Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Gezelschap voor iemand met dementie thuis in

Mensen met beginnende dementie die (nog) thuiswonen zien hun wereld kleiner worden. Veel bezigheden worden te ingewikkeld en zonder hulp verdwalen ze op hun wandeling of fietstocht. Voor hun mantelzorgers is het van groot belang dat er iemand komt, die af en toe gezelschap biedt, zodat ze onbezorgd even iets voor zichzelf kunnen doen. Wil jij eens per week iets leuks ondernemen met iemand die zo langer thuis kan blijven wonen?

Lees meer
structureel

Groningen

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Mensen met beginnende dementie die (nog) thuiswonen zien hun wereld kleiner worden. Veel bezigheden worden te ingewikkeld en zonder hulp verdwalen ze op hun wandeling of fietstocht. Voor hun mantelzorgers is het van groot belang dat er iemand komt, die af en toe gezelschap biedt, zodat ze onbezorgd even iets voor zichzelf kunnen doen.
Wil jij eens per week iets leuks ondernemen met iemand die zo langer thuis kan blijven wonen?

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Groningen

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Zorg
Categorie
Maatje, buddy & gezelschap
Wim
90% profielsterkte

Over Wim

Ik ben vrijwillige coördinator bij het project Vrijwilligers & Dementie en bij Levensverhaal. Het telefoonnummer brengt je rechtstreeks in contact met het meldpunt van Humanitas. Wij helpen mensen die (nog) thuis wonen door iets met de mensen met dementie te gaan doen. Hun vaak overbelaste mantelzorger kan dan ondertussen iets voor zichzelf doen.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Wim is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 21-02-2018
  • Meerdere positieve matches gemaakt

Bekijk meer van Humanitas Vrijwilligers & Dementie

Word jij cöordinator bij ons dementieproject?

Word jij cöordinator bij ons dementieproject?
Groningen
Wekelijks · 4 tot 12 uur
Humanitas Vrijwilligers & Dementie
Vrijwillig coördinator Vrijwilligers & Dementie Heb je hart voor mensen met dementie? En wil je iets betekenen voor hen en hun naasten?  Dementie heeft grote impact op iemands leven, maar ook op dat van zijn of haar naasten. Om zelfstandig te kunnen blijven wonen is er steeds meer hulp nodig. De vrijwilligers van Humanitas-project Vrijwilligers & Dementie kunnen hierin veel betekenen en doen zinvol en dankbaar werk. Ze komen voor de gezelligheid, een kopje koffie, een spelletje, een wandeling. En maken zo het verschil, voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met jouw levenservaring en mensenkennis zorg jij voor een goede match tussen de vrijwilliger en de deelnemer met dementie. We zijn op zoek naar een Vrijwillig coördinator Vrijwilligers & Dementie m/v Groningen Wat ga je doen? • Je voert intakegesprekken met deelnemers van het project Vrijwilligers & Dementie. • Je maakt samen met de projectcoördinator kennis met nieuwe vrijwilligers. • Je zorgt voor een goede match tussen de vrijwilligers en deelnemers, en je introduceert de nieuwe vrijwilliger bij de betreffende deelnemer. • Je ondersteunt en begeleidt je gekoppelde vrijwilligers. • Je helpt bij het organiseren van themabijeenkomsten en denkt mee over PR-werkzaamheden.  Wat vragen we? • Je bent een echte regelneef. • Je hebt affiniteit met dementie. • Je wilt samenwerken in een klein team. • Je hebt een open houding en bent flexibel. • Je bent twee dagdelen per week beschikbaar. • Je wilt je voor langere tijd binden aan dit project. • Je spreekt goed Nederlands en functioneert op mbo/hbo-niveau. • Werken met de computer is voor jou geen probleem. Wat bieden we? • Ondersteuning door een projectcoördinator; • Passende trainingen; • WA –verzekering; • Zinvol werk, een goed gevoel en waardering die niet in geld is uit te drukken; • Een gezellig team van vrijwillig coördinatoren, we komen 1x per maand bij elkaar voor overleg en het uitwisselen van ervaringen. Belangstelling? Neem contact op met Helene Smit, projectcoördinator, [e-mailadres verborgen], [telefoonnummer verborgen] of [telefoonnummer verborgen]. Startdatum is in overleg. Humanitas Groningen, Akerkhof Zuidzijde 22, 9711 JB Groningen, [e-mailadres verborgen] en [telefoonnummer verborgen]. Werkgebied Glimmen, Groningen, Haren Gr, Noordlaren, Onnen, Ten Boer

Anderen bekeken ook

COSA: re-integratie van zedendaders

COSA: re-integratie van zedendaders
Groningen, Leeuwarden, Smallingerland, Zwolle
Wekelijks · 1 tot 3 uur
Reclassering Nederland
Wat is COSA? COSA richt zich op re-integratie van zedendaders die onder toezicht staan van de reclassering. Het voornaamste doel: ‘geen nieuwe slachtoffers’. Vrijwilligers en professionals zetten zich daar samen voor in. COSA is een boeiende taak op het grensvlak van mens, misdaad en maatschappij. Resocialisatie & controle: Bij veel zedendaders is er sprake van een sociaal isolement. Dit isolement vergroot de kans dat daders in herhaling vallen. Met vrijwilligers en professionals van COSA wordt gewerkt aan het doorbreken van dat isolement. Vrijwilligers ondersteunen een zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving door sociale activiteiten te ondernemen en gesprekken te voeren, maar zij zijn ook getraind om vroegtijdig risicogedrag te signaleren en bespreekbaar te maken. Daarover informeren ze de professionals, die waar nodig kunnen ingrijpen. Vrijwilligers & professionals: Drie tot vijf vrijwilligers begeleiden één deelnemer (de binnencirkel). Een professionele coördinator van Reclassering Nederland begeleidt de vrijwilligers. Bovendien is er ondersteuning door een groep andere professionals (de buitencirkel), waaronder een reclasseringswerker, een wijkagent en een behandelaar. De coördinator van de reclassering zorgt voor verbinding tussen de twee cirkels. Vrijwilligers worden geselecteerd aan de hand van een intake. Ze krijgen een grondige tweedaagse training voordat ze beginnen en (individuele) coaching wanneer zij onderdeel uitmaken van een cirkel. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

Voorleesvrijwilliger - plezier staat voorop!

Voorleesvrijwilliger - plezier staat voorop!
Groningen
Wekelijks · 1 tot 1 uur
Humanitas Groningen Stad
Lijkt het je leuk om een kind te helpen meer plezier in taal en lezen te krijgen? Ontdek samen hoe leuk taal kan zijn! Als voorleesvrijwilliger ga je eens per week een uurtje voorlezen bij een gezin in de gemeente Groningen. Je leest voor aan één of meerdere kinderen (in de basisschoolleeftijd). Verder praten jullie over het verhaal en doen (taal)spelletjes. Zo vergroot je op een ongedwongen manier de woordenschat van het kind en zijn/haar kennis van de wereld. Het (taal-)plezier staat voorop tijdens het uurtje. Wij helpen jou met een introductietraining, individuele ondersteuning en een ruime keuze aan boeken en taalspelletjes. We houden rekening met jouw voorkeuren, zoals de dagen waarop je kunt voorlezen en de fietsafstand. Het enige wat we van jou verwachten is dat je een halfjaar beschikbaar bent, omdat we willen dat het kind zo kan voelen dat het de moeite waard is. “Als ik mijn fiets op slot zet, roept hij al enthousiast mijn naam. Eerst vertelt hij verhalen over school en voetbal. Daarna gaan we lezen en spelletjes doen. Hij gaat echt vooruit.”

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika

Vrijwilligers/professionals Latijns-Amerika
's-Gravenhage, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Breda, Delft, De Wolden, Ede, Eindhoven, Gouda, Groningen, Heerlen, Helmond, Hilversum, Krimpenerwaard, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Opsterland, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Zaanstad, Zeist, Zwolle
Wekelijks · 40 tot 40 uur
WereldOuders
Wil je een jaar lang aan de slag in je eigen vak in Latijns-Amerika? WereldOuders maakt deel uit van een grote internationale organisatie en biedt in negen landen in Latijns-Amerika hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Wij zijn altijd op zoek naar young professionals die zich minimaal een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden. Onze programma's worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH. Een jaar lang krijg je kost en inwoning, een kleine onkostenvergoeding (ca. 100 USD p/mnd) en betalen we al je verzekeringen. De reis betaal je zelf. We zijn gevestigd in Honduras, El Salvador, Guatemala, Mexico, Nicaragua, Dominicaanse Republiek, Haiti, Bolivia en Peru. Binnen de programma's wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende voorzieningen zoals o.a. creatieve therapie, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en als docent (Engels, muziek, gym). Ook hebben we altijd vacatures voor functies waarin je de lokale staf ondersteunt in een administratieve functie. Kijk voor de vacatures op onze website. Voorwaarden: - een afgeronde relevante opleiding - Beschikbaarheid van minimaal een jaar (een kortere periode is onder voorwaarden mogelijk) - Leeftijd van minimaal 21 jaar - Dat je Spaans spreekt of dit wilt leren voor de start van je werk. - Je houdt van kinderen. Je kunt starten in januari of juli van elk jaar. Zie voor meer informatie en vacatures onze de website van WereldOuders: [website verborgen]/

Coördinator vrijwilligersgroep

Coördinator vrijwilligersgroep
Groningen
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland
Vind jij het leuk om de spin in het web te zijn en mensen bij elkaar te brengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als coördinator van de vrijwilligersgroep Groningen ben jij verantwoordelijk voor de opbouw en onderhoud van het vrijwilligersbestand maar ook het contact met derden (bijv. forensische zorginstellingen). Na het binnenkomen van een hulpverzoek zorg jij dat er een vrijwilliger aan de deelnemer wordt gekoppeld. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door jouw sociale vaardigheden in te zetten zoals je empathische en coachende/motiverende vermogen. Daarnaast ben je flexibel inzetbaar en heb je coördinerende kwaliteiten. “De verschillende type contacten maakt dit werk heel veelzijdig en leerzaam.” – Britt, coördinator vrijwilligersgroep. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 250 professionals en zo'n 1000 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Marije Welling, coördinator vrijwilligersgroep Groningen. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Marije.  Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Marije. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

(Bezoek)maatje voor (ex-)gedetineerde

(Bezoek)maatje voor (ex-)gedetineerde
Groningen
Maandelijks · 1 tot 2 uur
Exodus Nederland
Vind jij het leuk om iemand een steun in de rug te geven of te helpen bij re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als (bezoek-)maatje ga jij regelmatig op bezoek bij een ex-gedetineerde voor een goed gesprek, een luisterend oor of help je door mee te gaan naar instanties (bijv. UWV of sociale dienst). Of je gaat op bezoek bij een gedetineerde bij een forensische instelling. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst gebruik je jouw uitstekende sociale vaardigheden zoals luisteren, jouw inlevingsvermogen en geduld. Daarnaast ben je behulpzaam en enthousiast. “Alleen al door te luisteren kun je heel veel betekenen.” – Peter, bezoekmaatje En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 250 professionals en zo'n 1000 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op voor de contactgegevens van Marije Welling, coördinator vrijwilligersgroep Groningen. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Marije.  Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Marije. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?

Word jij onze nieuwe Gespreksbegeleider?
Groningen, Tynaarlo
Maandelijks · 4 tot 6 uur
Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Voor een bestaande groep in Groningen zoeken we een 2e begeleider. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt om de week op woensdag gehouden. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Uurtje per week kletsen!

Uurtje per week kletsen!
Groningen
Wekelijks · 0 tot 1 uur
Humanitas Zaanstreek-Waterland
Een man van eind 50 heeft eerder al een maatje gehad, wekelijks een uurtje kletsen en koffie drinken. Na een moeilijke periode is hij bezig om weer een sociaal leven op te bouwen. De hoeveelheid contacten is beperkt geworden. Wat hij verwacht van een maatje: gewoon een uurtje per week met iemand kletsen over hobby's, de dagelijkse wereldgebeurtenissen en/of andere alledaagse zaken. Een soort basis waar je op kan rekenen, de zekerheid van een wekelijks praatje. Eerst vanuit zijn huis, daarna misschien zo af en toe een uitje, bv. een wandeling, een museumbezoek of andere kleine positieve stapjes. Zijn hobby's (schilderen en dichten), zijn passie voor kunststromingen (expressionisme, impressionisme, Hendrik Werkman/de Ploeg, het Groninger Museum), maar ook het wereldnieuws. Zie jij overeenkomsten en lijkt het je leuk om wekelijks met deze man af te spreken?

Begeleider jongerenkampen in de natuur

Begeleider jongerenkampen in de natuur
Groningen
10-10-2025 en 6 meer · 40 tot 70 uur
Woesteland
Bij WoesteLand (de jongeren van IVN) nemen we jongeren van 12t/m15 of van 16t/m30 mee de natuur in tijdens weekenden, zomerkampen en werkvakanties. We doen met de groep vrijwilligerswerk dat nodig is om de natuur in stand te houden en te herstellen. We werken vaak samen met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, maar soms ook voor de Landschappen, een buitenlandse natuurorganisatie, een particuliere natuurbeheerder of een biologische boer. Zo helpen we de biodiversiteit en brengen we jongeren in contact met de mooiste natuurgebieden van Nederland en Europa. WoesteLand is een jongerenorganisatie die bijna geheel op enthousiaste jonge vrijwilligers draait (19 t/m 30 jaar). Om de komende jaren nog veel meer mooie natuurvakanties te kunnen organiseren is WoesteLand op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Word jij de volgende kampbegeleider? Wat ga je doen? Als WoesteLand begeleider heb je twee belangrijke taken: - Het organiseren van de natuurvakanties. Samen met wisselende teams van begeleiders heb je contact met boswachters, bioboeren en andere natuurbeheerders, bedenk je een leuk, gevarieerd programma en regel je randzaken zoals de logistiek, de boodschappen, begroting en de promotie. Je krijgt hiervoor een interne opleiding om je voor te bereiden en je werkt in een team. - Het begeleiden tijdens de activiteit. Je geeft uitleg over het natuurwerk en je let op de veiligheid. Ook verzorg je samen met je deelnemers het eten, bouwt kampvuurtjes en organiseert leuke en mogelijk leerzame activiteiten. Wat vragen we van jou? - Je bent tussen de 19 en 27 jaar; - Je vindt het leuk om in de natuur te zijn en wilt graag andere jongeren mee de natuur in nemen; - Je bent bereid om ons leuke en intensieve opleidingstraject voor nieuwe begeleiders te volgen; - Na afronding van ons traject blijf je minstens een jaar actief voor WoesteLand. Dat betekent dat je minstens één vakantie weekend of week per jaar organiseert en begeleidt en aanwezig bent bij onze interne weekenden. - Eventueel neem je deel aan commissies die andere taken op pakken, zoals de locatiecommissie die elk jaar de locaties uitzoekt waar we heen gaan. - Je bent bereid om een VOG aan te vragen voordat je een WoesteLand activiteit begeleid. Onze interne begeleiderscursus vind elk jaar plaats en bestaat uit twee trainingsweekenden en een keer als aspirant begeleider meedraaien. De volgende training begin op 10 oktober. Voor meer informatie en het aanmeldingsformulier zie: woesteland .nl/word-kamp-begeleider/
Jongeren
(kleine) groepen

Online marketing and social media management

Online marketing and social media management
's-Gravenhage, Amsterdam, Deventer, Eindhoven, Groningen, Heerenveen, Rotterdam, Utrecht
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting id Fix
Voor deze hulpvraag is goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. The id Fix Foundation runs an international project, called Freethinkers International. We build a worldwide community of freethinkers to share ideas and stories. And to empower freethinkers who are living in countries where their ideas can get them into trouble. Where possible we try to support thos who are less fortunate than most of us because they live in circumstances where they can not speak freely or be who they are. Atheists in religious countries or families, LGBTQI+ in orthodox circles or in countries where it is still forbidden. We run a platform to give these people a voice and connect them for social and moral support, and community building. In some cases, we run campaigns to raise awareness or get funding to help them. Are you skilled with maintaining websites, or any social media channel (Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Reddit) and do you want to help to grow the community, let us know. Some only take 1 or 2 hours per week, in other tasks, you can put as much effort as you like. If you are interested in helping people in great need and working with people from all over the world, this could be interesting for you. Please google our website Freethinkers International, to get an idea of what we are doing and let us know if you want to become an active member of our worldwide community.

Eens in de drie weken wat gezelschap

Eens in de drie weken wat gezelschap
Groningen
Maandelijks · 2 tot 4 uur
Humanitas Zaanstreek-Waterland
Mevrouw van eind 60, omschrijft zichzelf als vriendelijk en iemand die van contact met andere houdt, maar ook iemand die soms te veel geeft en doorrent. Ze is veel mensen verloren door overlijden, ze is actief bezig met de rouwverwerking. Haar netwerk is ook kleiner geworden door een burn-out. Daarom hoopt ze op een vrouwelijk maatje te vinden van haar eigen leeftijd die eens in de drie weken ergens een kopje thee wil drinken of wat leuks wil doen (ze houdt erg van de lunchconcerten van SPOT). Ze kan niet meer wandelen of fietsen, want ze heeft versleten knieën. Lijkt het jou leuk om eens in de drie weken wat gezelligs te doen met deze mevrouw?