Enthousiaste lesgevers met hart voor kinderen en verkeer!

Plaats:
Rotterdam
Categorie:
Activiteitenbegeleiding
Beschikbaarheid:
soms
Tip anderen via:

Enthousiaste lesgevers met hart voor kinderen en verkeer!

Heeft u hart voor kinderen en verkeer?
Veilig Verkeer Nederland zoekt hulp!

Kinderen zijn soms onbesuisd, speels en onnadenkend. Dit maakt kinderen kwetsbaar en vooral in het verkeer. Kinderen steken plotseling over, of komen ergens achter vandaan. In combinatie met slecht zicht van bestuurders van vrachtwagens en bussen ontstaan er vaak gevaarlijke situaties. Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt dat kinderen zo vroeg mogelijk kennis moeten hebben van verkeersregels. Om dat te bereiken organiseert VVN onder meer het project ‘Veilig op Weg: Blijf uit de Dode Hoek-les’. VVN is op zoek naar vrijwilligers die de theorieles van het project ‘Veilig op Weg-les’ willen geven. Heeft u affiniteit met kinderen, staat u graag voor een groep en wilt u kennis overbrengen? Dan is VVN op zoek naar u!

Als vrijwilliger verzorgt u aan de hand van een online les de uitleg over ‘de dode hoek’. Nog onbekend met het onderwerp? VVN biedt u een introductiecursus, ondersteuning en advies. Daarnaast kunt u meelopen met reeds ervaren vrijwilligers bij dit project. De praktijkles bij het project wordt vervolgens gegeven door een transportbedrijf.

In overleg met VVN stemt u af hoeveel uur u beschikbaar bent. VVN zorgt voor een onkostenvergoeding (voor eventuele reiskosten) en verzekering. Ook belangrijk: u komt in een club terecht, waar eigen ideeën en inzichten welkom zijn. De vrijwilligersrol van theoriedocent ‘Veilig op Weg-les’ heeft een bovengemeentelijk karakter en wij zijn op zoek naar iemand die beschikbaar is in de volgende gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle a/d IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westvoorne.

Veilig Verkeer Nederland is een ondernemende organisatie die werkt aan veilig verkeer en het daarbij vooral opneemt voor kwetsbare weggebruikers. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt mensen bij het oplossen van problemen, komt samen met hen in actie en oefent invloed uit op het beleid van overheden.

Bent je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij VVN? Of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact op door een bericht te sturen of contact op te nemen met Regionaal Steunpunt West. Dit kan via een bericht.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Daniëlle is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Daniëlle is eerder via deze website geholpen
  • Daniëlle heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Laat Daniëlle weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Veilig Verkeer Nederland
Geplaatst door:
Profielfoto van Daniëlle
65% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Daniëlle is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Daniëlle is eerder via deze website geholpen
  • Daniëlle heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Beschikbaarheid:
soms