De Luisterlijn zoekt luisterexperts

De Luisterlijn zoekt luisterexperts

Plaats:
Lelystad
Categorie:
Gezelschap
Kan online / thuis:
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

De Luisterlijn Lelystad is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die door te luisteren iets voor een ander willen betekenen. Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je hebt een open houding. Je staat momenteel stabiel in het leven en je wilt je graag verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Geen makkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is een ander avontuur. Ben jij die luisterexpert die we zoeken, meld je aan!

Hoe zien de werkzaamheden eruit?:
Een keer per week ben je telefonisch of per chat/mail bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor. Dat kan over van alles gaan, soms over onderwerpen waarvan je het bestaan niet vermoedde.

Voor je aan de slag gaat, krijg je een luistertraining. De training bestaat uit een e-learning gedeelte (je krijgt online modules die je in je eigen tempo en op jouw moment kunt doornemen) en 6 praktijkbijeenkomsten waarin we vooral gesprekken oefenen. Tijdens de training word je begeleid door een ervaren vrijwilliger. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Daarnaast kun je meedoen aan intervisies, themabijeenkomsten en workshops.

Werktijden:
De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar. We werken in diensten van vier uur, die je zelf in kunt roosteren: per maand werk je vier diensten waarvan je één keer 's nachts luistert naar mensen die de slaap niet kunnen vatten.

Extra Informatie:
Meer informatie over de Luisterlijn kun je vinden op [website verborgen].
Hier kun je ook meer lezen over de ervaringen van onze vrijwilligers en over het werken en aanmelden bij de Luisterlijn.
Vanuit huis werken is ook mogelijk.

Benodigde kennis of waardigheden:
Oprechte interesse in de ander, open luisterhouding, empathisch vermogen, enthousiasme voor een gesprek van mens tot mens, bereidheid om zonder oordeel te luisteren.

  • De hulpvraag van Nicole is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Nicole is eerder via deze website geholpen
Laat Nicole weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo De Luisterlijn
Geplaatst door:
Profielfoto van Nicole
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Nicole
  • De hulpvraag van Nicole is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Nicole is eerder via deze website geholpen
Beschikbaarheid:
regelmatig