csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Sportmaatje

Jan 73 jaar zoekt een sportmaatje die 1x per week samen met hem wil gaan sporten bij Fysiofit. Jan kan zelfstandig naar fysiofit komen, het is vooral het samen sporten, hem aansporen tot het doen van de oefeningen waar de hulpvraag ligt.

Lees meer

structureel

Vught

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Jan 73 jaar zoekt een sportmaatje die 1x per week samen met hem wil gaan sporten bij Fysiofit. Jan kan zelfstandig naar fysiofit komen, het is vooral het samen sporten, hem aansporen tot het doen van de oefeningen waar de hulpvraag ligt.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 1 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Vught

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Cello

Vught

Haar glimlach zegt genoeg!

Cello

Vacature nr 20-023 Cliënt: Isabelle is graag in het midden van andere mensen, ze houdt van gezelligheid maar soms wordt het teveel en sluit ze zich even af. Ze is 48 jaar en heeft een ernstig meervoudige beperking en door haar slechtziendheid is ze vooral gefocust op gehoor en geluiden. Isabelle vindt gekke/leuke geluidjes fijn om te horen, daar gaat haar aandacht naar uit. Verder zijn activiteiten waarbij haar lichaam gestimuleerd wordt zoals fietsen met de rolstoelfiets en wandelen, een wens van haar omgeving. Heerlijk naar buiten met de wind in haar haar haren. Daarom wordt voor deze activiteiten een vrijwilliger gezocht. 1x per week is een wens, maar is als dit niet haalbaar dan is b.v. 2x per maand natuurlijk ook goed. Het is dan meer als niets. Als ze geniet dan krijg je een stralende glimlach te zien, ze geniet van de kleine dingen. Vrijwilliger(s): Wat zou het fantastisch zijn al jij Isabelle kan laten stralen door jouw aanwezigheid, omdat jij in staat bent om klein te kijken. Ondanks dat je geen gesprek met haar zal hebben zal ze ook jou laten stralen. Het maakt je een mooi mens.

Structureel
Vught

De duofiets staat startklaar!

Cello

Vacature 21-027 Cliënt: Hey Hallootjes, ik werk als begeleider bij een woning op locatie Groote Cingels bij mensen met een ernstige verstandelijke beperkingen die helaas niet kunnen genieten van de prachtige mooie duofiets met ondersteuning die in de schuur staat. Zelf kunnen we niet met de cliënten gaan fietsen omdat we de medebewoners niet alleen thuis kunnen laten. Bovendien zijn familieleden al wat ouder of wonen ver weg. Wat zou het toch fijn zijn, als bij mooi weer, de cliënten heerlijk zouden kunnen genieten van een ritje op de duofiets met de wind in de haren. Ik vraag dan ook aan jou of jij, als fietsvrijwilliger, het leuk zou vinden om ons team zo af en toe eens te komen versterken. Dit zal ontzettend worden gewaardeerd. Nog even dit, ben je niet zo’n fietsfanaat dan is een wandeling ook oké hoor. Vrijwilliger(s): Heb jij als vrijwilliger een prima conditie, weet je hoe een duofiets werkt of wil je dit graag leren en heb je bovenal affiniteit met mensen met een beperking dan is deze vacature wellicht iets voor jou. Je hoeft niet in Vught te wonen hoor, we hebben namelijk bij Cello een prima km vergoeding.

Structureel
Sint-Michielsgestel

Iemand gezocht die met mij wil fietsen

Cello

Vacature 19-030 Client: Heb jij misschien een uurtje over in de week en vind je het leuk om te fietsen, dan zoek ik jou. Ik ben Maartje 33 jaar heb een licht verstandelijke beperking. Ik kan veel zelfstandig maar helaas ben ik niet verkeersveilig. Mijn wens is om eens in de week of twee weken weer eens te gaan fietsen met mijn driewieler. Het zou fijn zijn als jij met mij mee wil fietsen. Ik ben een gezellige jonge dame die graag kletst over van alles en nog wat. Ik zou kunnen op maandag, donderdag of vrijdag vroeg in de avond of 1 x in de 2 weken op dinsdagavond. Hopelijk wil jij met mij komen fietsen. Neem ik jou zo af en toe ook eens mee naar een terrasje of gaan we gezellig een ijsje eten. Vrijwilligers: Ben je enthousiast, hou je van fietsen en ben je gezellig dan komt dit helemaal tot zijn recht in deze vacature. Maartje is graag onder de mensen en met jou als vrijwilliger aan haar zijde komt ze meer in contact met haar omgeving. Dus we plannen graag een kennismaking met je.

Structureel
Jongeren
Boxtel

Ik ben eenzaam.

Cello

Vacature 21-008 Cliënt: Margreth, midden 70, kan heel gezellig kletsen over vroeger, handwerken, poezen en tv programma´s. Daarbij is ze geïnteresseerd in het leven van een ander. Doordat Margreth een daginvulling mist, ligt ze soms gewoon maar op bed te niksen en voelt ze zich vaak heel eenzaam. Het zou fijn zijn als we een vrijwilligsters voor Margreth kunnen vinden die iets leuks met haar wil gaan ondernemen zoals wandelen, potje kaarten, spelletje doen, samen handwerken, een terrasje pakken etc. en natuurlijk kun je ook zelf met ideeën komen. Wat dacht je van een bezoekje aan het kattencafe. Omdat zij het liefst 2x in de week iemand zou willen ontvangen, snapt het team ook dat dit teveel kan zijn. Minder frequent is natuurlijk ook super! Je kunt ook kijken of er misschien mogelijkheden zijn vanuit je vriendengroep of familieleden die iets willen betekenen voor een ander, denk dan b.v. samen na over het maken van een schema zodat je eens in de 2 weken aan de beurt bent. Wij denken graag met je mee. Team Princenlant zal je zeer dankbaar zijn en met open armen ontvangen. Vrijwilliger(s): Het zou fijn zijn als jij als vrijwilligster gezellig bent, lekker kunt kletsen, duidelijk bent en wanneer het nodig is grenzen kunt trekken. Wanneer jij haar het idee kunt geven dat zij mag zijn wie ze is en dat jij speciaal voor haar komt, dan zijn we op zoek naar jou (of jullie). Misschien heb je wel al wat ervaring met mensen met een licht verstandelijke beperking, maar dit is zeker geen must hoor.

Structureel
Boxtel

Een gezellige wandeling maken.

Cello

Vacature 21-021 Cliënt: Rian van midden 60 wil graag in het weekend een wandeling maken in haar eigen omgeving. Omdat ze het, vanwege persoonlijke omstandigheden, niet zo goed alleen durft is zij op zoek naar een vrijwilliger. Haar voorkeur gaat uit naar de zondagmiddag, maar staat zeker open voor andere mogelijkheden. Een gezellige wandeling met een kopje koffie op een terras is wat haar veel ontspanning zal geven. Ben jij die vrijwilliger die wekelijks of 1x in de 2 weken tijd heeft om even een ommetje te maken in de omgeving van Boxtel Oost dan ben jij diegene die wij zoeken. Wacht niet en reageer vandaag nog op deze vacature zodat we een kennismaking kunnen inplannen. Vrijwilliger(s): Wat wij vragen van jou als vrijwilliger is dat je het leuk vindt om te wandelen en het initiatief neemt om een leuke route te plannen. De tijd inventarisatie bepalen jullie samen. Bovendien is het leuk wanneer je een gezellig en open persoon bent.

Structureel
's-Hertogenbosch

Maatje om samen stoere mannendingen te doen

Cello

Vacature 19-014 Cliënt: Ik heb een rijke fantasie, heb vele bezigheden en interesses, ben een supporter van FC den Bosch, bovendien help ik graag mensen en maak graag een praatje. Mijn naam is Martin, ben begin 60 en woon in een woongroep samen met andere. In ben op zoek naar een stoere mannelijk vrijwilliger die eens in de maand een keertje met mij af wil spreken om b.v. met lekker weer een stukje te gaan fietsen en een terrasje kan altijd, maar een uitje naar een hoefsmid of kermis is ook leuk. Ik ben eigenlijk wel gebaat bij iemand die duidelijk is en die ik kan vertrouwen. Doordat ik een klein netwerk heb, is een uitstapje dan ook best bijzonder. Vrijwilliger(s): We zijn dus op zoek naar een stoere mannelijke vrijwilliger die consequent is (zeggen wat je doet en doen wat je zegt), die het leven van Martin wil verrijken door eens in de maand met hem een activiteit te ondernemen, kijkend naar eigen mogelijkheden betreffende tijd. Die het niet erg vindt dat Martin stottert en hier goed mee om kan gaan.

Structureel
's-Hertogenbosch

Elvis en gezelligheid!

Cello

Vacature 19-033 Cliënt: Ben jij iemand die het leuk vind om met een gezellige dame een kopje koffie te drinken, een praatje te maken of gezellig een keer op stap te gaan, zoals een keer het centrum te bezoeken. Dan is Anouk de aangewezen persoon. Anouk is een super gezellige vrouw van 49 jaar en een enorme Elvis fan, maar ook van andere muziek kan ze ontzettend van genieten. Ze houdt van mooie kleding, voornamelijk mooie jurken, en vindt het erg leuk als haar haren in de krul worden gezet zodat ze op Sandy lijkt (film Grease). Anouk zal ontzettend genieten van het feit dat je speciaal voor haar komt. Spreekt deze vacature je aan, dan zou ik zeggen kom eens kennis maken met Anouk en laat je inpakken door haar charme. Vrijwilliger(s): Ben je een vrouw en heb jij met regelmaat tijd (1x per week) om in het weekend of op een doordeweekse avond Anouk te bezoeken. Wil je eventueel een band opbouwen met bovengenoemde gezellige dame en komt het woord betrouwbaarheid in jouw woordenboek voor. Wacht dan niet langer en neem contact met ons op zodat wij een afspraak kunnen plannen.

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Buurtmarkt Maliskamp is op zoek naar jou!

Cello

vacature 19-037 Wat is een klein dorp zonder buurtwinkel, waar je uiteraard je dagelijkse boodschappen kunt doen maar zeker ook elkaar kunt ontmoeten. Wat is een buurtmarkt zonder goede medewerkers die je netjes en vriendelijk benaderen? Die ook de winkel bevoorraden en de boodschappen rondbrengen naar buurtbewoners die zelf niet in de gelegenheid zijn. Deze medewerkers zijn mensen met een beperking die worden begeleid door professionals van Cello. Ook vrijwilligers staan paraat om de medewerkers te helpen, daar waar nodig is aan te sturen en te begeleiden. Kortom een geweldig team die door hun onderlinge samenwerking het mogelijk maakt om de buurtmarkt operationeel te houden. De buurtmarkt is daarom op zoek naar jou, als vrijwilliger om het team te komen versterken. Helpen achter de broodbalie, het bevoorraden van de winkel etc. Voor allerlei taken en verschillende dagdelen zijn er mogelijkheden. Kortom, samen maak je het verschil! Vrijwilligers: Ben je enthousiast, klantvriendelijk, netjes en heb je goede contactuele eigenschappen dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met medewerkers met een beperking heb je de kans om een unieke winkel te runnen. Op deze manier draag je een steentje bij aan een leefbaar Maliskamp. Een prettige, fijne werksfeer daar is waar de buurtmarkt naar streeft. Door gebruik te maken van jouw expertise moet dit helemaal goed komen.

Structureel
Maasdriel

Marieke houdt van gezelligheid, jij ook?

Cello

Vacature 20-004 Cliënt: Hoi allemaal, ik ben Marieke, een 32 jarige vrouw uit Kerkdriel. Ik hou van gezelligheid, een en allerlei activiteiten zoals muziek luisteren, koffie drinken, ballonnen gooien en vindt het leuk om voorgelezen te worden. Ik hou ook van grapjes en een goede sfeer. Vanwege mijn ernstige meervoudige beperking zit ik in een duwrolstoel en kan ik niet praten, maar door mimiek en lichaamstaal laat ik zien hoe ik mij voel. Door middel van een spraakcomputer kan ik aangeven wat ik graag wil. Hiermee ben ik nog flink aan het oefenen. Ik ben op zoek naar een vrijwilliger waarmee ik af en toe eens leuke dingen kan gaan doen. Zowel doordeweekse vroeg in de avond, als de vrijdagen en in het weekend kan ik afspreken, kijkende naar jouw mogelijkheden. Ik hoop snel iemand te vinden, al begrijp ik dat het moeilijk is. Als je dit leest denk je misschien dat het niet leuk is omdat ik niet praat. Maar andere zeggen dat ik een erg vrolijke enthousiaste vrouw ben waar je snel een band mee op kunt bouwen. Ik zal je ook erg dankbaar zijn en krijgt een brede glimlach en een gezellig sfeertje van me terug. Vrijwilliger: Belangrijk voor jou als vrijwilliger is dat je affiniteit hebt met de doelgroep en goede sociale vaardigheden hebt. Dat je een gezelligheidsmens bent, dit omdat dit Marieke dat zelf ook is. Bereid zijn om kennis te krijgen over epilepsie en wat te doen als Marieke epilepsie krijgt. Ondanks ze het feit dat ze al heel lang aanval vrij is.

Structureel
Jongeren
Oisterwijk

Hulp bij activiteiten binnen dagbesteding

Cello

Vacature 20-011 Dagbesteding: Bij de Twee Vieren, dagbesteding voor ouder wordende cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gezellig team, cliënten te ondersteunen. Ons doel is dat cliënten een zinvolle dagbesteding krijgen. We bieden daarom verschillende activiteiten aan waaronder koken, wandelen, fietsen, beweeg- en creatieve activiteiten en dit alles op maat. Hieronder dan ook wat mogelijkheden, waar jij als vrijwilliger een keuze uit zou kunnen maken. Maandag t/m donderdag tussen 10.00 uur en 11.45 uur of tussen 13.30 uur en 15.00 uur is er behoefte aan een wandeling of fietsen met de elektrische duofiets. Je kunt zelf aangeven wat jou mogelijkheid hierin is. Dagelijks tussen 10.15 uur en 15.15 uur kunnen we ondersteuning gebruiken bij de dagelijkse bezigheden, maar ook voor een korte wandeling in de frisse lucht of bijvoorbeeld een beweegactiviteit. Voor een bezoek, op maandagmiddag, naar cafe de Tempelier zijn wij ook op zoek naar jou. Gezellig een kopje koffie drinken of spelen met de Tovertafel. Het is een leuk uitstapje waar de cliënten enorm van kunnen genieten. Misschien ben jij meer een type die het leuk vindt om 1 op 1 een spelletje te spelen of om samen met een cliënt op donderdagmorgen een visje te gaan kopen op de markt. Waarbij gebruik kan worden gemaakt van de duofiets. Als een rode draad door alle geplande activiteiten zijn er nog seizoensgebonden groepsactiviteit, waarbij we creatief en muzikaal mee aan de slag gaan. Geef aan waar jouw interesse liggen, wat jouw mogelijkheden zijn en waar jij blij van wordt zodat wij samen kunnen kijken wat het best bij je past. Je krijgt er zeker heel veel voor terug. We kunnen niet wachten om jou te mogen ontvangen. Vrijwilliger: Jij als vrijwilliger bent enthousiast en wil graag samenwerken met een leuk team. Je hebt affiniteit met de doelgroep ouder wordende cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking of wil graag kennismaken met deze doelgroep. Ook vind je het leuk om met andere vrijwilligers samen te werken.

Structureel
Jongeren
Oisterwijk

Qwiek Haaren zoekt 2 vrijwilligers

Cello

Vacature 21-010 Haaren Gezellige uurtjes voor ouderen (vanaf 50 jaar) met een licht- tot matige verstandelijke beperking, dat is wat Qwiek van Cello gaat organiseren in Haaren. Qwiek start op vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur in dagcentrum de Twee Vieren. Bij Qwiek hoeft niets en kan veel. Het is een activiteit die in de vrije tijd van de deelnemers plaatsvindt. Je moet dan denken aan creatieve activiteiten, gezelschapsspelletjes, bij goed weer een wandeling maken of lekker een kopje koffie drinken op het terras etc. Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers die samen met de coördinator van Qwiek, Marianne van der Steen, deze club op willen gaan starten. Je bent, na een inwerkperiode, zelfstandig bezig met het begeleiden van de deelnemers en bepaald samen met hun de invulling. Eigen regie is hierbij heel belangrijk. Deze samenwerking levert vast, mooie momenten op. Vrijwilliger: Jij als vrijwilliger bent enthousiast en wil graag samenwerken met een andere vrijwilliger. (misschien wil je het samen met je partner doen of met een vriend of vriendin). Je hebt affiniteit met de doelgroep ouder wordende cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking of wil graag kennismaken met deze doelgroep. Ook vind je het leuk om oudere een ontspannen en gezellige middag te bezorgen en je verantwoording hierin te nemen. Als deze omschrijving bij je past zijn we op zoek naar jou. Aarzel niet en neem snel contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Heusden

Kan jij Thais spreken!

Cello

Vacature 19-045 Cliënt: Een dame van 42 jaar, woonachtig in Vlijmen en afkomstig uit Thailand wil heel graag contact met iemand die Thais spreekt. Ze wil gezellig samen praten, eventueel wat in en om het huis doen of misschien een keertje een leuk uitstapje maken. Ze heeft een licht verstandelijke beperking en is overdag op haar werk/dagbesteding, daarom zou het fijn zijn als zij een vrijwilliger kan vinden die 1x in de week vroeg in de avond kan. Ze spreekt de Nederlandse taal niet goed en daarom verloopt de communicatie met haar ook niet altijd even goed. Het is dan ook van belang voor het welzijn van deze mevr. dat er op kort termijn iemand wordt gevonden. Zegt het voort, zegt het voort! Vrijwilliger(s): Ben je een vrouw, spreek je Thais en vind je het heel belangrijk om zo af en toe deze mevr. blij te maken met je aanwezigheid dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking.

Structureel
Jongeren
Best

Erwin is eenzaam en zoekt een maatje.

Cello

Vacature 21-011 Cliënten: Ondanks zijn vele hobby’s en interesses is Erwin van 33 jaar best eenzaam en erg verveeld. Daarom zou het fijn zijn als we voor Erwin een vrijwilliger kunnen vinden die bij hem een kopje koffie gaat drinken of een kleine activiteit met hem gaat ondernemen zodat hij zijn verhaal kwijt kan en zich gewaardeerd voelt. Erwin voetbalt bij “Best Vooruit”, kijkt ook graag naar voetbal en sport op tv, speelt graag spelletjes op zijn spelcomputer, puzzelt in een puzzelboekje, vindt fietsen op zijn elektrische fiets er leuk, is zeer geïnteresseerd in vrachtauto’s en auto’s. Maar alleen is maar alleen en samen doen is leuker. Ben jij degene die graag naast zijn eigen sociale leven iets wil betekenen voor een ander, dan is dit een mooi moment om contact met ons op te nemen. Je kunt namelijk zelf frequentie bepalen en samen met Erwin kijken wat jullie het beste uitkomt. Het zijn vaak de kleine momenten die het leven mooi maken. Vrijwilliger: Ben je een man, heb je affiniteit met mensen met een licht verstandelijke beperking, kun je goed luisteren en graag iets voor een ander betekenen, dan zijn we op zoek naar jou. Neem contact met ons op zodat we een kennismaking met Erwin kunnen regelen, je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Structureel
Jongeren
Vught

Momentje tijd op woensdagmiddag? nr. 21-015

Cello

Cliënten: Hallo ik ben Marlies, 38 jaar, spontaan met een goed gevoel voor humor, met als grootste hobby paarden. Ik ben op zoek naar een vrijwilligster van 25+ die met mij op de woensdagmiddag leuke dingen wil gaan doen. Het zou leuk zijn als die iedere woensdag- middag zou kunnen maar eens in de twee of drie weken is ook al mooi. Wat je van mij moet weten is dat ik een licht verstandelijke beperking heb, daarbij snel wordt overvraagd en ik een direct persoon ben. Mijn omgeving zegt wel eens dat ik recht voor me raap ben. Maar eerlijk gezegd is mijn spontaniteit en mijn humor meer aanwezig. Verder ben ik in voor een uitdaging en wil ik graag mijn grenzen verleggen. Gezelligheid is hierbij wel een speerpunt. Wat ik zoek in een vrijwilligster, of ik noem het liever maatje, is dat je interesse hebt in paarden en geen allergie hebt voor dieren, verder zou het prettig zijn als jij het voortouw neemt. Nu heb ik het één en ander over mij verteld en ben ik reuze benieuwd naar jou. Wacht daarom niet langer en reageer zodat we een kennismaking kunnen plannen. Ook voor jou wordt het een mooi moment op de woensdagmiddag. Vrijwilliger: Wat wij van jou als vrijwilligster vragen is affiniteit met de doelgroep LVB, dat je sterk in je schoenen staat, gevoel voor humor hebt en gezellig bent. Marlies heeft ook iemand nodig die het voortouw neemt. Pas jij in dit profiel en heb je een momentje tijd op de woensdagmiddag dan ben jij degene die wij zoeken. Tot gauw!

Structureel
Jongeren
Vught

Sta jij graag achter de bar?

Cello

Vacature nr. 21-018 Team vrije tijd: Cliënten bezoeken graag het gezellige café Hart van Bergen op het terrein aan de Groote Cingels in Vught. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waar cliënten dankbaar gebruik van maken. Voorop staat de gezelligheid en het elkaar ontmoeten.  Samen maken we er ,elke week, een feestje van! We zitten dringend verlegen om vrijwilligers die op zaterdag een bardienst willen draaien van 13.30 tot 16.30. Hoe frequent dat vul jezelf in.  Vrijwilliger: Heb jij affiniteit met onze doelgroep, houd je wel van leven in de brouwerij, ben je super gezellig en hou je wel van aanpakken? Kun je goed samenwerken met andere vrijwilligers? Dan begrijp je wel dat wij op zoek zijn naar jou! Ook wanneer je niet elke zaterdag beschikbaar bent vragen we je te reageren, samen kijken we dan naar jouw mogelijkheden en inzet. Alle hulp is welkom! Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op door een bericht te sturen.

Structureel
Heusden

Geluksmomentjes maken!

Cello

Vacature nr. 21-045 Cliënt: Deze oproep is afkomstig van de begeleiding van Arno, een man van 55 met een laag taal-en begrip gebruik. Hij kan dingen wel duidelijk maken met korte zinnen. Zijn motto is: als het maar gezellig is. Wanneer Arno een uitstapje maakt zit hij altijd goed in zijn vel. Hij is vriendelijk,behulpzaam, enthousiast en maakt grapjes op zijn niveau. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zijn voor Arno heel belangrijk. Hij bouwt spanning op wanneer hem die duidelijkheid niet wordt geboden. Arno heeft een voorspelbaar en gestructureerd leven wat hem goed doet. Het uitkijken naar het geplande uitstapje stemt hem vrolijk en hij is dan ontspannen. Er zijn familieleden en vrijwilligers betrokken die soms al een uitstapje met Arno ondernemen. Het netwerk dient echter uitgebreid te worden omdat Arno leeft van uitstapje naar uitstapje. Wanneer een vertrouwensband is opgebouwd zal Arno, op zijn manier, gezellig met je kletsen. Het is niet nodig dat uitstapjes groot zijn, hij geniet juist van de kleine momentjes. Even een uurtje of 2 iets ondernemen is voor Arno al voldoende. Een terrasje pikken, boodschapje doen, eindje wandelen, tuincentrum bezoeken, stukje fietsen, samen knutselen of iets lekkers bakken . Als er een fijne vertrouwensband met de vrijwilliger ontstaat vindt Arno het ook geweldig om bij jou een kopje koffie te komen drinken. Het zou fijn zijn wanneer de vrijwilliger met Arno tweemaal per maand iets kan ondernemen. Vrijwilliger: Jij hebt voldoende inbreng waar Arno op kan reageren maar vindt het soms ook niet erg als er even stiltes zijn. Ben jij een kartrekker op een ‘ouderlijke’ manier, ben je hartelijk en uitnodigend? Kun je veiligheid en vertrouwen te bieden zodat je voorspelbaar bent? Geef Arno de ruimte voor eigen inbreng en lees hem wanneer je merkt dat er wat spanning is. Ben je daarnaast niet dominant maar neem je Arno mee in beslissingen die worden gemaakt? Nou dan zijn we toch echt op zoek naar jou, wat ga jij Arno blij maken!

Structureel
Boxtel

Welkom vrijwilligster!

Cello

Vacature 21-057 Cliënt: Hallo ik ben een gezellige vrouw, begin 60 en woon in een appartement in Esch. Ik houd ervan een babbeltje te maken, wat humor op zijn tijd kan ik wel waarderen en samen een spelletje doen vind ik ook erg leuk. Ik ben creatief met diamond painting en breng graag een bezoekje aan een rommelmarkt. In de avonden en het weekend zou ik het fijn vinden wanneer een vrijwilliger mij , met enige regelmaat, zou willen bezoeken om samen iets te ondernemen. Soms zet ik je graag ‘op het verkeerde been’ door een geintje uit te halen. Ik zou het wel grappig vinden wanneer jij dit begrijpt en er samen met mij hartelijk om kunt lachen. De begeleiding zegt over mij dat ik dankbaar ben, gastvrij en je altijd welkom bent….en dat klopt helemaal! Ik kijk uit naar je komst. Vrijwilliger: Ben je een vrouw ongeveer tussen de 40 en 70. Ben je daarnaast spraakzaam, gezellig, geïnteresseerd en heb je humor? Kun je met enige regelmaat een bezoekje brengen op een avond of in het weekend? Dan wil ik heel graag kennis met je maken

Structureel
Vught

Muziek, muziek!!

Cello

Vacature 22-006 Cliënt: Mijn naam is Johan, ik ben eind 40 en kan gezellig met je kletsen over allerlei onderwerpen. Het liefste klets ik over muziek en films, van muziek weet ik heel veel en heb dan ook nogal wat cd’s waar ik graag naar luister. Vervelende onderwerpen ga ik uit de weg, zoals nu de oorlog in Oekraïne ik vind het niet fijn daarover te praten. 4 dagen ga ik naar dagbesteding waar ik op de fiets naar toe ga, sportief toch? Een concert bezoeken, een eindje fietsen, naar de bioscoop of samen gezellig een terrasje pikken maakt me erg blij. Eenmaal in de 14 dagen of eenmaal per maand, ik pas me aan jou mogelijkheden aan. Je maakt me super blij met elk momentje samen. Ik ben op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger die het wel ziet zitten met mij op pad te gaan. Eventuele kosten van onze uitjes zijn natuurlijk voor mijn rekening! Ik kijk uit naar onze kennismaking. Vrijwilliger: Ik vind het fijn wanneer jij gezellig met me kunt kletsen, humor hebt, misschien ook een muziekliefhebber bent en van films houdt.

Structureel
's-Hertogenbosch

10-jarige spring in het veld zoekt…

Cello

Vacature 22-013 Cliënt: Voor een gezellig, lief, sportief en enthousiast manneke van 10 zijn wij op zoek naar een actieve vrijwilliger. Samen met deze spring in het veld ga jij mooie momenten creëren. Duidelijkheid en structuur is belangrijk gezien zijn autisme, zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Vissen, naar de skatebaan gaan en voetballen zijn activiteiten waar hij echt van kan genieten. Daarnaast is hij een echte doorzetter want opgeven is geen optie! Samen nieuwe stoere activiteiten bedenken en uitvoeren zal hem enthousiast maken evenals een flinke dosis humor. Doordeweeks gaat hij naar de HUB, een school voor passend onderwijs. Vrijwilliger: Jij bent een rustige persoonlijkheid, niet ouder dan 40, je bent ondernemend en stimulerend. Je bent duidelijk in communicatie en het aanbrengen van structuur is voor jou geen enkel probleem. Ben jij daarnaast ook graag actief, met name buiten, bezig dan is de match compleet! Het meest ideale zou zijn om wekelijks iets met elkaar te ondernemen. Spreekt de vrijwilligers vacature je aan maar ligt de frequentie te hoog, nodigen we je toch heel graag uit te reageren. In overleg en passend bij jou mogelijkheden kunnen we afspraken plannen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Heb jij ervaring in de zorg?

Cello

Cliënt: Vacature 22-018 Begeleiding is op zoek naar een vrijwilliger voor Lernik,een jongeman van eind 20 met een ernstig verstandelijke beperking. Een ontzettende vrolijke man die contact maken best spannend vindt maar daarnaast ook heel erg leuk. Om geluiden minder hard binnen te laten komen draagt hij een koptelefoon. In het verleden heeft hij epileptische aanvallen laten zien maar gelukkig is hij al jaren aanvalsvrij. Lernik is dol op lekker eten, soms zelfs iets te dol. De cliënt kan zelfstandig naar het toilet maar op onbekende plekken is hulp gewaardeerd, jij herinnert hem eraan naar het toilet te gaan. Wat zal hij genieten van een wandeling of samen met de vrijwilliger te gaan zwemmen. Vrijwilliger: Begeleiding zoekt iemand die ervaring heeft in de zorg voor ernstig verstandelijk beperkten cliënt (en) en autisme. Een vrouwelijke vrijwilliger heeft de voorkeur omdat de cliënt zich daarbij meer op zijn gemak voelt. Je vind het prima de dagelijkse medicatie toe te dienen wanneer nodig. Noodmedicatie voor epilepsie gaat altijd mee, ondanks dat er geen aanvallen meer zijn voorgekomen de laatste jaren. Je helpt Lernik door hem niet te veel keuzes aan te bieden wat betreft eten, hierin neem jij de regie. . Wat heeft Cello te bieden: *Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km *Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. *Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie *Tijdschrift Cellozien *Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering *Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Meierijstad

Wandelingetje door Schijndel

Cello

Vacature 22-009 Hallo lezer, mijn naam is Ietje. Ik ben een vlotte dame van midden 60 die graag een stukje wandelt door het mooie Schijndel waar ik zelfstandig woonachtig ben. Een blokje om is zoveel gezelliger met zijn tweetjes want ik houd er ook van een gezellig praatje te maken. Ik heb alle ruimte wat betreft tijd of dagdeel en kan me dus gemakkelijk aanpassen aan jou mogelijkheden. Wat zou het leuk zijn om samen met jou de mooie plekjes van Schijndel te bezoeken, reageer je snel? Vrijwilliger: Je bent iemand die afspraken nakomt, graag wandelt op een normaal tempo en gezellig kletsen ook heel leuk vindt. Ik vind het niet belangrijk of je een man of vrouw bent of welke leeftijd je hebt, als het maar gezellig is! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km  Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie  Tijdschrift Cellozien  Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Boxtel

Bruisende momenten maken!

Cello

Vacature 22-025 Cliënt: Een bruisende, leuke en spontane jongedame van 19 lentes jong met een licht verstandelijke beperking is op zoek naar jou! Samen leuke dingen doen zoals fietsen, een terrasje pikken, voetballen, schaatsen of zwemmen. Creatief aan de slag, ook daar wordt ze enthousiast van. Gezelligheid staat altijd voorop en ook de eigen inbreng van de vrijwilliger wordt erg gewaardeerd. Kom maar op met leuke ideeën om samen iets te gaan ondernemen. Begeleiding weet zeker dat jij heel veel voldoening zult halen uit dit contact en cliënt zal genieten van jouw aanwezigheid. Vrijwilliger: Je bent sociaal en bewaard de rust wanneer nodig. Ook ben je sportief, spontaan, creatief en betrouwbaar, je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Deze jongedame voelt zich veilig bij jou nadat ze de gelegenheid heeft gekregen je te leren kennen. In overleg plannen jullie samen de frequentie naar aanleiding van jouw mogelijkheden. Je houdt rekening met een beperkt budget met betrekking tot de activiteiten die jullie samen gaan ondernemen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught, 's-Hertogenbosch, Boxtel

Verschilmaker tegen eenzaamheid!

Cello

Vacature 22-027 Cliënt: We zijn op zoek naar 2 of 3 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die zich samen aan één individuele cliënt willen verbinden. Want wat als je jong bent, een licht verstandelijke beperking en een klein netwerk hebt? Dan speelt met regelmaat toch de eenzaamheid op. Wat zou het fijn zijn dat ook deze cliënten , vaak ambulant begeleidt, deel kunnen nemen aan de maatschappij. Samen met vrijwilligers van ongeveer dezelfde leeftijd iets leuks ondernemen en andere mensen leren kennen om zo het netwerk uit te breiden. Jullie bepalen samen de activiteit, dit kan en mag heel divers zijn, sporten, gamen, chillen en alles wat daartussen zit. Zelfs een bezoekje van een vrijwilliger kan al heel veel betekenen voor de cliënt. De tijd, aandacht en aanwezigheid zal de cliënt maar zeker ook voor de vrijwilliger zeer waardevol zijn. Mooie momenten creëer je samen! Vrijwilliger: We begrijpen dat naast studies, veel sociale contacten of een drukke baan er niet veel ruimte overblijft om wekelijks vrijwilligerswerk te doen. Door dit samen met je medevrijwilligers vorm te geven ligt de frequentie veel lager maar maken jullie een groot verschil in het leven van de cliënt. Je spreekt met elkaar af wie wanneer de cliënt bezoekt of iets met hem/haar onderneemt. Er wordt dus niet wekelijks inzet van je gevraagd maar bepaal jij met mede-vrijwilligers de mogelijkheden en frequentie eventueel via een schema. In overleg zorg je er voor dat er regelmaat is en zetten jullie je schouders eronder de eenzaamheid aan te pakken. Een budget om samen met je mede-vrijwilligers een drankje te doen of lekker te gaan lunchen is beschikbaar. Cello vindt het belangrijk dat jullie als vrijwilligers ook verbinding hebben met elkaar. Dit contact wordt een succes! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught, 's-Hertogenbosch, Boxtel

Verschilmaker One hundred and eighty!!

Cello

vacature 22-032 Enthousiaste en fanatieke darters met een licht verstandelijke beperking , woonachtig binnen Cello, hebben meegedaan aan het speciale NK darts toernooi. Wat gaaf zij de 1e, 2e en 3e prijs mee naar huis namen, ze zijn dan ook apetrots! De Nederlandse darts bond heeft hen gevraagd mee te doen aan de landelijke ranking toernooien, wat een eer! Deze toernooien vinden plaats op ongeveer 7 zondagen verspreid over het jaar. Data en locaties worden in augustus bekend gemaakt. Hoe geweldig zou het zijn dat de darters deel zouden kunnen nemen aan deze ranking toernooien én daar hebben we jou bij nodig. Een aantal bestaande vrijwilligers gaan de darters begeleiden maar we zijn ook op zoek naar 4 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die hier hun ‘pijltje’ aan bij willen dragen. Met alle betrokken vrijwilligers maak je een schema zodat duidelijk is welke zondag of zondagen, jij of jullie de darters gaan begeleiden naar en op de toernooien. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met jouw wensen en mogelijkheden. Vrijwilliger: We nodigen jou, als individuele jonge vrijwilliger, jullie als vriendenclub óf dartclub graag uit om te reageren. Darten is jouw passie, je wilt je graag maatschappelijk inzetten en de doelgroep leren kennen. Je plant samen, voorafgaand aan het toernooi, een oefenavondje om die ‘one hundred and eighty’ goed onder de knie te krijgen en elkaar te leren kennen. Jij bent de Verschilmaker die ,vol enthousiasme en sportiviteit, deze zondag (en) mede onvergetelijk gaat maken. Vanzelfsprekend zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Sportieve Verschilmakers gezocht!

Cello

Vacature 22-010 Cliënten: Sportief? Dat kun je dit clubje jong en jong volwassen licht verstandelijk beperkten cliënten gerust noemen. Loopbanden, crosstrainers, roeitrainers en krachtstations zijn aan ons wel besteedt. Heerlijk om even stoom af te blazen, aan onze conditie te werken én dit samen te doen. Wekelijks 1 of 2 keer sporten altijd met iemand van de begeleiding is kei leuk maar het zou super zijn wanneer jij er ook bij bent! We zoeken 4 jonge (18 tot 30) Verschilmakers die ons willen begeleiden, stimuleren en motiveren het beste uit onszelf te halen. Gezelligheid, sportiviteit maar ook een lolletje op zijn tijd vinden wij heel belangrijk. Niet onbelangrijk te vermelden dat er voor jou geen kosten aan verbonden zijn dus…..gratis fitness en als kadootje krijg je ons erbij. Een kei leuke groep jongeren die het wel zien zitten om ons samen in het zweet te werken! Het sporten vindt plaats in een fitnessruimte te Vught. De ene avond trainen de dames, de andere avond de mannen. Vrijwilliger: We zoeken 4 jonge (18 tot 30) sportieve Verschilmakers, mannen en vrouwen, die ons om toerbeurt willen begeleiden, stimuleren en motiveren het beste uit onszelf te halen. Je ondersteunt ons waar kan met bijvoorbeeld het instellen van gewicht op de apparaten.Je hebt ruimte om in de avond (op een maandag of donderdag) samen te sporten en jullie bepalen met elkaar de frequentie naar aanleiding van je mogelijkheden. Het is dus niet nodig wekelijks een of twee keer mee te gaan, wij houden zeker rekening met jouw wensen. Vriendenclubje, sportmaatjes of individuele jongeren, we nodigen iedereen uit te reageren. Kom maar op! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Boxtel

Aandacht voor Lisa

Cello

Vacature 22-033 Cliënt: Lisa is 18 en heeft een matige verstandelijke beperking. Ze is op zoek naar een leuke en gezellige vrijwilligster om met haar zo af en toe iets te ondernemen. Ze wordt helemaal blij van samen iets bakken, iets sportiefs ondernemen, spelletjes doen, of knutselen. Ook superleuk is het om samen heerlijk een stukje te wandelen of te fietsen, een elektrische duofiets staat op korte afstand van Lisa’s woning startklaar voor gebruik. Lisa geniet van haar dagbesteding bij zowel het lunchcafé van Cello, Eeht in Best, als van het bakken bij bakkerij de Werf in Boxtel. Op beide locaties kan ze haar passie uitoefenen, lekkere dingen maken waar ze anderen weer blij mee maakt. In overleg kan iets gezelligs gepland worden, avond, weekend maar ook kan Lisa een snipperdagje nemen. Elk momentje van persoonlijke aandacht laat Lisa groeien! Vrijwilliger: Op zoek naar een vrouwelijk vrijwilliger (tussen 18 en 30) die Lisa de kans wil geven haar te leren kennen. Ze zal in het begin wat terughoudend zijn maar als je eenmaal die band hebt opgebouwd worden jullie vast dikke maatjes. Je bent iemand die positief in het leven staat, geduldig bent en kan motiveren en stimuleren. Je bent creatief activiteiten te bedenken die passend zijn bij een beperkt budget. Het is zeker niet nodig dat je wekelijks iets onderneemt met Lisa. Dit zou natuurlijk geweldig zijn maar we begrijpen dat naast werk en een druk sociaal leven dit niet altijd passend is. Lisa past zich aan naargelang jouw mogelijkheden. De woning waar Lisa woont heeft al jarenlang betrokken vrijwilligers. Het team is zuinig op hun vrijwilligers en zullen je info verschaffen om je vrijwilligerswerk zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Boebie!

Cello

Vacature 22-029 Cliënt: Alleen van de naam Boebie wordt je al vrolijk toch? Dat is ook precies wat begeleiding omschrijft: een enthousiaste, vrolijke, lieve en ondernemende tiener met een matige tot licht verstandelijke beperking dat is Boebie. Grapjes maken en een gezellige kletser ook dat past bij hem. Hij is werkzaam bij Hal36 waar hij deel uitmaakt van de tuinploeg, hier steekt hij graag zijn handen uit de mouwen. Boebie kan helemaal opgaan in het spelen van een brandweerman tot een medewerker van de technische dienst. Fietsen, tennissen, skelteren, zwemmen, sporten, samen iets bouwen of maken, wanneer het grof motorisch is vindt Boebie alles leuk en gezellig. Samen op pad, ook dat zou geweldig zijn. Hij is ,gezien zijn leeftijd, nog volop in ontwikkeling. Wat zou het mooi zijn wanneer de vrijwilliger ,in deze ontwikkeling, op een speelse en actieve manier zijn steentje bij zou kunnen dragen. Actief bezig zijn samen met een vrijwilliger, dat is toch super mooi! Vrijwilliger: Jij bent een enthousiaste actieve, bij voorkeur jonge man. Je bent betrouwbaar, duidelijk en voorspelbaar en houdt altijd dat lijntje met Boebie: je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je gaat geen moeilijkheden uit de weg wanneer dit soms voorkomt, je bent er voor Boebie. Daarnaast speelt humor een grote rol, daar maak je hem super blij mee en hij jou! Soms kan Boebie wat uitdagend zijn maar jij speelt hier feilloos op in. Op donderdag is Boebie vrij, dus heb jij dan een uurtje of misschien zelf 2 vrij tussen 11.00 en 15.00 dan staat hij vol enthousiasme op je te wachten. Wekelijks zou mooi zijn maar kun je minder frequent dan nodigen we je zeker ook uit te reageren. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Boxtel

Neem de tijd!

Cello

Vacature 22-033 Cliënt: Begeleiding is op zoek naar een vrijwilligster voor een heel mooi mens zoals zij omschrijven. Dit mooie en sociale mens is eind 70, heeft een matige verstandelijke beperking en maakt buitenshuis gebruik van een rolstoel. Het zal even duren maar wanneer je haar vertrouwen hebt, dan zal het contact heel waardevol zijn, zowel voor jou maar zeker ook voor haar. Periodes van druk- en rustig gedrag wisselen elkaar soms af. In haar drukkere periode is structuur en duidelijkheid belangrijk, is ze rustiger zul je wat meer de tijd moeten nemen om haar te activeren een activiteit met haar te ondernemen. Zij lijkt dan bij te moeten komen van de drukke periode die haar de nodige energie heeft gekost. Maar daar ben jij, haar rots in de branding, die haar inderdaad de tijd geeft die ze nodig heeft. Het genieten van de 1 op 1 aandacht en het feit dat jij speciaal voor haar komt zal op haar vrolijke gezicht af te lezen zijn. Samen naar de markt, een terrasje pikken of zelfs een uitje plannen, in overleg is er veel mogelijk. Kom je snel een kopje koffie drinken om met deze gezellige dame kennis te maken? Vrijwilliger: Je bent een vrouw en ouder dan 40. Jij hebt affiniteit met de doelgroep, bent geduldig, consequent maar ook enthousiast. Daarnaast is een portie humor belangrijk, want ook daar houdt cliënte van. Je kunt meebewegen in periodes van rust en drukte en speelt hier feilloos op in. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Het zou geweldig zijn wanneer je eenmaal per week in de gelegenheid bent cliënte te bezoeken. Kun je minder frequent maar spreekt deze dame je aan ook dan vragen we je te reageren. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Samen naar de natuurclub

Cello

Vacature 22-037 Cliënt: Begeleiding is op zoek naar een vrijwilliger voor een man van begin 60 woonachtig op de Binckhorst. Hij heeft een ernstige verstandelijke beperking waardoor hij niet via gesproken taal kan communiceren. Zijn gehoor is echter prima en hij zal, op zijn manier, reageren op korte en duidelijk gesproken taal. Een rustige, vrolijke man, die geniet van kleine dingen maar er daarnaast ook graag de vaart in houd. Hierin moet hij soms wat worden afgeremd. Hij vindt het leuk klusjes te doen in en rondom zijn woning, de vaatwasser uitruimen maar ook het glas naar de glasbak brengen hij draait hij zijn hand niet voor om. In het verleden bezocht hij de natuurclub waar hij ontzettend van genoot en het team wil dit graag weer mogelijk maken voor hem. Hier hebben we jou, als vrijwilliger bij nodig. Samen met andere cliënten en vrijwilligers gaan jullie 7 a 8 keer per jaar (zaterdag) op pad de natuur in.Soms op de Binckhorst maar ook het bezoeken van een dierenpark is mogelijk, hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een busje. Gezamenlijk wordt er koffie gedronken en geluncht en maken jullie er een mooie dag van. Na de natuurclub zorg jij dat cliënt weer veilig thuiskomt, dit is een kleine wandeling. Jouw dag is geslaagd wanneer je de cliënt ziet genieten en samen met de andere vrijwilligers maak jij het verschil! Vrijwilliger: Jij hebt affiniteit met de doelgroep, bent duidelijk en past je communicatie aan zodat cliënt je begrijpt..kort en bondig. Je sluit graag aan samen met de cliënt bij de natuurclub die ongeveer uit 12 personen bestaat, inclusief vrijwilligers. Je bent in de gelegenheid om 7 a 8 zaterdagen cliënt te vergezellen van ongeveer 9.00 tot 14.00 Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Steun en toeverlaat

Cello

Vacature 23-003 Cliënt: Bij deze oproep laten we cliënte aan het woord, zij kan zelf namelijk heel goed aangeven wat zij zoekt in een vrijwilligster. Ik heb last van angststoornissen, depressieve momenten en ik heb moeite met mijn sociale omgeving. Daardoor vind ik het moeilijk om zelfstandig ergens naar toe te gaan. Ik ben een vriendelijk persoon met een zacht karakter, soms ben ik daardoor ook kwetsbaar. Ik vind het leuk om te kleuren/tekenen met pastelkrijt of potloden en hou van tuinieren, wandelen en films kijken. Als ik ergens heen ga moet dat niet in mijn directe omgeving zijn, of is het ,voor mij, iets spannends waar ik niet alleen naar toe durf. Bijvoorbeeld samen met jou naar een afspraak in het ziekenhuis. Ik vind het ook heel fijn als iemand met mij iets leuks gaat doen, wandelen of naar de kringloop gaat. Ik zou graag 2x per maand willen afspreken op een dinsdag of donderdag. In overleg kunnen we natuurlijk ook een andere dag plannen. Begeleiding zegt over mij: cliënte heeft een warme persoonlijkheid, is gastvrij, houdt zich altijd aan de afspraak en is prettig in de omgang. Daar ben ik toch best een beetje trots op! Wil jij me leren kennen en ondersteunen? Ik hoop dat we snel kennis met elkaar kunnen maken! Vrijwilliger: Jij bent een vriendelijke vrouw, ongeveer van mijn leeftijd, eind veertig begin 50. Jij laat me zijn wie ik ben, je komt afspraken na en bent betrouwbaar. Je bent in het bezit van een auto zodat je, incidenteel, mij op een voor mij spannende afspraak kunt vergezellen. Vanzelfsprekend zijn de kilometerkosten dan voor mijn rekening. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Sint-Michielsgestel

Samen met Inge op de pedalen!

Cello

Vacature 23-005 Cliënt: Een vrolijke, spontane en lieve vrouw van begin 40 stapt graag, samen met jou, op de pedalen! Lekker even een stukje fietsen, een ijsje samen eten, een terrasje pikken of gezellig even winkelen. Inge is matig verstandelijk beperkt en heel zelfstandig. Inge fietst nu al met regelmaat maar alleen is ook maar alleen. Het is toch veel gezelliger om dit samen met iemand te doen, zij hoopt dat jij die iemand bent. Elke week zou fantastisch zijn maar Inge begrijpt heel goed dat dit misschien niet passend is. Zij vraagt je zeker ook te reageren wanneer je eenmaal per maand met haar een fietstochtje wilt maken. Inge kan elke doordeweekse avond en is dus heel flexibel, samen kunnen jullie dan ook zeker dat fietstochtje plannen. Inge woont binnen een super gezellige woning met een net zo gezellig team. Begeleiding is zeer betrokken en zal jou de informatie verschaffen die nodig is om samen met Inge op pad te gaan. Vanzelfsprekend zijn er voor jou geen kosten aan verbonden, het ijsje of kopje koffie op het terras betaald Inge. Vrijwilliger: Jij hebt affiniteit met de doelgroep, kunt omgaan met veranderingen en vindt fietsen ook super leuk. Je bent duidelijk en betrouwbaar, Inge weet wat ze aan jou heeft. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Boxtel

Kickboksen met Nando 23-006

Cello

Cliënt: Deze gezellige man, eind 20 met het syndroom van Down is op zoek naar een maatje om mee te kickboksen. Nando is een echt mensenmens! Leergierig, spontaan, heeft volop humor en is enthousiast. Hij heeft diverse hobby’s waaronder Nederpop muziek en kickboksen. Zingen vind hij heerlijk, de Dijk of Boudewijn de Groot hij zingt hun liedjes graag mee. Daarnaast is hij dol op acteren, je zult hem vast wel herkennen van GTST of andere producties. Nando is heel zelfstandig, houd niet van betuttelen en wil serieus genomen worden. Nando woont samen met 6 jongeren, met een verstandelijke beperking, in een prachtig monumentaal pand in Boxtel. Hij werkt 4 dagen per week als bode bij de gemeente Boxtel. Het kickboksen beoefend Nando al geruime tijd, helaas heeft zijn huidige begeleider opgezegd. Wat zou het mooi zijn wanneer het kickboksen weer kan worden opgepakt samen met jou! Trek jij binnenkort met Nando de handschoenen aan voor een stevig potje? Vrijwilliger: Jij bent enthousiast ouder dan 25, hebt humor en behandeld Nando zoals elke andere jongeren. Geen betutteling, zeggen waar het op staat jullie zijn gelijkwaardig. Jij hebt ervaring met kickboksen of wil het graag leren, je traint samen met mij 1 op 1. Tijden, frequentie en dag bespreken we samen in overleg. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Begeleiding gunt het hem zo! 23-007

Cello

Cliënt: Begeleiding doet hierbij een oproep voor een jonge man, begin 20 met een sociale emotionele ontwikkelingsachterstand en daarnaast een licht verstandelijke beperking. Ook heeft hij autisme wat contact leggen soms wat moeilijk maakt. Door gebeurtenissen in het verleden is er sprake van hechtingsproblematiek. Begeleiding geeft aan dat cliënt in zijn korte leven al te veel heeft meegemaakt. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is er helaas, vanuit begeleiding,minder ruimte om samen met de cliënt iets te ondernemen. Dit terwijl hij hier zo van kan genieten en uitkijkt te leren zelfstandig dingen te doen. Bij dit leren heeft hij jou nodig. Op het moment is hij erg ‘gebonden’ aan de woning en begeleiding. Hij kan/mag weinig zonder begeleiding doen buiten de woning maar heeft hier wel behoefte aan. Hij heeft daarom ook duidelijk de wens uitgesproken om activiteiten samen met een vrijwilliger te ondernemen. Het zou hem zoveel plezier geven om af en toe wat één op één te kunnen doen, even weg van de groep, iemand nieuws leren kennen en op deze manier ervaren hoe het is om activiteiten te ondernemen zonder begeleiding. Begeleiding gunt hem zoveel meer dan wat zij hem nu kunnen bieden. Cliënt is op werkdagen rond 16.30 uur terug op de groep. Eén keer in de vier weken is hij een weekend bij zijn pleegouders en de resterende weekenden is hij op de groep. Natuurlijk kan, in overleg, een vrije dag worden aangevraagd. Samen even een klusje doen, een fietstochtje maken, een ijsje gaan eten, samen naar de kapper, kleding kopen of andere leuke activiteiten. Vissen, voetbal, gadgets of naar muziek luisteren, kom maar op! Het 1 op 1 contact zal hem ontzettend goed doen. Vrijwilliger: Goed contact kunnen maken is belangrijk. Daarnaast iemand die rustig is en zich niet snel laat meeslepen een voorbeeldfunctie voor een jonge jongen die nog erg zoekende is naar wie hij is. Positiviteit uitstralen en de ander goed terug kunnen brengen naar het hier en nu. Cliënt kan soms verhalen vertellen die niet altijd helemaal kloppen, vrijwilliger moet een luisterend oor bieden maar geen beloftes doen of toezeggingen over zaken, dit kan zorgen voor onrust. Verder is het belangrijk dat de vrijwilliger helder, kort en open is in zijn/haar communicatie. Enige kennis van LVB en hechtingsproblematiek zou fijn zijn om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten bij het niveau van deze cliënt. De frequentie kunnen we samen bespreken, ook wanneer je maar eenmaal per maand zou kunnen. Iets is hier altijd nog beter dan niets! Naast het contact met cliënt is contact met de woongroep en/of persoonlijk begeleider van groot belang. Vooral om te kijken hoe het gaat, of de vrijwilliger ergens tegenaan loopt, het geven en ontvangen van feedback en sparren over bepaalde dingen. Dit contact zal intensief zijn om er samen voor te zorgen dat cliënt kan groeien. Begeleiding gunt het hem zo! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Maak jij de wereld wat groter? 23-010

Cello

Cliënt: Een cliënte met een licht verstandelijke beperking van begin 50 is op zoek naar een leuke vrijwilligster. Begeleiding geeft aan dat cliënte een leuke vrouw is maar het moeilijk vindt sociale contacten te maken. Zij is getrouwd maar naast haar man is er geen netwerk of familie met wie zij iets leuks kan ondernemen. Wat zou het fijn zijn om ,naast haar man, een maatje te vinden waarmee zij soms iets kan ondernemen. Dit zou dan met name in het weekend zijn, samen even een stukje wandelen met het hondje, een terrasje pikken, winkelen of andere activiteiten. Hier leent Den Bosch zich bij uitstek voor! Uitbreiding van haar sociale netwerk zou ontzettend veel voor haar betekenen. Het afhankelijk zijn van haar man kan op deze manier ook wat doorbroken worden en wordt haar wereld wat groter gemaakt. Vrijwilliger: Jij bent een geduldige,rustige, positieve maar ook duidelijke vrouw vanaf ongeveer 35 jaar. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt en kunt grenzen aangeven. Jij hebt de ruimte om een keer in het weekend iets te ondernemen met cliënte. We begrijpen dat elk weekend veel gevraagd is, reageer zeker ook wanneer je bijvoorbeeld maar eenmaal per maand kunt. Elk moment van aandacht en jouw positiviteit maakt ook hier het verschil. Zaterdag of zondag maakt voor cliënte niet uit, je bent van harte welkom. Begeleiding zal jou alle informatie verschaffen die nodig is om een leuk contact tot stand te brengen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello Bericht of app naar Dionne of Anja

Structureel
Vught

Weg met die eenzaamheid! 23-011

Cello

Cliënt: Een kwetsbare, onzekere en eenzame vrouw van begin 40 zou zo graag een vrijwilliger willen. Wat is dit lastig wanneer je zo onzeker bent en moeilijk contacten legt. Ze heeft vaak het gevoel dat anderen wat van haar ‘willen’ en vindt het lastig daarmee om te gaan. Ze kan haar onzekerheden goed benoemen maar vind het moeilijk dit met begeleiding te bespreken. Dit is de reden dat ze begeleiding dan ook niet altijd toelaat. Cliënte is super aardig, attent, heel zelfstandig maar o zo eenzaam. Wat zou het mooi zijn dat haar toekomstige vrijwilliger echt ziet wie zij is, haar niet betutteld en het gevoel kan geven niets van haar te willen. Een contact op gelijkwaardige basis, samen leuke dingen ondernemen en geen oordeel te hebben. Ze vindt het super leuk om samen een film te kijken, de stad in te gaan, een bioscoop te pikken, fietsen, wandelen,carnaval, creatief bezig zijn, zwemmen, voetbal, fitness etc. Nou dat is nogal wat, daar staat vast iets bij wat jou als vrijwilliger ook aanspreekt. Cliënte woont binnen een woning waar begeleiding ontzettend betrokken is en vrijwilligers enorm worden gewaardeerd. Zij zullen je ook alle info verschaffen die nodig is om het verschil te maken in het leven van deze cliënte. Ps, ik Anja coördinator vrijwilligerswerk ben bij cliënte koffie gaan drinken. Haar woorden zijn gebruikt deze vacature te schrijven. Vrijwilliger: Jij bent een geduldig en betrouwbaar persoon. Je oordeelt niet, ziet de positieve eigenschappen van de cliënte en laat haar groeien. Positieve aandacht, elkaar begrijpen en samen leuke activiteiten bedenken gaat een wereld van verschil maken. Zeg nu zelf, eenzaam mag toch niemand zijn! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Het diep in....23-016

Cello

Cliënt: Begeleiding doet een oproep voor Martijn, midden 20 en een vrolijke jongen met een ernstige verstandelijke beperking. Martijn kan niet praten maar liedjes neuriën kan hij als de beste! Gezien zijn autisme is hij gebaat bij duidelijkheid en structuur. Om met enige regelmaat het diepe in te springen wordt er gezocht naar een vrijwilliger die ook graag het water opzoekt. Martijn kan goed zwemmen, geniet van de gezelligheid maar heeft hulp nodig bij de praktische dingen. Hulp is gewenst bij het aan- uitkleden en afdrogen. Hij zwemt met een zwemluier in verband met incontinentie. Er wordt gebruik gemaakt van het zwembad op de Binckhorst, dit is vlakbij de dagbesteding waar Martijn aanwezig is op woensdag, donderdag en vrijdag. Tussen 10.00-11.30 en 13.00-14.30 is er ruimte gebruik te maken van het zwembad. Het meest ideale zou wekelijks zijn maar 1 of 2 keer in de maand zou ook al geweldig zijn. Vrijwilliger: Jij bent een geduldig persoon, geniet ook van het lekkere warme water en wordt er blij van dit samen met Martijn te doen. Je hebt er geen probleem mee dat Martijn incontinent is.Misschien heb je wel een zorgachtergrond en draai je daar je hand niet voor om. Begeleiding is erg betrokken bij hun vrijwilligers en zullen je alle benodigde informatie verschaffen. Dit zodat jullie heerlijk samen kunnen gaan spetteren! Je bent van harte welkom kennis te komen maken met Martijn en het team. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Oisterwijk

Omdat samen leuker is. 23-018

Cello

Cliënt: Omdat samen dingen doen nu eenmaal veel leuker is. Terrasje pikken, naar de stad, puzzelen, gezellig kletsen over van alles of samen handwerken. Deze gezellige Corrie van begin 80 staat voor veel activiteiten open. Na het overlijden van haar man is ze binnen een woning met 24-uurs zorg komen wonen. Ze is spontaan, heel zorgzaam, lief en zal het enorm waarderen wanneer er speciaal iemand voor haar komt. Corrie heeft een licht verstandelijke beperking, loopt met een rollator en is slechthorend.. Buiten de deur is ze super mobiel in haar scootmobiel, er op uit gaan is dus zeker geen probleem. Corrie heeft ruimte genoeg om met een vrijwilliger iets te ondernemen of gewoon gezellig koffie te drinken. Samen plannen jullie dan ook een afspraak, dit mag wekelijks of bijvoorbeeld eenmaal per maand. Elk moment van aandacht is gewoon heel mooi meegenomen. Kom je snel kennismaken, dan zorgt Corrie voor een bakkie met iets lekkers erbij! Vrijwilliger: Jij hebt vanzelfsprekend affiniteit met de doelgroep of wil je hier graag in verdiepen. Je bent spontaan, betrouwbaar en hebt geduld. Je kunt gezellig ‘buurten’ maar hebt ook een luisterend oor. Misschien houd je ook van handwerken maar dit is zeker geen vereiste. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Boxtel

Met jou naar de mis in Liempde 23-019

Cello

Cliënt: Een gezellige kletser van begin 60 zou heel graag met jou in contact komen. Hij heeft een licht verstandelijke beperking, is goed mobiel en geniet volop van 1 op 1 aandacht. Hij is zo enthousiast dat hij soms over zijn woorden struikelt omdat hij graag veel tegelijk wil vertellen. Begeleiding geeft aan dat hij ontzettend lief is en altijd vrolijk. Hij vermaakt zich graag met kleuren en geniet van dagjes weg. Nu is hij op zoek naar een vrijwilliger die met hem op zondagochtend samen naar de kerk in Liempde wil gaan om de mis bij te wonen. Het mooie Liempde met de kerk op loopafstand van de woning van cliënt. Het allerliefste zou cliënt natuurlijk elke zondag naar de kerk gaan maar om de week zou ook al fantastisch zijn. Na de mis drinken we gezellig een bakje koffie op de woning van de cliënt of trakteert hij je op een leuk terrasje in de buurt. Vrijwilliger: Jij bent enthousiast en geduldig wanneer cliënt even niet uit zijn woorden komt. Je vind het gezellig dat cliënt je de oren van het hoofd kletst, er zullen geen stiltes vallen. Natuurlijk wel tijdens de mis! Kom snel kennismaken met deze gezellige man, je wordt hartelijk ontvangen! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Ontvangst met open armen bij Qwiek Den Bosch

Cello

23-023 Heb jij zin in een leuke en gezellige maandagmiddag vol gezelligheid en leuke activiteiten met onze cliënten? Kom dan bij ons vrijwilligerswerk doen op maandag van 13.00 tot 16.00! Onze cliënten staan meer dan open om je te ontmoeten en te leren kennen. Binnen de sfeervolle en open ruimte van het verzorgingstehuis Zuiderschans voel je je waarschijnlijk snel thuis. Er is vrijheid om een activiteit aan te dragen die jij heel goed kan of leuk vindt! Een kei in cake bakken? Why not! Zin om mee te helpen met armbandjes maken of schilderen. Super! Lekker een spelletje mens-erger-je-niet onder het genot van een kopje koffie en gezellige klets met onze cliënten en de bewoners van de Zuiderschans, JA!! Wij kijken er heel erg naar uit om je te ontmoeten en te kijken of er een match is! We zullen je met open armen ontvangen Vrijwilliger: Samenwerken met een andere vrijwilliger. Sociaal en fijn in omgang met cliënten met zowel een verstandelijke beperking als een aantal ouderen (sommige met dementie). Voor de bewoners van de Zuiderschans kan je altijd terugvallen op collega's/professionals van daar. Voor onze eigen cliënten is het belangrijk dat je meedenkt/helpt bij deze vorm van dagbesteding: Wat willen jullie graag doen? Het mee begeleiden, zorgen dat er koffie en thee wordt gezet, samen wachten op de taxi, maar vooral veel lachen en plezier maken met elkaar! Cliënten vinden het leuk om je te leren kennen! Je hebt de vrijheid binnen de locatie en door de open en gezellige sfeer en de leuke cliënten, voel je je hopelijk en waarschijnlijk ook snel op je gemak. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse:

Structureel
's-Hertogenbosch

Kletskous! 22-022

Cello

Cliënt: Begeleiding is al eventjes op zoek naar een vrijwilliger voor deze ontzettende leuke en vrolijke mannelijke kletskous met een licht verstandelijke beperking van midden 20. Een beetje ondeugend en humor zijn eigenschappen die bij hem passen, er is altijd dynamiek. Cliënt is nieuwsgierig naar allerlei dingen die zich afspelen in de wereld,zijn interesses zijn bijna grenzeloos! Hij is erg behulpzaam en vindt normen en waarden belangrijk. Hij zal de aandacht van jou enorm waarderen en je dit, op zijn manier, ook laten blijken. Samen eropuit om een gezellig fietstochtje te gaan maken daar is hij wel voor in. Cliënt is heel graag buiten maar als het weer het niet toelaat vindt hij samen lezen ook super leuk! Misschien zijn deze twee activiteiten wel te combineren, dat zou helemaal geweldig zijn. Vrijwilliger: Jij houdt wel van een gezellige kletskous om je heen. Gezien de verbaal sterke communicatie bestaat wordt de cliënt soms overschat, jij hebt hier aandacht voor. Deze jongeman accepteren zoals hij is zit in jouw natuur. Je bent duidelijk, eerlijk, rustig en houdt wel van wat humor op zijn tijd. Je bent duidelijk, zowel naar de cliënt als naar begeleiding, men weet wat ze aan je hebben. Ben je elke maand beschikbaar of een aantal keer per jaar? Vrijwilligerswerk dient passend te zijn en elk moment van aandacht voor deze leuke cliënt is mooi meegenomen. Kom je snel kennismaken? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught

Kokkerellen met Carine 23-004

Cello

Cliënt: Ik ben Carine een enthousiaste, zorgzame, spontane en actieve vrouw van midden 60. Ik heb een licht verstandelijke beperking en woon in mijn eigen studio. Daar pruttelen vaak de pannetjes want koken doe ik heel erg graag. Ik kan dat ook best goed maar zou daar nog veel meer in willen leren. Een moeilijker recept maken, een keer iets totaal anders maken en dat zou ik graag met jou willen doen. Want naast koken ben ik ook graag onder de mensen met wie ik graag een praatje maak. Samen een recept bedenken, misschien ook de boodschappen doen en dan aan de slag. Met jouw hulp word ik vast nog een grotere ster in de keuken! Op dinsdag, woensdag en donderdag laat in de middag en vroege avond heb ik alle tijd om met jou de keuken in te duiken. Jij mag gerust mee blijven eten, dan koken we gewoon een beetje meer. De kosten zijn vanzelfsprekend voor mij. Vrijwilliger: Een kookliefhebber, dat ben jij en wilt dit graag met me delen. Jij bent een rustig persoon die de tijd neemt mij dingen uit te leggen. Jij geeft mij het vertrouwen dat ik het kan. Het hoeft niet wekelijks, ik ben al superblij met eenmaal per maand. De begeleiding zegt dat ik een hele hartelijke vrouw ben en daar ben ik trots op. Kom je snel met me kennismaken? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Geen probleem voor jou! 23-021

Cello

Cliënt: Een bijzondere oproep om de leefwereld van cliënt te vergroten. Deze is nu te klein en het wordt hem door begeleiding zo ontzettend gegund. Cliënt is een vriendelijke, sociale en energieke man die emotioneel functioneert op babyleeftijd. Hij is eind 40, mobiel maar maakt soms echter gebruik van een rolstoel afhankelijk van zijn gemoedstoestand. Cliënt is moeilijk verstaanbaar , dat wordt beter wanneer je hem wat langer kent. Dan begrijp je zeker wat hij bedoeld. Hij heeft de pech dat hij soms zijn impulsen niet onder controle kan houden. Dit kan zich soms uiten door met iets te gooien of hij begint te braken. Wat zou het mooi zijn om met kleine stapjes de wereld van de cliënt te kunnen vergroten. Even samen een stukje wandelen of fietsen. Altijd is begeleiding op de achtergrond aanwezig voor overleg, informatie en ondersteuning. Vrijwilliger: Jij bent een geduldig, vriendelijk maar staat ook stevig in je schoenen. Een zorgachtergrond zou fijn zijn, maar een sterke maag en begrip is ook prima! Je hebt ruimte in het weekend om er , al is het maar eventjes, met cliënt erop uit te trekken. Wekelijks zou fantastisch zijn, maar eenmaal per maand een mooi momentje creëren is ook super! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Maasdriel

Enkele kilootjes kwijtraken. 23-025

Cello

Cliënt: Wat zou ik graag wat kilootjes kwijtraken maar dat is hartstikke moeilijk alleen. Ik stel me graag even voor, ik ben een man van rond de dertig. Ik heb een licht verstandelijke beperking en autisme. Iedereen vindt mij aardig en sociaal en ik vind dat dit ook zo is. Ik heb een brede kennis over veel onderwerpen en vind daarnaast computers, gadgets, de Engelse taal en nog veel meer heel interessant. Omdat ik veel prikkels niet fijn vind is sporten bij een sportschool geen optie. Er samen met jou op uit gaan echter wel. Wandelen, fietsen en sporten zodat ik meer ga bewegen en lekker buiten ben. Ik heb de stimulans van een ander nodig en die ander zou jij zomaar eens kunnen zijn. Mochten we een leuke klik samen hebben vind ik het ook leuk om dan samen andere activiteiten of uitjes te plannen. Op maandag, dinsdag en vrijdag heb ik alle tijd. Wekelijks zou geweldig zijn maar reageer ook zeker wanneer je minder frequent beschikbaar bent. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten. Vrijwilliger: Je bent een rustig en betrouwbaar persoon die de tijd neemt mij te leren kennen. Je bent geduldig en bent iemand die mij kan motiveren en stimuleren. Natuurlijk ben je ook een sportief persoon die het misschien ook leuk vindt om, zo af en toe, in het Engels met me te praten. Je bent duidelijk, je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello Bel op of app naar Dionne 06-46601322 Anja 06-27309170 mailen kan naar [email protected].

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Vriendelijke Marcus zoekt een maatje

Cello

Vacature 23-026 Cliënt: Ik ben Marcus ben eind 50 en heb een licht verstandelijke beperking. Ik ben een vriendelijke, behulpzame, rustige en gevoelige man. Ik woon zelfstandig en ga er graag op uit. Ik zou het heel fijn vinden een mannelijk maatje te vinden die zo af en toe eens met mij op pad wil. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen maar ook samen gezellig tv kijken vind ik super leuk. Er zijn momenten dat ik me best eens alleen voel. Natuurlijk kun jij die momenten niet direct opvullen maar ik kan dan wel uitkijken naar jouw bezoek…en dat maakt me bij voorbaat al blij. Het gevoel dat er iemand speciaal voor mij komt vind ik heel bijzonder. Een leuk praatje maken over van alles, ik geniet ervan. Ik zou wel elke week erop uit willen met een vrijwillig maatje maar ik begrijp ook dat, dat veel gevraagd is. Kun je eenmaal per 2 weken of eenmaal per maand zou ik al geweldig vinden. Laten we snel kennismaken, ik kijk er naar uit! Vrijwilliger: Ik zoek een mannelijke vrijwilliger, leeftijd is onbelangrijk als we maar een leuke klik hebben. Jij bent actief, betrouwbaar, rustig en begripvol naar mij. Je vindt het ook leuk om te wandelen of fietsen Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Ray en Samson 22-023

Cello

Cliënt: Hallo lezers, mijn naam is Ray. Ik heb een licht verstandelijke beperking, ik ben rustig, vrolijk eerlijk, betrouwbaar en heel sociaal. Begeleiding vindt ook dat ik deze eigenschappen bezit en daar ben ik maar wat trots op. Je kunt wel iets van jezelf vinden maar wanneer een ander dat zegt is dat toch wel heel fijn Ik woon zelfstandig en kan de afspraken die ik met de vrijwilliger maak heel goed zelf plannen. Ik houd van gezelligheid, buiten zijn, grapjes maken en zou graag met een vrijwilliger iets willen ondernemen. Samen koken én eten natuurlijk, wandelen, fietsen of gewoon bij mij thuis koffie drinken. Je kunt dan ook meteen Samson ontmoeten, dat is mijn ontzettende grappige en lieve kat. De eenzaamheid speelt me soms parten, in het verleden is mijn vertrouwen wat beschadigd dus de eerste stap zetten naar anderen vind ik best moeilijk. Ik hoop dan ook dat jij die eerste stap wil zetten en we binnenkort kennis kunnen maken.  Ik vind het belangrijk samen sociale activiteiten te ondernemen om zo eventueel ook mijn netwerk uit te breiden. Wat ik heel leuk zou vinden om bijvoorbeeld samen met de vrijwilliger naar Zaltbommel te fietsen om daar het graf van mijn opa en oma te bezoeken. Ook samen naar en in het park wandelen is super leuk, dat zit bij mij om de hoek.  In het weekend ben ik altijd vrij en verder elke ochtend met uitzondering van de maandag. Zullen we snel een kennismaking plannen? Ik en Samson kijken er ontzettend naar uit! Vrijwilliger: Jij bent betrouwbaar, gezellig, positief en sportief. Ik ben op zoek naar iemand die het initiatief neemt en het gesprek kan beginnen en op gang kan houden. Bij jou voel ik me helemaal op mijn gemak en veilig. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je communiceert met me zodat ik het begrijp. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je niet allergisch bent voor Samson, wij zijn namelijk onafscheidelijk.  Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km  Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie  Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught

Karin zoekt een maatje. 23-030

Cello

Hallo daar! Mijn naam is Karin, ik ben 62 jaar oud en woon in het mooie Vught. Ik heb een licht verstandelijke beperking. Ik ben een gezellig en flexibel persoon, bij het vallen van de blaadjes ben ik soms wat somber. Ik heb een aantal hobby's waar ik veel plezier uit haal, zoals: Diamond painting, breien, keyboard spelen en knuffelen met mijn cavia. Ook luister ik graag naar de muziek van Jeroen van der Boom. En ik ga graag een keertje de stad in. Het liefste doe ik deze dingen echter samen met iemand anders. Daarom zoek ik een vrijwilliger die eens per maand tijd heeft om samen iets te ondernemen. Ik ben op dinsdag en vrijdag vrij, dus we kunnen samen afspreken wat jou het beste uitkomt. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, als je ouder bent dan 55 jaar en het gezellig vindt om samen met mij leuke dingen te doen hebben wij vast een klik. Wordt jij mijn maatje? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Op avontuur met Joey! 23-031

Cello

Ben jij die sprankelende persoon die graag een glimlach tovert op iemands gezicht? Maak kennis met Joey, een twintiger die volop in het leven staat. Joey heeft een licht verstandelijke beperking en zoekt een maatje om zijn passies mee te delen en nieuwe avonturen te beleven. Joey is een liefhebber van gezelligheid en ontmoet graag nieuwe mensen.. Zijn behulpzame aard en verlangen om het goed te doen maken hem tot geweldig gezelschap. Hij houdt van vissen, samen iets drinken op een zonnig terras, wandelen, fietsen en is gek op voetbalwedstrijden - met een voorliefde voor Feyenoord. Joey kan soms wat feller reageren als dingen anders lopen dan verwacht, maar zijn enthousiasme is altijd aanstekelijk. Een of twee keer per maand trek je erop uit met Joey om mooie momenten te creëren.  Of het nu een hengel uitgooien is, een terrasje pakken, of juichen bij een voetbalwedstrijd, het is altijd genieten. Omdat Joey een beperkt budget heeft, wordt er creatief gedacht. Wat zoeken we in een vrijwilliger? We zoeken een dynamische vrijwilliger die kan verbinden, begrip heeft voor Joey's unieke karakter en licht verstandelijke beperking en duidelijke communicatie hoog in het vaandel heeft staan. Iemand die grenzen kan stellen en tegelijkertijd ruimte biedt voor ontdekking.  Geslacht en leeftijd zijn geen belemmering, het gaat om de klik! Heb je interesse om Joey te vergezellen op zijn avonturen? Laat ons weten wie jij bent en waarom jij het ideale maatje bent. Of je nou rood-wit of andersgezind bent, Joey zal je zeker plagen, maar met veel liefde! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km  Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie  Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Sint-Michielsgestel

Naar buiten met Bart! 23-032

Cello

Bart is een kalme en bedachtzame jongen, die even tijd nodig heeft om zijn ware persoonlijkheid te laten zien. Zodra het ijs gebroken is, bloeit hij op in gesprekken en is hij gezellig gezelschap. Hij is graag buiten, hij werkt niet voor niets op de boerderij! Muziek is zijn passie en hij zou er het liefst zijn beroep van maken. Hij kent snel de nieuwste liedjes uit zijn hoofd en praat hier graag over. Bart is graag in het gezelschap van anderen, al zal hij extreme drukte vermijden. We zoeken een vrijwilliger die geduldig is en het gesprek op gang kan houden. Iemand die Bart de tijd geeft om zichzelf te laten zien en te leren kennen. Bart houdt van wandelen, fietsen en ontspannen op een terrasje. Als kers op de taart zou een voetbalwedstrijd een geweldige ervaring zijn, zelfs als jouw voorkeur niet bij PSV ligt. Dinsdag of zondag zou een perfecte dag zijn. Een ontmoeting om de week of eenmaal per maand, top ik kijk ernaar uit! Samen genieten van de natuur, boeiende gesprekken en misschien zelfs de opwinding van een voetbalwedstrijd. Als je het leuk vindt om te praten over muziek, voetbal, en alles wat het leven te bieden heeft, tijdens een wandeling, een fietstochtje of genieten op een terrasje, dan ben jij degene die Bart zoekt! Met jouw aanwezigheid kan Bart nog meer leuke dingen ondernemen en nieuwe ervaringen opdoen. Reageer nu en maak het verschil in Bart's leven! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Gezellige gitarist gezocht! 23-033

Cello

Ben jij een enthousiaste gitarist en wil je jouw talent inzetten om mensen met een verstandelijke beperking een leuke en belevingsgerichte dagbesteding te bieden? Dan zijn wij op zoek naar jou! In onze prachtige nieuwe locatie genaamd DITO in de wijk de Kruiskamp in Den Bosch bieden wij dagbesteding aan voor mensen met verschillende ondersteuningsvragen. We werken met cliënten die over het algemeen een matige tot ernstige verstandelijke beperking hebben. Tijdens onze muzikale activiteiten willen we graag nog meer inhoud en beleving bieden aan onze cliënten door live muziek toe te voegen. Als gitarist kun jij hieraan bijdragen! We zijn op zoek naar een vrijwilliger die gezellig mee koffie wil drinken en aansluitend om 11.00 uur of om 13.30 uur beschikbaar is om gitaar te spelen. De muziekactiviteit duurt ongeveer een uur en we passen ons dagprogramma graag aan jouw mogelijkheden. Het gaat om een belevingsgerichte dagbestedingsgroep voor ongeveer 14 mensen met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Allen zijn mobiel en er is veel sociale interactie, een hele gezellige groep! Als vrijwilliger vragen we geduld, enthousiasme en openheid naar onze cliënten en jouw collega's. Samen zorgen we voor een fijne activiteit waarbij muziek verbindt en direct invloed heeft op de aandacht van cliënten. Kom bij DITO en laat je talent stralen! Neem contact met ons op, dan gaan we snel met elkaar in gesprek. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Boxtel

Maak jij het verschil voor Sylvia? 20-035

Cello

Ben jij een geduldige en begripvolle vrouw die graag anderen helpt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Sylvia is een zelfstandige en lieve persoon van midden 60 met een beperking in het bewegen van haar rechterhand. Ze kan soms onzeker zijn over bepaalde dingen, zoals het bestellen van een taxi of het gebruik van haar tablet. Ze heeft jouw hulp nodig en zal dat enorm waarderen. Als vrijwilligster speel je een belangrijke rol in Sylvia's leven. Samen kunnen jullie uitstapjes maken, gezellig winkelen en samen een kopje koffie drinken. Daarnaast is de vraag of dat je haar wilt begeleiden naar afspraken bij een arts. Maak je geen zorgen, deze afspraken zijn ruim van tevoren bekend. Of maken we in overleg met jou wanneer dat mogelijk is. Sylvia heeft , soms, wisselende stemmingen, vaak als gevolg van haar onzekerheid. Daarom is het essentieel dat jij als vrijwilligster begripvol bent en kunt omgaan met deze wisselende stemmingen. Door jouw aanwezigheid en steun kun je Sylvia helpen om haar eigen regie over haar leven te behouden. Kom bij ons team en maak een positieve impact in Sylvia's leven. Samen kunnen we haar ondersteunen en haar vreugde brengen. Jouw vrijwillige inzet zal zeer gewaardeerd worden! Meld je nu aan als vrijwilligster en maak het verschil voor Sylvia! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel

Anderen bekeken ook

Vught

Avonturiers gezocht

Herbergier Maria

Ben jij klaar voor een avontuur? En wil je samen met je vrienden of collega's onze bewoners een onvergetelijke dag bezorgen? Bij de Maria Herberg in Vught zijn we op zoek naar een groepje vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen bij het organiseren van uitstapjes. Onze bewoners verlangen naar een dagje picknicken, een wandeling door het bos, of gewoon ontspannen in hun rolstoel. Hier kunnen we wel wat hulp bij gebruiken! Maak samen met ons bijzondere herinneringen tijdens daguitstapjes. Geniet van de natuur en gezelligheid tijdens een picknick of boswandeling. Zijn jullie de helden die een glimlach op het gezicht van onze bewoners toveren. Neem contact met ons op en help ons bij het realiseren van een dag vol plezier en ontspanning voor onze bewoners!

Eenmalig
(kleine) groepen
Vught

Swingend door de jaren 60 en 70

Herbergier Maria

Hey muziekliefhebber (s)! Ben jij die persoon die de nostalgie van de jaren 60 en 70 tot leven kan brengen met een knipoog en een vrolijke noot? Bij de Maria Herberg in Vught zijn we op zoek naar een groepje muziekvrijwilligers die van diverse genres uit deze legendarische decennia houdt (behalve kinderliedjes, die slaan we over - beloofd!). Leuk om te doen met een klein groepje vrienden of collega's. We hebben ruimte voor 4 personen. Speel je geen instrument, maar kun je goed plaatjes draaien of dansen? Ook helemaal goed. Ben jij klaar om samen met onze bewoners een onvergetelijke middag te beleven en klaar om te swingen door de muzikale tijd? Neem dan contact op!

Eenmalig
(kleine) groepen
Vught

Samen bewegen. 23-041

Cello

Ben jij een vrolijke en geduldige persoon met een goed gevoel voor humor? Heb je affiniteit met mensen met het syndroom van Down en misschien ook ervaring in het begeleiden van bewegingsactiviteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze vrolijke man met het syndroom van Down van midden 40 en een ernstige verstandelijke beperking, wil jij vast leren kennen. Én hij jou, zeker weten! Hij geniet van humor en grapjes en bouwt graag een band op met mensen om hem heen. Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol in het ondersteunen tijdens bewegingsactiviteiten, in samenwerking met een bewegingsagoog. Samen creëren jullie een leuke en voorspelbare omgeving waarin deze man zich comfortabel voelt. Je hebt geduld en begrijpt dat hij tijd nodig heeft om zich uit te drukken. Het is een unieke kans om een positieve impact te hebben op het leven van een bijzondere persoon. De bewegingsactiviteiten vinden plaats op één vaste middag per week, bij voorkeur op dinsdag, woensdag of donderdag. Het gaat om een uur per week waarin jij deze gezellige man begeleidt. In het begin zal er ondersteuning zijn van een bewegingsagoog, maar na een inwerkperiode ben jij degene die de beweegactiviteit zelfstandig vorm kunt geven. Herken jij jezelf in deze vacature en wil je graag een verschil maken dan horen we graag van je. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Hé jij daar! 23-045

Cello

Ben jij sociaal, positief en houd je van gezelligheid? Dan zeker verder lezen. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die samen met Nick, een positieve en humoristische jongeman met Spina Bifida, leuke activiteiten wil ondernemen. Nick is volledig rolstoelafhankelijk en geniet van zijn werk bij Kindcentrum Meerlaer en zijn passie voor rolstoelbasketbal bij basketbalclub de Black Eagles. Als vrijwilliger begeleid je Nick bij zijn vrijetijdsbesteding. Samen kunnen jullie bijvoorbeeld naar (basketbal)wedstrijden gaan of andere uitjes ondernemen. Nick is een trouwe supporter van de Heroes, eredivisie basketbal. De activiteiten en uitjes vinden voornamelijk plaats in de weekenden en avonden. Sommige activiteiten zijn gepland, zoals wedstrijden, maar het kan ook voorkomen dat er spontane uitnodigingen binnenkomen waar Nick graag naartoe wil. Uiteraard wordt de planning altijd in overleg met Nick en de begeleiding gemaakt. Belangrijk is dat er een klik is tussen jou en Nick. Als vrijwilliger dien je sociaal ingesteld te zijn en je aan de gemaakte afspraken te houden. Enthousiasme, gezelligheid en gevoel voor humor zijn een grote plus! Het zou ook handig zijn als je beschikt over een rijbewijs, zodat jullie gemakkelijk naar verschillende locaties kunnen reizen. Uiteraard worden deze uitstapjes en kilometers door Nick vergoed. Nick woont in een fijne woonvorm met vriendelijke bewoners en begeleiding, maar het is voor hem ook belangrijk om leuke mensen om zich heen te hebben tijdens zijn vrije tijd. Samen leuke dingen doen en genieten van gedeelde activiteiten is waar Nick naar uitkijkt. Nick ontmoeten? Zeker doen daar ga je geen spijt van krijgen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught

Vrolijke Wim is op zoek naar jou! 23-052

Cello

Maak kennis met Wim: een levendige prater begin 70 die met een aanstekelijk enthousiasme verhalen deelt over zijn rijke levenservaring. Wim is altijd vrolijk gestemd. Zittend in zijn rolstoel, geniet hij van gezellige gesprekken Of het nu gaat om samen treinen te spotten, de opwinding van de brandweer te ervaren, een rustig autoritje te maken of een dag vol plezier in de dierentuin te beleven, Wim is altijd in voor een leuk uitstapje. Zijn enthousiasme en vriendelijke aard maken hem tot een geweldig mens. Wim is heeft veel interesse in allerlei onderwerpen. Ben jij een empathisch persoon, kun je gezellig kletsen maar ook goed luisteren? Kom dan snel kennismaken met Wim, daar ga je geen spijt van krijgen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoo

Structureel
's-Hertogenbosch

WORDT AMBASSADEUR VAN STICHTING OOPOEH!

Stichting OOPOEH

Vacature Kwartiermaker Help jij ons de zichtbaarheid van Stichting OOPOEH te vergroten in jouw eigen stad? Zodat nog meer senioren en hondenbaasjes weten van ons bestaan, en we zoveel mogelijk senioren blij kunnen maken met een lieve oppashond uit de buurt! Korte taakomschrijving: Voor Stichting OOPOEH zijn we in Den Bosch op zoek naar ambassadeurs die ons willen helpen met het aantrekken van nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes. Dit kan al vanaf 1 uur per week. Afhankelijk van je wensen wat betreft de invulling van de functie. Uitgebreide taakomschrijving: Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) is opgericht om thuiswonende ouderen (55+) die behoefte hebben aan gezelschap te koppelen aan een vaste oppashond uit de buurt. Veel ouderen zouden graag (weer) een hond hebben maar willen/kunnen de volledige zorg niet meer dragen. Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst en koppelt ze aan een (oppas)hond uit de buurt zodat ze samen kunnen bewegen en van elkaars gezelschap kunnen genieten. Al wandelend in de buurt ontmoet de OOPOEH weer nieuwe mensen. Stichting OOPOEH is op zoek naar vrijwilligers die in hun eigen stad willen meehelpen om meer naamsbekendheid voor Stichting OOPOEH te genereren en daarmee nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes aan te trekken. Wij zijn een kleine non-profitorganisatie met een klein kantoor in Amsterdam centrum, en opereren landelijk. De taken van de ambassadeur hangen af van je eigen voorkeuren en mogelijkheden, maar kunnen onder andere bestaan uit: – Foldermateriaal verspreiden en/of bij locaties langsgaan (denk aan: huisartsen, fysiotherapeuten, buurthuizen, dierenartsen, dierenwinkel en trimsalons). – Stichting OOPOEH vertegenwoordigen op beurzen, ouderen-markten, bijeenkomsten met andere maatschappelijke organisaties en/of andere gelegenheden. – Mee-organiseren en begeleiden van uitjes voor de OOPOEH’s. ________________________________________ Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? – Goede beheersing van de Nederlandse taal. – Communicatief en sociaal vaardig. – Affiniteit met ouderen en honden. ________________________________________ Wat krijg je ervoor terug? – Een voldaan gevoel: Je maakt ouderen en honden heel blij! – Zelf in te delen werktijden. – Samenwerking met een enthousiast team. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door de inzet van vrijwilligers kan Stichting OOPOEH meer ouderen en honden in Amsterdam van elkaars gezelschap laten genieten. ________________________________________ Hoe kom ik in aanmerking? Lijkt het je leuk om ons te helpen? Reageer dan op deze vacature dan nemen z.s.m. contact met je op.

Structureel
Breda, Assen, Groningen, 's-Hertogenbosch, Rotterdam, Middelburg, Maastricht, Utrecht, Enschede, Amsterdam

Vrijwilliger Impact...want meten=weten!

Landelijke Pijn Organisatie

*Voor wie ga jij je inzetten als ‘vrijwilliger Impact’?* De Landelijke Pijn Organisatie werkt aan een breed platform, Pijnstad, waar iedereen die te maken heeft met pijn zijn toevlucht toe kan nemen. Lees op de website meer over Pijnstad. *Wie zoeken we?* Onze “Werkgroep Impact” zoekt versterking. Meten = weten, nietwaar? Je helpt mee om impact- & effectmetingen vanaf de start tot de kern van de Landelijke Pijn Organisatie te maken. De werkgroep heeft veel energie om voor het Pijnstad platform, dat nu gebouwd wordt, te onderzoeken hoe we de effecten in dat platform willen gaan meten. Natuurlijk maken we ook gebruik van Google Analytics, maar impact is veel meer dan dat! *Dit ga je doen als vrijwilliger Impact* - Je werkt aan de basis van wat een ‘Werkgroep Impact- en Effectmetingen’ gaat worden. - Je denkt bijvoorbeeld mee hoe we de effecten in een nu al grote community van pijnpatiënten kunnen meten, die straks als onderdeel van Pijnstad nog veel groter wordt. - We plaatsen nu al eerste content online in het Informatiecentrum. Wat is het effect daarvan? Wat doen, of laten, lezers na het lezen van deze informatie? - Voor alle toekomstige activiteiten binnen Pijnstad willen we de effecten kunnen meten. - Maar ook achterhalen we graag wat het effect is van het vrijwilligerswerk bij de LPO op mensen met en zonder chronische pijn. - Samen met PGOsupport werken we aan uitbreiding van onze veranderstrategie. We willen de verwachte effecten die we daarin hebben verwoord meetbaar maken; voor de mensen die we bereiken, voor onszelf, voor onze partners en voor partijen die met financiële bijdragen ons werk mogelijk maken. - Je verwerkt die effecten tot heldere cijfers en statistieken, bruikbaar binnen en buiten de LPO. Kortom: jij draagt bij aan hoe we “impactmeting” verweven in álles dat we bij de LPO doen en gaan doen. *Wie ben jij?* - Je hebt ervaring met het opzetten en/of uitvoeren van impact- en effectmetingen, zowel kwalitatief als kwantitatief. - Het is een pre als je kennis hebt van output-, outcome en impact metingen (al staan we nog helemaal open voor andere meetmodellen!). - Je bent –uiteraard- kundig met cijfers maar weet die met name te vertalen naar bruikbare inzichten en rapportages. - Je hebt affiniteit met chronisch pijnpatiënten of een groot empathisch vermogen om je in te leven in hoe het is om te leven met chronisch pijn en daar wil jij je graag voor inzetten. - Je hebt een groot zelfstartend vermogen en ‘ziet’ het werk dat gedaan moet worden. De werkgroep is nog zeer bescheiden in omvang; dat betekent veel vrijheid…maar ook weinig sturing. - Je hebt kennis van Word, Excel, Outlook en Teams, en je bent in het bezit van een eigen laptop. - Je bent wekelijks, enigszins flexibel beschikbaar (verwachting gemiddeld minimaal zo’n 2-4 uur). *Waar en wanneer* - Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Teams. - Je deelt je tijd in naar wat voor jou prettig werkt, met af en toe een gezamenlijk online overleg. - Dat zorgt dus voor veel flexibiliteit en vrijheid; deze vacature is dan ook ideaal voor mensen die, om wat voor reden dan ook, liever vanuit huis bijdragen. Tegelijkertijd is het minder geschikt voor mensen die graag veel en vaak anderen tegenkomen ‘op kantoor’, tijdens hun vrijwilligerswerk. Online werken we dan juist weer wél veel samen. *De bonus* - Het geeft jou positieve energie om aan iets mee te kunnen bouwen dat zomaar eens heel groot zou kunnen gaan worden. - We bieden de ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, welke past bij de doelstellingen van de Landelijke Pijn Organisatie. - We bieden je mogelijkheden voor aanvullende trainingen en workshops en via het LPO netwerk. Jouw ervaring en ontwikkeling groeien mee naar een hoger niveau en je kan écht het verschil maken in deze voor de hele organisatie erg belangrijke taak. - Resultaten en effecten treden op ‘door de hele organisatie heen’. Je krijgt dus met veel verschillende werkgroepen en mensen (vrijwilligers) te maken, waardoor je een bredere blik op een patiëntenorganisatie-in-opbouw krijgt. - Met fijn zinvol bezig zijn, zul je veel nieuwe mensen leren kennen en zul je nieuwe skills leren. Ben je enthousiast, reageer dan via NL-voor elkaar of ga naar onze website en vul het "aanmeldformulier" in dan nemen we zo spoedig als mogelijk contact met je op. Alvast bedankt, Met vriendelijke groet, Marisa Vrijwilligerscoördinator LPO

Structureel
Jongeren
Vught, 's-Hertogenbosch

Rondleiders

Reinier van Arkel

Al ruim 10 jaar geleden heeft een aantal (oud) medewerkers met belangstelling voor de historie van Reinier van Arkel en Voorburg, een training gevolgd over de geschiedenis van de psychiatrie en Reinier van Arkel (oudste psychiatrische ziekenhuis van Nederland) en natuur van het landgoed Voorburg. Dit met de bedoeling om regelmatig rondleidingen te doen voor geïnteresseerden. Er zijn heel uiteenlopende aanvragen voor rondleidingen, zowel in de hoofdlocatie van Reinier van Arkel Bethaniëstraat in Den Bosch als op het landgoed in Vught. Van studenten en nieuwe medewerkers tot familie-uitjes en belangstellenden uit netwerken en omgeving. Op verzoek is er meer aandacht voor bijvoorbeeld de geschiedenis van Reinier van Arkel en het landgoed, connectie met de samenleving in allerlei periodes, de kunst, de architectuur, de bijzondere bomen en psychiatrie toen en nu want er is altijd ontwikkeling. Deze groep bestaat nu uit uitsluitend oud-medewerkers en is toe aan verjonging. De opgedane kennis en bevlogenheid willen ze graag over gaan brengen aan nieuwe mensen, om in de toekomst de rondleidingen te kunnen voortzetten en eventueel verder uitbouwen in combinatie met het museum. We roepen daarom geïnteresseerde medewerkers of jong gepensioneerden op, mensen uit Vught, Den Bosch en omstreken met een warm hart voor historie en Reinier van Arkel, die de passie delen voor de geschiedenis van de psychiatrie en het landgoed. Voor meer info kun je terecht bij vrijwilligerswerk. Uiteraard kun je ook met de maandelijkse vrij toegankelijke rondleiding op het landgoed meelopen om een indruk te krijgen. Iedere eerste zaterdag van de maand om 11uur vanaf herstelacademie de Stenen Hut, zorgpark Voorburg, Watertorenlaan 15 in Vught. Zin in? We horen graag van je! Hartelijke groet Patricia en Marjan

Structureel