Oprichter werkplaats Gered Gereedschap

Plaats:
Binnensingelgebied (Enschede)
Categorie:
Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Collecte & fondsenwerving
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Oprichter werkplaats Gered Gereedschap

Gezocht: Oprichter Gered Gereedschap werkplaats
Voor de stichting Gered Gereedschap zoeken we enthousiaste mensen die zich willen inzetten om een werkplaats op te richten. Freddy Braaksma (lokale vrijwilliger in Deventer) en het landelijk dienstencentrum in Amsterdam zal daarbij ondersteuning bieden.

Gered Gereedschap heeft als doel mensen in ontwikkelingslanden zelfredzaam en zelfstandig te maken. Dit doen we door gereedschap in te zamelen, op te knappen en te versturen naar organisaties, waaronder technische scholen in Afrika. In Nederland zijn circa 25 werkplaatsen actief met meer dan 500 vrijwilligers, waaronder bijvoorbeeld één in Nijkerk, Deventer, Twello en Wolvega. Ook is er een kleine, betaalde staf op het landelijk coördinatiecentrum in Amsterdam. Samen versturen wij jaarlijks 100.000 stuks gereedschap naar projecten in Afrika. Het gaat voornamelijk om handgereedschap voor timmerman, metselaar, elektricien, naaister, automonteur, metaalbewerker en loodgieter. Denk aan hamers, tangen, vijlen, zagen, schaven, naaimachines, handboren, bankschroeven, schroevendraaiers enzovoort. Er is behoefte aan uitbreiding van de capaciteit om gereedschap op te knappen, omdat er veel vraag is naar goed gereedschap in ontwikkelingslanden. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste en ondernemende mensen die een werkplaats willen opstarten.
Profiel oprichter GG-werkplaats:
- Ondernemend, zelfstandig en veel doorzettingsvermogen
- Creatief, maar pragmatisch: ideeën omzetten in acties.
- Hart voor idealen en ontwikkelingssamenwerking
- Technisch inzicht en oog voor de vrijwilligers
Voor het oprichten van een werkplaats is ondernemerschap belangrijk. Er zal namelijk een locatie gevonden moeten worden en een kerngroep samengesteld worden van verschillende mensen met verschillende achtergronden. Iemand met verstand van financiën voor de jaarverslagen, iemand voor de sociale media en niet te vergeten veel technische vrijwilligers om het gereedschap op te knappen of te ontmantelen voor recycling.
De projecten die wij ondersteunen zijn te verdelen in 3 categorieën. Ten eerste gaat gereedschap naar technische scholen. Verder steunen we handwerklieden in het kunnen uitoefenen van hun beroep. Tenslotte krijgen ondernemers gereedschap om een eigen bedrijf te kunnen runnen. Een goed voorbeeld zijn naaimachines. Nadat een naaimachine is ingeleverd en opgeknapt, gaat hij op transport naar een opleidingsinstituut. Daar leren jongens en meisjes ermee werken. Na het afronden van de opleiding krijgen ze een naaimachine, zodat ze zelf in hun onderhoud kunnen voorzien. Dit valt allemaal na te lezen op onze website [website verborgen].

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Freddy is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Almelovoorelkaar
Laat Freddy weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting Gered Gereedschap
Geplaatst door:
Profielfoto van Freddy
65% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Freddy is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Almelovoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Freddy namens Stichting Gered Gereedschap

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Oprichter werkplaats De Riet (Almelo) Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Oprichter werkplaats Gered Gereedschapp Tubbergen Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen)