Voorzitter bestuur Stichting Huifbed de Meierij

Plaats:
's-Hertogenbosch
Categorie:
Bestuur & strategie
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Voorzitter bestuur Stichting Huifbed de Meierij

Stichting Huifbed de Meierij verzorgt huifbedrijden voor mensen met een (ernstige) meervoudige beperking. Huifbedrijden is een speciale manier van paardrijden voor mensen, waarvoor gewoon op het paard zitten niet mogelijk is. Het biedt een bewegingsactiviteit waarbij de beweging en de warmte van de pony’s zorgt voor de totale fysieke en mentale ontspanning van de deelnemer.
Het huifbed is een stalen constructie waarin twee pony’s van gelijke hoogte vlak naast elkaar lopen, gestuurd door een menner. Over de ruggen van de pony’s is een canvas doek gespannen dat in hoogte verstelbaar is. Hierop komt de deelnemer te liggen ( kijk eens op [website verborgen]) Ongeveer 20 vrijwilligers zijn actief om de paarden te mennen en te verzorgen, deelnemers te ontvangen en het gebouw van waaruit we rijden te onderhouden. Een enthousiaste, actieve groep, voor een deel 65+.
Wij zoeken een bestuursvoorzitter die zich actief betrokken voelt bij de activiteiten van de stichting. Daarbij denken we aan iemand die affiniteit heeft met mensen met een beperking, zich betrokken voelt bij onze paarden en kan invoegen in een fijn vrijwilligersteam.
Aansturen en coördineren, bewaken van en inhoud geven aan de uitvoering van het beleidsplan, bevorderen van de samenwerking binnen het vrijwilligersteam, zijn enkele activiteiten die wij van een voorzitter verwachten.
Behalve het voorzitten van de bestuursvergaderingen, een maal per maand, is het gewenst aanwezig te zijn bij vrijwilligersbijeenkomsten die ongeveer 5 x per jaar plaatsvinden. Daarnaast zien wij de voorzitter graag zo nu en dan op een van de dagen dat er gereden wordt, vanuit onze mooie locatie op het terrein van de Binckhorst in Rosmalen.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Len is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Len weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting Huifbed de Meierij
Geplaatst door:
Profielfoto van Len
Len
40% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Len is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig