Gemotiveerde huiswerkbegeleiders

Plaats:
Feijenoord (Rotterdam)
Categorie:
Huiswerkbegeleiding, Taal & lezen
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Gemotiveerde huiswerkbegeleiders

Zou het jou lukken om leerlingen van de basisschool met plezier hun huiswerk te laten maken? Ja, het staat er echt: ‘Huiswerk voor kinderen van de basisschool’. Vanaf groep 6 krijgen zij huiswerk mee. Voor veel leerlingen is dat helemaal niet leuk, voor hen is huiswerk vaak een straftraining.

Dat kan anders, vinden we bij Huiswerkbegeleiding Vuurplaat en Feijenoord.
Met de juiste begeleiding en een high five op z'n tijd, hoeft huiswerk geen straf te zijn. Als de kinderen op school kunnen laten zien dat ze alle sommen snappen; wat het lijdend voorwerp is in twintig verschillende zinnen of hoe goed ze een spreekbeurt hebben voorbereid, wordt huiswerk maken leuk. Het geeft zelfvertrouwen, maakt nieuwsgierig en leergierig.

Durf jij de uitdaging aan? Vind jij ook dat basisschoolleerlingen een steuntje in de rug verdienen?
Je begeleidt 2 à 5 kinderen van 9 tot 14 jaar. Dat vraagt niet alleen om geduld, je moet het ook leuk vinden om met deze kinderen te werken.
Natuurlijk beheers je de lesstof voor het basisonderwijs — vooral rekenen en taal — en kan je op een inspirerende manier jouw kennis overdragen. Daarbij is er wel ondersteuning aanwezig, zodat jouw uitleg past bij de didactiek en lesmethoden van vandaag.

Na een proefperiode van een paar weken, weten we — jij en Huiswerkbegeleiding — of dit vrijwilligerswerk bij jou past, waarna we vaste afspraken kunnen maken.

De huiswerkbegeleidingstijden liggen op dit moment nog niet vast. We denken aan dinsdag en donderdag tussen 15:00 en 18:00 uur en op zaterdag tijden nog niet bepaald in het Huis van de Wijk De Vuurplaat (Vuurplaat 83, 3071 AR Rotterdam) en/of Huis van de Wijk Feijenoord De Dam (Persoonsdam 142, 3071 EE Rotterdam).
We maken in de huiswerkklas gebruik van het PBS- programma (positive behavior support) van de gemeente Rotterdam en Wijkacademie-Opvoeden.
Omdat je met kinderen werkt ben je verplicht om een VOG te overleggen. Deze kan eventueel via ons aangevraagd worden. Alle vrijwilligers ondertekenen de gedragscode van de Huiswerkbegeleiding.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Fransje is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Fransje is eerder via deze website geholpen
Laat Fransje weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Geplaatst door:
Profielfoto van Fransje
65% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Fransje is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Fransje is eerder via deze website geholpen
Beschikbaarheid:
regelmatig