csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Collectant

Help mee collecteren Elk jaar collecteert Samen sterk huis, centrum voor leven met en na kanker in Woerden, Zegveld, Harmelen, Kamerik en Linschoten. We weten dat hier vele mensen wonen die het Samen sterk huis een warm hart toedragen. Misschien hoor jij daarbij? Het zou geweldig zijn als je bereid bent om te helpen met de collecte. Het kost je ongeveer 2 tot 2,5 uur aan tijd en het levert heel veel positieve reacties op van de bevolking in onze gemeente. Kanker heeft een enorme impact op iemands leven. Iedereen kent in haar/zijn omgeving wel iemand die met kanker te maken heeft. Eigenlijk is er geen betere reden om te gaan collecteren voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. We kunnen jouw hulp zeker gebruiken, dus als je interesse hebt, stuur dan een bericht.

Lees meer

project

Woerden

Collecte & inzamelacties
Financiën & fondsenwerving

Beschrijving

Help mee collecteren

Elk jaar collecteert Samen sterk huis, centrum voor leven met en na kanker in Woerden, Zegveld, Harmelen, Kamerik en Linschoten. We weten dat hier vele mensen wonen die het Samen sterk huis een warm hart toedragen. Misschien hoor jij daarbij? Het zou geweldig zijn als je bereid bent om te helpen met de collecte. Het kost je ongeveer 2 tot 2,5 uur aan tijd en het levert heel veel positieve reacties op van de bevolking in onze gemeente.

Kanker heeft een enorme impact op iemands leven. Iedereen kent in haar/zijn omgeving wel iemand die met kanker te maken heeft. Eigenlijk is er geen betere reden om te gaan collecteren voor Inloophuis ‘Leven met kanker’.

We kunnen jouw hulp zeker gebruiken, dus als je interesse hebt, stuur dan een bericht.

Praktische informatie

Project - 1 weken

2 tot 3 uur

Start: 21-10-2024

Locatie

Woerden

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Collecte & inzamelacties
Financiën & fondsenwerving
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Samen sterk huis

Woerden

Gastvrouwen en gastheren

Samen sterk huis

Geef gasten een warm welkom Dagelijks bezoeken gasten het Inloophuis ‘Leven met kanker voor een kopje koffie, een praatje of een activiteit. Als gastvrouw of gastheer ontvang je de gasten en stelt ze op hun gemak. Als gastvrouw of gastheer ben je voorwaardenscheppend bezig voor de gasten. Je kunt goed luisteren, kunt begrip en respect tonen naar onze gasten. Daarnaast zorg je dat er een goede, vertrouwde en veilige sfeer heerst in het Inloophuis ‘Leven met kanker’. Om je te ondersteunen krijg je een training van zes dagdelen. Er is altijd ruimte voor nieuwe gastvrouwen en gastheren, dus als je interesse hebt, stuur dan een bericht!

Structureel
Woerden

Activiteitenbegeleider

Samen sterk huis

Zorg voor leuke activiteiten Dagelijks bezoeken gasten het Samen sterk huis, centrum voor leven met en na kanker voor een kopje koffie, een praatje of een activiteit. Dat kan iets creatiefs zijn, een activiteit op het gebied van ontspannen of bewegen of iets totaal anders, zoals te zien in ons activiteitenrooster. Ben je goed in een bepaalde activiteit en gun je het onze gasten hiermee op een laagdrempelige manier kennis te maken? Je komt terecht in een hele fijne omgeving met vele enthousiaste vrijwilligers. Een basistraining ter ondersteuning hoort bij het vrijwilligerswerk. Er is altijd ruimte voor nieuwe activiteiten, dus als je interesse hebt, stuur dan een bericht!

Structureel
Woerden

Heb jij feeling met kinderen?

Samen sterk huis

Samen sterk huis. centrum voorleven met en na kanker, is op zoek naar een vrijwilliger die eenmaal per maand de Kidsclub mee kan begeleiden. Het gaat om kinderen die in de thuissituatie te maken hebben met kanker of een andere ernstige ziekte. We willen ze een plek bieden voor (h)erkenning van de lastige thuissituatie en ze een gezellige middag bieden met andere leeftijdsgenoten in dezelfde situatie. Je helpt mee met het organiseren van passende activiteiten zoals spelletjes, hapjes maken, proefjes doen, zwemmen en dansen. Dit is meestal op de eerste woensdagmiddag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur. Dus vind je het leuk om kinderen een gezellige middag te bieden? Stuur dan een bericht.

Structureel
Woerden

Gespreksleider Lotgenotengroep Mantelzorgers

Samen sterk huis

Ben jij die warme persoonlijkheid die een gemeenschap kan smeden? Heb je altijd al een passie gehad voor het bij elkaar brengen van mensen? Dan hebben wij de ideale rol voor jou! De rol: Gespreksleider ontmoetingsgroep mantelzorgers Als gespreksleider van de lotgenotengroep voor mantelzorgers krijg jij de unieke kans om een brug te slaan tussen harten en ervaringen. De voordelen? Jij staat er niet alleen voor. Samen met een team van twee ondersteuners vanuit het Samen Sterk Huis geef jij sturing aan deze gespreksgroep. Je hebt: • Ervaring in het leiden van groepsgesprekken. • Empathisch vermogen en luistervaardigheden. • Goede communicatieve vaardigheden en respect voor diversiteit. • Ervaring met Inzicht in de uitdagingen van mantelzorgers. Werkdagen en -tijden tien keer per jaar: • Startdatum: 20 februari. • Elke 3e dinsdagmiddag van de maand, behalve juli en augustus. • Van 13.30 uur tot 15.30 uur. Wat bieden wij: Verbinding, inspiratie en samenwerking Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden en ontdek ook nieuwe aspecten van jezelf. Deze rol biedt je de kans om: • Bij te dragen aan het welzijn van mantelzorgers. • Na evaluatie de bijeenkomsten zelf aan te passen. • Ruimte voor evaluatie en aanpassing van de bijeenkomsten. • Samen met een gemotiveerd team te werken aan een groep die omziet naar elkaar • Deel te nemen aan een gratis vrijwilligersopleiding bestaande uit zes boeiende dagdelen Ben jij de persoon die zich geroepen voelt om mantelzorgers samen te brengen, een luisterend oor te bieden en bij te dragen aan een sterke basis van verbondenheid en steun? Voel je je aangesproken om deze groep te leiden en samen met ons een waardevolle ontmoetingsplaats te creëren? Dan ben jij degene die we zoeken! Zet vandaag nog de eerste stap, wij willen je graag ontmoeten. Interesse of vragen? Stuur en bericht.

Structureel
Woerden

Begeleider Aquarelleren

Samen sterk huis

Leer gasten aquarelleren. Dagelijks bezoeken gasten het Inloophuis Samen Sterkhuis voor een kopje koffie, een praatje of een activiteit. Dat kan iets creatiefs zijn, een activiteit op het gebied van ontspannen of bewegen of iets totaal anders, zoals te zien in ons activiteitenrooster. Ben jij goed in aquarelleren en heb je zin om eenmaal in de maand workshop Aquarelleren te geven in ons Inloophuis? Het helpt mensen om even te vergeten dat ze ziek zijn (geweest) en ontspannen te genieten van het plezier om creatief bezig te zijn. Tijdens het aquarelleren staat plezier voorop, je gunt het onze gasten om hiermee op een laagdrempelige manier kennis te maken. Je komt terecht in een hele fijne omgeving met vele enthousiaste vrijwilligers. Een basistraining ter ondersteuning hoort bij het vrijwilligerswerk. Heb je interesse? Stuur dan een berichtje

Structureel

Anderen bekeken ook

Woerden

Ben jij degene die extra handen kan bieden.

Careyn

In ons verpleeghuis Weddesteyn in Woerden en kleinschalig wonen Waterschapshuis in Kamerik zijn we op zoek naar vrijwilligers die weten hoe ze in groepsverband of zelfstandig ingezet kunnen worden. Heb je zin om onze bewoners te ondersteunen bij diverse activiteiten? Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken bij onze georganiseerde activiteiten? Heb je zin om samen een gezellig ontmoet moment te creëren? Dan kan je een vrijwillig kennismakingsgesprek aanvragen, zodat ik alle ins en outs over het vrijwilligerswerk in ons verpleeghuis uit kan leggen. Onder het genot van een kopje koffie vertel ik wat team Welzijn aan onze bewoners biedt en waar de vrijwilligers een belangrijke rol in spelen. Ben jij degene die het verschil kan maken, neem dan contact met me op. Dan zien we elkaar bij het kennismakingsgesprek in Weddesteyn. Anita Kort Coördinator Vrijwilligers Weddesteyn-Waterschapshuis

Structureel
Woerden

MaS bij het NationaalVeteraanTreffen (NVT)

Stichting Nationaal Veteraan Treffen Woerden

14 september 2024 vind Nederlands grootste oldtimer evenement voor brommers, scooters en motoren voor de 32ste keer plaats op het exercitieveld in Woerden. Liefhebbers en eigenaren van meer dan 2000 voertuigen zullen vanuit heel Nederland langskomen om er samen een gezellige dag van te maken. Net als in voorgaande jaren bieden wij een maatschappelijke stage aan voor de voorbereidingen op 13 september (na schooltijd..) en de dag van het evenement, 14 september. Hiervoor heb je geen ervaring nodig, maar wel een goede inzet en motivatie om onder begeleiding van een enthousiaste groep vrijwilligers te helpen met het opbouwen van het evenement en te assisteren bij het begeleiden en parkeren van de voertuigen, kaartverkoop, assisteren in de horeca kramen (non-alcoholisch) en het afbouwen van het evenement. Je leert wat er allemaal geregeld en gedaan moet worden tijdens het evenement, leert veel mensen kennen en uiteraard krijg je ook tijd om te genieten van de sfeer van het evenement. Als jou dit een mooie uitdaging lijkt, reageer dan via deze site en wie weet ben jij er in september wel bij!

14-09-2024
Jongeren
Woerden

Coördinator Public Relations & Marketing

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bij Volksuniversiteit Het Groene Hart (VUHGH) werken 35-40 vrijwilligers. Samen bieden we volwassenen in de regio Woerden/Bodegraven een gevarieerd programma aan. Interessante cursussen, professionele docenten, betaalbare lessen en gezelligheid, dat is waar onze Volksuniversiteit voor staat. Ter versterking van de Taakgroep PR&M en het Algemeen Bestuur zoeken wij per direct een Coördinator Public Relations & Marketing, tevens Bestuurslid (vrijwilliger) Ben je organisatorisch en communicatief sterk en heb je (enige) ervaring met PR en Marketing? Vind je het leuk om VUHGH goed op de kaart te zetten en het cursusaanbod duidelijk en aantrekkelijk te communiceren naar onze doelgroepen? Doe je dat graag vanuit een leidinggevende rol, samen met anderen? Als je dan ook nog als bestuurslid wilt meewerken aan zaken die de organisatie aangaan, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! Functie-inhoud ● Je geeft leiding aan de Taakgroep PR&M, die bestaat uit 6 andere vrijwilligers (tekstschrijvers, sociale media-medewerkers, een beeldredacteur en vormgever) en nauw samenwerkt met ICT-beheer. Samen verzorg je de publiciteit van het cursusprogramma en de naamsbekendheid van VUHGH, via (sociale) media, de website, nieuwsbrief en andere publicaties. ● Jij hebt zowel een coördinerende als uitvoerende rol. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de in- en externe afstemming rond publicaties en maak je de eerste aanzet voor nieuwsbrieven. Ervaring met Microsoft Office is hierbij gewenst. ● In het Algemeen Bestuur vertegenwoordig je niet alleen de Taakgroep PR&M, maar je denkt en beslist ook actief mee over allerlei zaken. Denk hierbij aan het beleid en het functioneren, de organisatie en continuïteit van VUHGH. Tijdsbeslag ● Gemiddeld 4 uur per week; in april en mei wekelijks 10-12 uur. Tot de zomer word je ingewerkt door de huidige coördinator en zal het minder tijd vragen. ● De Taakgroep PR&M vergadert 1 keer per maand, het Algemeen Bestuur ook. ● Verder afhankelijk van evenementen. ● Je werkt voornamelijk vanuit huis en soms op locatie in Woerden of Bodegraven. Wat biedt VUHGH? ● Een afwisselende functie met veel contacten en ruimte voor creatieve ideeën en initiatieven. ● Een goed georganiseerde, informele en kleinschalige organisatie met enthousiaste en gezellige mensen. ● We hebben elk jaar een seizoen opening waarvoor je wordt uitgenodigd, een vrijwilligersuitje en enkele andere bijeenkomsten met alle vrijwilligers. ● Als vrijwilliger kun je gratis deelnemen aan cursussen (mits er plaats is). Interesse? ● Voor vragen over de functie: neem contact op met de huidige coördinator PR&M via denise.hermenet@vuhetgroenehart ● Voor algemene vragen over VUHGH: mail naar [email protected] ● Voor je sollicitatie: stuur je motivatie en cv naar [email protected]

Structureel
Montfoort

Begeleider taalcursus voor Oekrainers

Taalmaatjes Montfoort-Linschoten

Vanaf begin januari organiseren wij een Nederlandse taalcursus voor Oekraïners. Omdat de belangstelling erg groot is, zijn wij op zoek naar enkele nieuwe begeleiders. De deelnemers werken met een online taalprogramma thuis en op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur oefenen zij in De Rank in Montfoort aan het verbeteren van hun Nederlands. Heb jij belangstelling om deze cursisten te helpen of wil je meer weten, stuur dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Woerden

Stevige wandelaar

De Rijnhoven

Voor een zeer actieve bewoner ben ik op zoek naar iemand die makkelijk langere afstanden wandelt. Als jij graag de wandelschoenen aantrekt en dit ook leuk vind om met iemand samen te doen, nodig ik je uit voor om kennis te maken. Bij de Rijnhoven zijn wij erg blij met onze vrijwilligers. Wij bedanken jaarlijks de vrijwilligers met een mooi feest en rond de kerst krijgen zij allemaal een mooi kerstpakket. Daarnaast heb je leuke "collega's" waar je altijd bij terecht kunt voor een praatje of een vraag.

Structureel
Woerden

Kom jij helpen bij Tuinderij de Groenteboer?

Tuinderij de Groenteboer

In de polder van Kamerik achter ‘De Boerinn’ ligt Tuinderij de Groenteboer. Een kleinschalige zelfoogst tuin van zo’n 1,5 hectare groot, waar wij met plezier en zorg bijzondere en 'alledaagse' groenten, fruit en bloemen telen volgens de principes van de biologische landbouw. Het onderhouden van onze mooie tuinderij is een arbeidsintensieve taak. Diederik doet dit samen met vrijwilligers. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger je handen uit de mouwen te steken? Er is altijd genoeg te doen op de tuin. Neem deel aan de dagelijkse tuinwerkzaamheden, geniet van de schoonheid van tuinderij, het prachtige landschap er omheen, de rust en onthaast je. Er is voor iedereen altijd wel een passend klusje: zaaien, planten, oogsten, wieden of klussen. Je bent welkom om ons te helpen. Leuk als je contact opneemt!

Structureel
Woerden

Assisteer jij de trainer van VEP?

Voetbalvereniging VEP

Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en houd je van voetbal? Als maatschappelijke stagiair assisteer je bij en leer je zelf trainingen te geven aan de voetbaltraining van de jeugd bij VEP. Je assisteert de trainer van het team. Wat is je taakomschrijving? • 15 min van te voren aanwezig • zelf een oefening verzinnen, uitschrijven en uitvoeren met de kinderen. • ondersteunen bij uitzetten van de oefeningen. • na afloop help je met opruimen. • tijdens de training actief training geven • durven aanspreken op gedrag van voetballertjes • aanwezig in voetbalkleding en schoenen • korte evaluatie na elke training Deze stage biedt plaats aan meerder stagiair(e)s tegelijkertijd. Voorafgaand aan de eerste training heb je een kennismaking met de trainer. Op maandagavond en woensdagmiddag/avond vinden de trainingen plaats. GEDURENDE HET HELE SEIZOEN BEN JE BESCHIKBAAR! DE KINDEREN REKENEN OP JOUW KOMST EN ZIEN GRAAG EEN VERTROUWD GEZICHT! Afwezigheid in overleg met de trainer.

Structureel
Jongeren
Woerden

Verkeersregelaar bij de evenementen

Stichting Verkeersregelaars Woerden

Als verkeersregelaar is het jouw verantwoordelijkheid om verkeersstromen in goede banen te leiden. Dit doe je bij de leukste evenementen binnen de gemeente Woerden, maar eventueel ook daarbuiten. Je bent niet gebonden aan vaste tijden, maar je kan jezelf per evenement aanmelden. Zo kan je het goed combineren met andere werkzaamheden! Wij vragen een enthousiasme vrijwilliger die ten minste vijf keer per jaar inzetbaar is bij de verschillende evenementen waar de stichting verkeersregelaars levert. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in met name spraak. Daarnaast moet je minimaal 16 jaar zijn. Wij bieden jou een belastingvrije vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding naast een opleiding tot verkeersregelaar. Daarnaast werk je in een leuk team, en profiteer je tevens van een aantal leuke extraatjes die de stichting voor zijn vrijwilligers organiseert.

Structureel
Woerden

Medewerker Educatieve tuin landgoed Bredius

Stichting Landgoed Bredius

De tuingroep, die elke woensdagmorgen de educatieve tuin onderhoudt, kan versterking gebruiken. Vind jij het leuk om actief te zijn in een bloemen en planten tuin met onderhoud, snoeien, zaaien, planten en wieden samen met andere vrijwilligers? Welkom !! Bij de start van de werkochtend, om 9.30 uur maken de vrijwilligers samen met coördinator een ronde door de tuin om het werk van die dag door te nemen en daarna aan de slag te gaan. Tussendoor wordt er koffie gedronken. De Educatieve tuin ligt naast NME centrum InBredius. De tuin is een bijzondere plek: alle Woerdense schoolkinderen komen in de tuin op excursie om te leren over de natuur. In de tuin staan veel bomen en planten met een verhaal, zoals de vlier en de kaardenbol. Belangstelling? Neem contact op met Hester Op woensdagmorgen langs komen op de tuin kan ook.

Structureel
Woerden

Cursuscoördinator (vrijwilliger)

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bij Volksuniversiteit Het Groene Hart (VUHGH) werken circa 35 vrijwilligers. Samen met ongeveer 70 ervaren docenten bieden we volwassenen in de regio Woerden/Bodegraven verschillende cursussen, workshops en lezingen aan. We bezorgen onze cursisten gezellige lessen, leuke contacten en nieuwe kennis en vaardigheden. Ter versterking van het team van cursuscoördinatoren zoeken wij per direct een Cursuscoördinator (vrijwilliger) Vind je het leuk om een mooi en gevarieerd cursusaanbod te ontwikkelen voor VUHGH? Zie je of creëer je makkelijk kansen? Ben je organisatorisch en communicatief sterk? En werk je ook nog goed zelfstandig én samen met anderen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! Je wordt lid van het team van cursuscoördinatoren (circa 11 vrijwilligers) en werkt onder leiding van de programmamanager. Je werkt thuis, gaat eropuit voor nieuw cursusaanbod en werkt soms op locatie in Woerden of Bodegraven. Functie-inhoud • Samen met andere coördinatoren verdiep je je in de vraag naar cursussen, workshops, lezingen en excursies. • Je gaat op pad voor nieuw cursusaanbod en onderhoudt contact met de docenten. • Je beoordeelt en evalueert het cursusaanbod op kwaliteit. Tijdsbeslag • Gemiddeld 2 uur per week; in april en mei ongeveer 10-12 uur per week. • Ongeveer 1 keer per 4 weken is er een teamoverleg. • Verder afhankelijk van evenementen. Wat biedt VUHGH? • Jouw bijdrage is erg waardevol en wordt zeer gewaardeerd! • Je werkt in een goed georganiseerde, informele en kleinschalige organisatie met enthousiaste en gezellige mensen. • We hebben elk jaar een seizoensopening, een vrijwilligersuitje en enkele bijeenkomsten met alle vrijwilligers. • Je kunt als vrijwilliger gratis deelnemen aan alle cursussen, workshops, lezingen en excursies (mits er plaats is). Interesse? • Voor vragen over de functie: neem contact op met de programmamanager via een bericht. • Voor algemene vragen over VUHGH ook. • Voor je sollicitatie: stuur je motivatie en cv via een bericht.

Structureel