csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gezocht: dappere dierenredder

Ambulancechauffeur (vrijwilliger) In deze functie sta je vooraan bij het uitvoeren van onze missie: het helpen van dieren in nood. Je stuurt de ambulance soepeltjes door de stad en omliggende gebieden en hoort van je collega in de meldkamer waar je nodig bent. Iedere dag is anders: misschien red je een vogel van een stuk visgerei, breng je een vermiste kat terug bij zijn baasje, help je een oudere door met zijn hond naar de dierenarts te gaan, bevrijd je een vleermuis uit een benarde situatie of wordt jouw hulp ingeschakeld door de politie of de brandweer. Je weet nooit wat je over een uur aan het doen bent; dat maakt het zo afwisselend. Je handelt rustig en doortastend en stelt daarmee mensen en dieren gerust. Je beschikt over een goede fysieke conditie, waardoor het vangen van dieren geen probleem is. Ook emotioneel sta je stevig in je schoenen, want niet ieder verhaal loopt goed af. Je geeft niet snel op in lastige situaties en doet alles om een in nood verkerend dier te helpen! Doen: -dieren in nood helpen; -de ambulance besturen; -de administratie van iedere rit afhandelen; -schoonhouden van werkmateriaal en andere hand- en spandiensten op het terrein. Krijgen: -de mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan dierenwelzijn; -uitdagend werk om helemaal in op te gaan; -ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën; -deelname aan onze interne opleiding; -maandborrel, jaarlijks kerstgeschenk en een groot zomer- en winter- vrijwilligersfeest. Kunnen: -mbo-niveau; -in het bezit van rijbewijs B; -goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en je kunt jezelf redden in het Engels; -woonachtig in omgeving Den Haag (stratenkennis is een pré); -minimaal één dag per week beschikbaar, met de intentie je voor langere tijd aan ons te binden. Meestal werk je van 8.30 tot 17.30 uur, maar ook andere diensten zijn mogelijk: in de avond en de nacht. Je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent: doordeweeks of in het weekend, welke dagen en welke diensten. Interesse? Reageer snel en wie weet word jij onze nieuwe superheld!

Lees meer

structureel

's-Gravenhage, Wassenaar

Vervoer & transport
Dierenverzorging

Beschrijving

Ambulancechauffeur (vrijwilliger)

In deze functie sta je vooraan bij het uitvoeren van onze missie: het helpen van dieren in nood. Je stuurt de ambulance soepeltjes door de stad en omliggende gebieden en hoort van je collega in de meldkamer waar je nodig bent. Iedere dag is anders: misschien red je een vogel van een stuk visgerei, breng je een vermiste kat terug bij zijn baasje, help je een oudere door met zijn hond naar de dierenarts te gaan, bevrijd je een vleermuis uit een benarde situatie of wordt jouw hulp ingeschakeld door de politie of de brandweer. Je weet nooit wat je over een uur aan het doen bent; dat maakt het zo afwisselend.

Je handelt rustig en doortastend en stelt daarmee mensen en dieren gerust. Je beschikt over een goede fysieke conditie, waardoor het vangen van dieren geen probleem is. Ook emotioneel sta je stevig in je schoenen, want niet ieder verhaal loopt goed af. Je geeft niet snel op in lastige situaties en doet alles om een in nood verkerend dier te helpen!

Doen:
-dieren in nood helpen;
-de ambulance besturen;
-de administratie van iedere rit afhandelen;
-schoonhouden van werkmateriaal en andere hand- en spandiensten op het terrein.

Krijgen:
-de mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan dierenwelzijn;
-uitdagend werk om helemaal in op te gaan;
-ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën;
-deelname aan onze interne opleiding;
-maandborrel, jaarlijks kerstgeschenk en een groot zomer- en winter- vrijwilligersfeest.

Kunnen:
-mbo-niveau;
-in het bezit van rijbewijs B;
-goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en je kunt jezelf redden in het Engels;
-woonachtig in omgeving Den Haag (stratenkennis is een pré);
-minimaal één dag per week beschikbaar, met de intentie je voor langere tijd aan ons te binden.

Meestal werk je van 8.30 tot 17.30 uur, maar ook andere diensten zijn mogelijk: in de avond en de nacht. Je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent: doordeweeks of in het weekend, welke dagen en welke diensten.

Interesse? Reageer snel en wie weet word jij onze nieuwe superheld!

Praktische informatie

Wekelijks 8 tot 16 uur

Locatie

's-Gravenhage, Wassenaar

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Dierenverzorging
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Dierenhospitaal en ambulancedienst Den Haag e.o.

's-Gravenhage, Wassenaar

Pendelchauffeur (vrijwilliger)

Dierenhospitaal en ambulancedienst Den Haag e.o.

Als pendeldienst vervoer je zieke en gewonde (huis)dieren vanuit ons dierenhospitaal naar het vogelasiel, egelopvang, wildopvang, dierenartsen etc. Voor deze functie heb je een rijbewijs nodig, maar verder geen specifieke opleiding of ervaring. Wij werken je in en je kunt onze interne opleiding volgen. Klik hier voor meer informatie over de opleiding. In deze functie sta je samen met de ambulancechauffeurs vooraan bij het uitvoeren van onze missie: het helpen van dieren in nood. De pendeldiensten ondersteunen de reguliere dierenambulancechauffeurs door de wilde vogels, egels e.d. vanuit ons dierenhospitaal en de dierenambulances onderweg door te brengen naar het vogelasiel, de egelopvang of de wildopvang. Tijdens de ochtend pendeldienst rij je eventueel ook gewonde en zieke huisdieren uit ons dierenhospitaal voor operaties en behandelingen naar dierenartsen. Je handelt en rijdt rustig. Daarmee stel je de dieren gerust en ben je tegelijkertijd ons visitekaartje onderweg. Doen: .vervoeren van gewonde en zieke (huis)dieren .de dierenambulance besturen; .schoonhouden van werkmateriaal. Krijgen: .de mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan dierenwelzijn; .deelname aan onze interne opleiding; .veel voldoening te midden van een gezellige groep (meer dan 200) vrijwilligers; .gezellige maandborrels, 2x per jaar een groot vrijwilligersfeest, een kerstgeschenk; .deelname aan vele lezingen, cursussen en workshops op het gebied van dierenhulpverlening. Kunnen: .mbo-niveau; .in het bezit van rijbewijs B; .woonachtig in omgeving Den Haag .minimaal één vaste ochtend of avond per week beschikbaar, tot oktober. Zo kunnen we samen dezomerdrukte aan! (en natuurlijk geen probleem als je tussendoor met een welverdiende vakantie gaat) Ook Engels sprekende mensen zijn van harte uitgenodigd op deze vrijwilligersvacature te reageren. Deze vacature De ochtend pendeldiensten rijden van 08:30 tot ca. 11:00 uur en de avond pendeldiensten van 18:30 tot ca. 21:00 uur, zowel op doordeweekse dagen als tijdens het weekend. Interesse? Reageer via het formulier op onze website:https://dierenambulancedenhaag.nl/pendeldienst-vrijwilliger/ en wie weet word jij onze nieuwe superheld! Voor meer informatie neem contact op en vraag naar Huib.

Structureel
's-Gravenhage, Wassenaar

Gezocht: coördinatietalent met hart voor dier

Dierenhospitaal en ambulancedienst Den Haag e.o.

Medewerker meldkamer 24 uur per dag kunnen mensen de Dierenambulance Den Haag bellen om hulp te vragen voor een dier in nood. Met meer dan 50.000 meldingen per jaar kun je wel stellen dat onze goed ingerichte meldkamer het hart van de organisatie is. Om een goede bezetting te garanderen, zijn er flink wat vrijwilligers nodig. Kom jij ons meldkamerteam versterken? In deze functie is het belangrijk dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Je bent handig achter de computer en staat bellers duidelijk en netjes te woord. Je hebt te maken met alle typen mensen en staat in direct contact met andere organisaties zoals brandweer en politie, dierenartsen en opvangcentra. Regelmatig kom je in situaties waarbij je snel moet handelen. Ook dan blijf je kalm en neem je rationele beslissingen. Dankzij jou weet iedere ambulancechauffeur waar hij het hardst nodig is en wat hij daar kan verwachten. Samen zorgen jullie ervoor dat dieren in nood snel en accuraat geholpen worden. Dat geeft een geweldig gevoel! Doen: -professioneel aannemen van telefonische hulpvragen; -hulpvragen analyseren, melders adviseren en actie nemen; -aansturen van onze ambulancechauffeurs; -invoeren en afhandelen van ritten in ons systeem. Krijgen: -de mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan dierenwelzijn; -uitdagend werk om helemaal in op te gaan; -ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën; -deelname aan onze interne opleiding; -jaarlijks kerstgeschenk en in normale tijden groot vrijwilligersfeest. Kunnen: -mbo-niveau; -je kunt met een computer uit de voeten of bent bereid dit te leren; -goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en je kunt jezelf -goed redden in het Engels; -minimaal één dagdeel per week beschikbaar, met de intentie minimaal een jaar bij ons te blijven. Je werkt de ochtend van 08:30 tot 13:00 uur of de middag van 13:00 tot 17:30 uur (de hele dag kan natuurlijk ook) of in de avond van 17.30 tot 23.00 uur.

Structureel

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Leidschendam-Voorburg, 's-Gravenhage

Hulp bij onze Protestantse kerkdiensten

Cardia Landscheiding

Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners nog uiting kunnen geven aan hun geloof. Hiervoor organiseren wij verschillende kerkelijke activiteiten. Daarbij is de hulp van vrijwilligers meer dan welkom. Op onze locatie Landscheiding te Mariahoeve zoeken wij vrijwilligers voor de Protestante kerkdiensten. Wat ga je zoal doen? Je begeleidt bewoners naar en tijdens de kerkdienst die plaats vinden op onze locatie. Je helpt bewoners met de liturgie en motiveert bewoners mee te doen. Na afloop van de kerkdienst verzorg je de koffie/thee waarbij het napraten/ in gesprek gaan een belangrijk onderdeel is. De kerkdiensten zijn eens in de twee weken op zondag van 14.00 tot 16.00 uur, jouw beschikbaarheid is bespreekbaar. Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te lopen. Wie ben jij; Je betekent graag iets voor ouderen; bent bekend met protestante kerkdiensten; bent sociaal, maakt makkelijk contact, je bent geduldig en hebt een goed inlevingsvermogen. Wij bieden jou: Een open huiselijke sfeer waarbij vrijwilligers mee mogen denken en met nieuwe initiatieven mogen komen, gratis koffie/thee, je ontmoet super leuke mensen; het staat goed op jouw cv; reiskostenvergoeding; vrijwilligersovereenkomst met wa verzekering; presentje bij verjaardagen, feestdagen en uitnodigingen voor feestjes. Maar bovenal is het gewoon leuk en dankbaar! Dus meld je aan via deze site! Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers Beate.

Structureel
's-Gravenhage

Overblijfteam zoekt hulp bij Archipelschool

Kinderstralen, lunchen op school

Overblijfteam zoekt hulp op Archipelschool in Den Haag! Vind je het leuk om met kinderen te werken? Als jij het leuk vindt om met kinderen te werken in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en voel je je jeugdig en energiek (21-71 jaar), dan is het echt iets voor jou om als Overblijfmedewerker aan de slag te gaan. Je krijgt veel waardering van de kinderen. Na enige tijd herkennen de kinderen je als Overblijfmedewerker. Via hen krijg je enorm veel waardering en hebben jullie samen een heel gezellige lunchpauze. Daar doe je het toch gewoon voor? Ben je één dag per week tussen de middag beschikbaar? De pauze van de kinderen is meestal van 12:00 – 13:00 uur. Voor- en achteraf help je mee aan de organisatie van de overblijf. Bel of mail gerust voor meer informatie. Ontvang een vrijwilligersvergoeding! Voor het begeleiden van kinderen als Overblijfmedewerker ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Wij zorgen voor een deskundige begeleiding. Je start samen met een ervaren Overblijfmedewerker die je wegwijs maakt. Je kunt direct één van de gratis e-learning cursussen volgen via de Overblijfacademie en natuurlijk is er een Coördinator die je dagelijks ondersteunt. Is er een basisschool in mijn buurt? Kinderstralen is de grootste overblijf organisatie in Nederland en verzorgt op veel basisscholen de tussenschoolse opvang (het overblijven). Voor vragen kun je een bericht sturen.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Schoolmaatje voor nieuwkomers gezocht

Stichting Schoolmaatjes ONS

Beschrijving: Wil jij een gezin uit een ander land wegwijs maken op de school van hun kinderen? Als schoolmaatje ben je de brug tussen nieuwkomersouders en de school van hun kinderen. Je helpt de ouders in het contact met school, waardoor het toekomstperspectief van de kinderen verbetert. Wat ga je doen? Je wordt gekoppeld aan een nieuwkomersgezin met een vluchtelingenachtergrond en gaat er wekelijks na schooltijd op bezoek. Je helpt de ouders bij het begrijpen van brieven en e-mails van school. Je gaat mee naar de oudergesprekken op school, bespreekt van tevoren met de ouders waar ze met de leerkracht over willen praten en helpt ze het gesprek te voeren. Je bekijkt samen met de ouders wat het kind nodig heeft. Je beantwoordt vragen van de ouders over het schoolsysteem in Nederland en je helpt het kind indien nodig met het huiswerk. Je probeert een vertrouwensband met het gezin op te bouwen. Wil jij deel uit maken van een team betrokken vrijwilligers die: • het gezin respectvol en gelijkwaardig benaderen; • reflectievermogen en een open houding hebben en leren van feedback? Kom ons dan met jouw kwaliteiten versterken. Wil je wel iets betekenen maar lukt het niet om een gezin een jaar lang wekelijks te bezoeken, neem dan ook contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden. Wat krijg je? • een trainingsavond voorafgaand aan je inzet; • nascholings- en intervisiebijeenkomsten (planning in overleg); • begeleiding door de coördinator en contact met de andere schoolmaatjes; • de kans een gezin uit een andere cultuur goed te leren kennen. Er gaat een wereld voor je open! Kijk voor meer informatie op www.schoolmaatjesONS.nl of neem contact op met Harriet Marseille: [email protected], 06-38193775

Structureel
's-Gravenhage, Leidschendam-Voorburg

Flexibel vrijwilligerswerk

Florence Expertisecentrum Mariahoeve

Met 1 uur in de week kun je al het verschil maken voor bewoners van ons verpleeghuis, Dat uur kan per week verschillen. Doordeweeks overdag of vroeg in de avond , maar ook in het weekend. Heb jij wel in je drukke schema 1 uur in de week over voor iemand anders? Misschien 1 uurtje minder netflixen en dan in dat uur met een bewoner naar buiten of gewoon op bezoek bij iemand die anders nooit bezoek krijgt. Wij gaan graag in gesprek met je om te kijken wat jij met dat ene uurtje voor verschil kunt maken. Ga jij deze uitdaging aan?

Structureel
's-Gravenhage

Zorg voor leven in de brouwerij

Stichting Zorggroep Oldael

In onze Woonzorgcentra staat het welzijn van de bewoners voorop. We organiseren daarom zoveel mogelijk activiteiten. Jij kunt hier bij helpen! Hoe kun je helpen? Door als vrijwilliger te ondersteunen bij de groepsactiviteiten. Of door zelf een groepsactiviteit te gaan doen. Als je je aanmeldt kijken we wat het beste bij jou past. Hou je van schilderen, zingen, voorlezen, tuinieren of bingo? Er is van alles mogelijk. Wat ga je doen? We vinden het leuk als je je creatieve talent bij ons komt uitleven. Geen talent? Geen probleem! Kom ons helpen met de begeleiding van de bewoners: breng hem/haar naar de activiteit toe; schenk een kopje koffie of thee in; vind het juiste bingocijfer; doe samen een gezelschapsspel, enz. enz. Waarom wil je dit doen? Het is een zinvolle vrijetijdsbesteding. Je krijgt begeleiding van medewerkers. De blije gezichten van de bewoners zijn onbetaalbaar. Wie zijn wij? Bij Zorggroep Oldael wonen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en toch beschut in onze twee woonzorgcentra in Den Haag. Vanuit woonzorgcentrum Oldeslo in de wijk Duttendel, en Aelbrecht van Beijeren in het Benoordenhout, biedt Oldael ouderen een thuis met aandacht voor welzijn en zorg op maat. Medewerkers, familie en mantelzorgers werken samen aan een veilig en comfortabel (t)huis voor onze bewoners. Waardig, Aardig en Vaardig zijn hierbij onze kernwaarden. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage om dit doel te bereiken. Is je interesse gewekt? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met vrijwilligerscoördinator Ester. Corona: Oldael is alert en doet zoveel mogelijk om het virus buiten de deur te houden. Hierbij worden de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de landelijke GGD gevolgd. Bij binnenkomst op de locaties zijn mondmaskers beschikbaar.

Structureel
's-Gravenhage

Sfeer maken voor ouderen

Stichting Zorggroep Oldael

In onze Woonzorgcentra zijn de bewoners de hele dag welkom in de gemeenschapsruimtes. Behalve als restaurant fungeren deze ruimtes ook als huiskamers. Hiermee willen we een huiselijke sfeer voor onze bewoners creëren. Jij kunt hier bij helpen! Hoe kun je helpen? Door als vrijwilliger gastvrouw of gastheer te zijn. Je verwelkomt de bewoners en ondersteunt ze waar nodig. Wat ga je doen? Je voorziet de bewoners van koffie en thee. Je kunt ook meehelpen met het uitserveren van de warme maaltijd. Je zorgt voor een goede sfeer door een praatje te maken, een spelletje te doen of muziek aan te zetten. Waarom wil je dit doen? Het is een zinvolle vrijetijdsbesteding. Je krijgt begeleiding van medewerkers. De blije gezichten van de bewoners zijn onbetaalbaar. Wie zijn wij? Bij Zorggroep Oldael wonen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en toch beschut in onze twee woonzorgcentra in Den Haag. Vanuit woonzorgcentrum Oldeslo in de wijk Duttendel, en Aelbrecht van Beijeren in het Benoordenhout, biedt Oldael ouderen een thuis met aandacht voor welzijn en zorg op maat. Medewerkers, familie en mantelzorgers werken samen aan een veilig en comfortabel (t)huis voor onze bewoners. Waardig, Aardig en Vaardig zijn hierbij onze kernwaarden. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage om dit doel te bereiken. Is je interesse gewekt? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met vrijwilligerscoördinator Ester. Corona: Oldael is alert en doet zoveel mogelijk om het virus buiten de deur te houden. Hierbij worden de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de landelijke GGD gevolgd. Bij binnenkomst op de locaties zijn mondmaskers beschikbaar.

Structureel