csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Coördinator Alzheimer Café Breukelen

Bouw aan verbinding en ondersteuning Je draagt bij aan De voorbereiding en uitvoering van het Alzheimer Café. Het verbinden en faciliteren van vrijwilligers. De samenwerking met (informele)zorgprofessionals. Je maakt onderdeel uit van Afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je zorgt voor de continuïteit en kwaliteit van het Alzheimer Café. Je verbindt en informeert vrijwilligers, bezoekers en professionals binnen de werkgroep. Je houdt toezicht op het uitvoeren van verschillende taken en onderhoudt contact met het afdelingsbestuur. De tijdsbesteding verschilt van ca. 8 tot 10 uur per maand. Je bent iemand die Goed kan plannen en organiseren. De stuwende en verbindende kracht is achter een team vrijwilligers en professionals. Goed kan omgaan met mensen met dementie en hun naasten. Wij bieden jou Een plek waar je bijdraagt aan een dementievriendelijke buurt. Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Mail met Joke Heemskerk, waarnemend coördinator van het Alzheimer Café Breukelen: [e-mailadres verborgen] Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Lees meer

structureel

Stichtse Vecht, Woerden

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Bouw aan verbinding en ondersteuning

Je draagt bij aan
De voorbereiding en uitvoering van het Alzheimer Café.
Het verbinden en faciliteren van vrijwilligers.
De samenwerking met (informele)zorgprofessionals.

Je maakt onderdeel uit van
Afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater.

Jouw rol
Je zorgt voor de continuïteit en kwaliteit van het Alzheimer Café. Je verbindt en informeert vrijwilligers, bezoekers en professionals binnen de werkgroep. Je houdt toezicht op het uitvoeren van verschillende taken en onderhoudt contact met het afdelingsbestuur. De tijdsbesteding verschilt van ca. 8 tot 10 uur per maand.

Je bent iemand die
Goed kan plannen en organiseren.
De stuwende en verbindende kracht is achter een team vrijwilligers en professionals.
Goed kan omgaan met mensen met dementie en hun naasten.

Wij bieden jou
Een plek waar je bijdraagt aan een dementievriendelijke buurt.
Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen.
Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning.

Wij komen graag met je in contact

Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier.

Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten.

Liever eerst meer informatie?

Mail met Joke Heemskerk, waarnemend coördinator van het Alzheimer Café Breukelen: [e-mailadres verborgen]

Wij zijn Alzheimer Nederland
We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media.
Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Praktische informatie

Maandelijks 4 tot 8 uur

Locatie

Stichtse Vecht, Woerden

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

Stichtse Vecht

Secretaresse Bestuur

Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

De spin in het web van de regionale afdeling Je draagt bij aan Een betere levenskwaliteit voor mensen met dementie. Een fijnere buurt voor mensen met dementie. Sterker lokaal dementie-netwerk. Je maakt onderdeel uit van Afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je bent de rechterhand van de voorzitter voor de bestuursvergaderingen en het activiteitenplan. Je zorgt voor het stroomlijnen van informatie binnen de afdeling en de landelijke organisatie en registratie van vrijwilligers en relaties in ons CRM systeem. De tijdsbesteding verschilt van ca. 6 tot 10 uur per week. Je bent iemand die Het leuk vindt om een centrale rol te vervullen binnen een afdeling, zowel qua inhoud als mensen. Nauwkeurig een administratie op orde weet te houden. Vertrouwd is met Microsoft Office (Word, Excel, Teams, Onedrive/Sharepoint). Wij bieden jou Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën. Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Mail met Toby Schoonhoven, voorzitter afdeling Westelijk Utrecht: [email protected]. Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Structureel

Anderen bekeken ook

Stichtse Vecht

Steun aan kwetsbare eenoudergezinnen

Stichting GezinsBuddy

Wij ondersteunen met vrijwilligers eenoudergezinnen die kampen met meerdere problemen en een (te) beperkt steunend sociaal netwerk hebben. De hulp die jij kan en wilt bieden bepaal je zelf. Dit kan bijvoorbeeld praktische hulp zijn in en om het huis, een luisterend oor bieden, gezelschap, samen sociale activiteiten ondernemen, helpen netwerk uit te breiden en/of de ouder ontlasten door te spelen met de kinderen etc. Het is al helpend als je structureel enkele uurtjes beschikbaar hebt, om hen zo in een moeilijke periode te ondersteunen. De gezinnen voelen zich door jouw ondersteuning echt gezien en gehoord, omdat je er voor ze bent. De ervaring leert dat het ook jouw leven zal verrijken en dat maakt het dubbel zo waardevol! Als Stichting vinden wij het belangrijk dat ondanks dat wij vrijwilligerswerk leveren dit professioneel aanpakken. Daarom spreken wij na aanmelding een of meerdere keren af om elkaar beter te leren kennen. Je beschikt in ieder geval over een verklaring van goed gedrag en je bent bereikbaar voor noodgevallen. We proberen je zo goed mogelijk te matchen aan de hulpvrager, bijv. op je (leef)ervaringen, interesses en woonplaats. Uiteraard hoef je de verantwoordelijkheid niet alleen te dragen. Wij hebben een team van buddy’s die elkaar regelmatig ontmoeten (o.a. middels intervisie en begeleidingsgesprekken) en waar jij je steun en kennis vandaan kan halen en delen. Binnen de stichting zijn er ook een aantal professionals waar je altijd terecht kunt. Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat het inhoudt om een GezinsBuddy te zijn? Wat maakt het mooi, leuk, spannend om een maatje te zijn voor een één oudergezin? Wat kost en wat brengt het je? Vraag eens een oriënterend en vrijblijvend gesprek aan bij Ilona, de coördinator van Stichtse Vecht. We kijken er naar uit om jou te leren kennen en je meer te vertellen over onze organisatie!

Structureel
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Dronten, Katwijk, Nieuwegein, Eindhoven

Help nieuwkomerskinderen met school!

OpenEmbassy

Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Structureel
Stichtse Vecht

Begeleider bij les aan volwassenen met LVB

Stichting Prago

Je helpt - samen met onze docent en een andere vrijwilliger - volwassenen met een licht verstandelijke beperking (lvb) bij onderwijs in basisvaardigheden. Wat ga je doen? Start vanaf woensdag 11 september 2024. Bij Prago staat niet de lesstof, maar de cursist centraal. Iedereen leert op eigen niveau en in eigen tempo. De vrijwilligers helpen de cursisten één op één met hun oefeningen of doen een activiteit met een klein groepje. De cursisten leren beter lezen en schrijven, rekenen (denk b.v. aan omgaan met geld en beter tijd plannen) of werken met een tablet. Er is ook veel ruimte voor gezelligheid. Wat neem je mee? - Je bent rustig, geduldig en vriendelijk. - Je beheerst de Nederlandse taal. Wat bieden wij? - Leuk en zinvol vrijwilligerswerk, tegen een beperkte tijdsinvestering (ca. 2 uur per week), in een klein, betrokken team dat open staat voor jouw inbreng. - Individuele begeleiding door de bevoegd docent die de leiding heeft over de lessen. - Een jaarlijkse training samen met andere Prago vrijwilligers (niet verplicht). - Jaarlijks een VVV-bon als bedankje voor je inzet. Waar en wanneer? - Er is een vacature voor begeleider bij onze lesgroep in een centrum voor arbeidsgerichte dagbesteding in Maarssenbroek. Hier wordt les gegeven op woensdagen van 09.30 - 14.15 uur (3 lesgroepen na elkaar, dus een deel van deze tijd ondersteunen is mogelijk). Je werkt er samen met de docent en twee andere vrijwilligers. - Tijdens schoolvakanties wordt er ook bij Prago geen les gegeven.

Structureel
Stichtse Vecht

Secretaresse Bestuur

Alzheimer Nederland (regio Westelijk Utrecht)

De spin in het web van de regionale afdeling Je draagt bij aan Een betere levenskwaliteit voor mensen met dementie. Een fijnere buurt voor mensen met dementie. Sterker lokaal dementie-netwerk. Je maakt onderdeel uit van Afdeling Westelijk Utrecht, een lokale organisatie van Alzheimer Nederland. Met bevlogen vrijwilligers zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. We organiseren diverse activiteiten voor mensen met dementie, behartigen hun belangen bij de gemeente Stichtse Vecht, Woerden en Oudewater. Jouw rol Je bent de rechterhand van de voorzitter voor de bestuursvergaderingen en het activiteitenplan. Je zorgt voor het stroomlijnen van informatie binnen de afdeling en de landelijke organisatie en registratie van vrijwilligers en relaties in ons CRM systeem. De tijdsbesteding verschilt van ca. 6 tot 10 uur per week. Je bent iemand die Het leuk vindt om een centrale rol te vervullen binnen een afdeling, zowel qua inhoud als mensen. Nauwkeurig een administratie op orde weet te houden. Vertrouwd is met Microsoft Office (Word, Excel, Teams, Onedrive/Sharepoint). Wij bieden jou Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën. Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning. Wij komen graag met je in contact Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Mail met Toby Schoonhoven, voorzitter afdeling Westelijk Utrecht: [email protected]. Wij zijn Alzheimer Nederland We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang!

Structureel
Utrecht

Deskundige social media voor ons hospitium

Johannes Hospitium Vleuten

Wij willen graag vanuit ons hospitium actiever worden op social media, met name Facebook en Instagram. Meer bekendheid over wat een hospice precies is, het werven van vrijwilligers etc. We hebben echter onvoldoende kennis in huis om dit goed van de grond te krijgen. Ben jij deskundig en enthousiast op dit gebied en wil je je steentje bijdragen? Dan komen we graag in contact met jou! We verwachten dat het circa twee tot vier uur per week zal kosten, voor een afgebakende periode. Het gaat om het ontwerpen van content, het maken van een jaarplanning enzovoorts.

Structureel
Jongeren
Woerden

Ben jij degene die extra handen kan bieden.

Careyn

In ons verpleeghuis Weddesteyn in Woerden en kleinschalig wonen Waterschapshuis in Kamerik zijn we op zoek naar vrijwilligers die weten hoe ze in groepsverband of zelfstandig ingezet kunnen worden. Heb je zin om onze bewoners te ondersteunen bij diverse activiteiten? Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken bij onze georganiseerde activiteiten? Heb je zin om samen een gezellig ontmoet moment te creëren? Dan kan je een vrijwillig kennismakingsgesprek aanvragen, zodat ik alle ins en outs over het vrijwilligerswerk in ons verpleeghuis uit kan leggen. Onder het genot van een kopje koffie vertel ik wat team Welzijn aan onze bewoners biedt en waar de vrijwilligers een belangrijke rol in spelen. Ben jij degene die het verschil kan maken, neem dan contact met me op. Dan zien we elkaar bij het kennismakingsgesprek in Weddesteyn. Anita Kort Coördinator Vrijwilligers Weddesteyn-Waterschapshuis

Structureel
Woerden

MaS bij het NationaalVeteraanTreffen (NVT)

Stichting Nationaal Veteraan Treffen Woerden

14 september 2024 vind Nederlands grootste oldtimer evenement voor brommers, scooters en motoren voor de 32ste keer plaats op het exercitieveld in Woerden. Liefhebbers en eigenaren van meer dan 2000 voertuigen zullen vanuit heel Nederland langskomen om er samen een gezellige dag van te maken. Net als in voorgaande jaren bieden wij een maatschappelijke stage aan voor de voorbereidingen op 13 september (na schooltijd..) en de dag van het evenement, 14 september. Hiervoor heb je geen ervaring nodig, maar wel een goede inzet en motivatie om onder begeleiding van een enthousiaste groep vrijwilligers te helpen met het opbouwen van het evenement en te assisteren bij het begeleiden en parkeren van de voertuigen, kaartverkoop, assisteren in de horeca kramen (non-alcoholisch) en het afbouwen van het evenement. Je leert wat er allemaal geregeld en gedaan moet worden tijdens het evenement, leert veel mensen kennen en uiteraard krijg je ook tijd om te genieten van de sfeer van het evenement. Als jou dit een mooie uitdaging lijkt, reageer dan via deze site en wie weet ben jij er in september wel bij!

14-09-2024
Jongeren
Woerden

Coördinator Public Relations & Marketing

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bij Volksuniversiteit Het Groene Hart (VUHGH) werken 35-40 vrijwilligers. Samen bieden we volwassenen in de regio Woerden/Bodegraven een gevarieerd programma aan. Interessante cursussen, professionele docenten, betaalbare lessen en gezelligheid, dat is waar onze Volksuniversiteit voor staat. Ter versterking van de Taakgroep PR&M en het Algemeen Bestuur zoeken wij per direct een Coördinator Public Relations & Marketing, tevens Bestuurslid (vrijwilliger) Ben je organisatorisch en communicatief sterk en heb je (enige) ervaring met PR en Marketing? Vind je het leuk om VUHGH goed op de kaart te zetten en het cursusaanbod duidelijk en aantrekkelijk te communiceren naar onze doelgroepen? Doe je dat graag vanuit een leidinggevende rol, samen met anderen? Als je dan ook nog als bestuurslid wilt meewerken aan zaken die de organisatie aangaan, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! Functie-inhoud ● Je geeft leiding aan de Taakgroep PR&M, die bestaat uit 6 andere vrijwilligers (tekstschrijvers, sociale media-medewerkers, een beeldredacteur en vormgever) en nauw samenwerkt met ICT-beheer. Samen verzorg je de publiciteit van het cursusprogramma en de naamsbekendheid van VUHGH, via (sociale) media, de website, nieuwsbrief en andere publicaties. ● Jij hebt zowel een coördinerende als uitvoerende rol. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de in- en externe afstemming rond publicaties en maak je de eerste aanzet voor nieuwsbrieven. Ervaring met Microsoft Office is hierbij gewenst. ● In het Algemeen Bestuur vertegenwoordig je niet alleen de Taakgroep PR&M, maar je denkt en beslist ook actief mee over allerlei zaken. Denk hierbij aan het beleid en het functioneren, de organisatie en continuïteit van VUHGH. Tijdsbeslag ● Gemiddeld 4 uur per week; in april en mei wekelijks 10-12 uur. Tot de zomer word je ingewerkt door de huidige coördinator en zal het minder tijd vragen. ● De Taakgroep PR&M vergadert 1 keer per maand, het Algemeen Bestuur ook. ● Verder afhankelijk van evenementen. ● Je werkt voornamelijk vanuit huis en soms op locatie in Woerden of Bodegraven. Wat biedt VUHGH? ● Een afwisselende functie met veel contacten en ruimte voor creatieve ideeën en initiatieven. ● Een goed georganiseerde, informele en kleinschalige organisatie met enthousiaste en gezellige mensen. ● We hebben elk jaar een seizoen opening waarvoor je wordt uitgenodigd, een vrijwilligersuitje en enkele andere bijeenkomsten met alle vrijwilligers. ● Als vrijwilliger kun je gratis deelnemen aan cursussen (mits er plaats is). Interesse? ● Voor vragen over de functie: neem contact op met de huidige coördinator PR&M via denise.hermenet@vuhetgroenehart ● Voor algemene vragen over VUHGH: mail naar [email protected] ● Voor je sollicitatie: stuur je motivatie en cv naar [email protected]

Structureel
Montfoort

Begeleider taalcursus voor Oekrainers

Taalmaatjes Montfoort-Linschoten

Vanaf begin januari organiseren wij een Nederlandse taalcursus voor Oekraïners. Omdat de belangstelling erg groot is, zijn wij op zoek naar enkele nieuwe begeleiders. De deelnemers werken met een online taalprogramma thuis en op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur oefenen zij in De Rank in Montfoort aan het verbeteren van hun Nederlands. Heb jij belangstelling om deze cursisten te helpen of wil je meer weten, stuur dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Woerden

Kom jij helpen bij Tuinderij de Groenteboer?

Tuinderij de Groenteboer

In de polder van Kamerik achter ‘De Boerinn’ ligt Tuinderij de Groenteboer. Een kleinschalige zelfoogst tuin van zo’n 1,5 hectare groot, waar wij met plezier en zorg bijzondere en 'alledaagse' groenten, fruit en bloemen telen volgens de principes van de biologische landbouw. Het onderhouden van onze mooie tuinderij is een arbeidsintensieve taak. Diederik doet dit samen met vrijwilligers. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger je handen uit de mouwen te steken? Er is altijd genoeg te doen op de tuin. Neem deel aan de dagelijkse tuinwerkzaamheden, geniet van de schoonheid van tuinderij, het prachtige landschap er omheen, de rust en onthaast je. Er is voor iedereen altijd wel een passend klusje: zaaien, planten, oogsten, wieden of klussen. Je bent welkom om ons te helpen. Leuk als je contact opneemt!

Structureel