Bestuursleden Seniorenvereniging Krommenie (SVK) gezocht

Plaats:
Krommenie (Zaanstad), Assendelft (Zaanstad), Wormerveer (Zaanstad)
Categorie:
Bestuur & strategie, Toezicht & beheer
Beschikbaarheid:
soms
Tip anderen via:

Bestuursleden Seniorenvereniging Krommenie (SVK) gezocht

De Seniorenvereniging Krommenie is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Daarbij vragen we ook om uw hulp. Weet u iemand die u graag zou willen voordragen of wilt u uzelf voordragen, laat het ons weten. Dat stelt ons in staat om op tijd een kennismakingsgesprek te hebben. Zo’n gesprek is niet echt bedoeld als sollicitatiegesprek, maar meer om te zien of we een afspraak kunnen maken met de kandidaten om een jaartje mee te lopen tot aan de verkiezing van volgend jaar maart 2021. In dat jaar zou dan duidelijk moeten worden wie op welke plek terecht zou moeten komen. Uiteindelijk beslissen dan de leden tijdens de volgende jaarvergadering. U kunt uw voordracht kwijt op de mail.

Een echt overzicht van ‘eisen’ aan nieuwe bestuursleden hebben we niet. Belangrijk is dat hij/zij zich thuis voelt binnen ons huidige bestuur. Verder een beetje de normale dingen als: goed in het leggen en onderhouden van contacten, affiniteit met de doelgroep van senioren (logisch). Hij/zij moet bereid zijn het functioneren van de vereniging te blijven overzien en eigen initiatief te tonen. De tijdsbesteding is een beetje moeilijk aan te geven: dat kan zijn enkele uren per week met af en toe een uitschieter, en verder afhankelijk van het eigen initiatief. We horen graag van u!

Ontspanning
De vereniging heeft als doel het bieden van contactmogelijkheden en ontspanning voor 50-plussers en organiseert daartoe een breed scala aan activiteiten.
Activiteiten:
wandel- en fietstochten,
klaverjassen – spelmiddagen
dagtochten – excursies - museumbezoek
thema-, film- en muziekmiddagen
creatieve en leerzame activiteiten
inloop koffie-ochtenden (ook geschikt om kennis te maken met onze vereniging).
Het programma voor de activiteiten (en meer) staat iedere maand in de nieuwsbrief ‘FIKS’.

Belangenbehartiging
De SVK ziet belangenbehartiging van senioren als een essentiële taak. Er worden goede contacten onderhouden met de gemeente Zaanstad, Sociaal Wijkteam, Ouderenbonden en diverse organisaties op het gebied van (ouderen-)zorg.

Gecertificeerde belastinghulpen verzorgen uw Aangiftes Inkomstenbelasting en aanvragen voor Zorg- en Huurtoeslag.

Eveneens gecertificeerde Vrijwillige Ouderenadviseurs (VOA’s) helpen bij het invullen van formulieren voor het aanvragen van hulpmiddelen, speciale voorzieningen, parkeerplaatsen, vervoer en meer. Ook leveren zij ondersteuning bij problemen met administratie, (her-)indicaties van zorg en zorgmiddelen, wonen en woningaanpassing, vragen over Wmo en WLZ en bereiden zij samen met u de zgn. ‘keukentafelgesprekken’ (met Sociaal Wijkteam) voor en zijn daar desgewenst bij aanwezig.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Henk is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
Laat Henk weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Seniorenvereniging Krommenie
Geplaatst door:
Profielfoto van Henk
65% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Henk is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
Beschikbaarheid:
soms