csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Telefonist(e) weekend/avond

Wij zijn dringend op zoek naar uitbreiding van ons telefoonteam voor in het weekend en de avonden. Voor onze telefonisten is een belangrijke rol weggelegd om vragen goed te beantwoorden en te zorgen dat urgente zaken bij de juiste persoon terecht komen. Je bent als ‘spin in het web’ van Vier het Leven onmisbaar binnen de organisatie! De functie in het kort - Je zorgt ervoor dat Vier het Leven ook ’s avonds en in het weekend telefonisch bereikbaar is. Vier het Leven is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 18:00 uur. Na 18:00 uur en in het weekend komen de vragen/oproepen binnen via de voicemail. - Je bent de contactpersoon tussen beller en organisatie. - Je handelt urgente vragen af en hebt hierbij contact met de desbetreffende locatiecoördinatoren, vrijwilligers en (eventueel ) de regio coördinatoren. Belangrijkste activiteiten - Het beantwoorden en afhandelen van vragen (van voornamelijk deelnemers) die ’s avonds en in het weekend binnenkomen op het algemene nummer. Deelnemers spreken een boodschap in op de voicemail. Je zit dus niet direct aan de telefoon, maar reageert direct op ingesproken berichten. De vragen variëren van: nog niet gebeld door vrijwilliger over ophaaltijd, niet opgehaald voor een voorstelling, ziekmelding voor uitje enz. - Het doorspelen van urgente zaken naar de coördinatoren van de uitjes en contact leggen met de beller. - Het vastleggen van de vragen en ondernomen acties in onze database Wij vragen - (bij voorkeur) Kennis van de werkwijze van Vier het Leven - Ervaring als telefonist(e) is wenselijk - Goed telefonisch kunnen communiceren en beschikken over een prettige telefoonstem - Zelfstandig en onder druk kunnen werken (voicemailberichten zijn ad hoc) - Klantvriendelijk en servicegericht zijn - De werkzaamheden worden verricht vanuit huis. Om de werkzaamheden te kunnen verrichten dien je te beschikken over een eigen computer/laptop en telefoon. - Beschikbaar minimaal 1 weekenddagdeel en 1 avond per maand, bij voorkeur meer. Planning van de diensten in overleg Wij bieden: - Je maakt deel uit van een sociaal en gezellig team - Je draagt bij aan ons gezamenlijke doel: het verminderen van eenzaamheid onder ouderen - Je wordt ingewerkt op ons kantoor in Huizen, tijd van 10:00-14:30 uur ongeveer - Periodieke trainingen en bijeenkomsten Herken jij jezelf in bovenstaande? Neem dan contact op met Immy, assistent back office coördinator.

Lees meer

structureel

Hilversum, Huizen, Laren

Administratie & receptie
Gastvrijheid & horeca
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wij zijn dringend op zoek naar uitbreiding van ons telefoonteam voor in het weekend en de avonden.
Voor onze telefonisten is een belangrijke rol weggelegd om vragen goed te beantwoorden en te zorgen dat urgente zaken bij de juiste persoon terecht komen. Je bent als ‘spin in het web’ van Vier het Leven onmisbaar binnen de organisatie!

De functie in het kort
- Je zorgt ervoor dat Vier het Leven ook ’s avonds en in het weekend telefonisch bereikbaar is. Vier het Leven is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 18:00 uur. Na 18:00 uur en in het weekend komen de vragen/oproepen binnen via de voicemail.
- Je bent de contactpersoon tussen beller en organisatie.
- Je handelt urgente vragen af en hebt hierbij contact met de desbetreffende locatiecoördinatoren, vrijwilligers en (eventueel ) de regio coördinatoren.

Belangrijkste activiteiten
- Het beantwoorden en afhandelen van vragen (van voornamelijk deelnemers) die ’s avonds en in het weekend binnenkomen op het algemene nummer. Deelnemers spreken een boodschap in op de voicemail. Je zit dus niet direct aan de telefoon, maar reageert direct op ingesproken berichten. De vragen variëren van: nog niet gebeld door vrijwilliger over ophaaltijd, niet opgehaald voor een voorstelling, ziekmelding voor uitje enz.
- Het doorspelen van urgente zaken naar de coördinatoren van de uitjes en contact leggen met de beller.
- Het vastleggen van de vragen en ondernomen acties in onze database

Wij vragen
- (bij voorkeur) Kennis van de werkwijze van Vier het Leven
- Ervaring als telefonist(e) is wenselijk
- Goed telefonisch kunnen communiceren en beschikken over een prettige telefoonstem
- Zelfstandig en onder druk kunnen werken (voicemailberichten zijn ad hoc)
- Klantvriendelijk en servicegericht zijn
- De werkzaamheden worden verricht vanuit huis. Om de werkzaamheden te kunnen verrichten dien je te beschikken over een eigen computer/laptop en telefoon.
- Beschikbaar minimaal 1 weekenddagdeel en 1 avond per maand, bij voorkeur meer. Planning van de diensten in overleg

Wij bieden:
- Je maakt deel uit van een sociaal en gezellig team
- Je draagt bij aan ons gezamenlijke doel: het verminderen van eenzaamheid onder ouderen
- Je wordt ingewerkt op ons kantoor in Huizen, tijd van 10:00-14:30 uur ongeveer
- Periodieke trainingen en bijeenkomsten

Herken jij jezelf in bovenstaande? Neem dan contact op met Immy, assistent back office coördinator.

Praktische informatie

Wekelijks 3 tot 5 uur

Locatie

Hilversum, Huizen, Laren

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Gastvrijheid & horeca
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Vier het Leven

Rotterdam

Met mevrouw (84 jaar) naar het Nieuwe Luxor

Stichting Vier het Leven

In jouw rol als vrijwillige gastvrouw/heer begeleidt je minimaal 6x per jaar ouderen (gemiddelde leeftijd 80+) naar het theater, filmhuis of museum. Deelnemende ouderen (3 per keer) worden persoonlijk door jou met eigen auto opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje bied je een ondersteunende arm en de warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond. Om jouw rol als gastvrouw/ gastheer succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen, ben je open en toegankelijk en luister je oprecht naar de ander. Verder beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en een 5-deurs auto (i.v.m. een eventuele rollator) inclusief inzittende verzekering. Help jij ons mee om onze activiteiten voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven mogelijk te maken? Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geef jij hier voor de ouderen betekenis aan en help jij mee om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en sociaal isolement te voorkomen. Stuur voor meer informatie gerust een berichtje of kijk op onze website www.4hetleven.nl

Structureel
Rotterdam

Matchmaker culturele uitstapjes ouderen

Stichting Vier het Leven

In deze leuke en afwisselende vrijwilligersfunctie werk jij samen met 3 andere vrijwillige matchmakers. Jullie zijn met elkaar o.a. verantwoordelijk voor het 4x per jaar maken van het rooster voor het team van circa 50 vrijwillige gastheer/vrouwen. Daarnaast maken jullie de draaiboeken voor de culturele activiteiten (zoals theater, concert en filmbezoek) die wij met elkaar organiseren voor ouderen die dat niet meer zelf kunnen, willen of durven. Als matchmaker ben je verantwoordelijk voor de draaiboeken van circa 6-8 uitjes per kwartaal. Je taken vervul je vanuit je eigen huis en kan je grotendeels zelf inplannen en kosten circa 4-6 uur per week. De rol van matchmaker kan je eventueel ook combineren met de rol van gastvrouw/heer. Je begeleidt dan zelf ouderen naar/ tijdens een activiteit en geniet hierbij zelf tevens van een mooie culturele belevenis. Wij bieden jou afwisseling, uitdaging, voldoening en een enthousiast team met passie voor het mooie werk. Ruimte voor eigen initiatief en inbreng en begeleiding om ons digitale systeem onder de knie te krijgen. Om jouw rol succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen en het samenwerken met anderen. Je vindt het prettig om systematisch en gestructureerd te werken, en je vindt het een uitdaging om samen problemen op te lossen. Door jouw proactieve houding blijf je het team motiveren. En je bent handig met de computer. Wil jij ons helpen om onze droom te realiseren en gevoelens van eenzaamheid onder ouderen te verminderen en voorkomen? Voor meer informatie kijk gerust ook op onze website www.4hetleven.nl of stuur een bericht. Ik kom graag met je in contact.

Structureel
Rotterdam

Coördinator van activiteiten voor ouderen

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoek met begeleiding voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven ondernemen. Cultuur inspireert en verbindt. Ons motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’. Met jouw vrijwilligerswerk draag je bij aan onze droom om gevoelens van eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Jij regelt in samenwerking met het vrijwilligersteam dat de ouderen zorgeloos een middag/avond uit kunnen. Hiervoor maak jij gebruik van ons online reserveringssysteem 'James'. o Je maakt de begeleidersplanningen van het uitje in een programmagebied o Je koppelt via het reserveringsysteem de vrijwilligers aan gasten o Je maakt de draaiboeken en verstuurt deze aan de vrijwilligers o Je regelt waar nodig speciaal rolstoelvervoer o Je bent aanspreekpunt van de gastvrouwen/heren ten aanzien van de planning o Je organiseert i.s.m. de regio coördinator ca. 1x per jaar een vrijwilligersbijeenkomst Wij bieden jou afwisseling, uitdaging en voldoening. Een enthousiast team met passie voor het mooie werk. Ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Bijwonen van culturele evenementen in jouw regio en begeleiding om ons digitale systeem onder de knie te krijgen. Om jouw rol succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen en het samenwerken met anderen. Je vindt het prettig om systematisch en gestructureerd te werken, en je vindt het een uitdaging om samen problemen op te lossen. Door jouw proactieve houding blijf je het team motiveren. En je bent uiteraard handig met de computer.

Structureel
Rotterdam

Aan de telefoon met .. mevrouw V. (90 jaar)

Stichting Vier het Leven

In deze vrijwilligersfunctie maak jij deel uit van een sociaal en gezellig team van vrijwillige telefonisten. Je bent het eerste aanspreekpunt vanuit de organisatie en hebt veel contact met de ouderen. Naast het beantwoorden van vragen, het aannemen van reserveringen e.d. is het bieden van een luisterend oor belangrijk. Soms ben jij de eerste of enigste persoon die de ouderen op een dag spreken. Je bent minimaal 1 dagdeel per 2 weken (3 uur) beschikbaar. Samen met de andere telefonisten zorg jij ervoor dat Stichting Vier het Leven op werkdagen van 09.00 tot 18.30 uur telefonisch bereikbaar is en dat na 18.00 uur en in het weekend de voicemail afgeluisterd wordt en urgente zaken opgepakt worden door bijvoorbeeld de vrijwillige begeleider en coördinator te informeren over een last minute afmelding van een gast. Daarnaast zorg jij ervoor dat jouw gesprekken nauwkeurig worden verwerkt in onze database. Wij bieden jou uitdaging, voldoening en een enthousiast team met passie voor het mooie werk. Daarnaast wordt jij een dagdeel ingewerkt op ons kantoor in Huizen (van 10.00 – 14.00 uur) en krijg je de gelegenheid om deel te nemen aan periodieke trainingen, bijeenkomsten en regelmatig werkoverleg. Om jouw rol succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen en ben je bereidt om kennis te maken met de werkwijze van Vier het Leven. Je kunt goed telefonisch communiceren en beschikt over een prettige telefoonstem. Je kunt zelfstandig en onder druk werken. Je bent klantvriendelijk, servicegericht en je beschikt over goede computervaardigheden. De werkzaamheden worden verricht vanuit huis. Om deze werkzaamheden te kunnen verrichten dien je te beschikken over een eigen computer/laptop en telefoon. Stichting Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoek met begeleiding voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven ondernemen. Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geven we hier met ons team gestalte aan. Ben je beschikbaar voor minimaal 1 dagdeel per 2 weken (3 uur) en herken je jezelf in bovenstaande? Dan heten wij jou graag van harte welkom in ons team.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Met mevrouw (84 jaar) naar het theater

Stichting Vier het Leven

In jouw rol als vrijwillige gastvrouw/heer begeleidt je minimaal 6x per jaar ouderen (gemiddelde leeftijd 80+) naar het theater, filmhuis of museum. Deelnemende ouderen (3 per keer) worden persoonlijk door jou met eigen auto opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje bied je een ondersteunende arm en de warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond. Om jouw rol als gastvrouw/ gastheer succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen, ben je open en toegankelijk en luister je oprecht naar de ander. Verder beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en een 5-deurs auto (i.v.m. een eventuele rollator) inclusief inzittende verzekering. Help jij ons mee om onze activiteiten voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven mogelijk te maken? Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geef jij hier voor de ouderen betekenis aan en help jij mee om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en sociaal isolement te voorkomen. Stuur voor meer informatie gerust een berichtje of kijk op onze website www.4hetleven.nl

Structureel

Breng cultuur in het leven van onze ouderen!

Stichting Vier het Leven

Ben jij onze nieuwe coördinator planning? Stichting Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoek met begeleiding voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven ondernemen. Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geven we hier met ons team gestalte aan, zodat wij jaarlijks kunnen rekenen op ongeveer 30.000 deelnames. Wat ga je doen? Als coördinator planning koppel je via het reserveringssysteem de vrijwilligers aan de gasten en maak je draaiboeken voor de uitjes. Waar nodig regel je rolstoelvervoer. Je bent het aanspreekpunt voor de gastheren/vrouwen ten aanzien van de planning. Je draagt met jouw vrijwilligerswerk bij aan onze missie om ouderen de kans te blijven bieden om het leven te vieren en er samen met anderen op uit te gaan. In ons reserveringssysteem ‘James’ ga je, in samenwerking met het vrijwilligersteam, de planning maken voor de gastheren/vrouwen, zodat ze samen met onze gasten zorgeloos op pad kunnen naar een mooie voorstelling. o Je maakt de begeleidersplanningen van het uitje in een programmagebied o Je koppelt via het reserveringsysteem de vrijwilligers aan gasten o Je maakt de draaiboeken en verstuurt deze aan de vrijwilligers o Je bent aanspreekpunt van de gastvrouwen/heren ten aanzien van de planning en de uitjes Dus heb jij affiniteit met ouderen en het samenwerken met anderen? Hou jij van puzzels en planningen? Dan komen we graag met je in contact! Stuur mij een bericht en laten we kennismaken!

Structureel
Huizen

Vrijwilliger backoffice

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het leven is een landelijke, snel groeiende organisatie, die culturele activiteiten voor ouderen organiseert. De organisatie kent regio's en een centrale backoffice. Voor de backoffice zijn wij op zoek naar meerdere vrijwilligers. Tijdens kantooruren (09:00 - 17:00 uur) kunnen gasten bellen naar Vier het Leven om hun kaartje te reserveren. We zoeken iemand met een prettige telefoonstem, ervaring met administratieve handelingen, werken met computer/internet, affiniteit met ouderen, klantgerichte en dienstverlenende houding, collegiaal, positieve en een flexibele instelling.Wij zoeken nog vrijwilligers voor: maandagmiddag, dinsdagmiddag en vrijdag. Voor meer informatie en eventuele vragen kunt u ons een bericht sturen.

Structureel
Jongeren
Huizen

Administratief medewerker

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven is een snel groeiende landelijke organisatie die culturele activiteiten en theaterbezoeken voor ouderen organiseert. . Je bent als 'visitekaartje' van Vier het Leven onmisbaar binnen de organisatie! De functie in het kort: - Controleren theaterfacturen - Controleren declaraties vrijwilligers - Debiteurenbeheer - Bijhouden e-mailbox Wij vragen - Zelfstandig kunnen werken - Klantvriendelijk en servicegericht zijn - Affiniteit met ouderen - Minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar. Planning van de diensten in overleg Wij bieden - Je maakt deel uit van een sociaal en gezellig team - Je draagt bij aan ons gezamenlijke doel: het verminderen van eenzaamheid onder ouderen - Je krijgt een inwerkperiode met training vanuit Vier het Leven - Periodieke trainingen, bijeenkomsten en regelmatig werkoverleg Herken jij jezelf in bovenstaande? Neem dan contact op met Angelina, financieel manager.

Structureel
Huizen

Vrijwilliger telefoonteam

Stichting Vier het Leven

Kom jij ons vrijwilligers telefoonteam versterken? Stichting Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoek met begeleiding voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven ondernemen. Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geven we hier met ons team gestalte aan, zodat wij jaarlijks kunnen rekenen op ongeveer 30.000 deelnames. Over jou: Je bent als ‘visitekaartje’ van Vier het Leven onmisbaar binnen de organisatie! Om jouw rol succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen en bij voorkeur kennis van de werkwijze van Vier het Leven. Het liefst heb je ervaring als telefonist(e). Je kunt goed telefonisch communiceren en beschikt over een prettige telefoonstem. Je kunt zelfstandig en onder druk werken. Je bent klantvriendelijk, servicegericht en je beschikt over goede computervaardigheden. De werkzaamheden worden verricht vanuit huis. Om deze werkzaamheden te kunnen verrichten dien je te beschikken over een eigen computer/laptop en telefoon. Wat ga jij doen? Je zorgt ervoor dat Vier het Leven op werkdagen van 09:00-18:00 uur telefonisch bereikbaar is. Na 18:00 uur en in het weekend komen de vragen/oproepen binnen via de voicemail. Je bent als telefoniste de contactpersoon tussen beller en organisatie. Je handelt urgente vragen af, maar bent vooral in staat om onze ouderen een luisterend oor te bieden. Belangrijkste activiteiten: - Het beantwoorden en afhandelen van vragen (van voornamelijk deelnemers) die binnenkomen op het algemene nummer. - Het doorspelen van urgente zaken naar de coördinatoren en/of vrijwilligers van de uitjes. - Het vastleggen van de vragen en ondernomen acties in onze database. Wat bieden wij jou? - Je maakt deel uit van een sociaal en gezellig team. - Je draagt bij aan ons gezamenlijk doel: het verminderen van eenzaamheid onder ouderen. -Je wordt een dagdeel ingewerkt op ons kantoor in Huizen (van 10.00 – 14.00 uur). - Je krijgt de gelegenheid deel te nemen aan periodieke trainingen, bijeenkomsten en regelmatig werkoverleg. Interesse? Ben je beschikbaar voor minimaal 1 dagdeel per 2 weken (3 uur) en herken je jezelf in het bovenstaande? Neem dan via een bericht contact op met: Joke, Coördinator telefonie servicecentrum. Kijk voor meer informatie over Vier het Leven op: www.4hetleven.nl

Structureel
Huizen

Vrijwilliger Servicecentrum

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven is een snelgroeiende landelijke organisatie die culturele activiteiten en theaterbezoeken voor ouderen organiseert. Wij zoeken versterking voor ons servicecentrum in Huizen. Op het servicecentrum verwerken wij de reserveringen (vanuit het hele land), schrijven nieuwe deelnemers in, hebben veelvuldig telefonisch contact met de ouderen en houden ons bezig met overige administratieve werkzaamheden. Op het kantoor in Huizen zijn er per dag een aantal vrijwilligers werkzaam. De werkzaamheden worden gecoördineerd door de coördinator reserveringen. De functie in het kort: Administratieve afhandeling van reserveringen, nieuwe inschrijvingen, telefoonnotities, terugbelverzoeken, binnenkomende en uitgaande post, e-mail, etc. Je handelt allerhande vragen af en hebt hierbij contact met de desbetreffende regiomanagers, locatiecoördinatoren, vrijwilligers , deelnemers en telefonisten. Belangrijkste activiteiten: - Het maken van reserveringen en verdere administratieve werkzaamheden in ons automatiseringssysteem - Het doorspelen van urgente zaken naar de coördinatoren en/of vrijwilligers van de uitjes. - Het vastleggen van de vragen en de ondernomen acties in onze database. Wij vragen: - Ervaring met administratieve werkzaamheden. - Accuraat en nauwkeurig kunnen werken - Computervaardig, bij voorkeur ook met een CRM-systeem. - Goede communicatieve vaardigheden en een prettige telefoonstem - Je neemt graag initiatief en je werkt zowel goed zelfstandig als in een team. - Een klantvriendelijke en servicegerichte houding. - Je kan zelfstandig beslissingen nemen en bent stressbestendig. - Affiniteit met ouderen. Minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar (3,5 uur). Planning van de diensten in overleg. (wij zijn op dit moment vooral op zoek naar vrijwilligers voor de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag) Wij bieden jou: - Een sociaal en gezellig team. - 2 keer per jaar een gezellige borrel met het gehele team van het servicecentrum. - Je draagt bij aan een mooi maatschappelijk doel: het verminderen van eenzaamheid onder ouderen. Handig om te weten: - De werkzaamheden worden verricht vanuit het kantoor in Huizen. - Er zijn periodieke trainingen, bijeenkomsten, regelmatig werkoverleg en natuurlijk een inwerkperiode met on-the-job training. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Immy, coördinator reserveringen. email:[email protected]

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Huizen, Blaricum, Weesp

Gezelligheid kent geen tijd!

Koninklijke Visio locatie Bovenweg

Hou je van gezelligheid en op stap gaan? De cliënten van Visio ook, maar kunnen dit niet alleen. Zij gaan graag naar de kermis, het theater, steden bezoeken, de bioscoop, winkelen of lekker lunchen. Wil je iemand een leuke tijd bezorgen en heb je eens in de 2 à 3 maanden tijd(of vaker), dan zijn wij op zoek naar jou! Jij kunt aangeven hoe vaak je beschikbaar bent en wat je leuk vindt om te doen. Wij, Tanja en Kristel, komen graag in contact.

Structureel
Laren

Word mentor en kom op voor je cliënt

Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Monique Kuijpers voor een nadere kennismaking. [email protected] 06-20 30 97 58.

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Laren

Assistent-activiteitenbegeleider in Laren

King Arthur Groep

Voor ons ontmoetingscentrum in Laren zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten als assistent-activiteitenbegeleider voor het ondersteunen en begeleiden van onze deelnemers bij activiteiten. Waar ga je werken? Vanuit onze ontmoetingscentrum in het centrum van Laren bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en beginnende dementie. In de sfeervolle ruimtes wordt door begeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden voor de deelnemers. Onze ontmoetingscentrums zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Wat ga je doen? Zet jij je als assistent-activiteitenbegeleider voor ons in? Dan biedt jij onze deelnemers ondersteuningen en begeleiding bij het deelnemen aan activiteiten van het dagprogramma. Activiteiten die wij met onze deelnemers doen zijn o.a. koffie/thee drinken, wandelen, samen koken, tuinieren, verhalen vertellen, gedichten maken en spelletjes doen. Een rode lijn die wij volgen voor het organiseren van de activiteiten worden gevormd door de termen Cultuur, Natuur, Bewegen en Creativiteit. We hebben aandacht voor geschiedenis en kunst en geven workshops met beweging in de hoofdrol. Omdat wij graag ons aanbod van activiteiten in het ontmoetingscentrum willen uitbreiden, komen we graag in contact met mensen die het leuk vinden om een workshop te geven. Denk hier bijvoorbeeld aan schilderen, bewegen of samen muziek maken. Heb jij interesse om een bijdrage te leveren aan een waardig leven en een warm en veilig thuis voor onze mensen met dementie en hun naasten? Of wil jij graag een workshop begeleiden op een vast moment in de week? Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar!

Structureel
Laren, Blaricum

Een uurtje over? Help een anderstalige!

Gilde Gooi Noord

Is taal echt jouw ding? Word dan taalcoach en spreek bijv. een uurtje in de week af met een anderstalige. SamenSpraak Gilde Noord ondersteunt dit project. Taalcoaching heeft een positief effect op het spreken van de taal, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de anderstalige en is ook gewoon ontzettend leuk ! Jullie kunnen afspreken in de bibliotheek of thuis of gaan samen iets leuks doen. Didactische vaardigheden zijn zeker geen vereiste, wel is een enthousiaste instelling van zowel de anderstalige als de taalbegeleider belangrijk.

Structureel
Laren

Chauffeur in Laren

King Arthur Groep

Chauffeurs gezocht! Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor onze ouderen? En is rondrijden in onze King Arthur Groep-bus iets voor jou? Je bent van harte welkom en de koffie staat voor je klaar! Wat vragen wij? Het gaat om het halen en brengen van deelnemers met beginnende geheugenproblemen en dementie naar ons ontmoetingscentrum in Laren. Zet jij je als chauffeur voor ons in dan haal je de deelnemers rond 09.00 uur thuis op en aan het einde van de dag breng je hen rond 16.00 uur weer thuis. Wij hebben een eigen 9-persoons bus waar je met een gewoon rijbewijs in mag rijden. Enthousiast? Heb je een paar uur in de week over? Dan ben jij dé vrijwilliger om onze poule van enthousiaste chauffeurs te komen versterken. Meer informatie over King Arthur Groep kan je lezen op onze website

Structureel