csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Buurtbemiddelen, gesprekken met voldoening

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het zoeken naar verbetering? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht helpt anderen om de woonoverlast te verminderen die men ervaart. De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen. Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen. Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossingen te vinden waar beiden achter staan. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een gevoel of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Buurtbemiddelaars komen normaal gesproken bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren. Ook na Covid en meer thuiswerken ervaren mensen overlast van buren. En zelf lukt het niet altijd om een positief toekomstgericht gesprek te voeren erover. Wij helpen vaak beide buren met het duidelijk krijgen wat het gevoelsmatig hen meeste dwars zit, wat mogelijk realistische wensen zijn en hoe dat effectief met de buur te bespreken. We helpen niet een buur, wij helpen beide buren. Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Lijkt het je leuk om bij andere een keer op bezoek te gaan samen met je collega? Heb je gemiddeld 8 uur per maand de tijd op voor jezelf planbare momenten? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou! Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week telefonisch wat bijdragen, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Lees meer

structureel

Rotterdam

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch

Beschrijving

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het zoeken naar verbetering? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht helpt anderen om de woonoverlast te verminderen die men ervaart.

De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen.
Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen.

Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossingen te vinden waar beiden achter staan. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een gevoel of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn.

Buurtbemiddelaars komen normaal gesproken bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren.
Ook na Covid en meer thuiswerken ervaren mensen overlast van buren. En zelf lukt het niet altijd om een positief toekomstgericht gesprek te voeren erover. Wij helpen vaak beide buren met het duidelijk krijgen wat het gevoelsmatig hen meeste dwars zit, wat mogelijk realistische wensen zijn en hoe dat effectief met de buur te bespreken. We helpen niet een buur, wij helpen beide buren.
Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Lijkt het je leuk om bij andere een keer op bezoek te gaan samen met je collega? Heb je gemiddeld 8 uur per maand de tijd op voor jezelf planbare momenten? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou!

Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week telefonisch wat bijdragen, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Praktische informatie

Locatie

Rotterdam

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Coloured Consultancy

Rotterdam

Telefonisch Luisteren en coachen, 4u/w

Coloured Consultancy

Heb jij een open houding en respect voor iedereen? Kun je goed luisteren en vind je het fijn om anderen te helpen met advies, coaching en tips? Wil je inwoners van Rotterdam ondersteunen in het omgaan met woonoverlast en zorg voor beter contact tussen buren? Lees dan verder. Wij zoeken namelijk vrijwilligers die als adviseur bij ons aan de slag willen na een degelijke training en begeleiding natuurlijk Iedereen in Rotterdam die woonoverlast ervaart en er zelf even niet uitkomt kan de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam bellen. Als adviseur begin je met goed luisteren naar iemands verhaal. Dat kan al genoeg zijn voor de beller. Regelmatig is daarna meer nodig: samen bespreken wat nog opties zijn in hun situatie om actiever en positiever er zelf verder mee kunnen. Eventueel help je daarna met een gerichte tip of advies Bijvoorbeeld een doorverwijzing naar bijvoorbeeld buurtbemiddeling of een andere instantie. Gesprekken slaan we heel beperkt op in ons systeem om bellers bij terugbellen beter te woord te kunnen staan. Natuurlijk krijg je eerst een training van ons en als je begint begeleiding van onze meer ervaren krachten. In de training leer je meer over goed luisteren, de juiste vragen stellen, welk advies helpt in dit geval en de waarde van iemand die, ook in een onveranderbare situatie, luistert en erkenning geeft. De werkzaamheden voor de advieslijn zijn door-de-weeks tussen 12.30 en 17.15 uur. Kan vanuit huis en bij het inwerken vanuit ons kantoor op het Noordereiland. Je kan één middag in de week actief zijn, maar ook meerdere. Mocht je niet in de middag kunnen maar wel andere uren, dan zijn we ook blij met je hulp. Want in de ochtend zijn we soms ook al druk met het nabellen van vragen die via de email binnen zijn gekomen. Dus wil je Rotterdammers verder helpen met je luisterend oor en advies? En heb je gemiddeld 4 uur (of meer) per week de tijd? Dan is de functie van Adviseur Advieslijn Woonoverlast iets voor jou! Reageer gelijk en klik op de knop! Dan bellen we je met meer informatie en beantwoorden je vragen! Samen bespreken we dan of dit echt bij je wensen past. Wil je je tijd vooral flexibel inplannen? Kijk dan bij onze andere functie, die van Buurtbemiddelaar. Je kan dat ook overleggen als we je spreken.

Structureel
Rotterdam

Buurtbemiddelen: Flexibel vrijwilligerswerk

Coloured Consultancy

Vrijwilligerswerk, 2 soorten, 1 heel flexibel kwa tijdsindeling en in gesprek bij mensen thuis en de ander in de middag door de weeks (telefonisch). Wij werken Covid-veilig voor zover dat van toepassing is. Ben je bijv. met pensioen en wil je wel wat doen, maar ga je ook geregeld lekker lang weg nu het kan en wil je je niet voor vaste dagen en tijden binden? Wil je toch iets zinvols doen voor de samenleving? Help je graag andere mensen en kun je goed luisteren? Dan is ons team Buurtbemiddeling (zeer flexibel in te delen) of ons team Adviseurs (1 vaste middag) vast iets voor jou! Elke Rotterdammer die woonoverlast ervaart van buren kan ons bellen voor advies en informatie. Er komen dagelijks telefoontjes binnen en onze adviseurs kunnen in veel gevallen de bellers goed helpen. Soms met een luisterend oor, soms met advies en tips, zodat buren zelf hun dingen onderling op kunnen lossen. Soms lukt dat niet en is er meer nodig zoals bemiddeling. Wij bieden ook buurtbemiddeling aan als buren er zelf niet uitkomen, maar wel bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan samen met twee buurtbemiddelaars. De advieslijn is fijner als je echt wat daginvulling zoekt want daar willen we graag mensen die minimaal 1 middag vast inzetbaar zijn (los van vakanties natuurlijk). Buurtbemiddeling is fijner als je een paar uurtjes per week/maand wilt besteden op verschillende tijden, in overleg met je collega bemiddelaar en de buren waar je mee gaat bemiddelen. Voor beide functies krijg je uiteraard een training. Wat levert het jou op? • Een gratis basistraining Buurtbemiddeling • Een door het CCV erkend certificaat (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) • Een zinvolle en leuke vrijetijdsbesteding, met leuke collega's • Een waardevolle aanvulling op je CV • En last but not least: een goed gevoel en tevreden buren na een succesvolle bemiddeling! Interesse?! Bel of stuur ons een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Voeg je telefoonnummer bij, dan bellen wij je om nader kennis te maken.

Structureel
Rotterdam

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen

Coloured Consultancy

Als buurtbemiddelaar kom je overal. Jong, oud, alle culturen en achtergronden het maakt niet uit, overal kan het gebeuren dat buren op dat moment niet goed met elkaar tot verbetering van een overlastsituatie komen. Soms hebben ze niet eens kennis gemaakt maar wel de overlast ervaren. Men kent elkaar niet en dan is een conflict zo geboren. Jij als bemiddelaar kan het verschil maken om buren te helpen in het bespreken, omgaan met en verminderen van woonoverlast. Geen enkele zaak is hetzelfde. Dat maakt buurtbemiddeling zo boeiend: je help bewoners in je wijk of gebied EN tegelijk is het leerzaam afwisselend om te doen. Gesprekken voer je op de tijden dat het jou uitkomt en het is dus heel flexibel. Als bemiddelaar ga je, na een goede training, met een collega op pad. Je bezoekt de betrokken buren eerst apart, hoort hun verhaal en onderzoekt of ze als buren uiteindelijk samen in gesprek willen. Je helpt mensen naar elkaar te luisteren, pijnpunten met wensen te benoemen, elkaar een beetje beter te leren kennen en mogelijk afspraken te maken. Jij als bemiddelaar kan dus goed luisteren en neutraal zijn. Want je staat naast beide buren in en kiest nooit partij. Want als de buren zelf met voorstellen komen waar ze samen achterstaan is de kans vele malen groter dat het voor hen werkt dan wanneer een ander het aandraagt of oplegt. Wij zoeken nog mensen die dit mooie vrijwilligerswerk willen doen. Wij ondersteunen jou natuurlijk: met een basistraining van 7x3 uur en persoonlijke begeleiding! Binnenkort start er weer een training. Dus reageer naar ons als Buurtbemiddeling Rotterdam met je emailadres en telefoonnummer. Dan neme we snel contact op voor een kennismaking. En hopen je daarna te verwelkomen in ons leuke team. N.B. Wij bemiddelen ook in Barendrecht, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee, mocht je iemand kennen daar misschien zou willen buurtbemiddelen, laat hen ook contact met ons opnemen!

Structureel
Rotterdam

Helpen van buren door luisteren en coaching

Coloured Consultancy

LUISTEREN, Coachen en eventueel adviseren bij woonoverlast: ÉÉN MIDDAG IN DE WEEK (OF MEER) (vanuit huis OF ons kantoor op het NOORDEREILAND) Heb jij een open houding en respect voor iedereen? Kun je goed luisteren en vind je het fijn om anderen te helpen? Lees dan even verder. Wij zoeken namelijk vrijwilligers die als adviseur bij ons aan de slag willen. Iedereen in Rotterdam die woonoverlast ervaart en er zelf even niet uitkomt kan de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam bellen. Als adviseur begin je met goed luisteren naar iemands verhaal. Dat kan al genoeg zijn voor de beller. Maar vaak ook willen ze advies over wat te doen in hun situatie zodat zij er zelf verder mee kunnen, dat is altijd fijn want dat geeft mensen kracht. Soms is een doorverwijzing naar bijvoorbeeld buurtbemiddeling of een andere instantie de beste optie. Natuurlijk krijg je eerst een training van ons en als je begint begeleiding van onze meer ervaren krachten. In de training leer je meer over goed luisteren, de juiste vragen stellen, welk advies helpt in dit geval en de waarde van iemand die, ook in een onveranderbare situatie, luistert en erkenning geeft. Na het gesprek zet je alles in de computer. (dit leer je ook in de training) Ons kantoor is op het Noordereiland en de werkzaamheden voor de advieslijn zijn door-de-weeks tussen 12.30 en 17.15 uur. Je kunt één middag in de week actief zijn, maar ook meerdere. In de ochtend zijn we soms ook al druk met het nabellen van vragen die via de email binnenkomen en met het bijwerken van administratie. Mocht je niet tot 17.15, maar wel andere uren kunnen dan zijn we ook blij met je hulp hierbij. Dus wil je Rotterdammers verder helpen met je luisterend oor en advies? En heb je gemiddeld 4 uur (of meer) per week de tijd? Dan is de functie van Adviseur Advieslijn Woonoverlast iets voor jou! Wil je je tijd vooral flexibel inplannen? Kijk dan bij onze andere functie, die van Buurtbemiddelaar. Stuur een bericht inclusief je telefoonnummer voor meer informatie en dan bellen we je snel om al je vragen te beantwoorden (en meer..)

Structureel
Rotterdam

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht

Coloured Consultancy

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen. De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen. Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen. Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren. Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou! Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht

Coloured Consultancy

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen. De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen. Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen. Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren. Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou! Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Structureel
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Rotterdam

BUDGETMAATJES VOOR ROTTERDAMMERS GEZOCHT!

Stichting Budgetmaatjes 010

Word jij een Budgetmaatje? Geldproblemen kunnen je leven beheersen. Slapeloze nachten, brieven die niet meer worden geopend, aanmaningen die blijven liggen en schulden die zich opstapelen. De problemen komen nooit alleen en gaan meestal van kwaad tot erger. Veel mensen lukt het niet om er zelf uit te komen. Een Budgetmaatje kan het verschil maken! Budgetmaatjes 010 Stichting Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers helpen weer grip te krijgen op hun geld. Dat doen we samen met onze budgetmaatjes. Budgetmaatjes bieden sociale en praktische ondersteuning bij hulpvragers thuis. Dat kost een maatje gemiddeld zo’n 2 à 3 uur per week. Het traject duurt gemiddeld een jaar, met een maximum van 2 jaar. Ons ideaal is dat mensen na deze periode van ondersteuning weer (grotendeels) financieel zelfredzaam zijn. Wat doet een budgetmaatje? Als budgetmaatje help je iemand weer grip te krijgen op zijn of haar financiën. Dat doe je door: • samen met de hulpvrager de hulpvraag vast te stellen; • vertrouwenspersoon te zijn; • het starten, herstellen, bevorderen en begeleiden van het contact met professionele hulpverlener(s) en gemeentelijke instanties; • ondersteuning te bieden bij sociale en praktische problemen en het bevorderen van het zelf oplossend vermogen; • praktische hulp te bieden bij formulieren en brieven en het ordenen van de (financiële) administratie; • de hulpvrager te ondersteunen bij het overzicht en inzicht krijgen in inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden; • te helpen een goed budgetplan op te stellen; • als er schulden zijn, mee te kijken wat realistische betalingsregelingen zijn, of te helpen met de aanmelding bij de KBR; • tools en handvatten over te dragen zodat de hulpvrager in de toekomst zijn eigen financiële huishouding op orde kan houden. Wat kan je als budgetmaatje betekenen? Op onze website lees je in het verhaal van meneer Castillo wat jij als budgetmaatje voor een ander kan betekenen. Wil je weten wat het inhoudt om budgetmaatje te zijn? Lees dan het ervaringsverhaal van budgetmaatje Bedia Kas. Hoe zorgen wij voor jou? We waarderen jouw inzet als budgetmaatje enorm. Daarom zorgen we ook goed voor jou. Bij Budgetmaatjes 010 bieden we jou: • Een goede kennismaking en zorgvuldige intake • Een gedegen training (2 dagen) en inwerkperiode met begeleiding • Bijscholing en intervisie • Je bent tijdens het vrijwilligerswerk bij ons verzekerd met een WA-verzekering en ongevallenverzekering • Reiskosten- en vrijwilligersvergoeding? • Het aanvragen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure. De kosten hiervan worden natuurlijk vergoed. Enthousiast om Budgetmaatje te worden? Bel of stuur ons een bericht! Of meld je aan via de website van Budgetmaatjes 010.

Structureel
Rotterdam

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen

Coloured Consultancy

Als buurtbemiddelaar kom je overal. Jong, oud, alle culturen en achtergronden het maakt niet uit, overal kan het gebeuren dat buren op dat moment niet goed met elkaar tot verbetering van een overlastsituatie komen. Soms hebben ze niet eens kennis gemaakt maar wel de overlast ervaren. Men kent elkaar niet en dan is een conflict zo geboren. Jij als bemiddelaar kan het verschil maken om buren te helpen in het bespreken, omgaan met en verminderen van woonoverlast. Geen enkele zaak is hetzelfde. Dat maakt buurtbemiddeling zo boeiend: je help bewoners in je wijk of gebied EN tegelijk is het leerzaam afwisselend om te doen. Gesprekken voer je op de tijden dat het jou uitkomt en het is dus heel flexibel. Als bemiddelaar ga je, na een goede training, met een collega op pad. Je bezoekt de betrokken buren eerst apart, hoort hun verhaal en onderzoekt of ze als buren uiteindelijk samen in gesprek willen. Je helpt mensen naar elkaar te luisteren, pijnpunten met wensen te benoemen, elkaar een beetje beter te leren kennen en mogelijk afspraken te maken. Jij als bemiddelaar kan dus goed luisteren en neutraal zijn. Want je staat naast beide buren in en kiest nooit partij. Want als de buren zelf met voorstellen komen waar ze samen achterstaan is de kans vele malen groter dat het voor hen werkt dan wanneer een ander het aandraagt of oplegt. Wij zoeken nog mensen die dit mooie vrijwilligerswerk willen doen. Wij ondersteunen jou natuurlijk: met een basistraining van 7x3 uur en persoonlijke begeleiding! Binnenkort start er weer een training. Dus reageer naar ons als Buurtbemiddeling Rotterdam met je emailadres en telefoonnummer. Dan neme we snel contact op voor een kennismaking. En hopen je daarna te verwelkomen in ons leuke team. N.B. Wij bemiddelen ook in Barendrecht, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee, mocht je iemand kennen daar misschien zou willen buurtbemiddelen, laat hen ook contact met ons opnemen!

Structureel
Rotterdam

Maatje gezocht voor hulp bij grip op je geld

Stichting Budgetmaatjes 010

Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers met financiële problemen op een laagdrempelige manier hulp bieden door ze te koppelen aan een Budgetmaatje. Het Budgetmaatje biedt de hulpvrager sociale en praktische ondersteuning en helpt om (weer) grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het bevorderen van de financiële redzaamheid van de hulpvrager staat bij Budgetmaatjes 010 voorop. Als Budgetmaatje kom je wekelijks bij de hulpvrager thuis, gedurende het lopende traject (1-2 jaar). Je helpt o.a. om weer overzicht te krijgen over de inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden, een goed budgetplan te maken, en ondersteunt eventueel bij de aanmelding voor een traject van Schuldhulpverlening. Gedurende het traject word je gekoppeld aan een vaste coördinator die jou begeleidt. Wat bieden wij: De Budgetmaatjes krijgen, voor ze aan de slag mogen, een training van 2 zaterdagen. De Budgetmaatjes nemen 6-7 keer per jaar deel aan een Intervisie. De Budgetmaatjes volgen jaarlijks 2 keer een cursus of workshop. Ben jij flexibel, enthousiast, kun je goed luisteren en heb je affiniteit met de doelgroep, meld je dan aan, wij vertellen je graag meer over Budgetmaatjes 010.

Structureel
Rotterdam

Samen010 zoekt vrijwilliger Geld & Gezin

Samen 010

Voor ons vrijwilligersproject Geld & Gezin zijn wij op zoek naar vrijwilligers! Geld & Gezin helpt gezinnen met financiële zorgen door ze te koppelen aan een getrainde vrijwilliger. Deze biedt sociale en praktische ondersteuning om het gezin (weer) grip te laten krijgen op de financiën én heeft daarbij specifiek aandacht voor de kinderen in het gezin. Is het iets voor jou? - Je wilt je inzetten voor gezinnen met kinderen en financiële zorgen; - Je bent iemand die goed in beeld heeft wat een gezin en in het bijzonder de kinderen nodig hebben; - Je bent 2 á 3 uur per week beschikbaar; Wat vragen we van je? - Een kennismakingsgesprek; - Een VOG (kosteloos); - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Bijscholing 2 dagdelen per jaar. Wat bieden wij? - Goede begeleiding door de coördinator; - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 3 dagdelen; - Een beperkte onkostenvergoeding. Meer informatie? Neem contact op met Carla of Rukiye coördinatoren Geld & Gezin.

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Rotterdam

Budgethulp voor gezinnen

Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Structureel
Rotterdam

Met je team op geluksexpeditie!

Stichting Geluk - Gelukswandelingen

Maak van jullie (werk)uitje een gelukkige ervaring en ga samen met bewoners van een verzorgingshuis aan de gelukswandel. Wij bieden speciaal georganiseerde Gelukswandelingen aan voor scholen, bedrijven en andere groepen. Misja van Gelukswandelingen: “We bekijken de omgeving door een gelukswandelaarsbril. We delen vreugdevol de ontdekkingen en al pratend en verwonderend vinden we het geluk én elkaar. Buiten. Op straat. Verbinding door verwondering.” Gelukswandelingen zijn speciaal gemaakt voor bewoners van verzorgingstehuizen, vaak kwetsbare ouderen die niet vaak buiten komen, en geluksvrijwilligers. Onder begeleiding van kunstenaar Misja Immink verkent een vrolijke rolstoelbrigade de buurt op nieuwe gelukssoorten. Kortom, tijdens een Gelukswandeling doen jullie iets goeds voor en ander en iets moois met elkaar als groep. De impact is groot; de ouderen genieten namelijk enorm van de verwondering en het samen buiten zijn. Bovendien leren jullie Rotterdam, mede dankzij de verrassende opdrachten, heel anders kennen. Er is tijdens de activiteit veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Ervaring met ouderen of rolstoelen is niet nodig. Voor een Gelukswandeling zal een korte introductie met uitleg worden gegeven. Voor een groepgeluksexpeditie wordt een bijdrage gevraagd voor gemaakte onkosten. Voor meer informatie kun je ons een berichtje sturen.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Rotterdam

Een maatje voor een moeder met jonge kinderen

Home Start Humanitas Rotterdam

Word vrijwilliger bij Home-Start! Kinderen opvoeden is leuk, maar niet altijd makkelijk, zeker niet als er van alles tegelijkertijd gebeurt. Dan dreigt het bekende emmertje vol te raken. Veel moeders maken dit mee, en meestal hebben zij dan wel iemand om mee te praten, of iemand die even een paar helpende handjes biedt en komen ze zo door die periode heen. Echter hebben lang niet alle moeders zo'n persoon in hun leven. En daar springt een Home-Start vrijwilliger in. Als vrijwilliger ben je een maatje voor een moeder en bied je een luisterend oor en helpende handjes, zoals een goede buurvrouw of vriendin zou doen. Je gaat 1 keer per week een paar uur langs bij het gezin. En door het steuntje in de rug die jij biedt, voorkomen we dat het emmertje bij de moeder overloopt. In Rotterdam zijn wij momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je een paar uur per week tijd over en ben je positief ingesteld en weet je dat opvoeden best pittig kan zijn? Ben jij moeder of oma of iemand die het gezinsleven goed kent en een steuntje in de rug wil zijn? Vind je het leuk om iets voor een ander gezin te betekenen? Wordt dan vrijwilliger bij Home-Start! Je krijgt een training vooraf en reiskosten worden vergoed. Herken je jezelf in de omschrijving? Stuur ons een bericht voor meer informatie en/of meld je aan!

Structureel