csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Helpende handen voor het wasteam PGW

Platform Gehandicapten Westland is op zoek naar mensen die willen helpen bij ons wasteam, waar gezelligheid en sociaal contact voorop staan. Werkzaamheden: Het wassen van scootmobielen/rollators ed. tijdens de braderiën in het Westland (meestal op een vrijdag) en bij andere evenementen die door het PGW worden georganiseerd, bijvoorbeeld bij onze cursus ‘Veilig op pad met uw scootmobiel ‘. Behalve het ‘wassen/schoonmaken van de rolstoel, scootmobiel of rollator heb je ook een luisterend oor voor degene van wie het ‘voertuig’ is. Werktijden: Braderieën en evenementen: vanaf opbouw stand tot opruimen hebben wij vrijwilligers nodig. Je hoeft niet de hele braderie-tijd aanwezig te zijn. In overleg spreken we graag een tijdsblok met je af. Bijzonderheden: Bij het Platform is een gezelllige club vrijwilligers betrokken. Informatie over de organisatie: Platform Gehandicapten Westland maakt de (achterstand) situatie waar personen met een functiebeperking zich in bevinden bespreekbaar, zodat deze personen als volwaardige burgers kunnen functioneren. Ze houden zich onder andere bezig met belangenbehartiging zodat mensen met een handicap mee kunnen doen in de samenleving. Voor meer informatie kijk op [website verborgen] of stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen]

Lees meer

project

Westland

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Platform Gehandicapten Westland is op zoek naar mensen die willen helpen bij ons wasteam, waar gezelligheid en sociaal contact voorop staan.

Werkzaamheden: Het wassen van scootmobielen/rollators ed. tijdens de braderiën in het Westland (meestal op een vrijdag) en bij andere evenementen die door het PGW worden georganiseerd, bijvoorbeeld bij onze cursus ‘Veilig op pad met uw scootmobiel ‘. Behalve het ‘wassen/schoonmaken van de rolstoel, scootmobiel of rollator heb je ook een luisterend oor voor degene van wie het ‘voertuig’ is.

Werktijden:
Braderieën en evenementen: vanaf opbouw stand tot opruimen hebben wij vrijwilligers nodig. Je hoeft niet de hele braderie-tijd aanwezig te zijn. In overleg spreken we graag een tijdsblok met je af.


Bijzonderheden: Bij het Platform is een gezelllige club vrijwilligers betrokken.
Informatie over de organisatie: Platform Gehandicapten Westland maakt de (achterstand) situatie waar personen met een functiebeperking zich in bevinden bespreekbaar, zodat deze personen als volwaardige burgers kunnen functioneren. Ze houden zich onder andere bezig met belangenbehartiging zodat mensen met een handicap mee kunnen doen in de samenleving. Voor meer informatie kijk op [website verborgen] of stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Project - 1 weken

2 tot 8 uur

Locatie

Westland

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Platform Gehandicapten Westland

Westland

Tester toegankelijkheid

Platform Gehandicapten Westland

Het Platform Gehandicapten Westland (PGW) is op zoek naar vrijwilligers voor ons project toegankelijkheid Bij dit project hebben we vrijwilligers nodig om de (rolstoel) toegankelijkheid van onder andere openbare gebouwen te testen. Meestal ga je samen met iemand meten. Want meten is weten! We kijken en meten dan of iemand in een rolstoel, scootmobiel, enz. binnen kan komen in een gebouw. Hoe is de toegangsweg naar het gebouw toe? Is er een hoge drempel? Is er een hellingbaan die niet te steil is? Zijn de deuren breed genoeg? Hoe breed zijn de gangpaden? Is er een goed werkend invalidentoilet? Is er een balie die verlaagd is, zodat je uit de rolstoel bijvoorbeeld kan betalen of een handtekening zetten? Uiteraard krijg je vooraf instructie hoe je moet meten. Dan krijg je ook een kaart met de gewenste maten. De gebouwen die gemeten moeten, krijg je door van ons secretariaat. Ook krijg je vragenformulieren mee, die je gelijk na het meten invult. De ingevulde formulieren lever je in bij de secretaris. Van mobiele vrijwilligers verwachten wij, dat ze samen met iemand met een lichamelijke beperking de metingen uitvoert. Benaderen van de eigenaar of beheerder van het gebouw hoort er ook bij. Beheersing van de Nederlandse taal is hier een gewenst. Van vrijwilligers die een lichamelijke beperking hebben verwachten wij dat ze samen met de ‘mobiele vrijwilliger’ de metingen uitvoert. Behalve meten, testen deze vrijwilligers (in de rolstoel/scootmobiel of met rollator), de praktijk. Om zeker er van te zijn dat het geheel klopt. Ben jij de actieve vrijwilliger (met of zonder ) lichamelijke beperking die we zoeken? Vind je het leuk om in een klein team te ‘werken’? Meer weten? Neem dan contact met ons op en kijk op onze website voor meer informatie over het PGW.

Structureel

Anderen bekeken ook

Westland

Wat Alz... je niet alles meer alleen kan

Vitis Welzijn

Bij thuiswonende mensen met (beginnende) geheugenklachten zoals Alzheimer, zijn familieleden en andere betrokkenen vaak hard nodig. Daarnaast is het ook erg fijn als andere mensen iets leuks willen doen: - Wat drinken - Samen naar buiten of eropuit - Foto's kijken - Spelletje, puzzelen of iets creatiefs Lijkt u/je het leuk om één of meerdere van deze dingen met iemand te doen, dan verneem ik dat graag. Een beetje tijd kan van grote waarde zijn! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Bij geheugenproblemen maak jij het verschil!

Buddy Netwerk

Het betrekken van Buddy's bij mensen met dementie kan enorm bijdragen aan hun welzijn, alsook dat van hun partners/kinderen. De coördinator werkt nauw samen met alle betrokken partijen om een passende match te vinden tussen de persoon met dementie en hun Buddy. Een succesvolle match leidt tot een positieve ervaring voor alle betrokkenen en geeft een goed gevoel. Samen iets leuks doen dat is het belangrijkste Samen hoeft niet moeilijk te zijn en kan gezellig even bijpraten onder het genot van een kopje koffie drinken zijn, samen wandelen met een hond of genieten op een terrasje. Fysieke activiteit is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Als de Buddy over een auto beschikt (dit is geen vereiste), kunnen ze samen op pad gaan naar bijvoorbeeld het bos of een tuincentrum. De Buddy's krijgen een korte online training over dementie en hoe ze hiermee om kunnen gaan. De coördinator staat altijd klaar om de buddy's te begeleiden tijdens hun inzet. Wat vragen we van je? Je gaat graag met mensen om Je bent geïnteresseerd Je hebt geduld Je kan goed grenzen stellen Hoe gaan we van start? Na een intake met de coördinator en het volgen van een online training word je gekoppeld aan een deelnemer. Daarna volgt een kennismakingsgesprek met diegene waar je maatje van zal worden. Na dit gesprek geven jullie beide aan of er voldoende klik is om elkaar te blijven zien. Jullie komen maximaal één keer in de week of één keer in de twee weken samen en bepalen samen wat jullie gaan doen. We verwachten van jou geen deskundigheid of kennis op het gebied van de eventuele beperking of psychische problematiek van de deelnemer. Het is genoeg om enthousiast en betrokken te zijn en de ander de ruimte te geven. Wat krijg je ervoor terug? Nieuwe ervaringen en zinvol contact. Je maakt het verschil voor iemand die zich belemmerd voelt om erop uit te gaan en nu door jou weer contacten aan gaat. We bieden bijeenkomsten aan om je te helpen je maatjeswerk goed te doen en andere vrijwilligers te ontmoeten. De coördinator begeleidt je waar nodig. Wil je graag Buddy worden of zoek je een Buddy! Neem dan contact op met Jolanda, Coördinator voor mensen met beginnende geheugenproblemen, via een bericht.

Structureel
Westland

🚤⚓ We zoeken vrijwillige schippers! ⚓🚤

Stichting on Wheels

Heb jij je vaarbewijs en lijkt het je leuk om met mensen rond te varen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stichting on Wheels zoekt vrijwillige schippers voor onze rondvaartboot The Big Dragon in het Westland. De boot is aangepast met een plateaulift zodat kinderen, jongeren en ouderen met een ernstige beperking ook heerlijk mee kunnen varen. De boot ligt in Naaldwijk en de opstapplaats van een vaart is in Naaldwijk of een andere plaats in het Westland, afhankelijk van de vraag. Stuur ons een berichtje dmv een email naar [email protected] als je geïnteresseerd bent! Meer informatie over onze boot vind je op onze website: https://www.stichtingonwheels.nl/verhuur/rondvaartboot/

Structureel
Westland

Word ook Taalmaatje!

Stichting Bibliotheek Westland

Heb je veel interesse in de Nederlandse taal en vind je het leuk om ‘nieuwe’ Westlanders te ondersteunen in het beter beheersen van de Nederlandse taal. Taalhuis Westland zet zich in dit mogelijk te maken en kan dit niet zonder de inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger heb je individueel contact met een taalmaatje. Samen wordt er Nederlands gesproken, geluisterd of geschreven en gelezen. Alledaagse onderwerpen staan centraal, maar het kan ook zo zijn dat je meer nadruk legt op het oefenen van een bepaalde vaardigheid. Bijvoorbeeld om iemand te helpen bij het voeren van een gesprek op school of een brief te schrijven voor werk. Het doel • Vergroten van de kennis van de Nederlandse taal • Ondersteunen bij participatie in Westland • Kansen mogelijk maken mee te doen in de Nederlandse maatschappij Wat verwachten wij van jou? • Je bent enthousiast om met anderen de Nederlandse taal te oefenen. • Je bent bereidt om een basiscursus voor taalvrijwilliger te volgen van 3 dagdelen. Beschikbaarheid Voor de periode van 12 maanden word je gekoppeld aan een taalmaatje en ga je voor ongeveer 1 uur per week samen aan de slag. Na 12 maanden wordt dit traject beëindigd en kun je gekoppeld worden aan een nieuw taalmaatje. De locatie waar jullie elkaar ontmoeten is in Westland, bijvoorbeeld in een vestiging van de Bibliotheek. Wat bieden wij jou? Als Taalvrijwilliger word je vrijwilliger bij Taalhuis Westland, onderdeel van Bibliotheek Westland. Bibliotheek Westland heeft grote waardering voor vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat je voldoende deskundigheid hebt om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Daarom zorgen wij voor: • Regelmatige bijeenkomsten om andere vrijwilligers te ontmoeten • Bieden we deskundigheidsbevordering aan en krijg je professionele begeleiding • Krijg je gratis een korte training van 3 dagdelen over laaggeletterdheid • Ontvang je een gratis bibliotheeklidmaatschap tijdens je inzet als taalvrijwilliger • Krijg je jaarlijks een attentie Je doet vrijwilligerswerk bij een professionele organisatie. We leggen daarom onze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst en vragen een VOG. De organisatie Bibliotheek Westland gelooft dat mensen die zichzelf ontplooien, gelukkiger en gezonder zijn en zo blijvend en volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Bibliotheek Westland draagt hieraan bij door persoonlijke en talentontwikkeling van alle Westlanders te ondersteunen, stimuleren en faciliteren door hen te verbinden met verhalen, kennis, organisaties en door elkaar te ontmoeten.

Structureel
Westland

Ertoe doen, dat doet iets met beide!

Vitis Welzijn

Ertoe doen doet iets positiefs, met jou en met de ander. Er zijn voor iemand, geeft jou en de ander het gevoel dat je ertoe doet. Er zijn wandelmaatjes, maatjes die langskomen om te kletsen en wat te drinken. Maatjes die anderen laten lachen. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Als maatje maak je iemand anders en je eigen leven leuker. Wil jij er zijn voor een ander? Meld je aan! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
's-Gravenhage, Westland

Betekenisvol contact

Buddy Netwerk

Wil jij graag ook de wereld voor een ander vergroten door er te zijn voor de ander. Dit door betekenisvol contact waarin je er toe doe voor de ander en voor jezelf. We hebben verschillende soorten vrijwilligers (buddy's) die bij hun maatjes (cliënten) komen om te wandelen, een kop koffie te drinken, een klein boodschapje doen, samen koken, de mantelzorger even kunnen ontlasten. Vrijwilligers die er zijn voor de ander door betekenisvol contact waarin samen gekeken wordt naar wat jullie willen en kunnen doen. Heb jij tijd voor een praatje of om iets leuks te doen samen. Wil jij er zijn voor de ander laat het mij dan even weten door te reageren op dit bericht. Wij van Stichting Buddy Netwerk proberen zoveel mogelijk mensen te helpen. Help jij ook mee en kom je ons team van vrijwilligers versterken. Ook studenten die een maatschappelijke stage nodig hebben verwelkomen wij graag binnen ons team. Hartelijke groet, Jolanda

Structureel
Westland

Wil jij Sportmaatje worden?

Stichting VTV

Start samen met bewegen... Houd je van sport en wil je je als vrijwilliger inzetten bij VTV? Meld je dan aan bij de beweegcoach. Op deze manier brengen we vraag en aanbod bij elkaar en maken we een match. Tijdens een kennismakingsgesprek stellen we sporter en vrijwilliger aan elkaar voor en kijken we of er een klik is om daarna samen te gaan sporten. Voor wie?: Sportmaatjes zetten zich in voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking, een vorm van autisme of een chronische ziekte die wat extra begeleiding nodig hebben. Zowel tijdelijk als langdurig. In de regio Delft, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Vlaardingen, Maassluis of Midden Delfland. Meer weten? Neem contact op met VTV Regio Delft – Joeri

Structureel
Westland

Vrouwen voor vrouwen

Vitis Welzijn

Samen naar buiten, wat drinken, iets creatiefs doen, een spelletje, eropuit of een puzzel. Een beetje van uw tijd is van grote waarde voor een ander! Zou u/je iets willen betekenen of zijn er vragen, dan verneem ik dat graag! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Begeleider Voel je goed!

Stichting Bibliotheek Westland

Taalhuis Westland doet mee met Voel je goed! Wil jij weten wat je als groepsbegeleider hierin kan betekenen? Voor laaggeletterden is het vaak lastig om informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en te begrijpen. Laat staan dat zij deze informatie kunnen beoordelen en toepassen in hun dagelijkse leven. Zeker als je bedenkt welke rol de (verleidelijke) eetomgeving daarbij speelt. Daardoor hebben zij grote kans op overgewicht en aandoeningen die daarvan het gevolg zijn. Voel je goed! is de combinatie van: - eet- en beweegadviezen van een diëtist; - groepslessen gezondheidsvaardigheden (incl. taalvaardigheden) van een vrijwilliger. Voel je goed! is een bewezen werkzame aanpak voor laaggeletterde volwassenen die willen werken aan een gezonder gewicht. Wat ga je doen? Vier tot zes deelnemers worden gekoppeld aan één getrainde vrijwilliger. De groepjes krijgen 20 wekelijkse lessen op een laag taalniveau in een vestiging van de bibliotheek. Als vrijwilliger richt jij je in de les op de verwerking van algemene informatie over gezond eten en bewegen. Om als vrijwilliger goed aan de slag te kunnen wordt er een online basistraining Voel je goed! aangeboden. Gedurende de inzet word je begeleidt door een vrijwilligerscoördinator en kun je ervaringen delen met andere vrijwilligers. Interesse? Aanmelden kan! Is dit project echt iets waar jij enthousiast van wordt en wil jij dit graag komen ondersteunen? Of liever eerst meer informatie? Dan horen we jou graag. De organisatie Bibliotheek Westland gelooft dat mensen die zichzelf ontplooien, gelukkiger en gezonder zijn en zo blijvend en volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Bibliotheek Westland draagt hieraan bij door persoonlijke en talentontwikkeling van alle Westlanders te ondersteunen, stimuleren en faciliteren door hen te verbinden met verhalen, kennis, organisaties en door elkaar te ontmoeten.

Structureel
Westland

Word je blij van kleine klusjes?

Vitis Welzijn

Ben je een enthousiaste klusser of iemand met groene vingers die de kwetsbare burger wil helpen bij het ophangen van een schilderij of het wieden van de tuin? Dan zijn wij op zoek naar jou! De klussendienst is er voor mensen die door leeftijd of beperking hulp nodig hebben bij bepaalde klusjes en verder geen andere mogelijkheden hebben. Het gaat om kleine karweitjes die normaal gesproken niet door een professioneel bedrijf worden gedaan, maar door familie of buren. Denk hierbij aan het repareren van een lekkende kraan, het vervangen van kapotte lampen of het vastleggen van een losliggende tegel. Heb je vragen, neem dan gerust even contact met mij op! Miriam Vitis Welzijn ondersteunt kwetsbare burgers en streeft ernaar de zelfredzaamheid van deze burgers te vergroten, zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen en actief aan de samenleving kunnen deelnemen.

Structureel