csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Baliemedewerker M/V

Aan de informatiebalie in het Stadhuis Forum kunnen bezoekers zich oriënteren op het werk van de Gildes.Daarnaast geven de vrijwilligers van Gilde Zoetermeer hier informatie over allerlei soorten vrijwilligerswerk en beantwoorden zij vragen hierover. Driemaal per week is de infobalie in het Forum een middag bemand, nl op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Er wordt gewerkt met een rooster. Heb je affiniteit met werken achter een balie en wil je ons team komen versterken? Je bent van harte uitgenodigd te reageren op deze vacature.

Lees meer

structureel

Zoetermeer

Marketing & communicatie
Media & design

Beschrijving

Aan de informatiebalie in het Stadhuis Forum kunnen bezoekers zich oriënteren op het werk van de Gildes.Daarnaast geven de vrijwilligers van Gilde Zoetermeer hier informatie over allerlei soorten vrijwilligerswerk en beantwoorden zij vragen hierover. Driemaal per week is de infobalie in het Forum een middag bemand, nl op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Er wordt gewerkt met een rooster.
Heb je affiniteit met werken achter een balie en wil je ons team komen versterken? Je bent van harte uitgenodigd te reageren op deze vacature.

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 6 uur

Locatie

Zoetermeer

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Marketing & communicatie
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Gilde Zoetermeer

Zoetermeer

Taalmaatjes (Begeleiders Anderstaligen)(M/V)

Gilde Zoetermeer

Zij begeleiden één-op-één anderstaligen om hun spreekvaardigheid in het Nederlands op een hoger niveau te brengen. Dit kan op vele manieren. Tijden en locatie regelt u zelf in overleg. Het geeft veel voldoening en waardering! Nadat u zich aangemeld heeft, volgt eerst een persoonlijk intake-gesprek om de wederzijdse verwachtingen goed af te stemmen. Een inleidende cursus behoort tot de mogelijkheden. De activiteit vraagt in principe ca. 2 uur per week.

Structureel
Zoetermeer

Gilde SamenSpraak - Adjunct Coördinator

Gilde Zoetermeer

GILDE SAMENSPRAAK - ADJUNCT COÖRDINATOR Plaats: Centrum Categorie:Coördineren & regelen (bv. evenementen), Taal & lezenAangeboden door:een persoon namens een organisatieTip anderen via: De kerntaak van Gilde SamenSpraak in Zoetermeer is 'Anderstaligen’, van waar dan ook, te helpen met het leren spreken van de Nederlandse taal, ze wegwijs en bekend te maken met Nederlandse gewoonten, opdat ze beter hun weg kunnen vinden in de Zoetermeerse samenleving. Om aan deze taak invulling te geven heeft Gilde SamenSpraak ca. 150 vrijwilligers (taalbegeleiders), die met een anderstalige een taalmaatjeskoppel vormen. Daarnaast wordt er twee keer per maand een Praathuis georganiseerd. Om het geheel inhoudelijk en administratief vorm te geven is een team van 15 vrijwilligers, die worden geleid door een coördinator en een adjunct-coördinator. Gezien de hoeveelheid werkzaamheden hebben we behoefte aan een tweede adjunct coördinator. We zoeken iemand, die met ons meedenkt, samen organiseert en coördineert, affiniteit heeft met ICT en met inlevingsvermogen oog en oor heeft voor wat in de organisatie leeft. In voorkomende gevallen is hij/zij ook genegen om de coördinator te vervangen. Op onze website [website verborgen] kun je meer lezen over Gilde SamenSpraak en onze activiteiten. Graag willen we kennis met je maken en in een nader gesprek verder informeren over onze nuttige en voldoening gevende werkzaamheden!

Structureel

Anderen bekeken ook

Zoetermeer

Vrijwilliger op schooltuin Noordhove

gemeente Zoetermeer

Vind je het leuk om buiten te zijn? En om kinderen te enthousiasmeren over de natuur? Ben je bovendien beschikbaar op woensdagochtend? Word dan vrijwilliger op schooltuin Noodhove! Van april tot aan de zomervakantie gaan 2 schoolklassen één uur per week aan de slag in hun eigen tuintje. Ze worden begeleid van een klein team enthousiaste vrijwilligers. Wij zoeken een vrijwilliger die willen helpen om kinderen een onvergetelijk schooltuinseizoen mee te laten maken! Als vrijwilliger op de schooltuin Noordhove: • ...werk je graag buiten in de natuur; • ...kun je goed met kinderen omgaan; • ...ben je van april-eind juni beschikbaar op woensdag van 08:30-13:30 uur Groene vingers zijn handig, maar niet direct nodig. Ervaren collega’s werken je met plezier in. Ben jij in de aangegeven periode beschikbaar? Kom gezellig helpen op de schooltuinen! Aanmelden Enthousiast geworden? Meld je aan onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Structureel
Jongeren
Zoetermeer

Vrijwilliger op wijk- en schooltuin Rokkeveen

gemeente Zoetermeer

Vind je het leuk om buiten te zijn? En om kinderen te enthousiasmeren over de natuur? Of juist de wijktuinleidster te helpen met de (tuin)klussen of reparaties? Word dan vrijwilliger op wijk- en schooltuin Rokkeveen! Van augustus tot aan de herfstvakantie krijgen basisschoolleerlingen uit groep 5 hier themalessen over tuinieren. Van april tot aan de zomervakantie gaan de kinderen één uur per week onder schooltijd aan de slag in hun eigen tuintje. Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen om kinderen een onvergetelijk schooltuinseizoen mee te laten maken! Als vrijwilliger op de schooltuinen: • ...werk je graag buiten in de tuin en/of • ...kun je goed met kinderen omgaan en/of; • ...ondersteun je graag met klussen op de tuin en/of • ... ondersteun je graag met reparaties en technische klussen Groene vingers zijn handig, maar niet direct nodig. Ervaren collega’s werken je met plezier in. Wij bieden... Een gezellig team aan vrijwilligers en sociaal contact met jong en oud. Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd en ontvangen onze vrijwilligers een presentje als dank voor hun inzet. Krijg jij hier energie van en heb je tijd over? Kom gezellig helpen op de schooltuinen! Aanmelden Enthousiast geworden? Meld je aan onder vermelding van je naam, telefoonnummer en wanneer je beschikbaar zou zijn.

Structureel
Zoetermeer

Chauffeurs gezocht

UVV Zoetermeer

We zoeken nieuwe vrijwilligers voor ons project Begeleid Vervoer. Met deze service vervoeren we mensen, die niet meer zelfstandig met het openbaar vervoer of taxi kunnen reizen. Daarbij leveren we maatwerk. Naast ophalen en thuisbrengen, kan onze vrijwilliger de cliënt ook thuis helpen bij vertrek en vergezellen op zijn of haar bestemming. Bijvoorbeeld bij bezoek aan een zorgverlener. De vrijwilliger blijft dan op de cliënt wachten, tenzij anders is afgesproken. Het project Begeleid Vervoer is bedoeld voor ritten binnen Zoetermeer, of naar bestemmingen in de directe omgeving van Zoetermeer. De cliënten betalen de UVV chauffeur-vrijwilliger rechtstreeks een kilometervergoeding voor de rit en eventuele parkeerkosten. Op dit moment hebben we plm. 35 chauffeurs, maar de vraag blijft stijgen. We zijn dus op zoek naar vrijwilligers, die in hun vrije tijd kwetsbare ouderen willen begeleiden en vervoeren met hun eigen auto. Je bepaalt helemaal zelf op welke dagen en uren je beschikbaar wilt zijn. Dit zijn onze eisen: - Innemende persoonlijkheid en het nodige geduld · In bezit van geldig B(E) rijbewijs. · In goede conditie · In bezit van een eigen auto met inzittenden verzekering · Een Verklaring Omtrent Gedrag (via UVV aan te vragen) Heb je interesse? Neem dan nu contact met ons op.

Structureel
Zoetermeer

Oefenplein basisvaardigheden, help jij mee?

Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

De bibliotheek Zoetermeer zoekt op korte termijn naar: Vrijwilligers (digitaal) Oefenplein (m/v) De Bibliotheek is er voor iedereen. Een plaats waar het draait om het delen van verhalen en de ondersteuning en ontwikkeling van mensen. De bibliotheek biedt ondersteuning aan mensen in Zoetermeer en wil dat jong en oud kan blijven participeren in de samenleving. Daarom start binnenkort in de bibliotheek een Oefenplein basisvaardigheden, de plek om taal- reken- of digitale vaardigheden te vergroten. Mensen kunnen hier zelfstandig oefenen met behulp van programma’s (waaronder oefenen.nl) op computers van de bibliotheek. Functiebeschrijving: De vrijwilliger Oefenplein helpt mensen op te starten en geeft waar nodig begeleiding. Je staat tijdens de openingsuren bezoekers te woord, vraagt uit wat de hulpvraag is en zet mensen aan de slag met relevante digitale programma’s. Je zet de computers klaar en na afloop ruim je spullen weer op. Het Oefenplein werkt op basis van een open inloop. Er melden zich bezoekers met verschillende soorten ontwikkelvragen. Indien nodig, laat je bezoekers een eenvoudige taaltest doen zodat ingeschat kan worden welke programma’s er ingezet kunnen worden. Aan de hand van de hulpvraag (en uitslag test) adviseer je met welk programmaonderdeel iemand het beste kan starten en zet je eventueel digitaal een leerroute klaar. Je zorgt dat een account wordt aangemaakt en voor de administratie hieromheen. Je begeleidt waar nodig op een coachende manier en beantwoordt vragen over de werking van de programma’s. Je hebt contact met de Coördinator en medewerker Digi-Taalhuis, die eindverantwoordelijk zijn voor het Oefenplein. En met de vele andere vrijwilligers van het Digi-Taalhuis. Aantal uren per week: De functie van vrijwilliger Oefenplein kost gemiddeld 3 uur per dienst. Het Oefenplein is open op woensdag van 10.00 – 12.00 uur, vrijdag van 13.00 – 15.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur. Je bent als vrijwilliger eerder aanwezig en sluit na afloop af. Wij zoeken: Enthousiaste, betrokken, sociale, en klantgerichte mensen, die één of meerdere diensten per week willen draaien. Wij vragen: Goede digitale vaardigheden Goede communicatieve vaardigheden (waaronder klantvriendelijk, representatief en pro-actief); Affiniteit met taal en goede beheersing van de Nederlandse taal; Goede luistervaardig- en analysevaardigheden; Verantwoordelijkheidsgevoel en geduld Bereidheid tot het volgen van de basistraining voor taalvrijwilligers en verdiepende modules; Commitment voor ten minste één jaar Wij bieden: Een leuke vrijwilligersfunctie waarbij u veel verschillende mensen ontmoet; Goede faciliteiten op een centrale plaats; Directe ondersteuning vanuit de bibliotheek; Een basistraining bestaande uit vier dagdelen en verdiepende modules Scholing in de vorm van deskundigheidsbevordering; Een gratis abonnement van de bibliotheek. Help je graag mensen op weg? Meld je dan aan! Meer informatie: Heeft u interesse of heeft u vragen? Mail dan naar Mariska.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Zoetermeer

Coördinator Fietsmaatjes Zoetermeer

UVV Zoetermeer

Fietsmaatjes Zoetermeer is gestart! Wat is Fietsmaatjes? Fietsmaatjes is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen willen of kunnen. Samen met vrijwilligers trekken zij er op een duofiets met elektrische trapondersteuning op uit. De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn eigen tempo. Het is ons doel om in een aantal wijken een duofiets te plaatsen en per wijk zowel vrijwilligers als gasten te werven en matchen. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten! De coördinator houdt persoonlijke intakegesprekken met nieuwe vrijwilligers en gasten. Hij/zij maakt proefritten of vraagt een vrijwilliger deze proefritten te maken. Hij/zij koppelt een gast met een vrijwilliger op basis van het de informatie uit het intakegesprek. Hij/zij organiseert informatieve en gezellige vrijwilligersbijeenkomsten. Hij/zij monitort het fietsen met gebruik van het online duofietsrooster. Hij/zij onderhoudt contact met de vrijwilligers en gasten. Bij bijzonderheden of incidenten communiceert hij/zij met het bestuur. Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om met mensen uit onze doelgroep om te gaan.

Structureel
Jongeren
Zoetermeer

Administratief hulpverlener

Mensen in de Minima

Ondertussen bestaat onze stichting - zij het onder verschillende benamingen - al ruim veertig jaar! In twee vestigingen, Meerzicht en Oosterheem houden wij spreekuren, waarbij wij mensen helpen met de alledaagse administratieve zaken die zij tegenkomen. In de wijk Meerzicht zijn we in drie spreekkamers geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9:00 uur tot 11:00 uur, met regelmatig uitloop als we bezig zijn. We hopen toch ook weer op de maandagen en/of vrijdagen te kunnen openen, maar dan hebben we écht uitbreiding qua vrijwilligers nodig. Er zijn heel wat mensen die gebruik maken van onze hulp, die bestaat uit het lezen/schrijven/invullen van allerhande brieven en formulieren, waar men zelf niet (goed) uit komt. Ook helpen we om oplossingen te vinden als er sprake is van een probleem(pje). We kunnen hierbij nog wel wat extra vrijwilligers gebruiken. De diversiteit aan vragen waar mensen mee komen, is groot. En ook wij leren ook soms nog steeds nieuwe dingen… Gelukkig werken we in - steeds wisselende - koppels van twee om onze cliënten met raad en daad bij te staan, behalve als we met een oneven aantal vrijwilligers per dagdeel werken. Soms vraagt het wat meer doorvragen om de problematiek waar men mee worstelt, duidelijk te krijgen. Ook hebben we een registratiesysteem waarin we opslaan wat we doen voor onze bezoekers. Uitdagend vrijwilligerswerk dus! Er staat zelfs nog een kleine onkostenvergoeding van € 5,00 per dagdeel tegenover. Voelt u zich aangetrokken om - het liefst voor langere tijd - bij te springen? Neem dan contact met ons op! Wij verzoeken om een duidelijk gemotiveerde en onderbouwde reactie. Op vage reacties wordt niet gereageerd.

Structureel
Zoetermeer

Donderdags hosten bij Kunstgarage Franx !

Kunstgarage Franx

Heb jij op donderdagen misschien nog wat uurtjes over, om je in een inspirerende kunstzinnige omgeving te begeven met gelijkgestemden? Ben je beschikbaar in de ochtend of misschien wel liever de middag, om de week of wekelijks? Kom dan eens informeren naar een functie als 'vrijwillig host bij kunstgarage Franx' waar je; - bezoekers zal ontvangen en het enthousiasme deelt m.b.t. kunst en cultuur - kunstwerken en artikelen verkoopt uit de expositie en winkelruimten - deze netjes en representatief kan houden - daarnaast (actief) een oogje in het zeil houdt met je collega's op de expositievloer - vragen beantwoord om bezoekers te wijzen op de bijzonderheden Kortom een leuke diverse sociale functie met veel plezierige ontmoetingen. Interesse? Meld je dan aan via de onderstaande aanmeldknop.

Structureel
Zoetermeer

Ben jij iemand met liefde voor kleding?

Pelgrimshoeve

Wil jij, samen met ruim 180 andere vrijwilligers, het verschil maken voor heel veel mensen wereldwijd? En wil je bijdrage aan het hergebruik van spullen en dus aan een beter milieu? Dan zijn er bij ons heel veel mogelijkheden om je dag leuker te maken. Voor onze kledingafdeling zoeken wij mensen om te sorteren en uitzoeken. Dagelijks krijgen wij zakken en dozen vol kleding binnen. Al deze kleding wordt uitgezocht. Is het nog heel, zitten er geen vlekken op, zit er geen luchtje aan? Kortom is het nog verkoopbaar? Onze kledingafdeling is groot en wordt erg gewaardeerd door onze klanten en daar kan jij aan bijdragen. Dus heb je een beetje goede ogen als het aankomt op kleding, en kan je snel zien wat wel en niet verkoopbaar is. Dan hebben wij een hele enthousiast groep collega's klaar staan, die jou met alle liefde willen inwerken. En mocht je het leuk vinden dan kan je 's middags ook in de winkel helpen bij de verkoop. Natuurlijk kan je ook op andere afdelingen helpen als je meer tijd hebt, want we kunnen altijd wel een paar extra handen gebruiken. Over ons De Pelgrimshoeve is de kringloopwinkel van Zoetermeer en omgeving. Wij verkopen goederen voor het goede doel. Onze winkel is van maandag t/m vrijdag open van 13.00 tot 16.00 uur. Elke 2e en laatste zaterdag van de maand zijn wij van 10 uur tot 15uur open. 's Morgens van 9.00 tot 12.00 uur werken wij achter de schermen aan het sorteren en prijzen van artikelen die we in de winkel verkopen. 's Middags bezoeken ongeveer 500 klanten per dag onze winkel. Dus lijkt het je leuk om bij te dragen aan het hergebruik van goederen en het steunen van goede doelen? En vind je het leuk om met onze, ruim 180, enthousiaste vrijwilligers samen te werken? Neem dan contact met ons op! Wij vergoeden wel je reiskosten, maar geven geen vrijwilligersvergoeding. Want jouw vergoeding gaat naar de goede doelen die wij ondersteunen. Per jaar doneren wij ruim 250.000,- euro aan goede doelen die onze vrijwilligers hebben uitgezocht. Zo maken wij samen het verschil voor heel veel mensen wereldwijd.

Structureel
Jongeren
Zoetermeer

Leiding gezocht bij scouting John McCormick

Scouting John McCormick

Kom meedoen bij scouting John McCormick! Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De meeste speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele weekenden en kampen voor. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak (leeftijdsgroep) te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd investeren in een leuke nieuwe hobby?
 Meld je dan aan! Het is mogelijk om leiding te geven bij de: Bevers (5-7 jaar) Welpen (7-11 jaar) Gidsen/verkenners (11-15 jaar) Vrijbuiters (11-23 jaar, groep voor kinderen met een leerachterstand, dyslexie, dyscalculie en/of een aan autisme verwante stoornis)

Structureel
Jongeren