Voorlezers gezocht!

Plaats:
Overdie (Alkmaar), West (Alkmaar), Huiswaard (Alkmaar), Centrum / Binnenstad (Alkmaar), Oudorp (Alkmaar)
Categorie:
Gezelschap, Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Voorlezers gezocht!

Als voorleesvrijwilliger bij de VoorleesExpress Alkmaar kom je 1x per week bij een gezin thuis voorlezen. Jij leest voor aan deze kinderen en betrekt de ouders hierbij. Je komt 20 weken thuis bij jouw gezin.

Wat is de VoorleesExpress?
De VoorleesExpress is gericht op kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Het gaat om kinderen die nog niet goed Nederlands spreken. Soms omdat de taal nieuw voor ze is, en soms omdat ze gewoon nog weinig Nederlands hebben gesproken. Vrijwilligers lezen hen voor uit kinderboeken, zo leren ze op een speelse manier meer woordjes. Hierdoor kunnen ze zich in hun omgeving en op school beter redden.
Het voorlezen gebeurt bij de kinderen thuis. Dat is voor hen gezellig en vertrouwd en de ouders leren spelenderwijs met hun kind mee. Het is de bedoeling dat zij het voorlezen uiteindelijk overnemen.

Als vrijwilliger bij Humanitas kun je gebruik maken van het online trainingsaanbod van Humanitas en (thema-)bijeenkomsten en workshops bijwonen om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Humanitas heeft voor haar vrijwilligers een WA-verzekering en een reiskostenvergoeding.

Word jij hier enthousiast van en wil jij je aanmelden als voorleesvrijwilliger? Of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

In deze Corona-periode gaat onze hulp soms even anders dan anders.
Dat kan bijvoorbeeld digitaal of via de telefoon. Wanneer de behoefte van de gezinnen aan contact groot is, kunnen zij elkaar zien en spreken. Echter alleen volgens de geldende voorschriften van het RIVM. Vrijwilligers bepalen bij ons zelf welke keuze zij daarin maken. Wij vertellen je graag meer over wat er mogelijk is.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Saskia Brink VoorleesExpress Humanitas is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
  • Saskia Brink VoorleesExpress Humanitas is eerder via deze website geholpen
Laat Saskia Brink VoorleesExpress Humanitas weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Saskia Brink VoorleesExpress Humanitas is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
  • Saskia Brink VoorleesExpress Humanitas is eerder via deze website geholpen
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Saskia Brink VoorleesExpress Humanitas namens Humanitas Noord-Kennemerland

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Humanitas VoorleesExpress Alkmaar zoekt jou! Overdie (Alkmaar), Oudorp (Alkmaar), Huiswaard (Alkmaar), Centrum / Binnenstad (Alkmaar), West (Alkmaar) Coördineren & regelen (bv. evenementen), Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning
  Maak jij een ouder wegwijs op en rond school? Oudorp (Alkmaar), Huiswaard (Alkmaar), Zuid (Alkmaar), West (Alkmaar) Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning