csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Bijzonder en toch heel gewoon;De Mantelmeeuw

Misschien wel één van de mooiste ervaringen die je toe kan voegen in je leven. Vrijwilliger zijn bij de Mantelmeeuw is zeer betekenisvol en geeft ontzettend veel voldoening. De vrijwilligers zijn degenen die de zorg aan de terminale patiënt verlenen en hun mantelzorgers steunen. Je rol verschilt in principe dus ook niet van die van de mantelzorgers. Je bent aanvullend op die zorg, voor zover de mantelzorg niet (meer) in staat is de zorg naar het levenseinde helemaal te volbrengen. Mantelzorgers en vrijwilligers hebben juridisch gezien wel verschillende verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Zo mag de vrijwilliger geen medische of verpleegkundige handelingen verrichten waar sommige mantelzorgers dit wel hebben geleerd te doen. Daarom werk je ook nauw samen met de wijkverpleging. Tijd, aandacht en ondersteuning zijn sleutelwoorden in het werk van de vrijwilliger. Denk jij iets te kunnen betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven? Van harte welkom als vrijwilliger bij De Mantelmeeuw. Stichting De Mantelmeeuw kan regelmatig vrijwilligers gebruiken die – na een intensieve training – bij mensen thuis of in het hospice aan de Meeuwenlaan mensen in de laatste periode van hun leven en hun familie op een goede manier kunnen ondersteunen. Met thuis worden ook andere woonvormen bedoeld. En in het hospice draai je met je collega- vrijwilligers als het ware een heel huis met wat daar zoal bij komt kijken. Vrijwilligers (m/v) hoeven geen speciale vooropleiding te hebben. Wel kijken we bij de kennismaking zorgvuldig of jij en onze organisatie goed bij elkaar passen. Van de vrijwilliger wordt verder verwacht dat hij of zij deelneemt aan een introductiecursus. Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden? De Stichting de Mantelmeeuw Woerden biedt elke vrijwilliger een interne basistraining die aansluit bij het werken als vrijwilliger in de palliatieve terminale zorg en waarbij bovenstaande aspecten naar voren komen. Hierna ga je aan de slag, eerst nog met een mentor samen en daarna zelfstandig. Je werkt met een groot team van betrokken collega-vrijwilligers en ook dit brengt mooie contacten met zich mee. Informeer wanneer er weer een cursus start opnieuw en kom gerust alvast kennis maken. Misschien kan je in de tussentijd al iets voor ons betekenen! Naast de basistraining zal naar behoefte en in overleg regelmatig nascholing worden aangeboden. Verder biedt de organisatie diverse vrijwilligersbijeenkomsten om de gegeven zorg te evalueren en thema avonden. Eens per jaar wordt er ook een gezellig vrijwilligersuitje georganiseerd en aan het begin van het jaar is er een nieuwjaarsbijeenkomst waar je voelt hoe je deel uitmaakt van een mooie organisatie. Tijdsbesteding: 4-8 uur per week Soort werk: Hulpverlening, verzorging

Lees meer

structureel

Woerden

Schoonmaak
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Misschien wel één van de mooiste ervaringen die je toe kan voegen in je leven. Vrijwilliger zijn bij de Mantelmeeuw is zeer betekenisvol en geeft ontzettend veel voldoening.

De vrijwilligers zijn degenen die de zorg aan de terminale patiënt verlenen en hun mantelzorgers steunen. Je rol verschilt in principe dus ook niet van die van de mantelzorgers. Je bent aanvullend op die zorg, voor zover de mantelzorg niet (meer) in staat is de zorg naar het levenseinde helemaal te volbrengen. Mantelzorgers en vrijwilligers hebben juridisch gezien wel verschillende verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Zo mag de vrijwilliger geen medische of verpleegkundige handelingen verrichten waar sommige mantelzorgers dit wel hebben geleerd te doen. Daarom werk je ook nauw samen met de wijkverpleging.
Tijd, aandacht en ondersteuning zijn sleutelwoorden in het werk van de vrijwilliger.

Denk jij iets te kunnen betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven? Van harte welkom als vrijwilliger bij De Mantelmeeuw. Stichting De Mantelmeeuw kan regelmatig vrijwilligers gebruiken die – na een intensieve training – bij mensen thuis of in het hospice aan de Meeuwenlaan mensen in de laatste periode van hun leven en hun familie op een goede manier kunnen ondersteunen. Met thuis worden ook andere woonvormen bedoeld. En in het hospice draai je met je collega- vrijwilligers als het ware een heel huis met wat daar zoal bij komt kijken.
Vrijwilligers (m/v) hoeven geen speciale vooropleiding te hebben. Wel kijken we bij de kennismaking zorgvuldig of jij en onze organisatie goed bij elkaar passen.
Van de vrijwilliger wordt verder verwacht dat hij of zij deelneemt aan een introductiecursus.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

De Stichting de Mantelmeeuw Woerden biedt elke vrijwilliger een interne basistraining die aansluit bij het werken als vrijwilliger in de palliatieve terminale zorg en waarbij bovenstaande aspecten naar voren komen. Hierna ga je aan de slag, eerst nog met een mentor samen en daarna zelfstandig.
Je werkt met een groot team van betrokken collega-vrijwilligers en ook dit brengt mooie contacten met zich mee.
Informeer wanneer er weer een cursus start opnieuw en kom gerust alvast kennis maken. Misschien kan je in de tussentijd al iets voor ons betekenen!

Naast de basistraining zal naar behoefte en in overleg regelmatig nascholing worden aangeboden.
Verder biedt de organisatie diverse vrijwilligersbijeenkomsten om de gegeven zorg te evalueren en thema avonden. Eens per jaar wordt er ook een gezellig vrijwilligersuitje georganiseerd en aan het begin van het jaar is er een nieuwjaarsbijeenkomst waar je voelt hoe je deel uitmaakt van een mooie organisatie.

Tijdsbesteding: 4-8 uur per week
Soort werk: Hulpverlening, verzorging

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 8 uur

Locatie

Woerden

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Schoonmaak
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Woerden

Ben jij degene die extra handen kan bieden.

Careyn

In ons verpleeghuis Weddesteyn in Woerden en kleinschalig wonen Waterschapshuis in Kamerik zijn we op zoek naar vrijwilligers die weten hoe ze in groepsverband of zelfstandig ingezet kunnen worden. Heb je zin om onze bewoners te ondersteunen bij diverse activiteiten? Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken bij onze georganiseerde activiteiten? Heb je zin om samen een gezellig ontmoet moment te creëren? Dan kan je een vrijwillig kennismakingsgesprek aanvragen, zodat ik alle ins en outs over het vrijwilligerswerk in ons verpleeghuis uit kan leggen. Onder het genot van een kopje koffie vertel ik wat team Welzijn aan onze bewoners biedt en waar de vrijwilligers een belangrijke rol in spelen. Ben jij degene die het verschil kan maken, neem dan contact met me op. Dan zien we elkaar bij het kennismakingsgesprek in Weddesteyn. Anita Kort Coördinator Vrijwilligers Weddesteyn-Waterschapshuis

Structureel
Woerden

MaS bij het NationaalVeteraanTreffen (NVT)

Stichting Nationaal Veteraan Treffen Woerden

14 september 2024 vind Nederlands grootste oldtimer evenement voor brommers, scooters en motoren voor de 32ste keer plaats op het exercitieveld in Woerden. Liefhebbers en eigenaren van meer dan 2000 voertuigen zullen vanuit heel Nederland langskomen om er samen een gezellige dag van te maken. Net als in voorgaande jaren bieden wij een maatschappelijke stage aan voor de voorbereidingen op 13 september (na schooltijd..) en de dag van het evenement, 14 september. Hiervoor heb je geen ervaring nodig, maar wel een goede inzet en motivatie om onder begeleiding van een enthousiaste groep vrijwilligers te helpen met het opbouwen van het evenement en te assisteren bij het begeleiden en parkeren van de voertuigen, kaartverkoop, assisteren in de horeca kramen (non-alcoholisch) en het afbouwen van het evenement. Je leert wat er allemaal geregeld en gedaan moet worden tijdens het evenement, leert veel mensen kennen en uiteraard krijg je ook tijd om te genieten van de sfeer van het evenement. Als jou dit een mooie uitdaging lijkt, reageer dan via deze site en wie weet ben jij er in september wel bij!

14-09-2024
Jongeren
Woerden

Coördinator Public Relations & Marketing

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bij Volksuniversiteit Het Groene Hart (VUHGH) werken 35-40 vrijwilligers. Samen bieden we volwassenen in de regio Woerden/Bodegraven een gevarieerd programma aan. Interessante cursussen, professionele docenten, betaalbare lessen en gezelligheid, dat is waar onze Volksuniversiteit voor staat. Ter versterking van de Taakgroep PR&M en het Algemeen Bestuur zoeken wij per direct een Coördinator Public Relations & Marketing, tevens Bestuurslid (vrijwilliger) Ben je organisatorisch en communicatief sterk en heb je (enige) ervaring met PR en Marketing? Vind je het leuk om VUHGH goed op de kaart te zetten en het cursusaanbod duidelijk en aantrekkelijk te communiceren naar onze doelgroepen? Doe je dat graag vanuit een leidinggevende rol, samen met anderen? Als je dan ook nog als bestuurslid wilt meewerken aan zaken die de organisatie aangaan, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! Functie-inhoud ● Je geeft leiding aan de Taakgroep PR&M, die bestaat uit 6 andere vrijwilligers (tekstschrijvers, sociale media-medewerkers, een beeldredacteur en vormgever) en nauw samenwerkt met ICT-beheer. Samen verzorg je de publiciteit van het cursusprogramma en de naamsbekendheid van VUHGH, via (sociale) media, de website, nieuwsbrief en andere publicaties. ● Jij hebt zowel een coördinerende als uitvoerende rol. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de in- en externe afstemming rond publicaties en maak je de eerste aanzet voor nieuwsbrieven. Ervaring met Microsoft Office is hierbij gewenst. ● In het Algemeen Bestuur vertegenwoordig je niet alleen de Taakgroep PR&M, maar je denkt en beslist ook actief mee over allerlei zaken. Denk hierbij aan het beleid en het functioneren, de organisatie en continuïteit van VUHGH. Tijdsbeslag ● Gemiddeld 4 uur per week; in april en mei wekelijks 10-12 uur. Tot de zomer word je ingewerkt door de huidige coördinator en zal het minder tijd vragen. ● De Taakgroep PR&M vergadert 1 keer per maand, het Algemeen Bestuur ook. ● Verder afhankelijk van evenementen. ● Je werkt voornamelijk vanuit huis en soms op locatie in Woerden of Bodegraven. Wat biedt VUHGH? ● Een afwisselende functie met veel contacten en ruimte voor creatieve ideeën en initiatieven. ● Een goed georganiseerde, informele en kleinschalige organisatie met enthousiaste en gezellige mensen. ● We hebben elk jaar een seizoen opening waarvoor je wordt uitgenodigd, een vrijwilligersuitje en enkele andere bijeenkomsten met alle vrijwilligers. ● Als vrijwilliger kun je gratis deelnemen aan cursussen (mits er plaats is). Interesse? ● Voor vragen over de functie: neem contact op met de huidige coördinator PR&M via denise.hermenet@vuhetgroenehart ● Voor algemene vragen over VUHGH: mail naar [email protected] ● Voor je sollicitatie: stuur je motivatie en cv naar [email protected]

Structureel
Montfoort

Begeleider taalcursus voor Oekrainers

Taalmaatjes Montfoort-Linschoten

Vanaf begin januari organiseren wij een Nederlandse taalcursus voor Oekraïners. Omdat de belangstelling erg groot is, zijn wij op zoek naar enkele nieuwe begeleiders. De deelnemers werken met een online taalprogramma thuis en op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur oefenen zij in De Rank in Montfoort aan het verbeteren van hun Nederlands. Heb jij belangstelling om deze cursisten te helpen of wil je meer weten, stuur dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Woerden

Stevige wandelaar

De Rijnhoven

Voor een zeer actieve bewoner ben ik op zoek naar iemand die makkelijk langere afstanden wandelt. Als jij graag de wandelschoenen aantrekt en dit ook leuk vind om met iemand samen te doen, nodig ik je uit voor om kennis te maken. Bij de Rijnhoven zijn wij erg blij met onze vrijwilligers. Wij bedanken jaarlijks de vrijwilligers met een mooi feest en rond de kerst krijgen zij allemaal een mooi kerstpakket. Daarnaast heb je leuke "collega's" waar je altijd bij terecht kunt voor een praatje of een vraag.

Structureel
Woerden

Kom jij helpen bij Tuinderij de Groenteboer?

Tuinderij de Groenteboer

In de polder van Kamerik achter ‘De Boerinn’ ligt Tuinderij de Groenteboer. Een kleinschalige zelfoogst tuin van zo’n 1,5 hectare groot, waar wij met plezier en zorg bijzondere en 'alledaagse' groenten, fruit en bloemen telen volgens de principes van de biologische landbouw. Het onderhouden van onze mooie tuinderij is een arbeidsintensieve taak. Diederik doet dit samen met vrijwilligers. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger je handen uit de mouwen te steken? Er is altijd genoeg te doen op de tuin. Neem deel aan de dagelijkse tuinwerkzaamheden, geniet van de schoonheid van tuinderij, het prachtige landschap er omheen, de rust en onthaast je. Er is voor iedereen altijd wel een passend klusje: zaaien, planten, oogsten, wieden of klussen. Je bent welkom om ons te helpen. Leuk als je contact opneemt!

Structureel
Woerden

Assisteer jij de trainer van VEP?

Voetbalvereniging VEP

Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en houd je van voetbal? Als maatschappelijke stagiair assisteer je bij en leer je zelf trainingen te geven aan de voetbaltraining van de jeugd bij VEP. Je assisteert de trainer van het team. Wat is je taakomschrijving? • 15 min van te voren aanwezig • zelf een oefening verzinnen, uitschrijven en uitvoeren met de kinderen. • ondersteunen bij uitzetten van de oefeningen. • na afloop help je met opruimen. • tijdens de training actief training geven • durven aanspreken op gedrag van voetballertjes • aanwezig in voetbalkleding en schoenen • korte evaluatie na elke training Deze stage biedt plaats aan meerder stagiair(e)s tegelijkertijd. Voorafgaand aan de eerste training heb je een kennismaking met de trainer. Op maandagavond en woensdagmiddag/avond vinden de trainingen plaats. GEDURENDE HET HELE SEIZOEN BEN JE BESCHIKBAAR! DE KINDEREN REKENEN OP JOUW KOMST EN ZIEN GRAAG EEN VERTROUWD GEZICHT! Afwezigheid in overleg met de trainer.

Structureel
Jongeren
Woerden

Verkeersregelaar bij de evenementen

Stichting Verkeersregelaars Woerden

Als verkeersregelaar is het jouw verantwoordelijkheid om verkeersstromen in goede banen te leiden. Dit doe je bij de leukste evenementen binnen de gemeente Woerden, maar eventueel ook daarbuiten. Je bent niet gebonden aan vaste tijden, maar je kan jezelf per evenement aanmelden. Zo kan je het goed combineren met andere werkzaamheden! Wij vragen een enthousiasme vrijwilliger die ten minste vijf keer per jaar inzetbaar is bij de verschillende evenementen waar de stichting verkeersregelaars levert. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in met name spraak. Daarnaast moet je minimaal 16 jaar zijn. Wij bieden jou een belastingvrije vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding naast een opleiding tot verkeersregelaar. Daarnaast werk je in een leuk team, en profiteer je tevens van een aantal leuke extraatjes die de stichting voor zijn vrijwilligers organiseert.

Structureel
Woerden

Medewerker Educatieve tuin landgoed Bredius

Stichting Landgoed Bredius

De tuingroep, die elke woensdagmorgen de educatieve tuin onderhoudt, kan versterking gebruiken. Vind jij het leuk om actief te zijn in een bloemen en planten tuin met onderhoud, snoeien, zaaien, planten en wieden samen met andere vrijwilligers? Welkom !! Bij de start van de werkochtend, om 9.30 uur maken de vrijwilligers samen met coördinator een ronde door de tuin om het werk van die dag door te nemen en daarna aan de slag te gaan. Tussendoor wordt er koffie gedronken. De Educatieve tuin ligt naast NME centrum InBredius. De tuin is een bijzondere plek: alle Woerdense schoolkinderen komen in de tuin op excursie om te leren over de natuur. In de tuin staan veel bomen en planten met een verhaal, zoals de vlier en de kaardenbol. Belangstelling? Neem contact op met Hester Op woensdagmorgen langs komen op de tuin kan ook.

Structureel
Woerden

Cursuscoördinator (vrijwilliger)

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bij Volksuniversiteit Het Groene Hart (VUHGH) werken circa 35 vrijwilligers. Samen met ongeveer 70 ervaren docenten bieden we volwassenen in de regio Woerden/Bodegraven verschillende cursussen, workshops en lezingen aan. We bezorgen onze cursisten gezellige lessen, leuke contacten en nieuwe kennis en vaardigheden. Ter versterking van het team van cursuscoördinatoren zoeken wij per direct een Cursuscoördinator (vrijwilliger) Vind je het leuk om een mooi en gevarieerd cursusaanbod te ontwikkelen voor VUHGH? Zie je of creëer je makkelijk kansen? Ben je organisatorisch en communicatief sterk? En werk je ook nog goed zelfstandig én samen met anderen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! Je wordt lid van het team van cursuscoördinatoren (circa 11 vrijwilligers) en werkt onder leiding van de programmamanager. Je werkt thuis, gaat eropuit voor nieuw cursusaanbod en werkt soms op locatie in Woerden of Bodegraven. Functie-inhoud • Samen met andere coördinatoren verdiep je je in de vraag naar cursussen, workshops, lezingen en excursies. • Je gaat op pad voor nieuw cursusaanbod en onderhoudt contact met de docenten. • Je beoordeelt en evalueert het cursusaanbod op kwaliteit. Tijdsbeslag • Gemiddeld 2 uur per week; in april en mei ongeveer 10-12 uur per week. • Ongeveer 1 keer per 4 weken is er een teamoverleg. • Verder afhankelijk van evenementen. Wat biedt VUHGH? • Jouw bijdrage is erg waardevol en wordt zeer gewaardeerd! • Je werkt in een goed georganiseerde, informele en kleinschalige organisatie met enthousiaste en gezellige mensen. • We hebben elk jaar een seizoensopening, een vrijwilligersuitje en enkele bijeenkomsten met alle vrijwilligers. • Je kunt als vrijwilliger gratis deelnemen aan alle cursussen, workshops, lezingen en excursies (mits er plaats is). Interesse? • Voor vragen over de functie: neem contact op met de programmamanager via een bericht. • Voor algemene vragen over VUHGH ook. • Voor je sollicitatie: stuur je motivatie en cv via een bericht.

Structureel