bewoners een wandeling maken in de wijk. Zowel bewoners in een rolstoel als lopend. Samen genieten van de buitenlucht en van elkaars gezelschap. Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om op verschillende dagen en tijden één op één samen met een bewoner een wandeling te maken. Alle Handen kunnen we gebruiken! Wat vinden wij belangrijk? Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Als je jezelf hierin herkent, dan komen we graag met je in contact. Wat betekent het voor jou? • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet • Je wordt begeleid door professionele medewerkers • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst • Je leert nieuwe mensen kennen • Je krijgt een onkostenvergoeding • Toegang tot een scholingsaanbod Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden Stuur een bericht naar Dietske, Vrijwilligersfunctionaris Informatie over Humanitas Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen van 0 tot 100+ die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3500 medewerkers en 1200 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Je leest meer over Humanitas op www.stichtinghumanitas.nl. Hier lees je specifiek over de missie en visie: https://www.stichtinghumanitas.nl/over-ons/missie-visie

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Vrijwilliger gezocht voor de plantjes

Aafje

Wij zoeken een vrijwilliger voor het water geven van de planten op de balkons van ons gebouw aan de Pascalweg (behorend bij de algemene ruimten en dus niet bij de woningen van de bewoners) en de daarbij behorende tuinen. Wij vragen: - Je bent enthousiast en steekt graag je handen uit de mouwen. - Je komt afspraken na. - Je bent minimaal een ochtend of middag in de week beschikbaar. Dagen en tijden in overleg. Wij bieden: •Een prettige en leerzame werkomgeving. •Een vrijwilligerscontract. •Goede begeleiding door beroepskrachten. •Regelmatige evaluaties hoe je het werk ervaart. •Een mogelijkheid tot het krijgen van een vrijwilligersvergoeding. •Jaarlijks een kerstpakket. Bijzonderheden: •Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met ons op •Ook voor andere activiteiten zoeken wij helpende handen; kijk bij onze andere vacatures.

Structureel
Rotterdam

Huttendorp slopen op vrijdag 23 aug

Stichting Vitaal Pendrecht

Wie helpt ons tussen 9 en 14u mee met het slopen van het huttendorp in Pendrecht? In de laatste week van de vakantie mogen kinderen zelf hutten bouwen op het sportcomplex van de Kinderfaculteit. De laatste nacht mogen ze er ook blijven slapen. Daarna is het tijd om alles weer op te ruimen. Vele handen maken licht werk: doe je mee? Om 9.00 uur starten we met het slopen van de hutten. Dit moet wel met beleid gebeuren i.v.m. veiligheid. Spijkers worden zoveel mogelijk platgeslagen, pallets worden verzameld in containers. We hebben mensen nodig die helpen met het slopen zelf en die de containers goed/efficiënt kunnen vullen zodat er zoveel mogelijk pallets in kunnen en het voldoet aan de eisen van het containerbedrijf die de containers ophaalt. Als het grove werk gedaan is, zorgen we dat het terrein weer netjes wordt. Denk aan het opruimen van spijkers met grote magneten, alle gebruikte materialen opruimen, houtresten naar container e.d. Het streven is om uiterlijk 14.00 uur klaar te zijn.

23-08-2024
(kleine) groepen
Rotterdam

Creatieve Club

Stichting Humanitas

Ik wil helpen… … Creatieve Club Locatie de Steenplaat in Rotterdam Zuid (Feyenoord) Dagen en tijden bespreekbaar Vrijwilligerswerk bij Stichting Humanitas staat voor werken met mensen. Onze cliënten vormen een mooie afspiegeling van de inwoners van Rotterdam. Van allerlei komaf. Van jong tot oud. Van arm tot rijk. Ook de behoeften van de cliënten zijn erg divers. Maar één aspect staat altijd centraal: samen doen. Samen een spelletje spelen of een eindje wandelen. Samen naar een lastig gesprek. Samen afscheid nemen. Of juist samen opnieuw beginnen. Wat ga je doen? Heb jij creatieve ideeën en lijkt het je leuk om samen met andere vrijwilligers ouderen te begeleiden met creatieve activiteiten? Dan komen we graag met je in contact! Wat vinden wij belangrijk? Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Als je jezelf hierin herkent, dan komen we graag met je in contact. Wat betekent het voor jou? • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet • Je wordt begeleid door professionele medewerkers • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst • Je leert nieuwe mensen kennen • Je krijgt een onkostenvergoeding • Toegang tot een scholingsaanbod Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden Bel, app of mail naar Dietske, Vrijwilligersfunctionaris Informatie over Humanitas Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen van 0 tot 100+ die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3500 medewerkers en 1200 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Je leest meer over Humanitas op www.stichtinghumanitas.nl. Hier lees je specifiek over de missie en visie: https://www.stichtinghumanitas.nl/over-ons/missie-visie

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

DE ZONNEBLOEM ZOEKT VRIJWILLIGERS

FF DOEN Met MDT

Vereniging De Zonnebloem staat klaar voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Met meer dan duizend afdelingen verspreid over het hele land, is De Zonnebloem altijd in de buurt, zelfs in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Onze missie is om de sociale activiteiten van deze doelgroep te verrijken. De activiteiten die De Zonnebloem organiseert, zijn onderverdeeld in: Huisbezoeken: Soms zijn mensen met een lichamelijke beperking vaker alleen dan ze zouden willen. Gewoon samen een kopje koffie of thee drinken, of samen een kleine wandeling maken kan al enorm gezellig zijn. Samen op stap / Groepsactiviteiten: Het is niet altijd makkelijk om eropuit te gaan als je een lichamelijke beperking hebt. Daarom organiseren we uitstapjes waarbij mensen met een lichamelijke beperking worden ondersteund door vrijwilligers. De activiteiten, het vervoer en de begeleiding worden aangepast aan de behoeften van de deelnemers. Denk aan een wandeling in het bos, een drankje in de stad, een bezoek aan een museum of gewoon lekker rondsnuffelen in het tuincentrum. Daarnaast organiseren we regelmatig groepsactiviteiten zoals uitstapjes naar tuincentra, meubelwinkels, dierentuinen, natuurgebieden en musea, of we plannen een rondvaart, een bingo-middag of een creatieve activiteit. Als vrijwilliger bij De Zonnebloem kun je ervoor kiezen om regelmatig bij iemand langs te gaan als bezoekvrijwilliger, om te helpen bij groepsactiviteiten en uitjes, of om op de achtergrond ondersteuning te bieden door te helpen met digitalisering, zoals het ondersteunen bij de website, social media en het opzetten van een digitaal systeem voor de jaarlijkse loterij. Als dit je aanspreekt, horen we graag van je en gaan we samen op zoek naar een passende plek voor jou bij De Zonnebloem! 🌻__________________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Speeltuinvrienden

Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Rotterdam telt ruim 50 speeltuinen, deze speeltuinen maken het mogelijk dat wekelijks honderden kinderen op een leuke en veilige plek kunnen spelen. De speeltuinen zijn een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mooie vriendschappen ontstaan. Speeltuinen hebben regelmatig grote klussen waar jij en je collega's/ vrienden kunnen bijdragen aan een mooier Rotterdam. Help mee bij een onderhoudsbeurt van het clubgebouw, het organiseren van een grote kinderactiviteit of het vergroenen van de speeltuin. Er zit altijd een speeltuin bij jullie in de buurt. Dus heb je zin en tijd om met een groepje aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en wij zoeken een leuke klus voor jullie uit. Namens de kleine Rotterdamse speeltuinbezoekers...alvast bedankt.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen