Wie wil wat ondernemen met een lieve vrouw van 70+?

Plaats:
Amstelveen
Categorie:
Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

Wie wil wat ondernemen met een lieve vrouw van 70+?

Voor een lieve vrouw van 76 zoeken wij een maatje. De vrouw heeft een groot sociaal netwerk, maar ze ervaart dat mensen niet voldoende tijd hebben om met haar af te spreken. Ze is erg ondernemend en gaat het liefst elke ochtend en elke middag erop uit. Ze brengt zichzelf dus wel ‘onder de mensen’. Maar ze zou graag samen met iemand nog méér activiteiten willen ondernemen. In een 1-op-1 contact voelt ze zich beter dan wanneer ze alleen is. Ze heeft psychische klachten maar is stabiel en woont zelfstandig.

Ze wenst een maatje tussen de 50 en 75 jaar, met wie ze gezellig een praatje kan maken en met wie ze wat kan ondernemen. Met haar maatje gaat ze graag een stukje wandelen (maximaal 30 minuten), ergens wat drinken of wat eten, of naar de bioscoop. Het lijkt haar ook leuk om samen te koken of een gezelschapsspelletje te spelen.

De vrouw is elke doordeweekse ochtend en in het weekend in zowel de ochtend als de middag beschikbaar. Ze rookt niet.

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 6 aanbevelingen ontvangen
Laat Chantal weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Roads Maatjesproject
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 6 aanbevelingen ontvangen
Beschikbaarheid:
regelmatig

Meer hulpvragen van Chantal namens Roads Maatjesproject

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Wil jij tweewekelijks een half uurtje wandelen met een kwetsbare vrouw van in de vijftig? Hoofddorp (Haarlemmermeer) Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
1 2 3 Volgende