Muzikaal talent gezocht voor Odensehuis Rotterdam

Plaats:
Rotterdam
Categorie:
Creatief & muziek
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Muzikaal talent gezocht voor Odensehuis Rotterdam

Odensehuis Rotterdam is op zoek naar een vrijwilliger die onze bezoekers (mensen met lichte geheugenproblemen en hun mantelzorgers) muzikaal willen begeleiden bij onze zangactiviteit.
Bespeel jij een muziekinstrument en vind je het daarnaast leuk om te zingen ? Dan ben jij degene die wij [website verborgen] het Odensehuis is zingen een terugkerende activiteit waar de bezoekers heel veel plezier aan beleven. Wij hebben een eigen Odense zangbundel met daarin oude en nieuwe liedjes.

Een Odensehuis is een inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie, vrienden en buurtbewoners. Iedereen is welkom en kan binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit. Een Odensehuis is van en voor de mensen die er komen. Zij vormen de spil. Eigen regie, respect en keuzevrijheid zijn erg belangrijk. Bezoekers vormen het uitgangspunt voor alles wat in het huis gebeurt. Zij zijn de primaire ‘eigenaars’ van het Odensehuis.
Het bezoeken van een Odensehuis draagt eraan bij dat mensen met geheugenproblemen langer thuis kunnen wonen. Hun mantelzorgers kunnen zo ontlast worden. Hierdoor hebben ze even wat tijd voor zich zelf.

Vaardigheden:
Omdat het Odensehuis van en voor de bezoekers is, vraagt dit een bepaalde instelling van de vrijwilliger. Je hebt een uitnodigende houding en maakt makkelijk contact met onze bezoekers. Je benadert hen met respect en op basis van gelijkwaardigheid. Verder is het belangrijk dat je de zelfstandigheid en de eigen kracht van de deelnemers kunt stimuleren.
Het creëren van een open en uitnodigende sfeer om mee te zingen is erg belangrijk. Dit doe je door samen met de bezoekers de liederen uit te zoeken.
Samen met de bezoekers en andere vrijwilligers draag je een steentje bij aan het verder ontwikkelen en uitbouwen van deze activiteit in het Odensehuis.

Werktijden:
Het Odensehuis is drie dagen per week open: op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 -14:30 uur. Per dag kunnen er meerdere vrijwilligers aanwezig zijn.
De diensten zijn verdeeld in twee blokken:
• ’s ochtends: 09:15 – 12:15 uur
• ’s middags: 12:15 – 15:15 uur
De voorkeur gaat uit naar dinsdag of donderdag. 1 x per 2 weken. In onderling overleg spreken we de tijd af.

Locatie:
Je vindt Odensehuis Rotterdam in het Huis van de Wijk (Het Lage Land), 3067 AN Rotterdam ( let op i.v.m. de huidige corona maatregelen is de zangactiviteit tijdelijk gestopt)

Wij bieden:
• leuk en zinvol vrijwilligerswerk
• verzekering (WA en ongevallen) tijdens de uitvoering van het vrijwilligerswerk
• begeleiding van een coördinator
• reiskostenvergoeding
• training en/of themabijeenkomsten

Belangstelling:
Is dit echt iets voor jou? Stuur dan een mailtje of neem tijdens kantoor uren telefonisch contact op met een van de coördinatoren van het Odensehuis (dinsdag/donderdag/vrijdag aanwezig).

Overige:
Odensehuis Rotterdam is het eerste Odensehuis in onze stad en is vol op in ontwikkeling.
Hoe mooi is het om samen met andere vrijwilligers en de bezoekers je steentje bij te dragen aan het verder ontwikkelen en opbouwen van het Odensehuis in Rotterdam. Dat maakt het extra leuk en uitdagend !

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Mia is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Mia is eerder via deze website geholpen
Laat Mia weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Samen 010
Geplaatst door:
Profielfoto van Mia
Mia
90% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Mia
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Mia is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Mia is eerder via deze website geholpen
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Mia namens Samen 010

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Wordt jij vrijwilliger in Odensehuis Rotterdam? Prins Alexander (Rotterdam) Gastvrouw / -heer, Mantelzorg ondersteuning, Maatjes & buddy's