Afwisselend, sociaal en helpend

Afwisselend, sociaal en helpend

Plaats:
Rotterdam
Categorie:
Computer, Gastvrouw / -heer, Marketing, communicatie & PR
Kan online / thuis:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Als buurtbemiddelaar kom je overal. Jong, oud, alle culturen en achtergronden het maakt niet uit, overal kan het gebeuren dat buren er met elkaar niet goed uit komen. Soms hebben ze niet eens kennis gemaakt, maar wel de overlast ervaren, men kent elkaar eigenlijk niet en zo is een conflict zo geboren. Jij als bemiddelaar kan het verschil maken om buren te helpen in het bespreken, omgaan en verminderen van woonoverlast.

Geen enkele zaak is hetzelfde, dat maakt buurtbemiddeling zo boeiend,
Je doet iets goed voor de samenleving en tegelijk is het leuk en afwisselend om te doen. Je kan het doen op de tijden dat het jou uitkomt is dus flexibel.
Je ontmoet allerlei verschillende mensen en krijgt veel voldoening als je kunt helpen hun wereld wat prettiger te maken.

Als bemiddelaar ga je, na een goede training, met een collega op pad. Je bezoekt de buren eerst apart, hoort het verhaal aan en je probeert ze samen in een gesprek te krijgen. Dit doe je door iedereen te helpen naar elkaar te luisteren, dingen uit te praten, elkaar een beetje beter te leren kennen en mogelijk afspraken te maken.

Als bemiddelaars help je dus de buren op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan en onderling probleem op te lossen. Hopelijk kunnen ze daardoor later -bij een eventuele volgende ergernis- er zonder hulp wel samen uitkomen.

De bemiddelaar moet dus vooral goed kunnen luisteren en neutraal zijn want hij staat naast beide buren in en kiest nooit partij. Ook al is dat soms lastig.
Want als de buren de oplossing zelf verzinnen en er beiden achter kunnen staan is de kans vele malen groter dat het werkt dan wanneer de oplossing door een ander aangedragen wordt.

En ook willen de buren uiteindelijk niet met elkaar in gesprek, dan heeft een gesprek met de bemiddelaar ze vaak al geholpen. Het feit dat er gewoon iemand eens uitgebreid luistert, ook al is de situatie nog niet gelijk verandert, zorgt vaak al voor opluchting.

Buurtbemiddeling Rotterdam regelt de bemiddelingen in Rotterdam, wij zoeken nog mensen die dit mooie vrijwilligerswerk willen doen. Natuurlijk bieden wij eerst een training en de nodige begeleiding.
Binnenkort start er weer een training. Dus bel of mail voor een kennismaking, of stuur via een bericht even je telefoonnummer, dan bellen wij jou.
We hopen je in ons leuke team te mogen verwelkomen.

N.B. Wij bemiddelen ook in Barendrecht, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee, mocht je iemand kennen daar ongeveer woont en die misschien geïnteresseerd is, geef het dan door! We willen daar ook graag wat nieuwe mensen vinden.

N.B. Tijdens de Covid-19 periode zijn wij Corona Proof gaan bemiddelen, dit ging vooral via Tele en Video. Nu alles zich weer lijkt te normaliseren werken we weer fysiek, maar ook het videobellen kan in sommige gevallen alsnog gebruikt worden.
In enkele gevallen kan er op een locatie afgesproken worden, in overleg en vooral met oog op de veiligheid van de bemiddelaars én de buren.

  • De hulpvraag van Herma is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Herma is eerder via deze website geholpen
  • Herma heeft één aanbeveling ontvangen
Laat Herma weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Buurtbemiddeling Rotterdam
Geplaatst door:
Profielfoto van Herma
75% profielsterkte
  • De hulpvraag van Herma is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Herma is eerder via deze website geholpen
  • Herma heeft één aanbeveling ontvangen
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Herma namens Buurtbemiddeling Rotterdam

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Luisteren en helpen, één middag in de week Rotterdam Computer, Gastvrouw / -heer, Marketing, communicatie & PR
  Buurtbemiddelen, hulp bieden geeft voldoening Rotterdam Computer, Gastvrouw / -heer, Marketing, communicatie & PR
  Flexibel indeelbaar vrijwilligerswerk Rotterdam Computer, Gastvrouw / -heer, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Helpen bij woonoverlast tussen buren. Rotterdam Administratie, Financieel & juridisch, Vluchtelingenondersteuning