csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Buurtprevent Honselersdijk

Omschrijving buurtpreventie De buurtpreventie zijn de ogen en oren van de politie. De buurtpreventie werkt samen met de wijkagent, BOA’s en de gemeente. Het doel van de buurtpreventie is het creëren en in standhouden van een veilige en leefbare buurt en het verhogen van het sociale veiligheidsgevoel bij de inwoners van de wijken en buurten. Taakomschrijving U doet dit door tijdens surveillances met een collega toezicht te houden op veroorzakers van overlast, vervuiling en vandalisme. U treedt in overleg met de overlastveroorzakers, geeft waarschuwingen en/of waarschuwt indien nodig de politie. Na afloop van de surveillance registreert u in het logboek wat u tijdens de surveillance tegen bent gekomen. Tevens meldt u zich voorafgaand aan de surveillance aan, en na afloop meldt u zich af bij de wachtcommandant van de politie. Wij vragen Een gemotiveerde man/vrouw die het leuk lijkt om tijdens de avonduren met een collega buurtprevent een ronde te lopen/ fietsen door Honselersdijk. Tevens draagt deze man/vrouw graag een steentje bij aan het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt. Wij bieden • Flexibiliteit: u geeft zelf de frequentie aan en bepaald met uw loopmaatje de duur van de surveillance. • Goed materiaal: voor de surveillances stellen wij elektrische fietsen, telefoons, zaklampen en herkenbare/ zichtbare kleding ter beschikking. • Als eerste op de hoogte: van verdachte omstandigheden middels de WhatsApp groep van de buurtpreventie. • Inspraak beleid: middels de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en regelmatig contact met het bestuur. • Gratis te volgen cursussen: reanimatiecursus, weerbaarheidscursus en cursus tot evenementenregelaar. • Bedankje: aan het einde van het jaar ontvangt iedere buurtprevent een kerstattentie • Gezelligheid: tijdens de surveillances en jaarlijks terugkerende evenementen zoals de wielerronde en sinterklaasoptocht. • Feestje: jaarlijks uitje/ personeelsfeest met het team en partners • Veilige buurt Aanmelden Heb je interesse in de vacature, of wilt u meer informatie over de functie? Stuur ons dan een bericht.

Lees meer

structureel

Westland

Gastvrijheid & horeca
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Omschrijving buurtpreventie
De buurtpreventie zijn de ogen en oren van de politie. De buurtpreventie werkt samen met de wijkagent, BOA’s en de gemeente. Het doel van de buurtpreventie is het creëren en in standhouden van een veilige en leefbare buurt en het verhogen van het sociale veiligheidsgevoel bij de inwoners van de wijken en buurten.

Taakomschrijving
U doet dit door tijdens surveillances met een collega toezicht te houden op veroorzakers van overlast, vervuiling en vandalisme. U treedt in overleg met de overlastveroorzakers, geeft waarschuwingen en/of waarschuwt indien nodig de politie. Na afloop van de surveillance registreert u in het logboek wat u tijdens de surveillance tegen bent gekomen. Tevens meldt u zich voorafgaand aan de surveillance aan, en na afloop meldt u zich af bij de wachtcommandant van de politie.

Wij vragen
Een gemotiveerde man/vrouw die het leuk lijkt om tijdens de avonduren met een collega buurtprevent een ronde te lopen/ fietsen door Honselersdijk. Tevens draagt deze man/vrouw graag een steentje bij aan het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt.

Wij bieden
• Flexibiliteit: u geeft zelf de frequentie aan en bepaald met uw loopmaatje de duur van de surveillance.
• Goed materiaal: voor de surveillances stellen wij elektrische fietsen, telefoons, zaklampen en herkenbare/ zichtbare kleding ter beschikking.
• Als eerste op de hoogte: van verdachte omstandigheden middels de WhatsApp groep van de buurtpreventie.
• Inspraak beleid: middels de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en regelmatig contact met het bestuur.
• Gratis te volgen cursussen: reanimatiecursus, weerbaarheidscursus en cursus tot evenementenregelaar.
• Bedankje: aan het einde van het jaar ontvangt iedere buurtprevent een kerstattentie
• Gezelligheid: tijdens de surveillances en jaarlijks terugkerende evenementen zoals de wielerronde en sinterklaasoptocht.
• Feestje: jaarlijks uitje/ personeelsfeest met het team en partners
• Veilige buurt


Aanmelden
Heb je interesse in de vacature, of wilt u meer informatie over de functie? Stuur ons dan een bericht.

Praktische informatie

Maandelijks 3 tot 6 uur

Locatie

Westland

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Westland

Chauffeur

GGZ Delfland

Vrijwilliger vervoer Verhagenplein Naaldwijk Chauffeurs gevraagd Waar ga je werken? Bij Doel Delfland in Westland starten de dagactiviteiten weer langzaam op. Deze dagactiviteiten zijn bedoeld voor mensen een psychische achtergrond. Na een lange periode van thuis zitten, kunnen we weer mondjesmaat deelnemers ontvangen. Dat is goed nieuws. Weer onder de mensen komen en deel uitmaken van de samenleving, dat hebben veel deelnemers gemist. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die deelnemers van huis ophalen en naar locaties van Doel Delfland brengen, en vice versa. Vind je autorijden leuk en heb je een paar uurtjes over in de ochtend of middag kom ons dan ondersteunen. Je taken zijn: • Je verzorgt het vervoer van deelnemers met de bus naar verschillende locatie van Doel Delfland in het Westland. • Wandelgroepje van het Verhagenplein naar een wandellocatie brengen en daar ook weer ophalen. Wie zoeken wij? - Enthousiaste vrijwilligers die zich betrokken voelen bij de mensen met een psychiatrische achtergrond. - Je bent sociaal en betrokken. - Je bent minimaal vier uur per week beschikbaar - Je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan het netwerk van onze deelnemers. - Je bent in het bezit van een geldig B rijbewijs Hoe zorgen wij voor jou? - Goede kennismaking en zorgvuldige intake - Inwerkperiode met begeleiding - Informatie, overleg en scholing voor zover gewenst en noodzakelijk - Reiskostenvergoeding - Je bent tijdens het vrijwilligerswerk bij ons verzekerd met een WA-verzekering en ongevallenverzekering - Het aanvragen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure. De kosten hiervan worden natuurlijk vergoed. Meer informatie of enthousiast geworden? Voor vragen kun je contact opnemen met Sabine, coördinator vrijwilligers. We maken graag kennis met jou, de koffie staat klaar.

Structureel
Westland

Helpende handen voor scholenproject project

Platform Gehandicapten Westland

Het Platform Gehandicapten Westland (PGW) is op zoek naar vrijwilligers voor ons scholenproject: Handicap? Anders maar heel gewoon! Wij doen dit project gedurende het schooljaar, bij (bijna)alle groepen 8 op de basisscholen in het Westland. Leerlingen laten zien en ervaren dat er veel handicaps zijn. We doen dit door een ‘spel’ met vragen en opdrachten. Voor de opdrachten nemen we veel hulpmiddelen mee. Zo kunnen de leerlingen ervaren hoe het is als je een lichamelijke beperking hebt, maar ook dat hulpmiddelen kunnen helpen om zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij. Van mobiele vrijwilligers verwachten wij, dat ze helpen met het klaarzetten van het project. Daarna de leerlingen helpen met het uitvoeren van de opdrachten en het beantwoorden van de vragen. Het verzamelen en opruimen van de (hulp)middelen hoort er uiteraard ook bij. Na de koffie-/theepauze gaat het project verder met een kringgesprek. Hoe hebben de leerlingen het project ervaren? Zijn er nog vragen aan de vrijwilligers of over de opdrachten en vragen? Van vrijwilligers die een lichamelijke beperking hebben verwachten wij dat ze de leerlingen helpen met de vragen en de opdrachten. Tijdens het kringgesprek vertel je kort wat over je lichamelijke beperking en hoe en wanneer je ‘je beperking’ hebt gekregen. Daarna kunnen de leerlingen vragen stellen. Ben jij de actieve vrijwilliger (met of zonder ) lichamelijke beperking die we zoeken? Vind je het leuk om in een klein team te ‘werken’? Meer weten? Neem dan contact met ons op via [email protected] of kijk op www.pgwestland.nl voor meer informatie over het PGW.

Structureel
Jongeren
Westland

Wij zoeken Thuismaatjes!

Stichting VTV

Kinderen en volwassenen met een beperking hebben soms anderen nodig om aan het gewone leven te kunnen deelnemen. Om samen thuis iets te doen of om er even op uit te gaan. Ook de mensen die de dagelijkse zorg voor hen hebben, kunnen wel eens een helpende hand gebruiken. Wil jij een maatje zijn, dat initiatief kan nemen en structuur, duidelijkheid en veiligheid biedt? Samen een leuke middag of avond beleven? Eens per week of eens per maand, bij de hulpvrager thuis, in de omgeving of eventueel bij jouzelf thuis. In overleg met de hulpvrager bepaal je de frequentie, locatie en activiteit. Ben jij enthousiast en lijkt het je leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen? Bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken, naar de bioscoop gaan, wandelen op het strand of samen een taart bakken! Heb jij affiniteit en/of ervaring met onze doelgroep; kinderen en/of volwassenen met een beperking. Dan is VTV Thuismaatjes op zoek naar jou!

Structureel
's-Gravenhage

Buddy gezocht jongen 7 jaar hersenaandoening

Buddy Netwerk

Heb jij een paar uurtjes per week over op woensdagmiddag, vrijdagmiddag of in het weekend om samen met deze Bikkel van 7 jaar te bouwen met lego, een potje te schaken, of lekker buiten insecten te zoeken? Reizen met de tram vindt hij ook leuk om te doen. Voor zijn operatie heeft hij veel aan sporten gedaan zoals judo, voetbal en basketbal. Dit zou hij graag weer rustig aan gaan oppakken. Verder doet hij allerlei kunstjes met zijn kat. Tover jij een glimlach op het gezicht van deze Bikkel ; Meld je dan aan als Buddy! Wat houdt Buddy zijn in? Als vrijwilliger, Buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (Bikkel). Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Als Buddy bied je een luisterend oor, ben je betrokken en geef je tijd en aandacht. Uiteraard heb je oog voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid. Ook kan er behoefte zijn om juist dingen te ondernemen en ben je alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van je Bikkel te vergroten en/of te versterken. Wat levert het jou op? Veel van onze Buddy’s geven aan dat ze graag Buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn. Jouw kwaliteiten Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander en je hebt een groot inlevingsvermogen. Uiteraard ben je betrouwbaar en communicatief én je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar. Wat bieden wij? Wij bieden een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding, een leuke en leerzame (online) training en een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten. Ook bieden wij persoonlijke begeleiding/coaching en een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als Buddy. Dit is een vast bedrag per maand. Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie. Wij zijn er voor: - Kinderen tussen de 5 en 18 jaar die chronisch ziek zijn (Buddy’s voor Bikkels). Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg). - Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid). - Mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorger(s). Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland en Delft. Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere buddy’s.

Structureel
Jongeren
Westland

Het Westerhonk zoekt vrijwilligers

's Heeren Loo Het Westerhonk

Het Westerhonk is een prachtig groen woonzorgpark waar mensen verstandelijke beperking wonen, werken en/of hun dagbesteding hebben. Veel van onze cliënten hebben helaas niet zo'n groot netwerk (meer). Voor hen zou het een enorme verrijking zijn als er iemand speciaal voor hem of haar op bezoek komt. Wat kun jij dan voor diegene betekenen? Vaak gaat het maar om kleine dingen, zoals een wandelingetje maken, een stukje fietsen of een kopje koffie drinken. Die grote glimlach die je er voor terugkrijgt, is zo veelbetekenend. Lijkt het jou het leuk af en toe een bezoekje te brengen aan een cliënt en maak jij zijn of haar dag een beetje mooier? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag alles over de vele mogelijkheden. We zoeken altijd de juiste match voor jou en de cliënt. Heeft u interesse dan kunt u ons bereiken via [email protected] of 06-57076293 of 06-20680539

Structureel
Westland

Impact maken in je omgeving?

Vitis Welzijn

Word jij er blij van om iets goeds te doen voor een ander? Ken jij mensen in je omgeving die wel iets leuks verdienen? Doe dan mee aan de Doing Good acties van Vitis Welzijn! Je krijgt via de mail een lijst met 8 verschillende acties toegestuurd die je kan uitvoeren waar en wanneer het jou uitkomt. Denk hierbij aan een kaartje schrijven voor een eenzaam iemand in je omgeving, of iets lekkers bakken voor je buren. Voor wie je de actie uitvoert? Dat bedenk je zelf! Bijvoorbeeld voor iemand in je straat, een familielid, een bewoner van het verzorgingstehuis in je buurt, etc. Bij de lijst met acties ontvang je ook een bingokaart, waar je op kan bijhouden hoeveel acties je hebt uitgevoerd. Van te voren is er een kort kennismakingsgesprek waar meer uitleg wordt gegeven, en na het uitvoeren van alle acties is er nog een kort evaluatiegesprek. Afhankelijk van de coronarichtlijnen, zijn deze gesprekken fysiek of online. Meedoen aan de Doing Good acties geldt voor 10 uur aan Maatschappelijke Stage-uren. Meld je aan en ontvang snel de mail met alle informatie! Eerst even bellen voor meer informatie? Dat mag natuurlijk ook!

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Westland

Kwaliteitcontroleur

Groente & Fruit Brigade

Voor onze Groente & Fruitbrigade zijn wij op zoek naar een kwaliteitscontroleur, die op oproepbasis beschikbaar is voor onze vestiging in Poeldijk. Onze missie: meer groente en fruit voor klanten van voedselbanken en vermindering van voedselverspilling. Help jij mee? Je controleert dat de door leveranciers aan ons aangeboden partijen van een goede kwaliteit zijn. Deze partijen worden hierna verdeeld over de distributiecentra van Voedselbanken Nederland. Bij deze kwaliteitscontrole werk je nauw samen met je mede-vrijwilligers in Poeldijk. Werkzaamheden Op afroep bij leveranciers partijen keuren of deze geschikt zijn voor distributie aan de voedselbanken in Nederland. Dit afstemmen met de locatie coördinator van onze vestiging in Poeldijk. Jij hebt Ervaring met het keuren van aardappels, groente en fruit Goede communicatieve vaardigheden Jij bent Flexibel Zelfstandig Werktijden Op afroep Bijzonderheden Locatie: Bij onze leveranciers en op onze vestiging op het ABC Westland in Poeldijk Het werk bij de Groente & Fruitbrigade is pro deo (onkosten komen voor vergoeding in aanmerking)

Structureel
Westland

Chauffeur met een BE-rijbewijs gezocht!

Voedselbank Haaglanden

Wie zijn we? Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 verswinkels in Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn ruim 300 mensen die ze zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen. Wie zoeken wij? Voor ons distributiecentrum zoeken wij een versterking in ons team transport; dat bestaat uit ongeveer 20 chauffeurs; die zowel vaste dagelijkse ritten als transport-op-maat beschikbaar kan zijn. Ben jij dat? Wat zou je nodig hebben om deze functie te kunnen vervullen? - Je hebt een BE-rijbewijs; - Je kunt in teamverband werken; - Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden; - Je bent betrouwbaar en flexibel; - Je hebt een veilig rij-gedrag; - Je hebt een portie enthousiasme en verantwoordelijkheid want geen transport = geen voedsel; - Je bent beschikbaar voor minimaal 6 uur per week (dagen/tijden in overleg). Wat ga je doen? - Rijden in het wagenpark dat bestaat uit 3 (koel)wagens voor rijbewijs B en 3 wagens voor BE-rijbewijs; - Voedsel veilig vervoeren; - De coördinator transport regelt in overleg met de chauffeurs de roosters en planning. Overleg en stem af met de Coördinator Transport en jouw collega’s. Informatie over wie-wat-waar gaat ophalen of brengen loopt snel en simpel via de “chauffeurs-app-groep”; - Teamwork en een flexibele instelling voor het realiseren van niet-geplande ritten; - Je kunt altijd in de vergaderingen (per 1-2 maanden) meepraten en meedenken. Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling; - Een jaarlijkse zomer- en een jaarlijkse najaar- party; - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine; - Een gezellige sfeer op de werkvloer; - Eventuele reiskostenvergoeding; - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV; - Gratis gebruik maken van onze online leeromgeving. Wil jij op deze vacature reageren? Stuur dan snel een mail. Onze HR-Recruiter neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Structureel