Vacature bestuurslid (op vrijwillige basis) Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Plaats:
Harmelen (Woerden)
Categorie:
Bestuur & strategie
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Vacature bestuurslid (op vrijwillige basis) Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

DE ORGANISATIE
Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken bestaat sinds 1981. Wij zijn geen commerciële instelling, voor onze financiering zijn wij onder andere afhankelijk van bijdragen van gemeenten binnen ons werkgebied en van giften. Onze ruim 230 vrijwilligers staan dagelijks klaar voor het welzijn van de dieren in de regio. Wij werken in de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort, Nieuwegein en Bodegraven-Reeuwijk.
Met onze dierenambulance bieden wij hulp en vervoer aan zieke, gewonde en overleden dieren in ons werkgebied. In ons dierenasiel Reijerscop in Harmelen vangen wij zwerf- en afstandsdieren tijdelijk op of brengen ze naar gespecialiseerde opvangcentra. Voor de dieren in ons asiel zoeken we actief een nieuw thuis. Wij hebben een meldcentrale die 24 uur per dag bereikbaar is en registreren vermiste en gevonden dieren.

VACATURE ALGEMEEN BESTUURSLID
Het bestuur betreft een (relatief nieuw) bestuur op afstand en is verantwoordelijk voor het strategische en tactische beleid van onze stichting en bestaat uit 5 leden. Naast de vacature van bestuurssecretaris zijn wij ook op zoek naar een algemeen bestuurslid. Wat u gaat doen binnen het bestuur en hoe taken verdeeld worden is afhankelijk van uw deskundigheid.

WAT VRAGEN WIJ
Voorop staat natuurlijk dat u affiniteit heeft met dieren in de breedste zin van het woord. U bent besluitvaardig, organisatiesensitief, u bezit over goede communicatieve vaardigheden, heeft een hands-on mentaliteit en heeft kennis en ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen. U heeft een breed lokaal netwerk en bent woonachtig in Woerden of nabije omgeving. Wij zijn met name op zoek naar mensen die inzicht en affiniteit hebben met PR & Communicatie en/of HRM (vrijwilligersbeleid).

GEVRAAGDE INZET
Het bijwonen van ± 10 (bestuurs)vergaderingen per jaar, in de avonduren. U bent tevens bereid het bestuur te representeren tijdens bijzondere evenementen en in eenmalige projectgroepjes. De vergaderlocatie betreft dierenasiel Reijerscop te Harmelen.

WAT BIEDEN WIJ
U gaat als vrijwilliger deel uitmaken van een klein en goed functionerend, enthousiast bestuur. U draagt bij aan de maatschappelijke functie en het behoud van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. en heeft toegang tot een uitgebreid netwerk op het gebied van o.a. dierenwelzijn en politiek.

SOLLICITATIEWIJZE
Uw reactie en motivatie ontvangen wij graag per onderstaande e-mail en voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met het bestuur.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Jacqueline is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Woerdenvoorelkaar
  • Jacqueline is eerder via deze website geholpen
Laat Jacqueline weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Geplaatst door:
Profielfoto van Jacqueline
40% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Jacqueline is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Woerdenvoorelkaar
  • Jacqueline is eerder via deze website geholpen
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Jacqueline namens Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Centralist m/v gevraagd Harmelen (Woerden) Computer, Administratie, (Huis)dieren
  Ambulancechauffeur m/v Harmelen (Woerden) Vervoer, (Huis)dieren
  Kattenverzorger m/v Harmelen (Woerden) (Huis)dieren
  Asielbeheerders gezocht! (op vrijwillige basis) Harmelen (Woerden) Toezicht & beheer