Thuisonderwijsmaatje voor jonge nieuwkomer gezocht!

Plaats:
Stadsdeel Centrum (Amsterdam), Rotterdam Centrum (Rotterdam), Centrum (Purmerend), Zuidwest (Utrecht), Almere, Oude Haven (Zaanstad), Oost (Utrecht), Oude stad (Haarlem)
Categorie:
Huiswerkbegeleiding, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Thuisonderwijsmaatje voor jonge nieuwkomer gezocht!

In het kort:
Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als thuisonderwijsmaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin en ondersteun 1-2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn.

Taakomschrijving:
Als vrijwillig onderwijsmaatje help je een nieuwkomer offline (bij hem/haar thuis of in de bibliotheek) of, indien dat handiger is, online, mee als het thuisonderwijs bij kinderen en jongeren (6-18 jaar) uit nieuwkomersgezinnen niet goed lukt. Dit kan door ondersteuning te bieden bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, het maken van een studieplanning, helpen met de computer en vooral, betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen. Ook in de zomermaanden is deze hulp hard nodig. Met verschillende zomeropdrachten kun je spelenderwijs aan de slag met het blijven oefenen van de Nederlandse taal. Ben jij minimaal 1 tot 2 uur per week beschikbaar om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou!

Wat krijg je aangeboden:
Als vrijwillig onderwijsmaatje geven we je de kans om zinvol vrijwilligerswerk uit te voeren en impact te maken in het leven van een kind/jongere. We vragen een VOG voor je aan (gratis) en geven je toegang tot een online community van collega thuisonderwijsmaatjes waar tips en kennis over onderwijsbegeleiding, coaching en basis onderwijsmateriaal wordt gedeeld. We begeleiden je middels maandelijkse intervisie sessies en we bieden trainingen aan op het gebied van interculturele communicatie en achtergrond in de leefwereld van jonge nieuwkomers.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
Door jouw inzet zorg je ervoor dat jongeren hun Nederlandse taal kunnen blijven oefenen en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook ondersteun je de ouders en maak je ze wegwijs in het Nederlandse onderwijs systeem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een groep van zo'n 150 enthousiaste thuisonderwijsmaatjes.

Werktijden:
Wat jou, de jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. Afspraken over de begeleiding maken we via een kennismakingsgesprek wat online plaatsvindt. De echte begeleiding kan fysiek plaatsvinden of, als jij en het gezin daar voorkeur aan geven, kan dat ook online via zoom, skype of een ander medium.

>>>Hoe kom je in aanmerking?
Ben je geïnteresseerd om als thuisonderwijsmaatje aan de slag te gaan? Wat leuk!
Neem contact met ons op door een berichtje te sturen.

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Miriam is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Miriam is eerder via deze website geholpen
  • Miriam heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Laat Miriam weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 

Veiligheid voorop: Log in of registreer!

Telefoonnummer bekijken? Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account.

Log in of registreer!

Veiligheid voorop. Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account om het telefoonnummer te zien.

Aangesloten bij:
organisatie logo OpenEmbassy
Geplaatst door:
Profielfoto van Miriam
100% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Miriam
  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Miriam is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Miriam is eerder via deze website geholpen
  • Miriam heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Miriam namens OpenEmbassy

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Online thuisonderwijsmaatje voor jonge nieuwkomer gezocht! Heel Nederland Huiswerkbegeleiding, Taal & lezen, Maatjes & buddy's