Energiecoach worden?

Plaats:
Oude Haven (Zaanstad)
Categorie:
Klussen & techniek, Administratie, Huishoudelijk
Beschikbaarheid:
soms
Tip anderen via:

Energiecoach worden?

Heb je hart voor je buurt en voor 'n duurzame wereld? Meld je dan aan als energiecoach. Na de training geef je mensen thuis advies hoe zij minder energie kunnen verbruiken en dus minder kosten maken.

Met een rugzak vol bespaarproducten en een tablet met onze energiecoach-app ga je bij mensen thuis advies geven. Signaleer je onzuinige apparaten of een verwarming die altijd staat te loeien? Als energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe bewoners kunnen besparen op de energierekening. Je geeft advies op maat over het bewonersgedrag, uitleg over bespaarproducten en hoeveel geld er bespaard kan worden. Na je bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport met de beste tips voor dat specifieke huishouden en gratis bespaarproducten.

Kennis en vaardigheden
Voorkennis is niet nodig, wel vinden we het belangrijk dat je sociaal bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vind om bij mensen thuis te komen. Spreken van een tweede taal is een pre. Vanwege het feit dat je bij mensen thuis komt, is een Verklaring Omtrent Gedrag nodig (hier zijn geen kosten aan verbonden).

We bieden je een training van twee keer 4 uur. Soms doen we dat op 1 dag, soms verdeeld over 2 dagen. We leren je van alles over energie besparen, maar leggen ook de praktische zaken uit, zoals de tablet met app waarmee je werkt en kennis over de bespaarproducten. Met regelmaat organiseren we een excursie, gezellige borrel of kleine scholing.

Voor je vrijwilligerswerk ontvang je € 4,50 per huisbezoek van een uur. Je krijgt een tablet in bruikleen en je kunt van alles bijleren over energie en een netwerk opbouwen.

Na het bezoek van jou als energiecoach weet de bewoner precies wat hij of zij kan besparen op het energieverbruik. Minder verbruik = een lagere rekening. Daarnaast draag je bij aan de klimaatdoelstellingen, want minder verbruik = ook minder vervuiling.
Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, tussen maandag en zaterdag van 9.00 - 21.00 uur. Een bezoek duurt ongeveer een uurtje. Je bent minimaal 1 uur per week beschikbaar. Energiecoach kun je worden in heel gemeente Zaanstad, maar je kunt ook alleen aan de slag in je eigen buurt.

Enthousiast geworden of nog vragen? We horen graag van je!

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Lara is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
Laat Lara weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 

Veiligheid voorop: Log in of registreer!

Telefoonnummer bekijken? Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account.

Log in of registreer!

Veiligheid voorop. Vul hieronder snel je gegevens in of log in met je account om het telefoonnummer te zien.

Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting !WOON
Geplaatst door:
Profielfoto van Lara
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Lara
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Lara is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
Beschikbaarheid:
soms