Direct naar de inhoud van deze pagina

Voorlezers gezocht

Titel:
Voorlezers gezocht
Plaats:
Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten
Categorie:
Taal & lezen
Geschikt voor jongeren:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Bekeken:
132 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de hulpvraag

Voor het project "GilzeRijen leest voor!" dat het VIP samen met bibliotheek Theek 5 en uitzendbureau Workin opgezet heeft, zoeken wij mensen die vanaf september 2019 twintig keer willen gaan voorlezen bij een gezin in de gemeente Gilze en Rijen.
"GilzeRijen leest voor!” wil vrijwilligers en gezinnen met kinderen met een taalachterstand met elkaar verbinden door middel van een wekelijks voorleesmoment. Vrijwilligers komen ongeveer 20 keer langs bij de gezinnen thuis en gaan samen met de kinderen én met de ouders aan de slag met voorlezen. Door middel van voorlezen, maar zeker ook door het doen van bijvoorbeeld spelletjes, puzzelen en veel praten wordt getracht het plezier in lezen te vergroten en worden ouders enthousiast gemaakt voor voorlezen. De vrijwilligers worden getraind in het interactief voorlezen door de bibliotheek en tijdens het project zullen ouders en kinderen enkele keren worden uitgenodigd om kennis te maken met de bibliotheek.
Per 5 vrijwilligers is er een coördinator die hen begeleidt. Vrijwilligers kunnen met eventuele vragen of problemen terecht bij deze coördinator. Alle vrijwilligers komen minimaal 2x per seizoen bij elkaar met de coördinatoren voor een tussen- en eindevaluatie.
De voorlezers moeten bereid zijn een training "interactief voorlezen" te volgen en natuurlijk van kinderen en van (voor)lezen houden. Ook dienen zij in het bezit te zijn van een VOG of toestemming geven dat er een voor hen aangevraagd wordt.
De training “interactief voorlezen” vindt plaats in september 2019 in bibliotheek Theek 5 in Rijen.
De dag en het tijdstip waarop wekelijks het voorlezen plaats vindt, worden in overleg met de vrijwilliger en het gezin waar voorgelezen wordt, vastgelegd.
Op maandagavond 17 juni organiseren wij een informatieavond in Bibliotheek Theek 5 in Rijen voor belangstellende vrijwilligers. Voor meer informatie kan contact met ons opgenomen worden door een bericht te sturen.

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Mia is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VIPvoorelkaar
  • Mia is eerder via deze website geholpen
Laat Mia weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo VIPvoorelkaar
Geplaatst door:
Profielfoto van Mia
Geplaatst op 26.04.2019
65% profielsterkte