csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilligers

Wij zijn opzoek naar vrijwilligers voor het bestuur, maar vooral voor hulp op de woensdagmiddag (1x in de maand), om samen met kinderen uit de groepen 1 t/m 4 te komen knutselen. De tijd is van 13.30u tot ongeveer 16.00u. Je hoeft niet perse creatief of handig te zijn, maar wel een affiniteit met kinderen hebben.

Lees meer

structureel

Deurne

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie

Beschrijving

Wij zijn opzoek naar vrijwilligers voor het bestuur, maar vooral voor hulp op de woensdagmiddag (1x in de maand), om samen met kinderen uit de groepen 1 t/m 4 te komen knutselen. De tijd is van 13.30u tot ongeveer 16.00u.
Je hoeft niet perse creatief of handig te zijn, maar wel een affiniteit met kinderen hebben.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

dinsdag

woensdag

Locatie

Deurne

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Deurne

Help jij mij met koken?

ORO

In onze centrale keuken koken 2 groepen van 3 deelnemers samen met hun begeleiders. Onze deelnemers hebben een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. Hun sociaal functioneren is tussen de 1 en 3 jaar. Soms hebben onze begeleiders ondersteuning nodig als een deelnemer even alleen geholpen moet worden omdat het functioneren in de groep op dat moment even niet kan. Dan kun jij helpen door bijvoorbeeld met één cliënt samen een gerecht te maken. Heb jij op maandagmiddag tijd van 13.30 tot 15.00 uur en kun jij ons helpen? Dat zou fantastisch zijn!

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Deurne

De Nieuwenhof Deurne koffieuurtje

De Zorgboog

De Nieuwenhof in Deurne centrum is een grote woon/zorg locatie van de Zorgboog waar ouderen beschermd binnen het kleinschalig wonen en nog zelfstandig met zorg in studio’s kunnen wonen. Onze bewoners hebben allen een eigen hulpvraag die varieert in grootte. Binnen de Nieuwenhof wordt een scala aan activiteiten aangeboden, voor bewoners maar ook voor mensen met een hulpvraag die zelfstandig thuis wonen. Elke ochtend bieden we in de huiskamer op de 2de verdieping een gezamenlijk koffie uurtje aan. Bewoners die nog zelfstandig wonen, maar waarvoor het onderhouden van sociale contacten moeilijker is geworden sluiten hierbij aan. Hier kunnen ze in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer met elkaar een fijne ochtend beleven. We bespreken samen het nieuws wat in de krant staat en daarna wordt er nog een spel samen gedaan. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar. Vind jij het ook belangrijk dat iedereen op een plezierige manier de dag door kan komen en wil je hieraan een steentje bijdragen? Wij zoeken op dit moment vrijwilligers voor de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend, van 9:30 uur tot 12:00 uur. Wij vinden het belangrijk dat je een groot inlevingsvermogen hebt, en dat je betrokken bent bij het welzijn van onze cliënten We beginnen met de huiskamer klaar te zetten, zodat we daarna de bewoners kunnen gaan ophalen die graag willen aansluiten. Kopje koffie schenken en daarna samen de krant bespreken, is er tijd over dan doen we nog gezellig een spelletje met z’n allen. Na afloop mogen de bewoners naar de gasterij gebracht worden om aan te sluiten bij de lunch en ruimen we de huiskamer nog op. Hebben we je belangstelling gewekt, of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij kijken graag, onder het genot van een kopje koffie of thee, met je mee naar de mogelijkheden. Bij aangaan van vrijwilligerswerk bij de Zorgboog vragen wij digitaal een VOG voor je aan. Deze is door ons aangevraagd geheel gratis.

Structureel
Deurne

Wil je kinderen liefde voor natuur bijbrengen

Natuur-Millieu en Educatie Centrum de Ossenbeemd

De werkgroep scholengidsen van de Ossenbeemd zoekt scholengidsen. Deze scholengidsen verzorgen diverse excursies voor basisscholen in de gemeente Deurne onder andere over bijen, vlinders, water en bomen. Met name voor senioren kan dit een interessante bezigheid zijn voor een aantal uren per maand. De Ossenbeemd is een natuurpark in Deurne waar ieder op een speelse en ontspannende manier informatie kan opdoen over natuur, milieu en duurzaamheid. Het ligt op loopafstand van het centrum van Deurne tegen het kasteelpark aan. Zie de website Ossenbeemd . nl en/of kijk op Facebook of Instagram. De excursies voor scholen zijn vanaf half april tot eind oktober op woensdag- en donderdagmorgens op het prachtige terrein van de Ossenbeemd en soms daarbuiten. Voor begeleiding zijn altijd vrijwilligers nodig die enkele ochtenden beschikbaar zijn om kinderen enthousiast te maken voor de natuur. Vind je het leuk om met kinderen te werken en houd je van de natuur, meld je dan aan als vrijwilliger.

Structureel
Deurne, Someren, Helmond, Laarbeek

Geef een glimlach, krijg een glimlach!

ORO

Als maatje maak je het leven van onze cliënten (en dat van jezelf) nóg leuker. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Er zijn voor iemand als maatje geeft je het gevoel dat je echt iets kunt betekenen voor een ander. Wij zijn op zoek naar maatjes die met onze cliënten leuke dingen willen doen: fietsen, wandelen, een spelletje, koffie drinken op een terrasje, samen kletsen, erop uit gaan, muziek luisteren en nog veel meer. Dat kan savonds, smiddags, iedere week of 1 keer per maand, we kijken hierbij vooral naar jouw beschikbaarheid. Onze cliënten zijn zowel mannen als vrouwen met een verstandelijke beperking, van laag tot hoog niveau, van jong tot oud. We vertellen je hier graag meer over! Zou jij als maatje iets voor een ander willen betekenen en ervaren dat je ertoe doet? De eenzaamheid bij onze cliënten wat verlichten en geniet-momenten creëren van sociaal contact? Onze cliënten kijken uit naar je komst! Stuur je ons een berichtje?

Structureel
Deurne

Paardenliefhebbers gezocht!

ORO

Op het Rijtven zijn we opzoek naar paardenliefhebbers die het leuk vinden om met onze cliënten en een paard een ronde te wandelen over het terrein en de paarden mee te komen verzorgen. Van maandag tot vrijdag kunnen cliënten op Het Rijtven paardrijden als activiteit. De cliënt neemt plaats op het paard en het paard heeft een vaste begeleider. Daarnaast mag je ook mee helpen om de stallen schoon te houden en de paarden te verzorgen. We hebben een enthousiast team vrijwilligers, maar nog een grotere groep enthousiaste cliënten. Dit betekent dat we ons team verder willen uitbreiden om alle cliënten deze geluksmomenten aan te kunnen bieden. Ben je geïnteresseerd? Druk dan op de knop solliciteren!

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Structureel
Deurne

Activiteiten Nieuwenhof Deurne

De Zorgboog

Cliënten een fijne dag bezorgen bij de dagactiviteit! De Nieuwenhof in Deurne centrum is een grote woon/zorg locatie van de Zorgboog waar ouderen beschermd binnen het kleinschalig wonen en nog zelfstandig met zorg in aanleunwoningen kunnen wonen. Onze bewoners hebben alle een eigen hulpvraag die varieert in grootte. Binnen de Nieuwenhof wordt een scala aan activiteiten aangeboden, voor bewoners maar ook voor mensen met een hulpvraag die zelfstandig thuis wonen. Op Dagactiviteit de Waterlelie in de Nieuwenhof in Deurne komen cliënten om op een gezellige en zinvolle manier de dag door te komen. Het zijn mensen die nog zelfstandig wonen, maar waarvoor het onderhouden van sociale contacten moeilijker is geworden. Hier kunnen ze in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer met elkaar een fijne dag beleven. Ook bewoners van de Nieuwenhof kunnen hierbij aansluiten. Er worden diverse activiteiten aangeboden; een potje kaarten, de krant lezen, samen knutselen, schilderen, koken, of samen bewegen. Sommige activiteiten hebben een therapeutisch doel, zoals het trainen van geestelijke, sociale en lichamelijke functies. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar. Met hun hulp kunnen we diverse activiteiten aanbieden, die we af kunnen stemmen op de interesses en behoefte van de cliënten. Vind jij het ook belangrijk dat iedereen op een plezierige manier de dag door kan komen en wil je hieraan een steentje bijdragen? Wij zoeken op dit moment een vrijwilliger voor de vrijdagmiddag, van 13.30 tot 16.00 uur. Wij vinden het belangrijk dat je een groot inlevingsvermogen hebt, en dat je betrokken bent bij het welzijn van onze cliënten. De activiteiten die we aanbieden, doen we in overleg, en als je zelf ergens in uitblinkt, bijvoorbeeld schilderen, zingen of een ander talent, dan passen we dat graag in als activiteit. Hebben we je belangstelling gewekt, of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij kijken graag, onder het genot van een kopje koffie of thee, met je mee naar de mogelijkheden. Contact opnemen kan ook via de website van de Zorgboog. Bij aangaan van vrijwilligerswerk bij de Zorgboog vragen wij digitaal een VOG voor je aan. Deze is door ons aangevraagd geheel gratis.

Structureel